Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Těžký život pěšákův

http://www.youtube.com/watch?v=7VmtNZ0UbOs Tak co na to říkáte? Docela síla. Jak byste řešili podobnou situaci na místě vy?
MALISA :: Datum založení: 02. 09. 2012 :: celkem 101 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu HAMMER 18:33:25 24. 09. 2012
default.png
KOLDA45 [2012-09-24 08:22:11]: Špatně používáš Češtinu, Koldo. Ona to už dávno (celá desetiletí) buzerace je a to navíc se všemi dopady na "důvěru" veřejnosti v policii.

Buzerace to je jak na samotné poldy ve výkonu, tak na ničeho se nedopouštějící občany. Buzerovány jsou obě strany, nenáviděni veřejností jsou ale jen ti poldové v terénu, co za to zas tak moc nemůžou. Ne že nemůžou úplně, ale nejsou strůjci takové prasárny.

Ono když zadáš jen jednu základní podmínku dnešní idiotské policejní silniční kontroly: viditelnost hlídky "na tři kilometry" v reflexních vestách bez maníka schovaného za bukem, jaké zázraky na drbanech a dalším ksindlu chceš dělat? Management chce honit zajíce a bere si na to buben. Jistě, nějaký ušák se zamotá támhle do plotu a zlomí si hnátu a toho uženem, ale drtivá většina zdrhne.

Ty prostě chytáš na silnici z drtivé většiny už jen z principu té managerské debility naprosté blbečky řečené malé ryby nebo chudáky, řečené daňoví poplatníci.

Na druhou stranu těch čárek: pokud někdo zaslouží, fest mu vytněte, až se mu protočí panenky. Řada paragrafů umožňuje střelit docela slušné výšky pokut a řada dobytků na silnicích to potřebuje. Čím větší je částka k vymáhání, tím více se jí bude finančák zabývat.

Samozřejmě u smažek co nic nemají to smysl nemá, ale na ty platí zase jinší sranda: vysypte jim zbožíčko do kanálu!!!!

Oni to mají buď pro sebe, to se rozbulí jen tam mírně, ale častěji pro dalšího a to se rozbulí fest, protože jim nikdo nebude věřit, že jim to policajti vysypali do kanálu, všichni si budou myslet že to prodali a prachy utratili a dostanou k absťáku naloženo jako svině!!!! Dámy a pánové, to byla neskutečná čuryna. Drzí jak štěnice, výtlemy do očí atd. my pořád úsměv, za nějaký čas noční odchyt a když brečel, my pořád úsměvy... Pomsta za studena - fantastická věc!!!! Nikdy neřešte konflikt horký.


Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KOLDA45 08:22:11 24. 09. 2012
default.png
fs2 - zakotvení "preventivní kontroly" na alkohol, tedy kontroly zcela nahodilé... prostě jedeš po Praze a řekneš si "tak zkusím štěstí a zastavím si třeba támhle to červené auto,

Tak stím výhradně nesouhlasím. A doufám, že to nikdy nebude.

V tomto směru souhlasím s hammerem - byla by to jen a jen buzerace slušných lidí a zbytečně by jsme si popudili proti sobě zbytek slušných lidí.


Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:40:28 24. 09. 2012
default.png
MARTOO [2012-09-24 06:23:34]: Nemáš pravdu. Jako polda se musíš vrátit ze služby živý, zdravý a netrestaný. Musíš umět spory vyhrávat, k tomu musíš dokonale znát džungli českých zákonů. Staří psi ti měli říct, že když si nejsi na 100% jistý, do ničeho nelez.

Účel mého kvízu jak jsi to nazval je ten, aby si kluci uměli naprosto neprůstřelně obhájit úplně všecko co zastaví, aniž by museli přemýšlet proč tohoto barabu jsem stavěl, používat zcela nevhodné paragrafy ukazující kontrolnímu, že neznají. Aneb další pravidlo poldy: musíš se naučit okamžitě neprůstřelně lhát. To slovo lhát berte velmi volně, ano?

To co píšeš na konci je hrubá chyba, pramenící z další základní poučky: občan smí všechno, co mu zákon nezakazuje, ale policie smí jen to, co jí zákon vysloveně dovoluje!!!! Nějaké obecné úkoly policie v § 2 jsou vymezení rámce toho, co policie dělá, ale ty musíš vždycky hledat to, co smíš dělat v oprávnění. V OPRÁVNĚNÍ.

Tam v oprávnění policie v zákoně o polciii samotném nemáš možnost auto zastavit bez doložitelného důvodu!!! Doložitelného a maník se tě bude ptát na konkrétní držku, kterou jsi měl poznat atd.

Tohle je tenký led, prostě: vozidlo jsem zastavil za účelem kontroly technického stavu jak to říká zákon 56/2001 Sb. § 36 odst. 5. Čééést.

No a na základě takto jistých kramfleků v zákrocích se četník nepouští s nikým do žádných diskusí. Pozdraví, vysvětlí, poučí, vyzve, donutí, odtáhne, zahrabe. :D Čím míň toho nakecáte, tím méně toho budete inspekci vysvětlovat, tím méně připravíte drbana na to, že v příští sekundě bude ležet na zemi.

Při jednání s inspekčákem pak nejsou žádné emoce, když četník prostě nezná, zatímco jeho služebně starší kolega ano a motá ho jak Messi obránce Plzně.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:25:19 24. 09. 2012
default.png
Tak §79 zákona 361/2000 Sb. je jedině o tom, že vyjmenovává všechny kdo mohou zastavit vozidlo a u řady těch osob taky stanovuje podmínky. Bohužel naše zákony jsou zmetky. Podmínky pro zastavování vozidel pro policii ČR jsou roztroušeny poo vícero zákonech. Najděte si zákon 56/2001 Sb. § 36 a odstavec 5. Tam se praví, že policie může stavět vozidla z důvodu kontroly technického stavu. To je celá finta.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTOO 06:23:34 24. 09. 2012
martoo.jpg
HAMMER [2012-09-23 21:12:09]:
Hammere, zásadní je ten fakt, že Ti, co uvedli nějaké zákonné ustanovení, si dokáží v praxi svoje jednání zdůvodnit.

Účel Tvého kvízu nemá být hlouček zadumaných policistů, který marně pátrá po tom, co asi tak Hammer má na mysli, ale to, aby policisté dokázali odpovědět, podle čeho jsou oprávněni stavět a kontrolovat vozidla. Účel je tedy splněn, ne?

Ten, kdo si umí poradit a své jednání zdůvodnit citací názvu zákona a prosadit si jej, je dobrý policista. Samotný paragraf není důležitý. Ten se hodí do Úředního záznamu.

Zdůvodnění oprávnění policisty zastavovat vozidla - zákon o policii - dohled na BESIP, odhaluje trestné činy a přestupky, pátrání po osobách a věcech

- nazdar bazar pseudoprávníku z videa, svoje jednání jsem ti více než dostatečně zdůvodnil, jsi povinnen jej strpět, nestrpíš, budeš jej narušovat, mařit či jiným způsobem ztěžovat, budeš potrestán. Paragrafy si hledej sám po večerech.

Pro Hammera uvedu § 2 ZoP "Úkoly policie" a bohatě mi jako zdůvodnění stačí

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FS2 23:43:01 23. 09. 2012
default.png
Zastavovat vozidla může policista ve stejnokroji dle zákona 361/2000 Sb. par. 79, a to bez toho, že by musela být splněna nějaká další podmínka, jako podezření z něčeho apod.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FS2 23:33:37 23. 09. 2012
default.png
S ohledem na "preventivní" kontrolu na alkohol je zasadní:

(3) Orientačnímu vyšetření a odbornému lékařskému vyšetření zjišťujícímu obsah jiné návykové látky než alkoholu je povinna se podrobit osoba, u níž se lze důvodně domnívat, že vykonává činnosti podle odstavce 1 pod vlivem jiné návykové látky, a dále osoba, u které je důvodné podezření, že přivodila jinému újmu na zdraví v souvislosti s užitím jiné návykové látky.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DYRUP 22:03:10 23. 09. 2012
default.png
Že by:
Z.č. 379/2005 Sb. § 16 - Vyšetření přítomnosti alkoholu nebo jiné návykové látky

(1) Osoba, která vykonává činnost, při níž by mohla ohrozit život nebo zdraví svoje nebo dalších osob nebo poškodit cizí majetek, nesmí požívat alkoholické nápoje nebo užívat jiné návykové látky při výkonu této činnosti nebo před jejím vykonáváním.
(4) Orientační vyšetření provádí útvar Policie České republiky, obecní policie, Vojenské policie, Vězeňská služba České republiky a zaměstnavatel pomocí dechové zkoušky, popřípadě odběru slin. Lékařské vyšetření provádí zdravotnické zařízení k tomu odborně a provozně způsobilé dechovou zkouškou a odběry vzorků biologického materiálu.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 21:12:09 23. 09. 2012
default.png
Tome, hezký pokus, ale to není oprávnění policie. Oprávnění policie k prohlídce motorových vozidel je § 42 zákona 273/008 Sb. Tam ovšem všude zákon o policii vyžaduje nějaký jasný důvod zastavení a prohlídku vozidla. Není to ani zákon 361/2000 Sb. Nebude vadit, když tě ještě takto potrápím? Zkus něco jiného.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu TOMMART 11:13:34 23. 09. 2012
default.png
dodávám zákona o policii

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio