Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Jedná se o možnostech přivýdělku pro policisty (REDAKCE)

Jedná se o možnostech přivýdělku pro policisty
Budou si moci policisté legálně přivydělat i mimo současné možnosti?
Foto: Adam Kocurek

Přivýdělek pro policisty mimo firmu se řeší již řadu let, mnohem důrazněji ovšem v posledních letech, kdy ozbrojené sbory čelí výraznému snižování platů. Nicméně vypadá to, že v jednáních dojde v nejbližší době ke zlomu -odborové organizace, zastupující zájmy policistů, ohlásily, že v nejbližší době budou jednat s policejním prezidiem o legalizaci přivýdělků - a ten není proti.

Autor: redakce
Publikováno: 13. 02. 2013
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu HAMMER 06:22:12 18. 02. 2013
default.png
HONZAD [2013-02-17 21:44:09]: Nechybí, ti měli zdobit kandelábry na dé jedničce z Prahy do Brna před čtyřiadveceti lety, ale říkám si, že nikdy není pozdě.
Dax si na ně ale soustavně stěžuje, pořád mu vadí, co tady pořád ti samí lidé dneska dělají. A já jsem s ním zajedno, ano, měli viset, dneska bysme si mohli stěžovat na někoho jiného.

Jeho z toho vynechte. Dax jen vzpomíná na to, co by mohlo být, kdyby kydy marxistů nebyly jen kydy a má za to, že to mohlo fungovat.

Jinak Honzo, tady si můžeš koupit kvalitní žrádlo jaké chceš, jen nesmíš brát ty největší a nejlevnější sračky. No a dále: jenže ceny to není jen žrádlo. Běž zkusit žít se svým platem do Německa s levným žrádelm, do týdne odtamtud vyletíš jako Šinkanzen z Tokia!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 22:57:38 17. 02. 2013
Pim Burger.jpg
HONZAD [2013-02-17 21:44:09]: Pssst, ať neslyší Dax...;-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 21:44:09 17. 02. 2013
honzad..jpg
No, ja inspirovan tvoji odvahou jsem ted koukal na neco z toho co hodlaji resit a je pravda, ze treba mene kvalitni a v podstate drazssi zradlo, ktere mame oproti treba Nemecku, je taky pruser. Jenze mam pocit, ze pro jakekoliv smysluplne tema, ktereho se tato parta chyti, je jeji zajem jakysmi polibkem smrti..

PS: jedna strana ti z toho vyctu vypadla, ne? :-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 20:28:11 17. 02. 2013
default.png
No kdyby jsi to slyšel, dal by jsi jim normálka pětikorunu! Na to jaké kulové dokázali a co mleli že všecko udělali včetně Rajona, tam soudnost asi zcela chybí.
Doufám, že po volbách už o nich neuslyšíme. Kdyby se k tomu přidala ještě ODS, ČSSD a TOP09, bože, nebylo by tu krásněji?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 16:08:05 17. 02. 2013
honzad..jpg
cece, hammere, ty musis mit silnej zaludek, ze sneses dobrovolne poslouchat takove veci :-) ja myslim, ze to uz snad neni ani politicka strana, ale spis neco jako sekta.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 10:39:14 16. 02. 2013
default.png
Další takové podtéma související s příčinami, které zavdávají důvod k diskusi o povolení přivýdělků policisty: akorát při vaření oběda a šmirglování trupu letadla SU-22M4 v 1:72 :D :D
poslouchám kydy Věcí veřejných. Tato strana tady chce přesvědčit občany, že ona zavede pořádky tíma tím opatřením a ukončí tím korupci. Vůbec těm kašparům nedochází, že jsou amatéři, s kterýma si naše politická scéna včetně toho jejich pištícího Napuleóna doslova vytřela zadnici. Sami deklarují, jak jsou pořád jedinými bojovníky za snížení korupce atd atd. O tom, že OČTŘ jsou v katastrofálním stavu a že OČTŘ jsou základním kamenem vůbec nějakého boje proti kriminalitě, nepadlo ani slovo.

To jen abyste chápali, že práce PČR není v tomto státě momentálně už velmi dlouho žádána a že tomu tak nebude ani v nejbližší dohledné budoucnosti.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 20:31:05 15. 02. 2013
default.png
CATANI [2013-02-15 19:34:37]: Jo, a kdo ti řekl, že po tobě chce jakožto po policistovi důstojnou práci? Copak čárky nebo řečeno správněji dlouhodobý od zájmů daňového poplatníka odtržený styl práce PČR je něco důstojného? Statistiky, cesta nejmenšího odporu, všechno to neguje jakoukoliv sebelíp dělanou práci řadových.
Copak tady cítíš zájem společnosti na silné sebevědomé policii, která by všechny ty zlodějiny 95% tohoto národa sekala?
Ty to píšeš jako Marx: krásná nereálná utopie. Dávám pět let tomu, když se dneska začne něco kloudného dělat, než se policie zbrchá a to jen v případě, že se to začne dělat rychle a hromadně. To je samozřejmě utopie, takže dvacet let.
Ještě pravděpodobněji to ale vypadá, že z PČR zůstanou nějaké specializované útvary a všechno půjde na obce. PČR není schopna - a já říkám že podle mého ani ochotná - díky managementu přesvědčit lidi, že je "jejich" služba.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 19:34:37 15. 02. 2013
default.png
Přijde mi nedůstojné z obou stran jednat o takovém nesmyslu. Naše země se díky současné vladnoucí elitě sice propadá v životní úrovni, ale stále vykazuje poměrně kvalitní ekonomické výsledky k tomu, aby nemusela být zejména jedná skupina st.zaměstnanců perzekuována.

Pokud se podíváme kolem, na rozdíl od policistů, platy ve zdravotnictví podstatně v posledních třech letech vzrostly, podobně je tomu tak u učitelů. Zbývajícím st.zaměstnancům zůstali v původní podobě. U policistů, rok od roku vzhledem k inflaci dochází k dalšímu a dalšímu propadu a to už nehovořím o jednorázovém sražení platu v průměru o skutečných 15 procent, před 2 lety, které s ostatními zásahy zcela destabilizovaly policejní sbor.

Místo vymyšlení blbostí s uvolněním pro policisty vedlejšáku, bylo by přínosnější, vrátit policistům 10 procent, za které se zaručil byť bývalý ministr, ale ministr současné vlády.

Otevírání otázky přívydělku, je otevírání služebního zákona a zásah do rent a dalšího malého zbytku výhod, které mají policisté.

Na lékařských odborech, které si na úkor ostatních skupin dokázali v posledních dvou letech vydobýt nárust platů o 30 procent, je evidentní, že to jde.

NOSP je nástrojem managerů, které brání a jejejím lokajem, náramně jim současný stav vyhovuje. Rapidní snižování platů managmentu, jim bylo nahrazeno odměnami. UBS jsou hádající se skupinky sledující vlastní zájmy.

Místo sjednocení odborových organizací a tvrdého vymáhání oprávněných požadavků, máme zmanipulované odbory, které jdou vstříc požadavkům některých známých pravicových poslanců, srazit již zlomenou policii definitivně do kolen a na popravu. Přívydělek rovná se rušení rent, omezení základních práv policistů a postavení policistů na úrovni "gajsajbeitrů".

To budou policisté jako dělat co, výkopové práce, zedníky či popeláře na vedlejší úvazek.Osobně bych s tím neměl problém, ale těžko bych poté mohl důstojně vykonávat svou hlavní práci.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 18:46:03 15. 02. 2013
default.png
DYRUP [2013-02-15 09:32:51]: No vidíš jak to jde.
Tu vypomůžeš když máš volno kámošovi topenáři, tu jinému zedníkovi, pak někde děláš instruktora autoškoly... Prostě vždycky něco je. Nemusí přece pršet, stačí když k platu bude kapat, sem tam, pětkrát za měsíc stačí.

Průser na fušce bude akorát když ti někdo prokáže, že jsi za to vzal prachy. Jinak kámošovi můžeš pomáhat jak chceš.

No, když jsme u těch "pánů" policistů: víš jaká je příčina toho současného bince v Praze s mladýma Dánama? Nefungující policie. Co dělá hlídková, co územáři, co PMJ? Zákony hovoří jasně, ale hostinští se absolutně nebojí nalívat aniž vědí komu. Pak policie přijede a šetří tu pobodání nožem, tu rozbitý hotel. Ve skutečnosti šetří věci, které sama spoluzavinila, je sama příčinou bince, který mladým Dánům dneska (a zítra komu všemu) umožňuje dělat si tu co chtějí. Ze dne na den se tohle dá zarazit, ale to by se musel nějaký připosraný manager téhle svinské firmy (to není urážka ale konstatování) zvednout a říct: hlídková, obvody, PMJ, kontroly hostinských komu nalívají, s sebou si vyžádejte příslušné orgány, ať se z toho páni hostinští potento. Kdybyste tam měli být co hodinu znovu a znovu. Do dvou dnů nikdo mladší 18- ti let v celé Praze nedostane ani nahlídnout na pivní sklenku a hostinští budou provolávat slávu PČR, co tu uniformu uvidí.
Myslíte si tady někdo, že ti těžce přeplácení líní sráči, co tomu spolku velí, hnou těma svýma tlustýma prdelema?
Dopadne to tak, že si lidi řeknou: na co máme tu policii? Na nic. A oni by chtěli přidat? Nic!!! Chtěli by lepší podmínky pro práci? A pro jakou? Na tohle nejsme zvědaví. Takovou policii nepotřebujeme.

Kdo to odskáče v konečném důsledku? No ti s těmi mizernými platy v modrých uniformách na ulicích, co musejí poslouchat ty s těmi velkými platy, kteří to takhle řídí. Že to odskáče samotný občan, to lidem tady nikdy v dohledné době nedojde. A tomu se říká spravedlnost po česku.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DYRUP 09:32:51 15. 02. 2013
default.png
HAMMER [2013-02-14 18:21:36]: Máš pravdu, že u policie je spousta lidí co po práci pracovat nepůjdou. Jedni by i šli, ale prostě měli tu smůlu, že studovali SPŠ Holešov a podobné střední školy. Ta větší skupina nepůjde, protože je přeci pod jejich úroveň, makat někde na stavbě, protože jsou páni policisté a úplně nejlepší je, když mají nějaký fofr titul Bc, Dis, atd. to už se s nimi pak nedomluví nikdo.

Víš, ale on je problém i někde jinde a to, že lidé jsou svině!

Když jsem byl pomoct kámošovi na několika fuškách, protože nestíhal tak jsem se vždy modlil, abych tam nepotkal nějakého "zákazníka PČR".

Je fajn si přivydělat, ale pak tě někdo pozná a už lítáš v průseru. A je rozdíl se připravovat na odchod od PČR a mít vše nachystané, zařízené a být vyhozen ze dne na den.

U nás zde v takové větší elektro firmě platí zaměstnanci cca.17000-20000, ale s tím, že týden cestuješ po republice. A pak vidíš ženu a děti o víkendu.

Spousta lidí tu nebude souhlasit, ale u PČR je volna dost, ale problém je v plánování. Pokud má člověk 8 tak je to úplně zabité. Svůj domek si můžeš stavět klidně ráno, odpoledne, prostě jak je čas. U stavby jsou všechny profese na sebe navázané a na tobě jsou závislí jiní, co potřebují dělat a tak nemůžou čekat, že máš zrovna celý týden odpolední a přijdeš tam ráno udělat něco na 4 hoďky.
To je lepší mít známého nějakého autoškoláka a dělat instruktora. ;) Tam se právě ta různá pracovní doba hodí.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio