Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

2013. Jak to možná bude, aneb Úvahy řadového poldy (REDAKCE)

2013. Jak to možná bude, aneb Úvahy řadového poldy
ilustrační
Foto: internet

Minulý týden vláda schválila návrh systemizace příslušníků Policie ČR a Hasičského záchranného sboru pro rok 2013. Krátce po té se v médiích objevily informace týkající se dalšího snižování platů policistů a hasičů. Oficiální policejní zdroje i policejní prezident označily tyto informaci za spekulace. Jisté je, že policie bude zas o něco štíhlejší. Ale bude i efektivnější?

Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 17. 09. 2012
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu DAX 00:56:09 20. 09. 2012
dax.jpg
Tak to je zase nádherná debata. Pokud se chci opravdu zasmát, tak sem musím chodit častěji. Třeba taková hvězda jako "ambo3101", to je teda paráda, proboha jak dlouho sloužíš děvče? Pominu-li tragédii ženského elementu u dnešní policie ve výkonu, což je katastrofa, tak podle příspěvku, který si zplodila, bych být tebou o rozdílu maturity a základní školy asi moc nemluvil.

Na otázku k tématu "Jak to asi bude" ?, si dovolím přispět trochou filosofie od pana Sokrata, což se týká i policie.

"Demokratické zřízení doplatí na to, že bude chtít vyhovět všem. Chudí budou chtít část majetku bohatých a demokracie jim to dá. Mladí budou chtít práva starých, ženy budou chtít práva mužů, a cizinci budou chtít práva domácích občanů a demokracie jim to dá. Zločinci budou chtít obsadit veřejné funkce a demokracie jim to umožní. A až zločinci demokracii nakonec ovládnou, protože zločinci od přírody tíhnou po pozicích a moci, vznikne tyranie horší, než dovede být nejhorší totalita, monarchie anebo oligarchie."
Sokrates

V jaké fázi jsme si může odpovědět každý sám.
Čest policejní práci

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 21:52:32 19. 09. 2012
Pim Burger.jpg
AMBO3101 [2012-09-19 21:29:18]: Jakože Hammerův konverzační styl "všichni jsou blázni, jenom já jsem letadlo" také vždycky nemusím, tak ten tvůj výtvor jsem ani nepochopil, natož abych na něj dokázal nějak reagovat. Takže se nedivím ani jemu. Navíc je to trošku mimo téma, takže co můžeš říct k tomu, jak to bude vypadat příští rok u PČR?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu AMBO3101 21:29:18 19. 09. 2012
default.png
A bylo ticho ........ :-D

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 18:08:51 19. 09. 2012
default.png
HONZAD [2012-09-19 16:29:55]: Na to snad nemá ani cenu reagovat.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 16:29:55 19. 09. 2012
honzad..jpg
ambo, na vysvetlenou, hammer uz nejakou dobu nejni policista. Ale predtim jim nejake to desetileti byl... :-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu AMBO3101 15:27:23 19. 09. 2012
default.png
HAMMER [2012-09-19 06:29:42]: Tabe bych chtěla mít doma :-D. Měla jsem pocit že jsem někde četla, že nejsi policista, tak jak ku*ňa víš co vše má policista na práci? Jestli máš nějaké špatné zkušenosti s policisti, se kterýma jsi v životě ses potkal, tak tu svoji zlost nemusíš vylévat na ostatních, kteří jsou poctivý. Ano, vím že někteří maji svůj vroubek, ale opravdu to nemusíš dělat. A propo jestli si myslíš, že každý člověk co má maturitu je chytrý, tak to jsi pěkný naivita. Člověk se nemusí učit, udělá maturu se samíma 4 a klidně ju má, ty jsi asi nikdy nedělal maturu co? máš enom vyučák, že? (nebo že by jenom základní školu? To je teď moderní ;-))

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:29:42 19. 09. 2012
default.png
No a nakonec jsi, kolego Palče, zcela mimo. Vůbec jsi nepochopil co ti píšu.
Komedie s přijímáním oznámení v tvém podání = naivita, s kterou tady píšeš od kdy že jde policie ke dnu nebo teda spíše ono ten příspěvek vypadá jakoby jsi se včera probudil, kde to pracuješ.
Od roku 1992 se rok co rok něco utahovalo, na něco nebylo, na něčem novém se šetřilo. Každého čvrt roku na poradách nové úspory. Od roku 1997 nebylo už na benzín, pak telefony, papíry do tiskáren, tonery do kopírek, pak voda, pak topení...Všecko to celých dvacet roků spělo k tomu, že všecky úspory se vyčerpají a dojde dříve nebo později i na platy poldů. Každý polda v terénu to má denně na talířku a ty tady teď napíšeš takový objev! I takový jouda jako já to pochopil a tři roky před Langerem se začal připravovat na svoje bývalé povolání. Langer to jen uspíšil a totálně zaťal, ale nezačal. Pozorovací schopnost u poldy nutnost se u tebe viditelně nenachází, takže proto ne že tuším nebo si myslím, ale ze zkušenosti s takovýma vím, jak jejich práce vypadá.
Kolik jsi na té své noční zkontroloval hospod, kolik tam sedělo drbanů které máš na KO, kolik máš zapsaných obsluh a svých důvěrníků co tam byli taky, aby jsi věděl kdo se kdy zvednul, s kým... Kolik jsi zkontroloval osobních zaparkovaných aut, jestli tam majitelé nenechávají věci co lákají zloděje a kolika autům jsi dal lísteček s upozorněním, jak nebezpečné je jeho počínání? Jakou doubu noční jsi strávil v nejrizikovějších místech svého rajónu s jakým zaměřením svojí práce?


Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PALEC 00:13:44 19. 09. 2012
default.png
pro hammera :)

-prijimam veskera oznameni, zatloukat nepotrebuji jestli jsi to myslel takto a co se tyce te komedie, tak komik budes nejspis ty.
-nijak postizeny nejsem, policie jde do hajzlu od dob Langra, ne dve desetileti, asi jsi moc nelky pesimista
-prave ze nebrecim, jinak bych tu 6TT uz mel, praci si delam tak jak mam, nikdo si zatim moc nestezoval a libat sos mi nikdo 15 nemusi
-v teplem kanclu jako kozata bloncka nesedim, slouzim den, noc, vikend, svatek. Stojim i na dba chodim a jezdim venku a k tomu mam spisy, bloncka by se s pasikem asi moc nerozcilovala, nesdelovala by a nepsala usneseni, mas o fare spatne predstavy a myslim, ze na rozdil od tebe se v cecku neztratim. omluvte carky a hacky, pisu z mobilu a pro hammra neboj, na nocni ted nejsem, aby jsi si nemyslel, ze se zasivam u internetu

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 19:55:39 18. 09. 2012
Pim Burger.jpg
ANDRAS [2012-09-18 19:11:08]: Já bych spíše řekl, že je to odraz fungování všech popsaných složek. Neznám situaci u CS, ale podle mě to tam bude jako u PČR a prostě se honí čárky např. na mýtu. Však to už včera proběhlo médii, že CS většinou nezajímají falešné kolky, flašky atd., prostě to zabaví, vyměří spotřební daň a hotovo, čárka navíc. Dle mého skromného názoru se tito velkopančovatelé nechali být, ale díky tomuhle průseru se to prostě už dál nedá ignorovat a tak se tentokrát odhlédne i od čárkování. Jde to vidět i na práci policie. Celou dobu se nic nedělo a najednou je během několika dní zavřených třicet lidí. A takhle by to bylo se vším. Stačí, aby byla dostatečná škoda, Nova to týden vysílala a najednou je tam upřena veškerá pozornost všech policejních a jiných úřadů a PČR se stává nadprůměrně výkonnou.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 19:11:08 18. 09. 2012
Andras.jpg
částečný offtopic:

Přijde mi to, nebo jsem jediný, kterému přijde, že bezpečnostní aparát v ČR v poslední vážné alkoholové kauze naprosto a fatálně selhal? A pokud sleduji situaci, je patrné, že selhala policie od těch základních útvarů, až po SKPV, a rovněž celní správa a ČOI.

A jak psal Hammer, ona hlídková činnost, prevence, pravidelné obchůzky rajonu a pohovory s místními, prostě udělá svoje. Ale místo toho, opět jak píše hammer, jen DBA, činnost, činnost a činnost. Člověk aby se už za příslušnost k policii začal pomalu stydět....

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio