Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Jak je to s kriminalitou v ČR? Mapakriminality.cz to ví (REDAKCE)

Jak je to s kriminalitou v ČR? Mapakriminality.cz to ví
Vizualizace indexu kriminality na mapě kriminality
Foto: ProPolice|Otevřená společnost, o.p.s.

Možná již někdo z našich čtenářů zaregistroval, že v neděli na internetu zahájil provoz dlouho očekávaný projekt - program ProPolice z neziskové organizace Otevřená společnost, o.p.s. zveřejnil unikátní interaktivní mapu kriminality České republiky, na které se dá nejen porovnávat kriminalita mezi jednotlivými kraji a územními odbory země, ale také nabízí řadu dalších zajímavých informací.

Autor: Ondřej Skalník, ProPolice|Otevřená společnost, o.p.s.
Publikováno: 06. 12. 2012
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu DAX 23:07:43 15. 02. 2013
dax.jpg
HAMMER [2013-02-15 18:51:55]:
Hammere napsal si to pěkně, ale ty se tomu divíš? Tady je přeci demokracie a svoboda. Každý si přeci může dělat co chce.. né? Hospodští svobodně podnikají a můžou si přeci nalejvat komu chtějí, nějaký zákony? Na ty kašlou všichni včetně vlády a poslanců,tak co by si Dánští případně jiní mladí debílkové nemohli zařádit a rozmlátit co libo. Je třeba přeci dodržovat listinu lidských práv né? Práva to jo, těch má dneska každý plnou hubu. Co takhle nějakou listinu lidských povinností, to už néé to už by nebylo svobodné a demokratické že?... Řeknu ti, Zlaté časy před 89, PP bič a pryč a byl klid a pořádek během hodiny,naložit do antonů odvézt na čáru a mazej si smrade rozbíjet hospody v Kodani, jenomže to zase vládli ti hrozní krvežízniví komunisti a to nemůžeme přeci dneska připustit. Dneska je tady PČR od toho aby diskutovala a vysvětlovala a to raději at tady vládnou zloději a grázlové a rozkrade se co se dá a kdejaký občan EU tu rozmlátí co chce a může klidně dělat bordel, ale hlavně ,že tu nemáme u vesla komunisty a máme tu svobodu a možnost cestovat.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 18:51:55 15. 02. 2013
default.png
Nedá mi to a musím tady připomenout "plody práce" PČR, kdy si mladí Dánové vypíjejí svoje mozkovny v Česku do bezvědomí, aniž mají navíc osmnáct let.

Žádné kontroly hospod, hostinští se nebojí dělat si co chtějí, nalívají mladistvým i zjevně podnapilým, což obojí nesmějí. Škody na majetku i zdraví platí až "následky" = blbečci s rozumem puberťáků. Že jsou tady příčiny: nečinnost policie a porušování zákona hostinskýma, nikoho nebere. Policie bude zase trapně zametat hovínka po svých vlastních pejscích (řešit svoje pracovní zmetky) za strašné peníze, hostinským nikdo na vlásek nesáhne...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PATRICK 21:34:45 02. 01. 2013
default.png
Přeji pěkný večer. Nedá mi to a musím zde vložit jeden odkaz na to, co se dělo o Silvestru u nás v Havířově (městě, kde je jedna z největších kriminalit) a média o tom téměř neinformovala. Na náměstí to byla pěkná divočina a policistů bohužel žalostně málo. Kam až to musí zajít, když na polovinu 80tis. města bylo údajně ve službě jen 6 policistů + dozorčí!!! a pak se dělo co se dělo... Nasranost lidí v tomto regionu už je opravdu velká a to nám pan prezident ještě další grázly pustí ven.

http://karvinsky.denik.cz/zpravy_region/130101-novorocni-oslavy-se-v-havirove-zvrhly-v-nas...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 08:34:19 25. 12. 2012
default.png
SANTIAGO-SAN [2012-12-24 20:15:00]: Santi, ještě bych tě doplnil:
- řadový to obsere z vícero důvodů, z nichž většina ale pramení nad ním a nemá šanci to ani změnit ani ovlivnit. Další pramení nad tím, nad čím tu lamentuju už pěkně dlouho: do přímého výkonu byla nahnána nezkušená naivní děcka a nikdo se o ně nestará. Langerjugend. Jdi a padni, nevracej se, jinak tě zastřelíme sami. Tihle dacani, co tomu velí, to zpytlíkovali stejně jako Hitler se svou pitomou mládeží. Mladí se dají velice snadno oblbnout, ti dlouho nepochopí o co jde (obecně, ne všichni), ti jim budou jejich čárky dělat. A ti budou sloužit jako kanonefuter pro GIBS.

- zároveň bych tě, Santi, rád upozornil na prasácké paktiky drtivé většiny kolegů s nimiž sloužíš, vůči výhradně slušným občanům, takže pokud si stěžuješ na praktiky GIBS (tak to ale není) dostáváte sami svoje papáníčko.

Jen připomenu metodu zvanou cesta nejmenšího odporu aneb sejmout toho "nejblbějšího", až moc často samotnou oběť protiprávního jednání - viz nedání přednosti v jízdě v místě, kde je hlavní silnice přehledná tak do třiceti metrů a po ní se přiřítí ani nezjišťovanou rychlostí maník, co nezvládne zastavit vozidlo na vzdálenost, na kterou má rozhled a práskne do vozidla co vyjíždí na volnou silnici, všechna ta "leknutí se" řidičů, kteří se jen špatně vyjádří k situaci, kdy se vlastní šikovností vyhnuli srážce s jiným vozidlem, případy nutné obrany atd atd.


Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SANTIAGO-SAN 20:15:00 24. 12. 2012
default.png
ANDRAS [2012-12-21 15:29:42]: pochop že ten kdo ty stížnosti odsere budou řadový, protože gibs prostě něco najde, vezmi si že když neuděláš všechno na 150% tak oni tě na tom hned uvaří. Nejde totiž o to jestli by to byla chyba velká, malá, která něco ovlivní nebo neovlivní. Je to chyba, a GIBS je placen za co? Víme ? No za to aby chytl a uvařil na nudli nebohého šlapáka z ulice, protože pak dostane odměnu. Následně na to si dá odměnu i ten na prezidiu protože se mu podařilo zbavit se jednoho špatného kusu, místo toho přijme mladého který se dá lépe vytvarovat k obrazu jejich... Proboha jsem u firmy chvilku a už to chápu...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SANTIAGO-SAN 20:07:16 24. 12. 2012
default.png
PIM-BURGER [2012-12-20 17:45:02]: Akce upír nedopadla, vrámci solidarity a diplomacie se od ní upustilo to jedna věc. Druhá věc, tlakem na policii jen přitížíš těm co makají jak šrouby takže hovadina. Vtip je v tom že tlačit nesmíš od spodu ale paradoxně od shora. Tzn. nevyvíjet tlak na policii a jejich OOP ale na policejního prezidenta, ministra vnitra, vládu, prezidenta. Nic jiného nemá ani šanci uspět protože jak píše hammer, čárkomani jsou všude, nehledě na to že na všechno v esiku vyjde nové normativní nařízení nebo prováděcí předpis kterej nařídí policajtoj o další 4 A4 víc..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 20:38:46 21. 12. 2012
default.png
ANDRAS [2012-12-21 15:29:42]: Pořád nerozumím tomu, k čemu by zahlcení policistů v terénu vedlo? Systém dlouhodobě nefunguje, nechrání občany. Systém existuje sám pro sebe. A nikoho to nesejří. Už jaké roky.

Víš kolik lidí u policie napadlo, aby se v případě podání stížnosti musela skládat nějaké kauce a ta propadla, pokud bude stížnost neoprávněná? A víš kolikrát to už tady bylo? A víš jak to vždycky dopadlo? No tak co si chceme povídat? Je to pořád to samé: management nechce za nic zodpovídat.


Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 15:29:42 21. 12. 2012
Andras.jpg
HAMMER [2012-12-20 19:01:23]:

Čím více policistů by se tím zahltilo, tím lépe. Systém, který funguje, se stále drží jen díky naprosté právní nevědomosti občanů.

Ke stížnostem. Kolik jich je vyhodnoceno jako neoprávněných? 90%? Kolik těch 90% neoprávněných stížností stojí policii peněz, kolik času......pokud by se systém zahltil stovkami stížností denně, někoho by konečně napadlo, vybírat správní poplatek, který při vyhodnocení stížnosti jako neoprávněné, propadne státu. O to mi jde.

Já osobně OVK ani GIBS za nepřítele nepovažuji. Považuji je za kolegy. A bohužel, v dnešní době, slouží v bezpečnostních složkách celkem dost lidí, kteří u nás nemají co dělat - spíše než policisté, celníci, a vězeňská stráž, se chovají jako lichváři, úplatníci, a mafiáni.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 19:01:23 20. 12. 2012
default.png
Andrasi, asi jsi nic z fungování PČR nepochopil. Zahltíš kontrolní orgány... kua koho si myslíš že zahltíš? Zase jen řadové jako jsi ty sám u policie. Ti nad nima si budou mnout ruky a tetelit se blahem, vykazovat svoje čárky, rozdávat si odměny. Těm to bude fuk!!! Oni z toho ještě udělají (kdyby taková blbost vyšla, ale český človíček si na sobě nechá štípat dříví) kladnou stránku věci, mají svoje čárky jako Pepa Geobels a z toho udělají velké vítězství, když dokázali během tří týdnů urazit šest set kilometrů od Stalingradu směrem k domovu. Ty vidíš pořád kontrolní jako beztvarou masu nepřítele, ale tam to fachčí přesně jako u tebe. Blbci dole a shora jim serou na hlavy.

Pro tebe i Pima navíc: občan absolutně nechápe oč u policie běží a zapomeňte na to, že bude vyvíjet nějaký tlak na něco, o čem nic neví, když ho nesere ani to, že nám všem se všecko zdraží a poslanci si bezuzdně přidávají. Policie se sama svýma čárečkama ze společnosti naprosto vyfaulovala, nikoho nezajímáte, copak to pořád nechápete? Zevnitř policie nikdy nic nevzejde, na poradách vy, co jim to vadí, držíte hubu, protože jak ceknete, dostanete doporučení na chebské OOP, kde mají jeden volný flek. No a ti nad váma v počtu převyšující vás dělné jsou navýsost spokojení, ti všecky aktivity, které by jim přinesly nějakou zodpovednost nebo práci navíc, spolehlivě udusí.

Policie je nereformovatelná, to jsou dávno prokázané zákonitosti, že takováto struktura podniku nikdy nefungovala, nefunguje a fungovat nebude. Ta musí být rozmetána shora a to bude těžko, když nahoru se derou jen ti, kteří jsou tím spodkem sakra prověření nemakačenci.

Nahoru u PČR rostou houby jen a zásadně z "dobrého" podhoubí, nikdy ne nezávisle. Nemáte šanci, nikdy se nic nezlepší. Andrasi, myslíš to dobře, ale píšeš naprosté fantasmagorie protože jsi v Česku. Tento lid nevyšel už 23 roků do ulic a skrz nějakou policii rozhodně nevyjde nejméně v nebližších sto dvaceti šesti a půl letech. Tady na tom bordelu je zainteresováno strašně moc lidí, v podstatě z toho mají špičkové živobytí.
Vy jste nechtěný element, který by jim to živobytí mohl ohrožovat a proto vás takto soustaně ničí.

A s tím Lessym versus Vaněk, Pime, kroť vášně. To jen ukazuje, jaké právní nýmandy policie v čele má. Kdyby se takto chovali borci na OOP, do roka jsou všichni vysvlečení z uniforem, protože takových sporů mají měsíčně pět a musejí je všechny vyhrát.

Mapa kriminality v realitě PČR dneška je něco jako Trojský kůň. Nikdo neví, co se z něho vyhrne, ale nic přátelského to nebude, ledaže by v tichosti ještě shnil.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 18:38:55 20. 12. 2012
Andras.jpg
PIM-BURGER [2012-12-20 18:28:14]:

Myslím to jako fakt. Jen zahlcení kontrolních orgánů stovky a více neoprávněných stížností denně, na které padnou stohy papíru - zpracování případu kontrolními orgány, vyjádření a výslechy policistů, stanoviska nadřízených, a dále zpracování oznámení a nadměrná zátěž správních a policejních orgánů v rámci přestupkových a správních řízení, snad konečně někomu ukážou oči, a snad tomu někomu začne vadit ta absurdní právní anarchie, která zde panuje.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio