Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Policistka následkům zranění podlehla (REDAKCE)

Policistka následkům zranění podlehla
Projekt NEZAPOMENEME!
Foto: Policista.cz

Policistka, kterou srazil pronásledovaný řidič, dnes odpoledne podlehla svým zraněním. Muž pod vlivem omamných a psychotropních látek, který měl zakázáno řízení motorových vozidel, při honičce zavraždil matku dvou dětí.

Autor: Redakce
Publikováno: 03. 05. 2014
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu HAMMER 06:17:45 12. 05. 2014
default.png
SANTIAGO-SAN [2014-05-11 23:04:33]: No i když píše kolega ohledačku, stojím mu za zády a kontrolujeme co tam bude, aby to sedělo jako zadník na nočnici. :D
Jsem si přitom vybavil, kolikrát jsme byli volaní druhý den do práce, že to je špatně, tak jsme přijeli, co jako je špatně, dohady, hádka, poslalo se to v původním stavu, na SZ to prošlo, u soudu taky. Řekneš si: kua tak snad budu mít od té mrdky už klid, vidí že to umím... A co myslíš? Další spis a zase to samé. Ale to jsme od tématu chuděry kolegyně někde jinde.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:14:48 12. 05. 2014
default.png
JIRIKKK [2014-05-11 14:33:22]: No to musí být asi psina u vás v práci. :D Teda taková ta černá. Směje se, protože nic jiného nikomu nezbývá. A čeká se na řádný průšvih. Tady byl takový zvyk, že se odvolávali vedoucí, kteří nenutili mančaft k čárečkám s odůvodněním, že jsou na mančaft měkcí. Přitom vše fungovalo, bez mimořádek a jiných deliktů no a nakonec někteří ti dosazovaní vedoucí zaměstnávali novináře svýma soudníma kauzama a vyhazovem. A to si asi domyslíš, jak ti už museli překročit lajnu, lépe řečeno řadoví byli vysoce na úrovni, semkli se a podali to. Proti tomu toho nešlo shora moc dělat.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SANTIAGO-SAN 23:04:33 11. 05. 2014
default.png
HAMMER [2014-05-11 08:28:02]: Tak tak u nás také platí co si nabereš to si zpracuješ, odchází se domů až když si to hlídka zpracuje nebo máš hotovou svou část úkolů a není jak by jsi mohl pomoci kolegoj, např. když píše ohledačku apod.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JIRIKKK 14:33:22 11. 05. 2014
default.png
HAMMER [2014-05-11 08:32:03]: NO jednoduše: DDDD šlape po nich jak to jen jde...DDD ale oni dostávají do těla i od mančaftu...když si představím, jak by mě bylo, když bych šel do práce s tím, že tam budu za totálního blba....to bych snad raději šel někam jinam....ale to je ten druh lidí, který bude za blba úplně všude....Jo a k vedoucímu, ono asi hodně dělá to, že slouží o málo roků déle než já a do té doby byl operativec na SKPV, tak pro něj pokuty nehrajou takovou roli.....

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DABLIK 08:41:56 11. 05. 2014
default.png
Hammer: trochu si prestřelil s tím, ze mi píšeš, ze jsem další na řadě. Prober se!!! A k nešťastné události kolegyně ti jen napíši, že to bohužel pro ni byla nešťastná shoda mnoha náhod a ne nezkušenost. A tomu věř. Je vidět, ze soudíš jen podle informaci z medií.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 08:32:03 11. 05. 2014
default.png
JIRIKKK [2014-05-10 09:55:44]: Gratulace k vedoucímu! Ať se ti daří! Jo a jak se snaží ten váš vedoucí srovnávat "případy", co popisuješ?

Jinak ještě jedna věc: vžijte se do situace velitele hlídky, kterému člen hlídky "skočí" pod zastavované auto. Jak neskutečně budete komu vysvětlovat, že to byl nezvladatelný element, že ho práce nezajímala, že jeho činnost nezajímala ani vedení, že se necvičilo... a můžete si to podat do céčka. Naštěstí raději nikdo nechce nic vědět, ututlá se to a čeká se na další mrtvolu. To je firma jako prase!!!!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 08:28:02 11. 05. 2014
default.png
SANTIAGO-SAN [2014-05-10 12:13:59]: Díky za odpověď. Já jsem často přemýšlel, co to je vlastně kolegialita, abych se dotkl té věci, kterou zmiňuješ. Píšeš, že jistý kapitán do vás najížděl autem, sláva takovým, ale...
Pokud se najdou ichtylové, co ani po takové lekci nepochopí, že jde o hubu, měla by podle mě nastoupit kolegialita:
1: takového maníka kolega upozorní, že toto dělat nebude
2: pakliže se to opakuje, upozorní velitele
3: velitel takového maníka zprdne na tři doby a vyzkouší z toho, co má při samotném aktu zastavování dělat
4: pakliže se to opakuje kázeňský trest
5: pryč z terénu v případě dalšího opakování.

To by samozřejmě nemělo platit jen u tohoto postupu, ale i zacházení se zbraní, nespolehlivost při zákroku atd atd.

Ve skutečnosti to vypadá tak, že upozorním na kolegovo nebezpečné chování - a mám to na hlavě, aniž se něco udělá a kolega to opakuje furt. Výsledek: já jsem byl špatný, kolega vesele riskoval život a můj průser - a nic. Když už mám být u takových tím špatným, ať jsem špatný u živých, ne mrzáků nebo nebožtíků.

Když nastoupil v roce 1996 první výplod snížených nároků na psychotesty (byli jsme zcela v šoku) celý mančaft cca deseti kolegů ho dokázal po skoro třech letech srovnat. Nastupovali ovšem další ichtylové a ukázalo se, že jakmile je takových ýkváčů více, rozloží na oddělení všecko, nedá se to ukočírovat.

Nejlepší byly slečny, co absolutně nepochopily kam to vlezly a začaly se otevírat hubu na staré psiska, když dostaly kartáč za základní chyby. Potom už mančaft ztrácí tah a vedení to vůbec nezajímá: za dojebanou práci mladýma stáhne z volna starého, aby to dodělal, samozřejmě za stejný peníze a tak by se dalo pokračovat. Místo toho, aby tam mladého po noční nechal klidně do večera, než to dá do pucu.

Zpracováváme spis na případ, co mladý vyrýpal a mladý si v sedm večer vezme věci a že jde na šatnu... Jak jsem zařval, to si ani nedovedeš představit, vylezl jsem od PC a psal to pak on do půlnoci, aby si pamatoval, že se z práce odchází, až je práce hotová a všichni najednou.


Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 08:13:49 11. 05. 2014
default.png
PIM-BURGER [2014-05-10 13:48:38]: Pime, napsal jsi to líp než já, plně s tebou souhlasím. Mě neskutečně vadí, jací lidé z hlediska zkušenosti a profesionality nebo spíše nezkušenosti a amatérismu jsou posíláni policií do bojů, řeknu-li to vojenskou terminologií. Tu používám z jasného důvodu: v bojích jsou mrtví a policie jich má strašně moc zbytečných.
Situace je stejná, jako když byla hnána domobrana v Berlíně proti Rusům. Bez výcviku (ten ovšem u policie chybí zcela jednoznačně díky mizernému vedení firmy), bez zkušeného vedení, (opět práce vedení), bez odpovídající kontroly atd. atd.
Nejhorší situace ovšem je v tom, že mrtvých má policie stovky, ale nikdo ze zodpovědných není nejenže hnán k zodovědnosti, ono se ani nezačne s rozborem proč k tomu došlo. To mě přivádí doslova k zuřivosti když si vzpomenu na čárkomaniakální lumpy ve vedení a co je zajímalo. Připomenu, že to nebyla nějaká bezpečnost vlastních lidí, o té se mluvilo akorát když jsem nastoupil, posléze odešli staří kusové co si toho hleděli a ta postlistopadová všehoschopná pakáž, která do té doby neměla šanci, se nacpala do vedení, keréžto nikdo jiný nechtěl vzít.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 13:48:38 10. 05. 2014
Pim Burger.jpg
HAMMER [2014-05-10 08:26:47]: Hammere, nevěděl jsem, že se u policie vždycky tykalo. Spíš bych řekl, že s tím přišli až soudruzi, kteří si byli všichni rovni - a někteří ještě rovnější. U četnictva se vždycky zásadně vykalo. To samé s tou jadrnou mluvou. Nemyslím si, že čím sprostší, tím drsnější policajt. Spíš naopak. Ale to je koneckonců tvoje věc. Asi ti není deset a nejsi ve škole.

Nicméně bych být tebou zvážil vyjadřování o zemřelé kolegyni. Já v podstatě asi možná trochu chápu, jak to myslíš a co tě asi rozčiluje, ale i kdyby ta policistka provedla zákrok tím stylem, že se proti autu rozeběhla a rozhodla se ho zastavit holýma rukama jako Superman s přesvědčením, že to je správný postup, tak bychom alespoň na tomto vlákně měli zachovávat jistou formu piety.

Za prvé tam nikdo z nás nebyl, tak nevíme, co se stalo, za druhé pro mě statečná byla, když se rozhodla za stávajících podmínek pracovat pro policii a postavit se nějakému prašivému feťákovi, za třetí zásadní chybu nevidím v tom, kde dotyčná stála, ale v tom, kde ta fetka seděla. Rozhodně totiž neměla sedět v autě. No a za čtvrté jí odsuzuješ ohledně policejní práce, aniž bys vůbec tušil, jaká byla, jaký (ne)podstoupila výcvik. A to je vůči ní nefér. Od tebe mě to trochu mrzí.

Souhlasím (+ 2)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SANTIAGO-SAN 12:13:59 10. 05. 2014
default.png
HAMMER [2014-05-10 08:43:06]: Jak by zametli nevím, já osobně jsem to nikdy u kolegů neviděl a mě to nikdy nenapadlo, na výcviku to byla první věc co nám tam kapitáni z dopravky tloukli do hlavy a ještě naschvál do nás najížděli autama abychom to pochopili... :-D Pamatuju si že jednom z prvních cvičných stavění jsem byl asi v 30 cm mezeře mezi autem a vratama od garáže, pak jsem se naučil stavět tam kde můžu odskočit dva metry pryč aby mě ten magor zase nepřejel.. :-D No a pak jsem šel do terénu a tam si stoupám do silnice jen když je daleko aby mě viděl, pak okamžitě mizím na stranu tak aby do mě nemohl najet jako můj milovaný kapitán z výcviku... :-D A co vím tak se to učí pořád nelézt před auta ale věř že z mého běhu nás bylo hodně málo co to pochopilo...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio