Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Kontroverzní zákrok polské policie (REDAKCE)

Kontroverzní zákrok polské policie skončil zastřelením pachatele
ilustrační
Foto: Fotosoutěž

Po sociálních sítích se šíří záběry ze zákroku polských policistů, kteří nekompromisně zastřelili na útěku pachatele, který po nich předtím hodil kladivem. Co si o zákroku myslíte vy?

Autor: redakce
Publikováno: 15. 07. 2014
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu VETERAN2 13:31:23 06. 08. 2014
default.png
HAMMER [2014-08-05 09:05:15]: Nepíšeš, co to bylo za psa, ale nezažil jsem, že by se pes nedal odehnat kasrem. Otázka je, jestli ho dotyčný měl. Řekl bych, že jako většina nikoliv.
Jestli byl pes dost blízko na hokejku, určitě by trefil. Střelba na 2 m proti zemi by se mi nezdála až tak nebezpečná. Stačí počkat, až pes nebude na chodníku. Úplně akutní to asi nebylo, když měl čas a šel si půjčovat hokejku. Pokud jsou blízko lidi, vyzvu je a pak výstřel do vzduchu. Ten má dvojí efekt. Pes by se jako poslední možnost mohl bát rány a i idoti pochopí, že teď už se bude opravdu střílet. Je pravda, že jsme v Čechách a divit by se nešlo ani tomu, kdyby se ti lidé spíše seběhli.
S těmi procenty měl ještě štěstí. Podobné případy se opravdu docela často dělaly na týrání. Jak často to kdo skutečně soudil, nemůžu říct.
Pravda je, že ať stříleli Poláci oprávněně nebo ne, velká škoda pašíka rozhodně nebyla. Dnes to byla auta a příště někde jinde něco jiného. Normální rozhodně nebyl.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 09:05:15 05. 08. 2014
default.png
Ještě jsem si vzpomněl na takový případ, trolinku off topic od tohoto, ale jen trolinku. Jeden četník byl volán na dětské hřiště, kde pes napadal děcka. Všude plno lidí, dětí, psisko se nedalo odehnat, což normálně jde. Samozřejmě byl tam sám, městská v místě neexistovala aby psa odchytila, tak co teď. Půjčil si od jednoho kluka hokejku a psa, s kterým se nedalo domluvit, zabil tou hokejkou. Nešlo to skutečně jinak, to zabití toho čokla nikdo nerozporoval.
V čem byl šok byla skutečnost, že policista k ničemu takovému nemá ze zákona oprávnění a policista smí jen to, co mu zákon vysloveně dovoluje. Přesto, že si rodiče toho poldu chválili, jak to nakonec udělal, byl ten kluk potrestán tuším že procentama poté, co to SZ na tuším že týrání zvířat nebo zneužití pravomoci (já už nevím přesně) shodil, jakože to nenaplňuje skutkovou podstatu...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 18:29:02 04. 08. 2014
default.png
Ten toaleťák byl poskládaný na půdě, kde zabíral strašnou spoustu místa...
Samozřejmě jsme věděli, že ty auta rozkrádají v dílnách jako fyzicky, ale pro kdekoho od policie, jejich rodin atd atd. Proto taky padlo to, že jim kdosi řekl, že v tom snad jedou taky...
Proti tomuhle je nějaké sejmutí drbana Poláky pohádka pro tříleté děti, tohle se dělalo a dělá úmyslně, plánovaně a soustavně s vidinou zisku za jinak legální odměny.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu VETERAN2 23:33:06 03. 08. 2014
default.png
HAMMER [2014-08-03 16:26:29]: Dneska je morálka tak daleko, že bych se nedivil, kdyby s tím toaleťákem obchodoval.
Kolik ti je, abys nevěděl, že v rozkrádání náhradních dílů z nových aut jel nejspíš taky nebo v tom jel nějaký jeho kámoš. Tohle je seriová trestná činnost. Tudíž probíhá dlouhodobě a je potřeba klid na práci.
Upravit spis jsem odmítl jednou. Řekl jsem ZVO, aby mi to dal písemně. Nedostal jsem samozřejmě nic. Jen spoustu výhrůžek, kdo mě přijede řešit. Nepřijel samozřejmě nikdo. Zas tak blbí nebyli.
Náš vedoucí byl taky hlad. Ale formuláře nám dával. A pašíků, které nikdo neměl zájem chytit, bylo taky několik. Jednou jsem se na takové ilegální akci podílel. Na jednoho pašíka se nedostalo při dělení se o zisk a tak vzal telefon a zavolal rovnou k nám. Dozorčí nás svolal a podnikla se akce. Nidko se nechytil, ale to vyšetřování, že si dozorčí dovolil reagovat na oznámení. To bys měl zažít. Tenkrát se platily přesčasy a myslím, že nám nikdo nedal ani korunu. Podobně se to stalo ještě jednou. Rána, sotva jsme zrušili akci, přestože si podle pašíků jinak člověk mohl rychtovat hodinky. Taky nám nikdo nevymluvil, že v tom někdo z nich nejel.
O vedoucím, jsem se nedávno dozvěděl, že u nás hrál poctivce, ale psal anonymní udání na sousedy a mstil se jim, sotva si dovolili říct něco třeba někomu z jeho rodiny. Pak odešel na místo, kam se obvykle odchází z protekce a za zásluhy o rozvoj ODS. Takže kdo ví, proč nakonec šel do civilu. Možná na něj někdo něco věděl a už mu bylo moc horko.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 16:26:29 03. 08. 2014
default.png
VETERAN2 [2014-08-02 08:57:15]: Tohle je tady na denním pořádku, vedoucí ti řekne, že z tohoto případu bude prostě přestupek a udělej si to jak chceš, jsi policajt, musíš si umět poradit!!!! Bylo to před sedmadvaceti lety, je to pořád.

My jsme upravovali i výslechy poškozených, ohledačky, vynechaly se třeba ukradené věci, co už nešly "zamortizovat" pod tehdy ještě dva tisíce... Pak jsem odmítl jít dělat spisovou, že pro tohle jsem k policii nešel. Jsem si na to taky stěžoval, jenže já debil dalšímu hajzlovi, co do toho našeho vedoucího poňoukal. Ty kurvy mi napsaly do hodnocení normálka že jsem se lví měrou podílel na špatných výsledcích oddělení - vedoucího totiž sejmuli když jsem na něj píchnul, že nám nedává papíry, tiskopisy, hajzlpapíry, nic.
Ale to prošlo jedině proto, že jsem na zástupce ředitele pro uniformy venku před lidma na DBAčku řval, že budu chtít písemné sdělení, že si podle jeho keců neplním svoje povinnosti, když nemám KO, které mi vedoucí odmítnul dát se slovy: stejně si s nima vytíráte prdele! Stačí? Dovedeš si představit práci pod takovými zmrdy?
Přišel jsi s nápadem jak si počkat na paščíka sériovek a vedoucí na tebe tase řval, že se chceš vyhýbat práci. Celé oddělení huby otevřené, nikdo té hydře nebyl schopný vysvětlit, že chceme chytit maníka, co dělá sériovky. Pak už když začal vedoucí varovat před náma drbany, jsme si řekli, ža ta kurva v tom jede snad taky. Totéž v rozkrádačce dílů z nových služebních aut. To jsme jim řekli na poradách, to byl řev a hádka jako prase.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SANTIAGO-SAN 14:04:04 02. 08. 2014
default.png
VETERAN2 [2014-08-02 08:57:15]: Jasně v tom s tebou souhlasím že občas 15 minut rozhovoru na místě je lepší než 1 hodina papírování v kanclu aby si to nějak sedlo ale je občas třeba poznat zda to má cenu, jistě každý má v rajonu někoho kdo je jen tupá hlava a po předchozích zkušenostech víš že domluva je k ničemu a funguje jen rychlý krátký proces... Navíc co že, jaké vlečení k autu, parťák dojde pro auto a přijede k němu :-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu VETERAN2 08:57:15 02. 08. 2014
default.png
SANTIAGO-SAN [2014-07-31 00:21:47]: V tomhle případě je asi lepší tu minci neotáčet, protože je na ní nalepeno něco smradlavého.
Domluva má svoje kouzlo. Zvlášť v malých revírech, kde se všichni znají. Kolikrát, když se to servalo v hospodě a účastníci se dozvěděli, že hospodský volal, všichni se rozprchli a do rána nebyli k nalezení.
Kdyby tomuhle domluvili už dříve, možná mohlo stačit otevřít dveře a on už by sám nastoupil. Vlídné slovo dělá divy.
Prchal po ulici a do baráku se schovávat nechtěl. Lepší než ho honit pěšky, je auto a dát mu čas, aby se unavil. Každý metr, který ho pak člověk nemusí vléct v poutech k autu, je dobrý.
Veselýma šetřit. Xykan třeba ani žádný nezná. Proto nic nedal. Netřeba mu napovídat.
Náš vedoucí byl všelijaký, ale nikdy se nesnížil k tomu, že nás nutil dělat z trestňáků přestupky takhle blbě. Co dotyčný vypověděl, to platilo.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 21:01:25 31. 07. 2014
default.png
Drban když zdrhá, je plný adrenalinu a s tím ještě nikdo nikam neutekl. Vždycky jsem si počkal, ze začátku to přepálil a pak už jen dýchal v předklonu... Jako přes kopírák. :D :D

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SANTIAGO-SAN 00:21:47 31. 07. 2014
default.png
HAMMER [2014-07-30 20:44:41]: Mě to říkat nemusíš, já bych nestřílel už jen kvůli tomu papírování.. :-D, jak říkáš, doběhl bych si ho a pak mu náležitě domluvil aby příště neutíkal protože se to nedělá.. :-D Jen konstatuju druhou stranu mince, když tu někdo tvrdí že pálit neměli, ukazuji že nic není tak jednoznačné...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu VETERAN2 23:51:21 30. 07. 2014
default.png
Jednou jsme předávali Poláka domů. Chlap jak hora a bál se jako malé dítě. Neudělal nic moc, už ani nevím, co to přesně bylo. Vím jen, že u nás by dostal s bídou podmínku. U nich to odhadoval na dva roky na tvrdo. Poláci udržují pořádek poměrně drsně. Nevím, jestli to ten ze záznamu přežil, ale kdyby šlo do tuhého, vědom si, co mu hrozí a po poradě s právníkem, by určitě tvrdil, že výzvy uposlechl a odhodil zbraň. Že hodil tak prudce bylo tím, že pod vlivem perníku nemá ten odhad a taky tím, že stál policista tak daleko a kryl se za autem. Trefit ho vlastně ani nemohl a nechtěl, aby to ke kladivu měl nějak daleko. Kdyby to šlo, hodil by ho tomu autu na kufr, aby se policajt nemusel ani ohývat. Činnosti podle výzvy zanechal. Je přeci řádný občan a policii poslouchá. Tady možná štěstí, že ten záznam existuje, protože ti garantuji, že jinak by se určitě našel soudce, který by mu to věřil. Už jen proto, kolik mu za to právník strčil. Utekl proto, že se bál a tak dále. Taky už jsme zažili. Serval se s půlkou hospody a u soudu to pak vypadalo, že jsme ho pak dávali na záchytku za dobré chování a vůbec neví, proč jsme tam jezdili. Naštěstí žádné zranění při použití donucovacích prostředků. Jinak by z něj byla snad ještě oběť. Štěstí přeje připraveným a napsané to bylo dobře, takže podmínku přeci jen dostal, ale poučení, že i personál na záchytce ztrácí za určitých okolností rychle paměť. Zvlášť, když se dozví, kdo jsou rodiče dotyčného nebo za to ještě něco kápne.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio