Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Jedná se o možnostech přivýdělku pro policisty (REDAKCE)

Jedná se o možnostech přivýdělku pro policisty
Budou si moci policisté legálně přivydělat i mimo současné možnosti?
Foto: Adam Kocurek

Přivýdělek pro policisty mimo firmu se řeší již řadu let, mnohem důrazněji ovšem v posledních letech, kdy ozbrojené sbory čelí výraznému snižování platů. Nicméně vypadá to, že v jednáních dojde v nejbližší době ke zlomu -odborové organizace, zastupující zájmy policistů, ohlásily, že v nejbližší době budou jednat s policejním prezidiem o legalizaci přivýdělků - a ten není proti.

Autor: redakce
Publikováno: 13. 02. 2013
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu X 08:59:52 15. 02. 2013
default.png
Pokud to takhle půjde dál tak stát u policie bude muset zavést brannou povinnost. Za ty prachy to pro chlapa není perspektivní zaměstnání. Překvalifikovat se a vypadnout.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SCHWAYK 08:37:17 15. 02. 2013
default.png
HAMMER [2013-02-14 18:21:36]: Netvrdim, ze je to nemozne, ale problem je v tom, ze si bude MUSET pokud platy budou za par let na dnesni urovni. A chtel bych videt policistu co ma 16 tisic cisteho jak si stavi domek :D. Maximalne zasadi strom, splodi syna a modly se, aby se mu nerozbila lednicka, protoze pak by zill ctyri mesice jako nuzak.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 18:21:36 14. 02. 2013
default.png
DYRUP [2013-02-14 15:00:00]: Takže já se nebavím o živnostníkovi, ale o zaměstnanci. Živnostník bere svých od sto sedmdesáti do třista za hodinu, omrdá stát jak může a zůstane mu skoro všecko.
My, zaměstnanci, bereme tak patnáctku čistá ruka. To je výplata. Mimo to máš ale melouchy, prodej součástek a taky mědi z likvidovaných věcí (rozuměj bouračky, demontáže atd atd), takže tu dvacku měsíčně máš při třech melouchách po odpoledni, když odevzdáš jednou za dva až tři měsíce měď, pětka navíc... Nemluvím o stavebním matroši zadara, o dalších věcech zadara formou výměn atd atd. Když jdeš na melouch třikrát do týdne (víc to nejde fyzicky) máš tak osm až deset navíc.

Teď jsem ve stadiu, kdy mám hodně melouchů ale žádný čas na ně. Uvažuju o změně místa typu hlídače a podobně, protože dělat za nějakých 90 hrubého na hodinu nebo 150 - 170 čistého na melouchách je jaksi silně rozdíl.

Jinak k těm tlachům o práci před nebo po noční: stavěli jsme tady všichni domky, před noční, po noční a na noční se sloužilo a nikdo jsem se neopupínkovali. Měl jsem hospodářstrví, choval jsem nutrie, ráno po noční kárku, kosu, naséct trávy, vyměnit vodu, šup do pelechu a mohli střílet trhavýma. To jsme ještě čtyřikrát týdne v posilce huntovali tělo, dneska už jen třikrát. Přesto jsem ani jedno děcko neošidil na pozornosti, nebylo jediného jejich zápasu, kde by jsme s mojí chyběli, jezdí se na kole po kopcích, pořádají se výlety, akce...

Takže hromada kydů o nemožnosti nějaké práci mimo hlavní práci, která se dá říct snadněji: nechce se mi, radši budu kňučet a vymlouvat se na kdeco.

A připomínám, že jsme stavěli nejen svoje domky, ale ještě se samozřejmě vypomáhá kdekomu, kdo vypomáhá tobě.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PECA 17:52:51 14. 02. 2013
Peca.jpg
Souhlasím s názoem SCHWAYK a KEYSERSOZE. Přesně to napadlo mě,že plošně zruší ten rádoy příplatek za nepodnikaní. Jde to pěkně do sra.ek. tehdy za Langera tady byla komise z europolicie a kritizovala mzdu zdejších policistů, že je zde valiký prostor pro korupci. Jak to dopadlo vidíte sami... :(

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DYRUP 15:00:00 14. 02. 2013
default.png
HAMMER [2013-02-13 21:48:29]: Jako živnostník na daních odvedeš to nejnutnější a zbytek nepřiznáš, ale pak je problém porovnávat plat s někým kdo odvádí vše jak má, protože musí.
Dobrá, zeptám se jinak, kolik bere zaměstnanec pokud děláš elektrikáře ve firmě? (Firma mu nic neplatí bokem)
A jaký rozdíl v penězích je u živnostníka, který na daních přizná vše jak má a mezi tím pokud jiný přiznává pouze minimu?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SCHWAYK 13:57:34 14. 02. 2013
default.png
živobití

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SCHWAYK 13:56:36 14. 02. 2013
default.png
Policista by měl být placen, tak aby si nemusel přivydělávat na svoje živobytí!!! Nechápu jak může být městský policista být lepe placen jak státní, i když má menší pravomoce a možnost si přivydělat.

Pokud projde možnost přivýdělku, tak vidím příslušníky GIBS, jak se snaží nabízet příslušníkům přivýděleky s vidinou snadné čárky a krásné výslednosti. Osobně nevyužiji možnosti si přivydělat, protože po noční nebo před noční opravdu dělat někam k soukromníkovi nepůjdu z důvodu toho, že mám zdraví jen jedno, nejsem robot a chci mít i soukromý život. Vyjímku bych udělal jen pokud mi bude nabídnuta funkce členem dozorčí rady např. v ČEPRU, ale na to nemám známé a křivou páteř.

Včera jsem se dozvěděl kolik vydělává začínající policista v Řecku. Začínající policista má měsíčně 4.000 Eur a k tomu služební byt, kde nemusí platit nájem. Chtěl bych být v krizi jako tamní policista.

Souhlasím (+ 2)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MATESU 12:05:28 14. 02. 2013
default.png
máme dvě děti a jsem rád, když jsem po práci taky doma))) a ne šup do další, když ještě nevím jestli nebudu muset jet zase zpět(((

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KEYSERSOZE 09:02:41 14. 02. 2013
default.png
Já jen jestli taky někdo přemýšlel nad tím, že v tarifu je myslím zatím pořád 25% za nepřivýdělek, takže předpokládám, že pokud to plošně povolí, tak ho taky plošně zruší. Takže budu nucen si těch 5.000,- abych přežil přivydělat v každým případě. Já nevidím problém vydělat navíc takovou částku, spíš vidím problém v tom, že nikdo cizí nezaměstná někoho, kdo chodí do práce pátky svátky, pomalu neví, jak to bude za tři dny. Kdo bych chtěl někoho, kdo slíbí, že přijde a pak se omluví, že musí na nějakou špicovou DBA. Tudíž jsem omezen na okruh svých známých. A určitě bude takových víc.
Jsem přesvědčen, že by mě spíš měl stát zaplatit tak, abych takový sr.čky nemusel řešit.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 21:48:29 13. 02. 2013
default.png
DYRUP [2013-02-13 19:38:50]: Jistěže ne, kdyby jsi četl pořádně, jistě by jsi si všimnul, že píšu, že mám přehled jen o tomto tady kolem sebe.

Ta práce není placená nijak extra, ale furt je na konci měsíce značně líp než u policie! A nezastírám, že s tím placením státu je to všelijaké.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio