Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Jak bude vypadat systemizace pro rok 2013? (REDAKCE)

Jak bude vypadat systemizace pro rok 2013?
Podle systemizace se příští rok začne škrtat odshora
Foto: P-CZ

Obyvatelé naší země jsou svědky naprosto neuvěřitelných a zcela nepochopitelných rozhodnutí politiků. Proti jejich krokům se bouří soudy, státní zastupitelství i mnozí policisté. Rozhodnutí, které v této době učinil policejní prezident, tak působí jako koráb zdravého rozumu v moři stupidity.

Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 08. 11. 2012
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu HAMMER 08:24:42 09. 12. 2012
default.png
STRIZLIVEJ [2012-12-08 16:04:28]: Střízlivej, víš co je to slovo soucítit a co slovo litovat? Nevíš, co? :D

Přesněji: ta práce co dělám teď je o několik tříd podřadnější z toho hlediska, jaké nároky klade na toho, kdo ji dělá. Záběr práce u policie a tady to je nebe a dudy. Od policie jsem lezl málem po čtyřech ze šichty, tady si jdu jako frajer.

U elektriky jsem žádné nové zkušenosti do života, než jsem získal u policie, nenabyl. Od policie jsem si přinesl strašnou spoustu věcí a návyků, které mě velice pomáhají tam když si nejsem jistý nebo vyloženě nevím: logika, všímání si, ověřování si. Jednu negativní: naučil jsem se vypínat pozornost.

Teďkom jsem jednu svoji železnou zásadu a to "nikdy nikomu a ničemu nevěř" ve spěchu porušil a hnedka platím litřík a půl škodičky. Kdybych se držel svojí zásady od policie, neměl jsem potíže, držel jsem se standardů svojí práce a završil chyba firmy a toho, co to zapojoval provizorně přede mnou a nikde neoznačil nestandardní zapojení.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu STRIZLIVEJ 16:04:28 08. 12. 2012
Střízlivej.jpg
No mě litovat nemusíš, lítost si zaslouží např. zdravotně postižené děti a pod., já se o sebe a rodinu nějak postarám :)
To, že se živíš rukama jako montér či jako jiná dělnická profese já osobně nepovažuju za práci o několik tříd podřadnější. Ale s tím, že se v té nebo v jiné práci dostaneš k věcem, ke kterým by ses v jiné nedostal platí jak u té tvojí, tak i tu mé, současné. Taktéž to platí i o jiných zaměstnáních.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:26:05 05. 12. 2012
default.png
Já ti rozumím, o mě se neboj, já se zase nepředřu. To, co teď dělám, je krajní možnost, prostě v nouzi používám ruky a hlavu, ale i tak si jde vydělat. Nezastírám, že je to práce o několik tříd podřadnější než u policie, ale finanční stránka je lepší. Podřadnějším myslím, že rozsah práce zdaleka není ta hrůza jako u policie, že prostě během dvou let se dostaneš ke všem věcem, které tě mohou potkat, což u policie nepřicházelo do úvahy.

To, že jsem reagoval na těch tvých čtrnáct let v prdeli nebylo mimo mísu, ty jsi to nepochopil. Přečti si to ještě jednou. Soucítím s tebou, já považuju mých dvacet let u PČR z dnešního hlediska a mé současné práce za naprosto projebaný čas.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu STRIZLIVEJ 22:59:57 03. 12. 2012
Střízlivej.jpg
Aby to blbě nevyznělo tak opravuju slovo:

P.S. nikomu n e v n u c u j u názor, že ty jsi ten nejlepší. ......

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu STRIZLIVEJ 22:57:46 03. 12. 2012
Střízlivej.jpg
HAMMER: v první řadě řadě jsi začal ty s nějakým vkládáním. Reagoval jsi úplně mimo mísu, když já psal ve svém příspěvku o tom, jak mi díky systemizaci odešlo nějakých cca 14 let někam. A ty hned reaguješ něco o ručičkách.
Mě osobně přesvědčovat nemusíš, že něco jde. Chceš, tak makej. Já ani nikdo jiný ti v tom nebráníme. Ani nezávidíme. Že jsi opustil Titanik je tvůj problém, ale mne na tvou práci neznáboruješ. Usměvné je to, jak ty si myslíš, že já tady tvrdím, že v této firmě očekávám nějakou budoucnost. Taky mimo mísu.

Děláš přes týden ? Máš chcehtáky za víkend ? Tak si je měj. Udři se třeba k smrti. V důchodu pak můžeš vnukům vyprávět historky, jak si i o víkendech lozil po stavbách a makal víc než ti ostatní a měl jsi nejvíc peněz. Já pokud mám volný víkend, tak se ho snažím trávit s rodinou při různých aktivitách. To už patrně neznáš a to tě asi evidentně žere, že tak útočíš. Že normální polda tráví volný čas s rodinou. Patrně jsi to asi nezažil, nebo co.

V tvých příspěvcích se díkybohu nepoznávám. Ani naštěstí nesdílím tvou prapodivnou představu, že každý člověk se musí automaticky živit nějakou manuální, dělnickou prací. Dělnické práce si já vážím, protože v rodině bylo a ještě je několik lidí, kteří dělnickou práci vykonávají. Sám jsem ji sice dělal jen krátce, ale to bylo jen proto, že jsem při práci studoval. Obory, ve kterých se dnes pohybují jen někteří (co je mi známo, tak na něj je jen jedna škola v ČR). Abys to zase špatně nepochopil, tak je to v tom oboru jako s vrcholovým sportem. Nejen o tom, jestli se mi chce nebo ne. Musíš obětovat rodinu a soukromí, aby jsi byl ten nejlepší. I ti méně lepší se tím sice mohou uživit, ale já se vydal jinou cestou.

A proč zůstávám ? Protože jak sem psal dřív, někdo musí platit splátky. Každý dnes ví, že vyjít s bankami bývá někdy v dnešní době problém. Abych tě nenudil tak to zkrátím jen na finanční stránku.
Takže aspoň nějaká jistota, že nějaký ten (byť je stejný jako před x lety) peníz na tom účtu pravidelně přibude. Narozdíl o tebe, nejsem v situaci, kdy si jen tak zariskuji a vrhnu se do podnikání. Ať už jakéhokoliv.
Za další, že na svém místě již mám za ty roky vybudovanou určitou pozici. Svým způsobem i určitý okruh jak ty říkáš kunčoftů, který se časem mění. No už vidím, jak skáčeš jak čert z krabičky, že žádný z nich mi ale nezaplatí :)

P.S. nikomu nevnucu názor, že ty jsi ten nejlepší. Stačí si jen přečíst tvoje příspěvky a každý pozná, kdo to o tobě tvrdí. Ne z mého, ale z tvého vyjadřování to plyne. Tak ať se ti v práci daří přes týden i víkend.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:16:35 03. 12. 2012
default.png
STRIZLIVEJ [2012-12-02 12:34:24]: Tak především: jsem obyčejný řemeslník, dělňas, tomu říkáš nejlepší? To je značně úsměvné, co mi tu vkládáš do huby. Jo kdybych byl nějaký vedoucí v bance za pade měsíčně, tak ti řeknu, jasně, jsem nejlepší. Já ti tady říkám jak to jde, ty furt naplákáš jak to nejde a jak všichni nemají stejné možnosti. V tom je mezi náma rozdíl. Já jsem od potápějícího se Titaniku honem rychle odplaval, ty na něm čekáš budoucnost. Ty místo aby jsi si řekl, kua, ten našel cestu, hupla za ním, tam je moje místo chceš, aby to mohli dělat všichni. To je diskuse na úrovni mateřské školky.


Víš co je pro mou situaci totální soustavné přezaměstnanosti strašné plus, taková moje totální jistota? Přesně takoví lidi jako jsi ty s přesně takovým myšlením. Sedí a čekají, dělat něco pozitivního pro svoji budoucnost nikdy nebudou. Jen více vás naříkačů, nikdo mi nepoleze do kšeftu, kdysi jsem začínal na stovce za hodinu na melouchu, dneska mám 160 a furt nestíhám. Včera další byt 1+1 v Brně v nabídce, musel jsem odříct - až po novém roku. Mindrák co mám se jmenuje pět táců za pátek a sobotu, máš je ty? Další mindrák se jmenuje rozšiřující se okruh kunčoftů, máš něco podobného ty?

A tom se nebavíme, jak se snažíš vnucovat sobě nebo nevím komu názor o tom, že jsem nejlepší. Bavíme se jenom o tom, že se mi chce makat, umím si shánět kšefty a umím to proto, že umím jednat s lidma. Tady se bavím obecně vždy s někým, o kom předpokládám, že je český četník, sebevědomý chlap schopný poznat situaci a postarat se o rodinu namísto bečení a neberu v potaz socky, co k policii nalezli. Pokud se tak moc poznáváš v tom co píšu, je to tvůj problém.

Schválně napiš, kvůli čemu zůstáváš u policie.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu STRIZLIVEJ 12:34:24 02. 12. 2012
Střízlivej.jpg
No co tě tak tady na diskuzích sleduju už nějakopu dobu (resp. tvé příspěvky), tak ty musíš mít ale hóóódně velkej mindrák, že všem nadáváš a ukazuješ se, jak ty jsi ten nejlepší. Každý, kdo tady napíše svůj názor nebo náhled, tak toho hned urážíš a nadáváš, co to jde. Netvrdím, že bys neměl v něčem pravdu, ale jak hned útočíš na každého, kdo se nechová, nebo nesdílí názor jako ty je hnus. A proč jsi asi vůbec utekl od policie ? No rozhodně to nebude kvůli tomu, aby sis vydělal míň peněz. Hele, jestli se takto chováš ke všem ve tvém okolí, tak není divu, že práci nestíháš, protože s tvým vyjadřováním s tebou nechce nikdo dělat. Nebo se mýlím ?
Nevim jak dlouho jsi u policie vydržel ty, ale já se na rozdíl od tebe snažím co nejdýl. A to kvůli několika věcem. Ale taky pozoruju, že to tady jde od 10 k 5. A nehodlám vždy mlčet.
Máš pravdu v tom, že socialismus skončil, ale svět není jen podle tebe a tvých názorů a možností. Nebo si snad myslíš, že ty možnosti, jaké máš ty, tak má 100% národa ? To je trochu naivní představa, nemyslíš ?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 08:23:27 02. 12. 2012
default.png
Ještě k tomuto nářky mladých, že nemají šanci: svou tiadvacetiletou dcerušku jsem po nástupu na studium prostě odstřihnul od penězovodu rodičů, dostává jen jídlo a zaplacený byt, žádné oblečení, vybavení domácnosti... a do týdne měla práci, už čtrtým rokem maká při studiu v Mc Donaldu jako barevná. Její kluk dělá stoláře, v jednadvaceti letech šel před dvěma rokama tam, kde práce byla, je šikovný, má slušné prachy, rasovina práce. Jenom proto, že má stejné rodiče jako dceruška = pakuj makat nebo ven! Když šla studovat, řekl jsem jí, že do měsíce po dokončení studia nastupuje kamkoliv do práce, takže žádné že dostuduje a začne se teprve poohlížet kde a co a tohle ne, tady je málo peněz... Umí suprově řadu jazyků, tak s nima může dělat luxusní prodavačku v Mc Donaldu, když se nebude schopná ohánět a využít svoje schopnosti.

Nekňučet a nenaříkat, socialismus skončil, tahle doba vás nechá zdechnout na ulici a nikdo po vás ani neštěkne. Hodně úspěchů všem, přeju.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 08:14:30 02. 12. 2012
default.png
STRIZLIVEJ [2012-12-01 18:10:06]: Co to meleš, Střízlivej? Bráni ti snad někdo udělat si rekvaldu a jít dělat tam, kde nejsou lidi? Bránil někdo těm lidem jít se učit na něco, co bude potřebovat místo něčeho, co se mu snadno udělalo bez šance na to se pak uplatnit? Brání někdo někomu udělat si vzdělání, najít si místo na trhu a podnikat? Nebo se mnou makat na černo na melouchách? Padly mě čtyři zakázky za jediný měsíc jen proto, že se nikomu nechce a já jsem v práci!!!! V celé republice nejsou siloví elektrikáři, nejsou vodo topo plynaři a další kvalifikované profese.

Já tak makám šest let co jsem utekl od policie, v zimě čtyři, v létě deset zakázek v práci najednou, mimo to další tři na melouchách max třikrát týdně po práci, víc to fyzicky nejde. Ty možnosti si musíš najít, ne že si budeš vybírat co ještě chceš a co nechceš. Nikdo nikde ti ze začátku nedá přehršle peněz, musel jsem v jednačtyřiceti začít úplně od píky znovu. Když to šlo mně, proč mají furt všichni plnou hubu výmluv na to jak to u nich nejde? My jsme okres s druhou největší nezaměstnaností v republice, tak mě neťápej, jak je to u vás nahovno.

Máš hlavu a dvě ruky? Máš. Tak nedržkuj a prostě to použij. Socialismus u policie skončil. Obecně: pokud nejsi schopný si hlavou a rukama vydělat, přiznej prostě že jsi blbý a shnilý ale nesváděj to na všecko a všecky kolem.

Moje žena dělá prodavačku za pár šupů, má přitom ekonomku, počítač, anglinu, umí účetnictví a co myslíte? Dělá prodavačku! Přímá úměra: čím méně je schopná prachy vydělat, tím více je schopná je utratit. Houby nejsou možnosti, jsou jen lenost a hloupost. Největší pětkaři a machři ze základky jsou dnes největšími křiklouny, jak je to všude špatné.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu STRIZLIVEJ 18:10:06 01. 12. 2012
Střízlivej.jpg
A tak jak ty a tvoje firma se má každý ? Každý má ty možnosti ? Viděl jsem osobně ženu po 50-tce, která si dělala seznam firem, kam se chodila ptát na práci. Ten seznam měl několik desítek jmen. V některých ji i zaměstnali, ale jen na 3 měsíce - doba zkušební - pro minimální mzdu. A bylo to ve městě, které bylo okresní a dnes je to krajské město ! A víš čeho se nakonec dočkala ? Důchodu ! Bylo to pro ni vysvobození hlavně z psychického pekla, protože finanční příjem nic moc, manžel jí pořád vyčítal, že nemá práci a jen se válí doma. A to je ze "střední vrstvy", celý život zvyklá na práci.
Já žiji v bývalém okresním městě o kterém si myslím, že vím jaké poskytuje možnosti pro dobré žití pro rodinu. Ze svého standartu nemíním již už dále slevovat. To jsem dělal doteď. O tom si mysli a piš co chceš. Na krizi nic nesvádím, jen chci napsat, že ne všude ty možnosti jsou. Znám kolegy, kteří v našem městě skončili a někteří měli (nebo ještě mají) existenční problémy. Jako spousta jiných lidí v tomto městě. Naše manželky tu dělají u soukromníků s minimálními mzdami. A jsou rády, že aspoň nějaká práce je.
Takže máš se dobře ? Máš práci ? Makáš ručičkama ? Fajn, tak makej, já ti tvou práci brát nebudu, ale 4 měsíce ? Až budeš makat 4 roky s těmi samými vyhlídkami na skvělou budoucnost (což mimochodem u této naší firmy nic moc) tak se tu ptej, jestli se chce někomu dělat ručičkama.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio