Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Jak je to s kriminalitou v ČR? Mapakriminality.cz to ví (REDAKCE)

Jak je to s kriminalitou v ČR? Mapakriminality.cz to ví
Vizualizace indexu kriminality na mapě kriminality
Foto: ProPolice|Otevřená společnost, o.p.s.

Možná již někdo z našich čtenářů zaregistroval, že v neděli na internetu zahájil provoz dlouho očekávaný projekt - program ProPolice z neziskové organizace Otevřená společnost, o.p.s. zveřejnil unikátní interaktivní mapu kriminality České republiky, na které se dá nejen porovnávat kriminalita mezi jednotlivými kraji a územními odbory země, ale také nabízí řadu dalších zajímavých informací.

Autor: Ondřej Skalník, ProPolice|Otevřená společnost, o.p.s.
Publikováno: 06. 12. 2012
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu HAMMER 12:26:44 09. 12. 2012
default.png
Ublížení jsou lidi, co si ze svých daní platí, aby je policie chránila a namísto toho policie chrání odměny svých managerů a na lidi celý ten systém kálí. Já si umím poradit docela dobře sám.

Jak chceš konstruktivní kritiku systému, který bude mapovat to, co si napřed sám nalže? Tohle opatření je akorát výsměch všem slušným poldům co nesekají čárky pro vedoucího a netěší se jen na každého patnáctého. A taky komplet všem daňovým poplatníkům.

Jinak konstruktivní kritika u policie vždy "fungovala". Konstruktivně jsi řekl jak to nefunguje, pak jak by to mělo být a výsledek byl na tvojí výplatnici velice brzo znát.
Pak jsi konstruktivně dokázal, že tak jak jsi to říkal to funguje a zatrhli ti to. Dostal jsem přímý rozkaz to zrušit, ale beze slova zdůvodnění. Dovolil jsem si myslet!!!!

Pak jsi to dělal načerno místo čárek, měl jsi furt problémy protože jsi neměl čárky (ty tvoje činnosti jaksi nebyly mezi těma čárkovanýma), pak se chytli pánové na okrese díky mému poslednímu šéfovi co byl ze stejného těsta té soustavné kontroly hospod a udělali z toho monstr akce, kde se policie dneska chlubí, kolik mladistvých ožralých kde chytila. Předtím jsem si to dělal sám a neměl jsem nikdy problémy, neměl jsem žádné ožralé mladistvé, ani bordel v hospodách. A nic jsem nemusel nikde psát. Došlo pak nařízení z okresu, že teda ano, že se teda budou pořádat akce na hospody, ale hromadně a navíc se všechno bude psát na úřeďáky. Nahnali se na to maníci, co je nic nezajímalo, ti dělali co museli, ochomýtli se tam, dali třem lidem fouknout a šli pryč. Na toto se nasmolil záznam, svodkovalo se to...

Když jsem dal výpověď, rázem jsem dostal dva litry odměny za vzornou prevenci, do té doby jsem cca deset let neviděl osobní ani odměnu.

Jak ještě konstruktivněji by jsi chtěl něco dělat?

Policie je za této struktury řízení nereformovatelná. Můžeme si my dole nadávat do ublíženečků i do dalších věcí, ale s ničím nehneme. Už se o to pokoušely možná stovky a možná i tisíce kolegů a neměl nikdo žádný výsledek, systém pořád jede jak jede.

Pime, nevím o čem s těmi důchody mluvíš. Jinak kdyby jsi tím snad chtěl říct, že kdyby všem současným i budoucím rentiérům sebrali do mrtě nějak jejich renty, že by došlo k posílení výkonu v terénu, tak to doufám ty říct nechceš. Tomu doufám, že nevěříš.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 12:15:26 09. 12. 2012
honzad..jpg
Lukasi, ale no tak.. Pozadavky pouze na tzv. "konstruktivni kritiku" tady uz byly. To je slovnik Milouse Jakese. "Konstruktivni kritika" je slepe rameno mrtve reky.

Kritika ma a musi hlavne oprena o realitu. A obavam se, ze prave takovou hammer vetsinou provozuje.
Kritika neni od toho aby navrhovala reseni, ale aby pojmenovala, zhodnotila, situaci, nic vic nic min.

Ostatne v zivote je spousta situaci, kdy kritika nemuze mit zadny konstruktivni vystup, jelikoz realna situace zadne pozitivni reseni nenabizi a existuji pouze ruzne spatne moznosti dalsiho vyvoje.

Dovedu si predstavit naprosto vystizne kriticke zhodoceni situace dustojnika na titaniku, ktery rika: "Je to v p...li, jdeme a pujdeme ke dnu a vsichni se tady utopime jako kotata" ... a ty, jeho palubni kolega, mravokarne rikas: "kolego, kolego, kritika musí být konstruktivní. Ale to co děláš ty kolego, to jsou výkřiky ublížence." :-))
Kdo by byl vetsi realista, kdo by pojmenovaval a zhodnotil situaci pravdiveji, spravneji a trefneji?

Ale vazne, nezamenuj dojmy s pojmy. Kritika neni od toho aby hledala reseni ("byla konstruktivni") Kritika je od toho aby zhodnotila a pojmenovala realny stav.. Nic vic, nic min.


Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 10:18:11 09. 12. 2012
Lukas Heinz.jpg
HAMMER [2012-12-08 07:02:24]: Jsem taky kritikem některých policejních postupů a odpůrcem čárkování. Ale i kritika musí být konstruktivní. Ale to co děláš ty kolego, to jsou výkřiky ublížence.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 10:22:49 08. 12. 2012
Pim Burger.jpg
HAMMER [2012-12-08 07:03:40]: Nevím Hammere, možná tam pro rozkecaný nebo zatlučený trestný čin také mohou udělat nějakou značku na mapě - třeba kosočtverec s čárkou. Když to bude rozmluvené, tak bude modrý, když to bude ze shora přikázané, tak bude třeba zlatý.

Ale s tím sebráním důchodů celkem zajímavá úvaha. Zatímco v zahraničí se to využívá k posílení hlídek v daném obvodu, u nás by to sloužilo jako nástroj personální a mzdové politiky. Vidíš, tebe je pro civil škoda, měl bys sedět na prezídiu...:-D

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 07:03:40 08. 12. 2012
default.png
PIM-BURGER [2012-12-06 21:02:07]: A těm hochům, kteří tam dělají okrskáře, se navýší rizikový nebo nějaká jeho dnešní obdoba, hahaha a tam, kde se nic neděje, seberou hochům prachy, co!!!!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 07:02:24 08. 12. 2012
default.png
PIM-BURGER [2012-12-06 21:02:07]: A jak půjde vyhledat kde byl který trestný čin zatlučený nadřízenými, přestupek nebo trestný čin rozkecaný hlídkou na místě a podobně?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 21:02:07 06. 12. 2012
Pim Burger.jpg
Je to asi pochopitelné, ale škoda. Snad to jednou bude mapováno jako tady: http://www.gis.ci.portland.or.us/maps/police/detail.cfm?action=Crime_Summary&propertyi...

Půjde si pak vyhledat přímo ulice ve městech, kde nejčastěji dochází ke zločinům.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MICHAL 20:51:39 06. 12. 2012
michal.jpg
MICHAL [2012-12-06 20:47:53]: Tedy, zajímavé je to podle nás už teď:-) Ale být o úroveň níž, na OOP/MOP, bylo by to ještě lepší.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MICHAL 20:47:53 06. 12. 2012
michal.jpg
PIM-BURGER [2012-12-06 20:29:30]: To zatím bohužel nejde, data policie publikuje pouze na úroveň územních odborů. Takže u těch městských ÚO to zhruba odpovídá (to je třeba Plzeň-Město, Brno-Město), ale u menších měst ne, tam jsou údaje vždy za celý okres.
Třeba se časem podaří dostat o úroveň níž. Pak už by to bylo opravdu zajímavé.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 20:29:30 06. 12. 2012
Pim Burger.jpg
Jde tam někde zjistit i kriminalitu v konkrétním městě nebo jsem jen nešikovný?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio