Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Hledáme koordinátora/ku pro policejní watchdog (REDAKCE)

Hledáme koordinátora/ku pro policejní watchdog
Otevřená společnost
Foto: Otevřená společnost

Otevřená společnost, o.p.s. hledá koordinátora/ku pro nově vznikající projekt poradny a monitoringu policejní služby v oblasti méně závažné (bagatelní) trestné a přestupkové činnosti. Projekt má dva cíle: Na jedné straně jde o získávání dat o tom, jak policie reaguje na některá oznámení (typicky vloupání do vozidel, krádeže jízdních kol, dokladů apod.) a jak kvalitně vede jejich vyšetřování.

Autor: Redakce
Publikováno: 10. 09. 2014
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu HAMMER 19:23:22 24. 09. 2014
default.png
MARTOO [2014-09-19 14:42:15]: Ty vadó, tak ono to je takto mazaně chválení sebe sama? To je mazec!!!!!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JANM 18:00:36 22. 09. 2014
default.png
STEPA [2014-09-12 02:00:48]: uměle vytvořená funkce pro ty co se narodili o pár postýlek dál nic jiného. Když je jo problém tak vemou spis na skpv, neboť na zú se to nestíhá to je asi tak všechno. Kolega šel po 20 letech dělat ochranou službu a má svatej klid oproti zú a má je o 2000 méně

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTOO 14:42:15 19. 09. 2014
martoo.jpg
HAMMER [2014-09-15 06:26:01]:

Náhodou je to super práce, pokud teda bude člověk vychází doslova z úvodní cílů - získávání dat o tom, jak policie reaguje na některá oznámení a jak kvalitně vede vyšetřování.

Pokud se jedná o reakci ze strany policie, tak pokud policie přijme oznámení, dle nastoleného režimu je reakce bezchybná. Vzhledem k tomu, že každý policista nabírá sebemenší hovno, protože se bojí flastru, byť se třeba od začátku evidentně jedná o občanskoprávní spory nebo nebo škodní události, budeme na tom skvěle.

Pokud se jedná o kvalitu vyšetřování, tak pak se "hen ten oný watchdog" (to je výraz:o)) netýká základních útvarů, protože vyšetřování u policie vedou pouze útvary SKPV.

Vzhledem k tomu, že policie vede vyšetřování podle tr. řádu, konkrétně dle ust. § 160 tr. řádu, máme v rámci vyšetřování téměř 100% statistiku objasněnosti, protože vyšetřování lze vést pouze proti známému pachateli, takže jsme na tom rovněž skvěle.

Jediné, co bude kvalitu vyšetřování "kazit", budou zprošťující rozsudky a zastavení vyšetřování státním zástupcem, kdy nebylo prokázáno, že skutek spáchal obviněný. Zastavení vyšetřování státním zástupcem se však na dosti státních zastupitelstvích téměř vůbec nestává, protože mu "zastavováky" dozoruje druhoinstanční státní zastupitelství a to by mu mohlo "zastavovák" vrátit, takže raději státní zástupce zruší usnesení o zahájení tr. stíhání a tím máme ve vyšetřování rovněž "čistý stůl"..

Takže vlastně pokud budeš chtít dělat toho koordinátora a sledovat ty dva cíle, budeš policii chválit kudy budeš chodit:o)

Pak by mě zajímalo, co je ta méně závažná (bagatelní trestná činnost).. Jak jde říci, že třeba vloupání do vozidel je bagatelní trestná činnost? Pokud je počet jednotlivých skutků třeba sto, přičemž se jedná o pokračující trestný čin, tedy stále jeden trestný čin, je trestá činnost vloupání do vozidel mnohem závažnější než třeba jeden skutek loupeže v prvním odstavci..

Autorem článku nazvaná "bagatelní trestná činnost" se zpravidla páchá sériově a tak její závažnost je mnohem vyšší, než si uvědomuje..

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:26:01 15. 09. 2014
default.png
Nová funkce: policejní sebevrah! Hmmmm! Ten chudák má jako naplno říct jak policie pracuje? To je nějaká hodně časově omezená funkce, co? Tipuju tak dva týdny. :D

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DAX 02:43:40 12. 09. 2014
dax.jpg
Ha, ha, také jsem se tak už dlouho nezasmál. Ať žijí koordinátoři, budoucnost národa......

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu STEPA 02:00:48 12. 09. 2014
default.png
Jak kvalitně vede policie vyštřování odcizení kol, dokladů a vloupaček do aut?????? Děcka opravdu jste mě pobavili! Dík za zlepšení nálady takhle po ránu..:)))

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio