Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Těžký život pěšákův

http://www.youtube.com/watch?v=7VmtNZ0UbOs Tak co na to říkáte? Docela síla. Jak byste řešili podobnou situaci na místě vy?
MALISA :: Datum založení: 02. 09. 2012 :: celkem 101 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu TOMMART 11:06:25 23. 09. 2012
default.png
odpověď na kontrolní otázku:


§ 68
Pátrání po osobách a věcech
(1) Policie provádí jako součást plnění svých úkolů pátrání po osobách a věcech s cílem zjistit, kde se tyto osoby nebo věci nacházejí, nebo identifikovat osoby, mrtvoly, části lidského těla anebo kosterního nálezu neznámé totožnosti.


více ve výkladovém stanovisku




Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 08:00:53 23. 09. 2012
default.png
Zopakuju kontrolní otázku: podle čeho může policie zastavit jakékoliv auto?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 08:00:33 23. 09. 2012
default.png
FS2 [2012-09-22 22:17:32]: Kolda píše jako četník: ve službě vidí, všímá si, jedná až když vidí nějakou maličkost, co se mu nezdá. Prochází si telefoto, dívá se na ksichty v autech... Dopředu si vybírá jen o če ví co bude dělat, je si jistý v kramflecích, dává si bacha při samotném zákroku. Vybírá si, vidí že tohle je rodinka z dovči, tohle nějaký chlapík spěchající z práce, tohle barmanka támhle od Kačera... To je práce četníka.

FS2 to píše ve stylu jako orgán bezdůvodně buzerující kdekoho jak to požadují nadřízení, aby měl co nejvíce čáreček třeba za počty profuků v Drageru nebo Lionu, počty zastavených aut.... "prostě jedeš po Praze a řekneš si "tak zkusím štěstí a zastavím si třeba támhle to červené auto". Nemáš tedy žádné podezření na alkohol, řidič se nikomu nepodobá a ani o něm nic nevíš... prostě ho zastavíš a vše kontroluješ jen tak, aby byla nějaká činnost a třeba i čárka, když se náhodou něco najde."
Kontroly pak probíhají velmi laxně i po stránce taktické, ale jen do doby, než takový narazí na kosa a kos si stěžuje.

Ptám se: tohle by jste chtěli legalizovat? Bezduchou debilní mlátičku na zastavená auta, nepřemýšlející četníky čekající na konec šichty a tupě plnící počty čárek gaunerům nahoře?

Co je to za debatu? Všimli jste si při tom tupém zastavování jednoho auta za druhým s ohvězdičkovaným kontrolním šmejdem schovaným sto metrů od KB za keřem a pozorujícím jestli stavíte auta v tempu bezcitného stroje, jak spolehlivě stavíte dělňase jedoucí z práce nebo do práce, rodinky s dětma atd. zatímco pokaždé když je zbytečně buzerujete, kolem vás nerušeně projíždí auta s ksichty uvnitř jako z telefoťácké hitparády?

Správně by měla hlídka čekat tak, aby mohla hnedka vyrazit, jeden venku aby nebyl vidět a mohl vidět do aut, druhý velmi blízko s autem jakožto řidič a vybírat si ale až podle tohl, co v autě vidí nebo co na autě vidí. Takže vždycky výjezd za takovýma co jedou klikatě, divně řadí, držky patřící do Alcatrazu - policejní nos prostě. Všude ve světě tohle vidíte, jen naši buzeranti ve vedoucích funkcích to nechápou.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu X 00:55:43 23. 09. 2012
default.png
Tenhle článek by si pán právník měl přečíst a poté si před zrcadlem nafackovat.

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/svet/196948-sedm-moskevskych-skolaku-zemrelo-kdyz-do-nich...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FS2 22:17:32 22. 09. 2012
default.png
KOLDA45 [2012-09-22 17:49:01]:
Bavíme se zakotvení "preventivní kontroly" na alkohol, tedy kontroly zcela nahodilé... prostě jedeš po Praze a řekneš si "tak zkusím štěstí a zastavím si třeba támhle to červené auto". Nemáš tedy žádné podezření na alkohol, řidič se nikomu nepodobá a ani o něm nic nevíš... prostě ho zastavíš a vše kontroluješ jen tak, aby byla nějaká činnost a třeba i čárka, když se náhodou něco najde. Všechno to udělat můžeš i teď, ale musíš si, alespoň hrát na to, že to děláš z důvodů, které si sám pospsal (podezření na alkohol, osoba odpovídá popisu ...) ... pokud se ale řidič cuká a ještě si vše nahrává... a ty mu řekneš, že ho kontroluješ "jen tak - preventivně", tak se nemůžeš divit, že si pak napíše stížnost.
Bavíme se tedy o tom, že by bylo ideální zakotvit do zákona i možnost preventivních (náhodných) kontrol totožnosti i alkoholu, což by vzala všem podobným prudičům vítr z plachet.... a odpadlo by vcelku časté „řekněte mi důvod, musíte mít důvod atd.“

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KOLDA45 17:49:01 22. 09. 2012
default.png
já jsem nechodím tak často, ale to co píšete nemusí být zvlášť zakotveno v zákoně .

Pokud já jako hlídka ve službě jsem na ulici a rozhodnu se zkontrolovat podezřelé auto (podezření na alkohol, kradené vozidlo, osoba se podobá hledané , nebo pohřešované osobě, nebo už z místní znalosti vím, že osoba nemá ŘP a td) tak udělám komplet vše co se má na místě udělat. Dál o trestu už rozhoduje správko město, magistrát, soud.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SANTIAGO-SAN 12:01:10 21. 09. 2012
default.png
fs2 : Máš pravdu :) zřejmě sem tě jen špatně pochopil, moje chyba přijmi mou omluvu, máš pravdu že by to tam měl být jasně zakotveno ať je to neoddiskutovatelné.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FS2 18:40:18 20. 09. 2012
default.png
SANTIAGO-SAN [2012-09-19 17:40:53]:
Jestli je to dobře, nebo ne, to je úplně něco jiného. Osobně si myslím, že by tyto preventivní kontroly měly být jasně zakotveny v zákoně, mezi pravomoci bezpečnostních složek.

Bohužel současná úprava v podstatě u použití všech oprávnění vyžaduje nějaký důvod/důvodné podezření/ohrožení něčeho ... a v případě dechové zkoušky pak platí, že:

Orientačnímu vyšetření a odbornému lékařskému vyšetření zjišťujícímu obsah alkoholu je POVINNA SE PODROBIT OSOBA, U NÍŽ SE LZE DŮVODNĚ DOMNÍVAT, že vykonává činnosti podle
odstavce 1 pod vlivem alkoholu...

Proto, není problém, takovou kontrolu zdůvodnit třeba tím, že řidič kličkoval po silnici, jel bezdůvodně pomalu, nebo divně mluvil... ale nezle mu říct, že se za ním ženu a dávám mu foukat, jen tak - "preventivně".

Vše je tedy opět otázkou špatné právní úpravy + její neznalosti u lidí, kteří jí realizují. Nemá tedy cenu odvolávat se na Německo, jelikož tam se právník nedohaduje s policistou hlavně proto, že tam policie má odpovídající pravomoce - a tím pádem, se nění o čem dohadovat.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 18:40:05 20. 09. 2012
default.png
Je to jednak správné a jednak v rámci zákona. Bohužel to k ničemu nevede, ani masívní odchyt ožralů policií nemá díky chybějícím dostatečným postihům žádný účinek. V podstatě se to chytá jako luční kobylky v srpnu jedno za druhým, ale konečný efekt na počty dalších podobných "hrdinů" není žádný.

To už je ale téma účinnosti trestů ve všech jeho aspektech a to je trochu složitější. U nás je obecně právo nevymahatelné jen proto, že tresty nejsou účinné.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SANTIAGO-SAN 17:40:53 19. 09. 2012
default.png
fs2 : podle mě je správné že si i na preventivní kontrole dává dýchnout a nějaké podezření na požití alkoholu by v tom nemělo hrát roli. Jak bylo řečeno v článku, dýchání nikoho nezatěžuje nijak ani časově je to otázka 10-ti vteřin. To je jako si říct nebudu mu kontrolovat řidičák protože to evidentně vypadá že řídit umí. Jak tu někdo psal, v Německu by si to nikdo ani nedovolil se nějak dohadovat s policajtem, ani právník...proč asi...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio