Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Marihuana a řízení (REDAKCE)

Marihuana a řízení
ilustrační
Foto: internet

V poslední době se poměrně často stává, že při doprávní kontrole řidiče, výjde orientační test na přítomnost THC jako pozitivní.  Přesto následné lékařské vyšetření spojené s odběrem moči a krve přítomnost THC neprokáže. O tuto problematiku jsem se začal zajímat a tak se mi do rukou dostalo jedno z loňských vydání časopisu Reflex, kde autor toto téma velmi podrobně rozebírá.

Autor: J X. Doležal, Reflex
Publikováno: 04. 04. 2013
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu SANTIAGO-SAN 22:22:02 10. 04. 2013
default.png
honzad : Mr. Fabuloso...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu VETERAN2 22:20:58 10. 04. 2013
default.png
S platy je to opravdu katastrofa. Jeden státní zaměstnanec mimo ozbrojené složky mi nedávno vyprávěl, jak se sešel s Rumuny zhruba ve stejných funkcích. Rumuni na ně ohledně peněz v pohodě mohli machrovat. Asi taky není moc států a to ani v Africe, kde by dokázalo udělat během půl roku 100 státních, dříve bezproblémových zaměstnanců bankrot.
Zajímalo by mě, kolik jich bylo od reforem do teď. To se ale skoro určitě nedozvíme.
S tou kriminálkou je to pravda. Kdysi jsem obdivoval na střelnici dva průstřely ve stropě. Instruktor mi důvěrně sdělil, že to má na svědomí právě jeden z kriminálky. Zapochyboval jsem, ale jen do doby, kdy jsem se s ním na střelbách sešel osobně. Div, že vůbec dokázal vystřelit dopředu. Ještě dlouho jsme na ten výkon vzpomínali. Pak ho trumfnul jeho nadřízený, u kterého radši nebudu ani uvádět funkci, aby se případně nepoznal, protože moc takových není. Ten se postřelil při vytahování pistole z pouzdra. Naštěstí bez trvalých následků. To se sice může stát, ale u něj se to dalo vyloženě čekat.
Kontrolní orgány jsou kapitola sama pro sebe. Při současné kvalitě kádru nemají o práci nouzi. Myslím, že ani nemusí moc vyhledávat. Na druhou stranu ani o kvalitě materiálu, kterým disponuje GIBS a podobné útvary si není třeba dělat iluze. Případ z Brna je jen vrcholek ledovce.
Pokud jsem měl osobní zkušenosti, tihle lidé nemalou měrou přispívali ke stavu, jaký u PČR dnes panuje. Znali se s kdekým a kdekoho potřebovali. Zvlášť oblíbení byli ti, kterým se říkalo muklové v uniformě. Jedinci, kteří se dostali k podniku proto, že v době, kdy kradli a podobně, jim nebylo 15 a pohlíželo se na ně jako na netrestané nebo ti, kteří udělali něco, za co by určitě šli z uniformy a nějak se to zahrálo do autu. Tihle lidé jim pak nejen klopili, ale často získali i pocit ( často právněný), že na ně nikdo nemá a podle toho se chovali. Sám jsem se nestačil divit, co všechno se dalo nějak zahrát. Muklů se báli i vedoucí.
Jinak. Pro pobavení nebo k rozčílení. Na oddělení stížností se dostal jeden, o kterém se říkalo, že dokázal rozchodit vraždu a jedna, která jela v korupci ve velkém. Podle zasvěcených vcelku prokazatelně, ale nějak se to prostě udělalo.
Sbalit člověka elegantně a bez rámusu vyžaduje inteligenci a to je dneska nedostatkové zboží. A s tou vinou. Jak to bylo ve Švejkovi. Vinej nevinej. Hlavní problém celého procesu je, aby se někde našel vhodný strom.
Dneska už bych věřil i tomu, že až jim dojdou kauzy, výhlednou si někoho nepohodlného a tomu něco podstrčí.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KRT-K 20:17:32 10. 04. 2013
default.png
HAMMER [2013-04-09 15:52:03]: A další pecička... máme razítka na bloky...bloky nesmíme razítkovat předem, razítka máme nosit s sebou...fajn v autě...ale na pěší? No dobrý..mrňavý razítko do bundy dám...ale, sakra, kde je polštářek :-D ? A ručně to vypisovat dle vzoru, jak nám to bylo představeno, je zakázáno.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 19:17:03 10. 04. 2013
default.png
Hodně zajimavá diskuze.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 16:27:56 10. 04. 2013
default.png
DANIK [2013-04-10 08:52:29]: On by musel Honza někdy vidět všechny ty SKPV a další složky, co kvér drží jednou za rok a na tělěesných je nevidíš nikdy, na střelnici, jak si stříleli pod nohy a ránu jistoty naostro do cílového prostoru a podobné věci. Pak by to pochopil, ale to máš jako na vojně: dokud jsi ji neabsolvoval, v životě nepochopíš o čem to je. Můžeš nevojákům vykládat co chceš a jak chceš, nepochopí.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DANIK 08:52:29 10. 04. 2013
Danik.jpg
No, Jeníku, mám trošku pocit, že ty spíš netušíš o čem přesně mluvím. Ono totiž jen asi na jeden z pěti jejich kovbojských zákroků jezdí URNA, či nějaká jiná zásahovka. Oni si totiž díky svým spešl schopnostem dělaj zákroky i sami. Máš jistě pravdu, že bude-li zasahovat URNA či některá z našich přetrénovaných zásahovek, tak takovém případě poznám která bije až v situaci, kdy už nebudu moci dělat nic a rozhodně asi ani nebudu chtít. Ovšem, kdybys práci kovbojů z Gipsíku sledoval se zaujetím, jako já, tak bys sis všiml, že zrovna tuhle nedávno předvedli přesně zákrok, kdy to tak mohlo dopadnout. Demíci gibsový sami, když na ně nikdo nedohlíží. A dojem, který získáš sledováním médií, je jedna věc a následné trestní řízení druhá. Tam skutečně asi nebude stačit, že policista (později například očištěný) vytáhl zbraň na svou sebeobranu, ve chvíli kdy se mohl důvodně domnívat že je na něj útočeno, jako příznání. A sebe jsem neuváděl, jako příklad akčního hrdiny, ačkoliv spím s pistolí pod polštářem a Ramba sleduji alespoň jednou týdně, ale jako člověka ozbrojeného a s čistým svědomím. A oni se sejdou události a k něčemu takovému dřív nebo později dojde.

Pro tvou představu:
Před časem naši kriminalistě zavírali v našem městečku a blízkém okolí pěstírny, včetně úrody. Zavřeli jich několik a zaškodili místním vietnamským zamědělcům zhruba za 25 miliónů. Pravda, pro naše pěstitele žádná velká suma, nicméně pak už začali mít naši kriminalisté trošku strach - asi oprávněně. I nějaké imformace z prostředí k tomu vedli. Pak si představ, že takové lehce vystreslé lidi neprofesionálně přepadnou tihle vtipní kovbojové - neštěstí na světě.

To co jsem se snažil říct a co si přes svou obvyklou bystrost asi úplně nepochopil je to, že to co předváděj, aby byli v televizi presentovali své skvělé schopnosti je nebezpečné a nesmyslné. Odjakživa, když nepřišel nějakej dement s dobrým nápadem, tak prostě po službě zavolali policajta k vedoucímu a tam ho normálně zadrželi - v klidu, bez nebezpečných akcí.

Ještě si vzpomínám, jak takhle zadržovali mého kolegu pro podezření z vraždy. Považ měl stejnou barvu auta jako možný pachatel a vyskytoval se někde v okruhu 10 kilometrů v době činu. Místo aby to provedli, jak jsem psal výše a v klidu ho požádali, tak ně něj naskákala zásahovka na pokyn bývalého dementního okresního ředitele poté co odjel z práce. Následek - on drobná zranění, hnusnej šok - jeho partnerka následně bez informací a ze stresu potratila. Tomu všemu se dalo předejí, kdyby si dementi nehráli na kovboje. Tak o tom mluvím. Mě totiž po 10 letech už akční léta celkem vzato opustili.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 01:15:26 10. 04. 2013
honzad..jpg
daniku, fakt mi to neda .... nerikej mi, zes to myslel vazne! :-)) ze ty mas nejradejk film Tango a Cash nebo neco s Clintem Estwoodem? :-)) jelikoz takovou legraci prece nemuzes myslet vazne:-)...
danik-posledni akcni hrdina :-))) ... fakt se radej smeju, jelikoz predstava ze jeden z lidi, ktery mi na tomto blogu prosel relativne v obraze napise takovou blbost, ze ktere kouka, ze netusi jaka v nekterych vecech bije.. to by me zkazilo naladu :-/

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 01:10:27 10. 04. 2013
honzad..jpg
danik. pises: "že ty blbečci akční jednou narazej na někoho jako já, kdo chodí ozbrojenej pořád a má čisté svědomí. Pak až na něj takhle vyběhnou - v civilu s nějakým mininápisem a kuklama, tak křikne Policie stůjte a až nezastaví, tak začne střílet a 2 až 3 vyskládá vedle silnice jak králíky...."

:-)))))

helejse, ze si delas legraci, zejo?? Probuh rekni ze si delas legraci, ze nejsi takova mimoza! :-) nebo neznas real?

Budes samozrejme hubou na asfalte driv, nez ti dojde ze si slysel nakou vyzvu.. kdyby nahodou ne (coz uz by byla ale povakzila chyba v matrixu, ale treba sveho casu nejen ten Starka ALE i jeho pan bodygurad, byvalmy kolegum z URN (a SOG) dost duverne znamej ten asfalt zral), tak kdybys nahodou nechtel a dostal bys (o cemz pochbuju) sanci to nedelat, tak tvoje nasledne sahnuti po zbrani bude poukazka na cestu do marnice a uz ten samotny akt (sahnuti po zbrani) bude obratem v mediich interpretovano jako dukaz viny ( jelikoz ten kdo saha po zbrani ma jaksi automaticky cerne svedomi a tudiz je vinik) a uz po tobe ani pes nestekne... jen vdova zaplace..

hele cece daniku, fakt mi nerikej, ze netusis, jak fungujou pravidla mostarny...





Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 15:52:03 09. 04. 2013
default.png
KRT-K [2013-04-09 09:37:13]: No a vovovovo vo tom to je! Vidíš, čím se ta hovada zabývají?
Mně kdysi okresní vytýkal, jak mám špinavou reflexku. Říkám mu, že jsem už asi desetkrát žádal o novou, protože tahle už byla vyprána tak, že vypadá už až hanba plut, ale nikdo mě ji samo nedal. Když mám nosit vestu všude, provádím prostě spousty činností, kde ji za chvíli přímo hrůzostrašně ušpiním. Strašně těžko pochopitelné.

Zlaté monterky, sundávám je na vyprání až smrdím sám sobě!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 15:48:09 09. 04. 2013
default.png
LUKAS-HEINZ2 [2013-04-09 00:14:12]: Tak já ti to řeknu z čeho dneska český četník při svém almužně a cenách může ještě žít: z prodeje všemožných vlastních produktů, z různých brigád mimo službu, z vlastních zahrádek kde si jídlo pěstují pro sebe a rodinu, taky při těchhle penězích dneska už i z úplatků, které nikdy nikdo nezjistí, protože jsou spokojeni oba a řada poldů ví, že když žere, nesmí u toho mlaskat...

Víš z čeho žiju já? Z melouchů, prodeje součástek a kabelů z demolic, mědi co mám z melouchů i co nám zůstává při demolicích nebo odřezků po stavbách, výpomoci kámošům za oplátku atd atd.

A pozor hoši, nejsou to krádeže, při krádeži totiž musí někomu něco chybět a tady nic a nikomu nikdy nechybí.

Chodím do kina, na divadlo, na koncerty, na večeře (tak třikrát ročně, hahaha!), žeru teda jako německý zájezd, financuju dcerku na vysoké a kluka na střední, pěstuju cyklistiku a plastikové modelaření a už počítám s tím, že jakmile děcka dostudují, buďto někdo zůstane doma, kde se mu ovšem změním z tatínka na kurvu bytného, nebo podkrovku pronajmu, jinak jsem kde? No? Ano, správně! :D

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio