Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

2013. Jak to možná bude, aneb Úvahy řadového poldy (REDAKCE)

2013. Jak to možná bude, aneb Úvahy řadového poldy
ilustrační
Foto: internet

Minulý týden vláda schválila návrh systemizace příslušníků Policie ČR a Hasičského záchranného sboru pro rok 2013. Krátce po té se v médiích objevily informace týkající se dalšího snižování platů policistů a hasičů. Oficiální policejní zdroje i policejní prezident označily tyto informaci za spekulace. Jisté je, že policie bude zas o něco štíhlejší. Ale bude i efektivnější?

Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 17. 09. 2012
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu HAMMER 06:06:01 18. 09. 2012
default.png
PLACAK [2012-09-18 00:52:03]: Což se děje od roku 1992 cca, kdy policejním šéfům po "sametovém listopadu" aneb bolševické přerozdělení koryt otrnulo a zjistili, že si můžou dělat co chtějí. Je ale fakt, že tam jistý posun nastal a to dokonce velmi výrazný. Íčko těmhle krysám zvedl dvojnásobně platy a naprosto situaci zabetonoval. Díky přemíře řídících článků si pak každý králíček může dělat naprosto co chce a tohleto je výsledek. Trvá to už dvacet let a nikdo s tím na opačnou stranu nikdy nehnul ani o milimetr.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PLACAK 00:52:03 18. 09. 2012
default.png
for Lukáš
Děkuji ti za pěkně popsanou reálnou skutečnost, ale někde je to ještě podstatně horší. Popisuješ snížení příjmu o 10% ale někoho to postihlo o více procent. Snížení o oněch garantovaných 8% procent se dotklo jen někoho, znám i případy kdy to postihlo zaměstnance o 26% i více procent a ještě byli vydíráni. Policie onemocněla skoro nevyléčitelnou chorobou naordinovanou ÍČKEM a od té doby to co bylo v horních patrech vylicitováno platí po dnes a ještě další dny spíše léta asi platit bude ?!?! Je tomu nutné tvrdě čelit, ale samo se to neudělá a nepohne. Pokud pan současný PP bude naslouchat některým KŘ tak bude oblafnut a doplatí na to jen a jen ti v přímém výkonu služby. Zvláštní "rizikový" příplatek by měl být věnován výkonu služby a měl by být skutečně odvislý od přímého rizika a ne od jakési neuropsychycké zátěže. Jim nahoře by mohl zůstat v omezené míře jen přípl. za vedení a pokud budou opravdoví manegeři, tak i os. ohodnocení. Co se týče čárkománie - tak se nic nezměnilo a ještě lžou, že žádná není a ještě mezi sebou jednotlivá KŘ soupeří kdo v čem je lepší a podle toho dostávají pomazaní odměny - fuj hanba jim a i tomu nesystému !!!!! A oni pomazanci sledují na svých obrazovkách statistiku a výkonné nutí mít toto a toho více, aby se vyrovnali těm druhým pomazaným a ještě jim to někdo výš schvaluje, ale pak navíc tvrdí, že čárkománie neexistuje - zase fuj a handa takovým.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 18:56:49 17. 09. 2012
default.png
Palec, mě by zajímalo, když tě slyším s tvým služebním věkem tak veleblbě naivně bulet, co děláš, když přijímáš nějaké vylhané oznámení. To musí být komedie pro celou faru.

Ty máš potíže se zrakem sluchem nebo schopností dávat si věci dohromady ve své hlavě? Utrpěl jsi nějaký úraz ve službě? Protože jedině to tě omlouvá. Ty neslyšíš, nečteš a nevidíš na vlastní oči, uši a rozum, kam policie už celá dvě desetiletí jde?

Ty musíš hodně brečet někomu na ramínku, když ti někdo něco dva roky slibuje, co? Ty si jako vůl připadáš až poté, co jsi se neprobrečel o třídu výš? Tobě bude nejspíš jedno jakým stylem děláš svoji práci, hlavně když patnáctého pobereš a polibte mi všichni šos, co?

Ty jsi remcal? Já remcání říkám něčemu jinému než domáhání se o přidělení vyšší TT. Kdyby jsi totiž remcal, tu spisovou práci neděláš, protože ta s prací poldy moc společného nemá, na to stačí blonďatá kozatá sekretářka. Sedět v teplíčku a brát prachy, tak takových dacanů je nad tebou spousta a mezi sebe dalšího už nepustí, bojí se o fleky. Už aby jsi byl v céčku, tady máš možnost dokázat, jaký jsi pracant.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PALEC 17:25:55 17. 09. 2012
default.png
Je to smutné, ale musím s fesovem souhlasit. Já sloužím 20 let, jsem v 5TT a už dva roky mi slibují 6TT co se uvolnila po kolegovi (na obvodu jsme měli 2). Na obvodu krom všeho ostatního dělám i práci co dělá kolega v 6TT a občas mám více spisů než kolega, ale zase má práci se zastupováním vedoucího a tak to zas tolik neřeším, nebo spíše neřešil jsem to a taky na faře zas toho papírování tolik není v porovnání s velkým obvodem. Teď jsem zjistil, že se u našeho ÚO na malých obvodech bude 6TT rušit, bude se nechávat jen u těch, co dělají nepsané zástupce. Tím pádem zůstanu v 5TT i nadále :). Pomalu uvažuji o ukončení svého působení u této firmy a práci přenechám pro jiného vola (tak si dnes po těch slibech a opatřeních připadám) a nebo pro nového neremcajícího, levnějšího kolegu ze sběru. Přijde mi, že už asi policije zájem o mé služby nemá, když se tak chová. Udělám alespoň dobrý skutek, má tabulka v 5TT bude volná, mohou jí zrušit a tím pádem ušetřit :).

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FESOF 15:59:18 17. 09. 2012
default.png
Ono to s tím rušením nepobsazených míst nebude až tak horké. U nás to - dle poslední porady- bude tak, že se zruší asi 5 míst v 5 TT a volné pozice 4 TT a 3 TT budou nabídnuty pro ty policisty, kterým bude jeich 5 TT zrušena, jinak budou muset jinam a nebo do zálohy. No jo, víc se ušetří když se zruší 5 TT, než 3 TT. To je za odměnu déle soužícím policistům co mají 5 TT. Pro policii jsou totiž lkepší noví policisté v 3 TT - jsou levnější, neremcají neb jsou rádi že mají práci a jinou dobu nezažili a navíc je to většinou sběr a ne výběr, neb Ti schopní od policie utíkají. Takže defacto dojde ke snížení platu i stávajících policistů v příštím roce a ne o málo.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KLERIC 13:52:03 17. 09. 2012
default.png
Tak k těm příplatkům za vedení na KŘP jmk už teď vím o 16, které s velkou slávou zruší. Ovšem je to 16 příplatků ve 4 TT. - Velitelé směny na SPJ. A Pupíci na kraji jsou spokojení, každej koordinator a jinej inátor na KŘP si jej zachová a přitom tolik příplatku za vedení zrušeno. To se to bude na pol. prezidiu s velkou slávou ukazovat jak JMK dodržuje pokyn.
Chce se mi blejt velebnosti.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PET_1 13:14:39 17. 09. 2012
default.png
U nás na OOP okr. město min. týden oznáměno na poradě rušení 1x 6 PT, 3x 5 PT...přibude tedy pár 4. PT....já po 7-mi lech u PČR (z toho 2 roky v 4. PT) nemám vůbec šanci jakéhokoliv kariérního postupu v následujích 10ti letech...

Když tedy nezačnu špinit hlavu od....

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BINKYS 10:01:37 17. 09. 2012
default.png
Pěkný článek, ke kterému mám jeden krátký komentář, poznámku, na kterou mi i přímo nahrál kolega s komentářem níže a to ohledně příplatku za vedení. V Liberci se uvažuje nad tím, že se na ÚO zruší 4 příplatky za vedení. Pěkný plán, když by to ovšem nebylo u kluků ve 4. TT, kteří jsou velitelé směn na OHS, plní naprosto stejné úkoly jako "řadoví" hlídkaři, slouží venku a k tomu navíc zodpovídají za chod směny (družstva), vydávají věci, řeší mimořádky apod.. A pak se budou chlubit, že zrušili vysoké vedoucí funkce...to bych opravdu blil!

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu STARSKY 09:37:38 17. 09. 2012
Starsky.jpg
Krásný článek Lukáši, ale vzhledem k tomu, že se v současné době každý kdo má příplatek za vedení bojí o svůé místo tak budou ted všici kopat jako blázen aby si to svoje korýtko udrželi. Na jednu stranu to lidem ve vedoucích funkci přeju. Někteří s na to nadřeli a ti si zaslouží zůstat, ale jiní co si svoje funkce vyplakali v kanceláři svého ředitele, ti by měli odejít jako první. Děs jak to tu funguje.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio