Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Jedná se o možnostech přivýdělku pro policisty (REDAKCE)

Jedná se o možnostech přivýdělku pro policisty
Budou si moci policisté legálně přivydělat i mimo současné možnosti?
Foto: Adam Kocurek

Přivýdělek pro policisty mimo firmu se řeší již řadu let, mnohem důrazněji ovšem v posledních letech, kdy ozbrojené sbory čelí výraznému snižování platů. Nicméně vypadá to, že v jednáních dojde v nejbližší době ke zlomu -odborové organizace, zastupující zájmy policistů, ohlásily, že v nejbližší době budou jednat s policejním prezidiem o legalizaci přivýdělků - a ten není proti.

Autor: redakce
Publikováno: 13. 02. 2013
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu DYRUP 19:38:50 13. 02. 2013
default.png
Né každý je vyučený elektrikář, instalatér, atd. Jsou určitě technické profese na, které musíš mít zkoušky např. u elektriky "50" min. § 5 a tam pokud nejsi vyučený v oboru tak hodně štěstí při rekvalifikaci. Kámoš je elektrikář, maká na sebe a ta práce taky není placená nějak extra, pokud by státu platil vše jak má! ;) A na čem vydělá taky hezké prašulky je materiál, kdy normální člověk to má třeba o 1/3 dražší.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KRT-K 19:03:52 13. 02. 2013
default.png
A jen dodám trochu OT: dneska jsem se dozvěděl, že na opravu vozového parku nám ubrali 10 mega a kluci mají pokyn jen vozidla opravovat tak, aby jezdila...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 17:32:37 13. 02. 2013
default.png
PIM-BURGER [2013-02-13 16:58:09]:

První náhled: Policejní prezident nemusel nic otevřeně, Pime, přiznávat. Tohle vědí všichni pěkně dlouho, mohl si to klidně odpustit. Taková otevřenost, kdy veřejně přiznává, že jeho firma, co ji on řídí, jde do kopru, by všude jinde v civilu vedla k rychlému odvolání takového managera. A tohle není nějaká malířská nebo podlahářská nebo stavebbní firma, bez níž se lidi obejdou. Tohle je záruka vnitřní stability státu. Stát na tohle prostě prachy mít musí. Teda normální stát.

Druhý náhled: o tom, že tohle je samozřejmě špatně, nemá cenu debatovat. Policajt nemá co po noční nebo před ní trajdat po stavbách, jezdit někde s autem jako dealer atd atd atd. Protože potom jeho služba půjde na vedlejší kolej. A tam ji toto povolení přivydělávat si bokem, de fakto odstaví. Je sice pravda, že už teď si spousta poldů přivydělává jak to jde a kde to jde a jeho práce policisty jde do kopru už dneska, ale stát má jen to, co sám chce. Tato společnost má jen to, co sama chce. Nechápu furt, čemu se chcete pořád bránit. Není o moji práci zájem a je navíc mizerně placená? Seru na ni! Tečka, konec. Ta tzv. jistota každého patnáctého výplata se stává jistotou každého patnáctého almužna a honem kolik mi chybí si přivydělat aby mi nezabavili domek, byt atd... promiňte, ale tohle je likvidace policie v posledním stádiu, aby to furt vypadalo, že policie formálně existuje. Vyvraťte mi někdo, že tomu tak není?

Já si začínám být jistý tím, že se státní policie omezí na pár specializovaných útvarů za současného stavu obsazeného dobře vyvolenými všehoschopnými gaunery a nemakačenky a šmitec, všecko ostatní spadne na obce.

Jinak teď jsem v pondělí na stavbě rodinného domku potkal chlapa, co si mě jako poldu pamatoval, pokecali jsme co a jak, udělal jsem mu navíc sádrošový obklad podpěrného sloupu i s elektrikou a jak se mu to líbilo.
On mi říká: to se divím, já bývalé policajty moc nikde makat takto řemeslně nevidím. Nechce se jim nebo co? No a já mu na to říkám: houby bývalé policajty, tohle jsou odborné věci, na to se musí hodně šprtit a dělat zkoušky, ale mladí na řemeslo nejdou, jen sádrokartonářů je jak nasere a rozdupe, ale to se naučí i cvičená opice, u nás ani topenářů nejsou lidi. Každou zimu, krize nekrize, celá parta makáme jako o život na všeckém, co se přes jaro a léto odkládalo, protože to se dělají jen velké věci. Připomínám, že to vidím jen tuto úzkou část zaměstnanosti, jak to vypadá jinde netuším.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 16:58:09 13. 02. 2013
Pim Burger.jpg
Otázka je, zda je právě tohle správná cesta. Myslím, že stávající úprava celkem postačovala a přestože je jasné, že spousta lidí si přivydělává tak jako jako tak, přestože jejich druhá práce nesplňuje podmínky zákona, ale alespoň se to snaží dělat tak, aby nebyli viděni lidmi, se kterými se potkávají při policejní práci. Teď v noci bude někdo policajt a přes den mi udělá koupelnu?

Nechápu, co je na tom pro policajty dobrého - spíše to znamená, že policejní prezident otevřeně přiznal, že na platy nebude ani v budoucnu a policajti se bez druhého zaměstnání už neobejdou. Je mi z toho spíš špatně, než že bych to považoval za výhru.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio