Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Jedná se o možnostech přivýdělku pro policisty (REDAKCE)

Jedná se o možnostech přivýdělku pro policisty
Budou si moci policisté legálně přivydělat i mimo současné možnosti?
Foto: Adam Kocurek

Přivýdělek pro policisty mimo firmu se řeší již řadu let, mnohem důrazněji ovšem v posledních letech, kdy ozbrojené sbory čelí výraznému snižování platů. Nicméně vypadá to, že v jednáních dojde v nejbližší době ke zlomu -odborové organizace, zastupující zájmy policistů, ohlásily, že v nejbližší době budou jednat s policejním prezidiem o legalizaci přivýdělků - a ten není proti.

Autor: redakce
Publikováno: 13. 02. 2013
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu SANTIAGO-SAN 16:46:47 11. 03. 2013
default.png
JIMMY1 [2013-03-10 14:13:57]: Policista ze zákona přeci má být policistou i ve volnu :) Ve svém volnu má stále kupu povinností a když něco provede odnese to mnohem hůř než "C". Stát by se tedy o něj měl dostatečně fin. postarat že na to nemá a pravděpodobně v životě mít nebude to se nedá nic dělat pak ale tedy takováto omezení by měli zmizet a pokud nejsme ve službě pohlížet na nás jako na obyčejné Cčka...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JIMMY1 14:13:57 10. 03. 2013
default.png
Já osobně jsme proti přivýdělku, myslím si, že policajt by měl být policajt i ve volnu. Plat není odpovídající a nejlepší by bylo systematické navýšení PT min. o 15 %. Toto opatření vidím jako velkou systemovou chybu. Ale chápu, že pokud stát nechce platit, tak aspon něco. I já osobně bych si šel přivydělat, abych uživil rodinu.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BADBOY 14:17:21 24. 02. 2013
default.png
HAMMER [2013-02-22 06:19:55]:
Ahoj, já to jako ironii také pochopil. :).

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:19:55 22. 02. 2013
default.png
MARTOO [2013-02-21 21:03:30]: Jasně, z mé strany byla většina příspěvku hořká ironie.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTOO 21:03:30 21. 02. 2013
martoo.jpg
HAMMER [2013-02-19 06:26:16]:
Hammere je úplně jedno jaké činnosti vykonáváš ve svém volnu. Předmětem úvahy bylo právě volno, které má policista využít k něčemu jinému než k přivýdělku..

Co se týče platu na SKPV, tak mohu říci, že kdybych zůstal na OOP v 5.TT, tak mám čistého o cca 2.000,- Kč více než teď.. Pokud tedy patra bereš podle platu, jsme na tom v rámci ÚO (OŘ) podobně.. Předem podotýkám, že si nestěžuju, stejně jako každý uvažující jsem si před přechodem z OOP na SKPV plat předem vypočítal..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 16:25:26 21. 02. 2013
default.png
BADBOY [2013-02-21 13:51:34]: Jenže o tobě, kterýžto pracuješ u SKPV, se tady nikdo v tomhle kontextu zřejmě nebaví, jak to tak sleduju. Ty přece máš plat důstojný a dostatečný, aby jsi mohl spokojeně žít, jsi přece u kriminálky, tam podle statistik... a pláci pláci pláci plác... ale tady je řeč, jak to tak tuším, o úplně tom spodním patře.

Jinak tady to rozebíráme už shora dolů, zleva doprava, co a jak ko, jak a co ne, a přitom z toho nakonec nic nebude. :D

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BADBOY 13:51:34 21. 02. 2013
default.png
V této zemi je vždy něco za něco...
V případě, kdy si budu moci přivydělat, tak mi zajisté seberou nějaké peníze... To je více než jasné...
Hlavně netuším jak si má policista pracující od pondělí do pátku ( na SKPV i hodně víkend, když je realizace ) najít další práci... To je nemožné. To je jasný argument proč říkám ne...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 16:23:35 19. 02. 2013
default.png
Názor máme stejný, jen se liší náš úhel pohledu. Ty jsi ten, co doufá, a píše, jak by to mělo být. S tím, jak to píšeš, se nedá než souhlasit, bez debat. Prostě to tak je, všude to tak funguje.
Já to vidím jinak: policistu čestného nikdo nechce, nestranného taky ne, toho kdo to bere padni komu padní a podle zákona už vůbec ne. Taková objednávka v této společnosti nikdy skutečně nebyla. Tady to už nikdy fungovat nebude. Po roce 1989 aneb sametovém megapodvodu na národ vykřikovalo jen pár těch, kdo nechtěli krást, že musíme policii reformovat. Třeba Sacher. Byly to výkřiky vpravdě ojedinělé, nikdy nevyvolaly nějakou ani vážnější diskusi. Národ zfanatizovaný podvodníkem Havlem, který chudinka seděl sice neoprávněně ale v báni, chtěl policii pokud možno zrušit. To zase nešlo naráz, ale vládnoucí verbež v čele s Klausem pochopila, že to půjde jinak a nikdo protestovat nebude. Pomalu, nenápadně, více cestičkami, tu necháme nevyhovující trestní zákon, poldy zahltíme papírováním, ponecháme nefunkční srukturu vedení, tam ponecháme ve vedení staré ničemy kteří neznají nic než čárky.... aby se nemohl tonoucí ničeho na své cestě na dno rybníka chytit. Kdybych o tom, že tato firma jde doprdele, nebyl přesvědčený na začátku roku 2007, kdy jsem se začal učit předpisy atd atd, nikdy jsem neodešel.

Já prostě říkám, že tohle už na nohy nikdo nepostaví, že to už v dohledné době ani nejde. Že se to nějak v nějakém rozsahu prostě zruší a všecko se hodí na obce.

Učitelé nevím teda, švagrová dostala kulové, doktoři ale jo, ti přidáno dostali. Jenže se podívej, co pro to doktoři udělali a co pro to udělala policie. Podle toho doktoři mají a vy nemáte. Nad váma je moc samoserů s vysokýma platama, kterým to, že vy dole chcípáte, je naprosto jedno. Vy nemáte šanci jenom díky svému managementu, to je pijavice zvící mého stehna!

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 07:57:43 19. 02. 2013
default.png
HAMMER [2013-02-19 06:26:16]:

S těmi výdělky to ani není tak logické jako spíše kopání trucovitého děcka.
V době kdy fakticky většině st. zaměstnaců tj.učitelé a zdravotnící, se v posledních 2 letech rapidně průměrný mzdy navýšily, policistům na jejich úkor rapidně snížily. To je přesně ono. Tato vláda nevydala ze st. rozpočtu ani korunu navíc(na státní zaměstnance) a šetří, díky figurce jménem ministr, který má problémy se svým egem, vzděláníém a tím, že nemá vůbec žádný vztah k policejní práci a za jeho přispění peníze z kolonky vnitra mizí v kolonce zdravotnictví a školství.Stačí se podívat na kolonky výdaje na mzdy v těchto oborech ve st.rozpočtu.


Odbory přesně ví kde pálí většinu policistů bota a co je současný problém. Ale neumí sjednotit policisty, neumí se ani dvě odborové organizace dát dohromady(to je celkem logické, když se podíváme koho NOSP u policie zastupuje).

Pamatuj co tu píšu, to že takovým trucovitým názorům na přivýdělek je i nakloněno vedení(normálně myslící, "čestný" policista takhle nemůže uvažovat a už vůbec né manager) ukazuje, že za tím stojí něco úplně jiného. A to je další devalvace policejního platu, zásah do rent a zásah do poslední zbytku nějakých posledních práv policistů ve služebním poměru.Toto není, šíření žádné poplašné zprávy, to je pouze logické vyústění postupu ministerstva financí a několika poslanců(či Kalouska, který celý život, žije ve strachu, že jednou ho minulost dožene a jediný kdo se v ní může šťárat tak jako v případě jeho kamarádů je policie).

Vzhledem jak před přijetím byl upraven služební zákon(představte si, že by dnes platila ona kluzule, která ze zákona vypadla, že plat-základní tarifní tabulka pro policisty se odvíjí od indexu násobku, myslím že tam bylo 1,1 nebo 1,2 průměrného platu za minulý rok v nepodnikatelské sféře. Co by dnes dělala vláda, nevrtala by se do policie, neměla by šanci ji destabilizovat. Ten zákon jak byl tvořen a desítky let mazán med u huby policistům, kdy taky bylo jasně řečeno, že policisům kromě výhod přinese i nové povinosti, omezení atd. to vše padlo, de facto na pár nesmyslů, výhody skoro žádné jen omezení a povinosti.Za to plat, závislý na tom, jaký ministr financí se svou minulostí se dostane k moci, či kolik poslanců se rozhodně během svého volebního období krást.

Jinak sebevzdělání a sportování. Před 15 lety, když jsem k policii přišel, naivně jsem si myslel, že kondice či denodenní sportovní průprava bude mít nějaký význam u policie. Po roce jsem pochopil, že policie nestojí o fyzicky zdatné policisty a okrádám na čase rodinu a poškozuji své zdraví. Sebevzdělání. To mne ještě tak bavilo 7 let, pak jsem pochopil, že u policie je to zbytečné. Jediné prostředky nahrazující toto všechno jsou. Buď udržovat rodinné vztahy s někým ve vedení, případně být jiného pohlaví s patřičným žaludkem a zálibou, nebo nejspolehlivější je indulona. Žel nic z těchto tří věcí nemám v oblibě a jsem za to rád.

Jinak by ses divil jak dnes je populární chození do posilovny a sypaní bobulí, ale mám obavy, že kvůli povolání to není.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:26:16 19. 02. 2013
default.png
DAX [2013-02-19 01:55:50]: Daxi, ale to s těmi přivýdělky je jenom logické vyústění dlouhodobého soustavného a cílevědomého drobného mletí policie do šrotu. Teď to skončí s těmi přivýdělky neúspěchem, manageři přijdou na to, že na policii nejsou prachy, aby to nemuseli veřejnosti sdělovat (došli by o svoje prachy oni taky) začnou vymýšlet posílení pravomocí obcí a potichu se nastěhují do městkých policií. A vy půjdete ne že na přivýdělky, ale do kopru. Ještě budete vzpomínat, jak jste mohli chodit do práce a ještě si přivydělávat, jak by to znělo a vypadalo suprově, i když jako policajti už byste byli bezzubí úplně. Ale měli byste svoje jisté i samozřejmě za cenu toho, že se nadřete.

Jinak Martoo: s těmi kecy o sebevzdělávání a sportování asi tak: na dvou odděleních, kde jsem byl posledních patnáct let, jsem sportoval vždy a poctivě pouze sám.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio