Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Jak bude vypadat systemizace pro rok 2013? (REDAKCE)

Jak bude vypadat systemizace pro rok 2013?
Podle systemizace se příští rok začne škrtat odshora
Foto: P-CZ

Obyvatelé naší země jsou svědky naprosto neuvěřitelných a zcela nepochopitelných rozhodnutí politiků. Proti jejich krokům se bouří soudy, státní zastupitelství i mnozí policisté. Rozhodnutí, které v této době učinil policejní prezident, tak působí jako koráb zdravého rozumu v moři stupidity.

Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 08. 11. 2012
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu HAMMER 07:11:44 10. 11. 2012
default.png
CATANI [2012-11-09 17:26:24]: To jsi našel nějaký článek z roku 1996 a okopíroval jsi ho sem? :D

Včetně sleposti a hluchosti vedení? Proč zmiňuješ zrovna PP, zkus říct něco k nesmyslnosti práce na vlastních poradách, uslyšíš to samé. Ten Pepa Geobelsův věděl jak na to. Tihle pohunci ho mají nejspíš za vzor.

Podívej se jen na to, jaké píše vedoucí rozpisy směn: od stolu, s jasnou neznalostí místní a osobní znalosti, krajně lajdácky a pokud možno aby ti rozbil celou službu KB a DBA. Nemáš kdy si dělat svoje, pokud mu ty jeho lajdácké rozpisy naprosto neoprdíš.

Ale jak píšu, tohle není stav dnes, to je stav od roku 1989 furt to samé: nikdy nefungující, vůbec nikoho nezajímající že to nefunguje, výplody nahoře na hony vzdálené realitě terénu.

V televizi policejní šéfové navykládali jak policie bude dělat to a to, třeba kontroly na přechodech, no a u nás jsme k tomu nedostali ani pokyn. Vedoucí to odfajfkoval, že na přechodech stojíme ráno když jdou děcka do školy a bylo splněno. Prostě pořád dokola: těch řídících stupňů je moc, nahoře nevědí co se děje dole.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ORLANDO025 23:35:09 09. 11. 2012
default.png
No u nás sebrali velitelům směn příplatky za vedení a práci jim nechaly pořád stejnou a vydávaj to za snižení velitelských funkcí, tak tohle je případ svedčící o všem.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CHIP 22:27:58 09. 11. 2012
Chip.jpg
Do diplomové práce sháním veškeré informace o výcviku četnictva,státní policie 1918 až 1945 a SNB 1945 -1989. Ocenil bych veškeré předpisy, plány a příručky. ( Či alespoň jejich kopie. Rovněž úřední záznamy, statistiky, závazné poky atd. Vše co se týká střelby, zákroků, výcviku atd. Pokud někdo schováváte pod slamníkem archyv četnického sboru, snesu vám modré z nebe. :-)
PS. za radu abych bádal v policejním muzeu předem děkuji, už to dělám :-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 17:26:24 09. 11. 2012
default.png
Mně zaujalo jak Buřič mu předložil jeden konkrétní případ o rušení míst řídicích managerů a on na to hned reagoval, že to je jeden konkrétní případ nikoliv systém a že tak není činěno všude.
Kdyby Buřič řekl, že to jsou stovky takto provedených postupů po celé ČR, tak mu řekne, ať mu uvede jeden konkrétní případ.
Ti lidé jsou vyškoleni v podání lži takovým způsobem, aby mu posluchač rozuměl a věřil tomu(i když si myslím, že občané si už udělali obrázek sami).
Já fakt mám někdy pochybnosti zda ti lidé lžou záměrně, nebo tomu skutečně věří, což by dokazovalo, že na těch místech nemají co dělat.

Včera hodně PP ujížděl. Když říkal o snaze zjednodušit přípravné řízení, tak to už při konfrontaci s praxí na našem oddělení šel jsem do kolen.

Já bych třeba měl návrh pro skutečnou racionalizaci a zjednodušení trestního a přestupkového řízeni, úměrně krátit na obvodech funkce zástupců a velitelů směn podle počtu policistů a ty přeřadit do skutečného výkonu.

Z logiky věci, když na oddělení I. stupně 60 policistů zpracovávalo nápad tr. činosti dokonce nižší a s nižší objasněností a fungovalo vedení 1xVO 2xZVO a 1xVS.

Tak při situaci kdy je na OOP 40 policistů a zvládají dokonce vyšší nápad i vyšší objasněnost z jakého důvodu není redukován poměr vedoucích managerů na tři 1xVO 1xZVO 1xVS.
Je logické, že těch 40 policistů odvádí podstatně větší práci a je evidentní, že ten počet vedoucích odvádí méně práce(o to větší odměny). Tudíž se někdy nudí a vymyšlejí jak si ještě zlepšit svoje renomé(schopnosti pro další postup) na úkor zadřených policistů a stěžují postupy v trestním řízení či přestupcích.Vymýšlejí doplňující šetření či posudky, šikanozní postupy vůči poškozeným lidem, kteří mají tu smůlu, že je někdo opakovaně okrad(aby v budoucnosti už radši nic neoznamovali), mimo to stoupájí náklady na samotné tr.řízení(samozřejmě vše s oporou v zákoně, mají na to školy jak šlapat odborně po lidech).

Věřím, že při úspoře jedné vedoucí funkce, by se manageri zapojili v menším počtu efektivněji do chodu takového oddělení a hledali by při svém vytížení i racionalnější postupy pro samotné policisty pod nimi.Když se podíváme na oddělení I. a II.typu(někdy i III.typu) s podstavem policistů, kde je většinou max. 2/3 skutečných tabulkových míst, byla by to úspora v řádech stovek policistů, kteří by mohli být převedeni do skutečného výkonu služby a tak oprávněně čerpat zvláštní (rizikový) příplatek.

KAJASAN
možná by to zbralo i u Vás, spíš bych to ale viděl na posílení managerských funkcí ke kontrole menšího počtu policistů a dohlednutí na to aby skutečně potili krev a nejlépe zadarmo.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 16:55:52 09. 11. 2012
default.png
BADBOY [2012-11-09 16:43:59]: Jistě že jsou ničeny. A není to nedopatření, ale úmyslná devastace nejsnadněji zranitelného článku celého systému, který může zajišťovat stát vymahatelného práva. Ta devastace je dneska před svým koncem, na základních útvarech jsou už jen Langerovy děcka a pár starých co na všecko oprávněně prdí. Těch pár špičkových maníků na ÚOOZ a podobně tam nebude věčně a nějaká kvalita z OOP a dalších útvarů v potřebném množství už nikdy nevzejde. Konec pánové, teď teprve začne korupce a další věci naplno. Tahle firma se už na nohdy v dohledné době nepostaví. To by musela nastat v této zkurvené společnosti naprosto jiná situace. A ona nastane a český zlodějíček začne sám prdelí kvičet, aby se mu vrátila policie, protože i on už se při kradení bojí mnohem horších věcí než nějakých pár facek nebo zdlouhavého vypisování protokolů.
Poslední zhasne!

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BADBOY 16:43:59 09. 11. 2012
default.png
No nevím, já pp nevěřím.
Stačí se podívat jak se vyjadřoval v pořadu Máte slovo.
Vše závažná hospodářská metanol atd, ale co běžná tr. činnost.
Ale ať si uvědomí, že lidé, kteří tuto ( závažnou ) tr. činnost objasňují vzešli ze základní útvarů jak OOP či základních SKPV. Tyto jsou právě ničeny.
Dále k tomu Pol. prezidiu:
PP není jen ten aparát, ale většina lidí je na ÚZČ a na dalších ( ÚOOZ atd. ). Víte, jak to dopadne...? Tyto útvary přijdou o lidi...
To je můj názor.
Rád bych věřil tomu, že se vedení policie zmenši, ale...
Např. Podívejte na tzv. výkladní skříň KŘP Praha PMJ - 1 vedoucí pracovník na 4 policisty a to je útvar, který dělá jen hlídkovou činnost. Tím jen nemyslím nic špatného...
Hezký večer

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 08:56:31 09. 11. 2012
default.png
HAMMER [2012-11-09 06:10:14]: Ty lišáku nezkoušej mne....
Jo, a zpětná vazba, jo ta je, ta je....je....
tady v té firmě je opravdu zpětná vazba .....někdy ani člověk neví za co.....

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KAJASAN 08:31:28 09. 11. 2012
KajaSan.jpg
HAMMER [2012-11-09 06:04:20]:
Máš pravdu jen se spisuje, prevence se neřeší neboť to nemá kdo dělat. Lidi jsme si naučili, že nám volají s každou blbostí a nabírají se zbytečná čj, aby nám neměli na co přijit...alibismus. Jsem z toho všeho znechucen, dnes jdu na noční a už z toho mám depresi teď:-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:10:14 09. 11. 2012
default.png
CATANI [2012-11-08 23:27:02]: Catani, nahoře v policejním vedení nemůže být nikdo slušný, zkus se tam dostat sám a napiš tady, jakými metodami to šlo. Viz tvůj první odstaveček o jednom blbovi, co je schopný ale úplně všeho.

Když chtějí dělat nějakou systomatizaci a udělat z policie klasický sbor jako všude ve světě, museli by těch bafuňů vyházet tisíce, aby došlo na poměry dělní versus řídící jako tomu je jinde. Nasvědčuje tomu něco? Ruší se nadbytečné řídící články? Nikoliv, kosmeticky se to upraví a upravuje to někdo shora, který netuší kde je dole problém.
Netuší to proto, že nefunguje zpětná vazba u tohoto spolku a zpětná vazba nefunguje proto, že je tam příliš mnoho řídícich stupňů. Tyhle zásada manageneringu nebo jak se to jmenuje jsou známé už dávno, tihle bozi je nerespektují, je jasné, že z toho nic nebude.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:04:20 09. 11. 2012
default.png
KAJASAN [2012-11-08 21:07:33]: Co je na tom nejhorší a co jsi nikde nezmínil ale je, že není sebemenší snaha ten počet nápadu snížit prevencí. Že se jen tupě spisuje co padne bez snahy tomu příště nějakými opatřeními zabránit a do tohoto systému se ubírají dělní dole.

Ještě jsem zapomněl jednu věc: nikde není ani znímka o tom, že ti shora nikdy dole nepůjdou. S takovýma prachama by byli pěkně blbí. Poberou svoje pětadvacetitisícové renty a nazdár!!!!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio