Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Slovo šéfredaktora aneb rekapitulace 2014 (REDAKCE)

Slovo šéfredaktora aneb rekapitulace 2014
ilustrační
Foto: internet

Asi by bylo ode mě milé použít standardní novoroční klišé a říct čtenářům a především policistům, jak moc věřím, že nás rok 2015 zavede do světlých zítřků. Bohužel to tak určitě nebude a rok 2015 myslím, bude pro policisty velmi těžký a stresující. Přesto vidím světlo na konci tunelů.

Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 02. 01. 2015
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu TUX 12:25:48 04. 01. 2015 blokovaný
default.png
LUKAS-HEINZ2 [2015-01-04 00:02:27]: Zde dávám odkaz na jeden článek,je v něm popsáno jak policie postupovala v mnoha případech při rasistickém útoku,já osobně vím i o případech,kde se díky jistému policejnímu triku ocitla před soudem oběť místo pachatele.

http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/krimi/pritelkyne-ubodaneho-muslima-rasismus-se-presunul...

Pokud se tedy jako šéfredaktor tohoto webu budete někdy věnovat rasismu v řadách PČR,tak vám budu vděčen,stejně jako budu rád,když nějakým způsobem budete někdy reagovat na některé komentáře na tomto webu.Jako například na ty o naložení drbanovi v autě,jen ne do hlavy,protože to je moc vidět,nebo posmívání se lidem,kteří nepřežili policejní zákrok.

A možné ještě jedno téma bych doporučil,jsem tady neustále napadán za to,že se zastávám policistů,kteří neprošli takzvanou zkouškou spolehlivosti(je zajímavé,že toto vadí řadě policistů více než policejní násilí).Pane Heinz,seznamte někdy veřejnost s tím jaký je současný plat policistů,ale seznamte veřejnost s reálným stavem.Pokud policista má plat takový,že není schopen uživit manželku a děti,tak pak logicky dochází ke korupčnímu jednání v řadách PČR.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 08:01:04 04. 01. 2015
default.png
TUX [2015-01-04 03:19:52]: Furt chceš měnit systém, kterým všem vyhovuje, co?

Na tom, co píše vidím jednu podstatnou vadu: ty žvásty o tom, co si přeje většina. Napřed ať se ta většina zvedne a něco pro věc dělá nebo ať drží pec. Když si vzpomenu, jak každý přišel a: poslyš to a to... moje první věta byla, že samozřejmě jeho svědectví zapíšu... a už bylo neéé, já jsem jenom chtěl... No a na to jsem říkal: ale já nechci, čest. Pokud něco chceš, něco taky dělej. Nikdo za tebe, ty mlčící většino, nebude hýbat ručičkama, nožičkama a podobně. Máš co si zasloužíš. Bonzáci.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu TUX 03:19:52 04. 01. 2015 blokovaný
default.png
Možná ještě jedna úplně poslední věc,takto například vypadá otevřený FB profil jednoho strážníka MP Praha.Je otevřený,takže mne nikdo nemůže napadnout,že někomu lezu do soukromí a navíc na tento profil jsem narazil úplně náhodou na jedné stránce kde se pán veřejně prezentoval.Stačí si ten profil trochu projet dozadu a člověk tam jasně vidí "lásku" k menšinám,projevenou například takto:"Že by naše vláda jednou udělala něco, co si přeje většina? Tak snad panu ministrovi to odhodlání vydrží a nedostane od někoho přes prsty. S tímhle postojem asi takový darebák jako je tajemník pro evropské záležitosti Tomáš Prouza, nebo přivandrovalá a stále důležitější Elena Tulupova z Konsorcia nevládních organizací pracujících s migranty v ČR, o.s. asi nepočítali . Naopak paní Tulupova už si byla jistá, že je příjem nějakých cizáků ze Sírie hotovou věcí. Tak jen vydržte pane ministře a nenechte se zlomit ."

https://www.facebook.com/prokop.kuna

Více netřeba dalších komentářů,neboť už jsme úplně mimo téma.Jde mne jen o postoj strážníků a policistů k lidským právům a menšinám.Vzhledem k tomu,že o situaci lidí žijících ve válečném konfliktu vím z osobních zkušeností docela dost,tak mne slova o přivandrovalcích,cizácích atd.opravdu vadí.Podobných FB profilů strážníků a policistů mohu ukázat X dalších....Nevyhledávám je,pouze na ně narážím na určitých stránkách,kde často aktivisté žádají FB o jejich zrušení(těch stránek).

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SANTIAGO-SAN 01:21:55 04. 01. 2015
default.png
TUX [2015-01-04 00:27:43]:jestli ty se hodně nedíváš na CSI Miami a pak se divíš že některé věci nejdou a nejsou...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu TUX 00:27:43 04. 01. 2015 blokovaný
default.png
LUKAS-HEINZ2 [2015-01-04 00:02:27]: A důkazy jsem předložil jasné,například to,že v jednom spisu GIBS chyběla velmi zásadní věc a došlo tam ke zcela jasným nedostatkům v postupu vyšetřovatele.Podobných případů je více bohužel....

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu TUX 00:19:01 04. 01. 2015 blokovaný
default.png
LUKAS-HEINZ2 [2015-01-04 00:02:27]: Můj svět není černobílý a to přesto,že sprostých urážek a jiných věcí se mne dostalo od některých policistů více než dost.Rozhodně nevnímám každého policistu jako špatného člověka,násilníka,rasistu atd.Vím,že jsou v řadách policie i dobrý lidi a styděl bych se to nepřiznat.Vám bych doporučil možná jednu věc,jste šéfredaktor tohoto webu,chápu,že nemáte mnoho času atd.ale čtěte někdy diskuze tady a udělejte si taky názor na komentáře jako:"nalož drbana do auta a tam ho potrestej,akorát ne do hlavy,to je moc vidět",nebo:"šmejdka dobře věděla s kým se tahá a tak hold chytala kulky".Podobných komentářů tady naleznete více než dost a zajímá mne váš postoj k nim.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 PO_SLUŽBĚ :: 00:02:27 04. 01. 2015
Lukas Heinz.jpg
TUX [2015-01-03 23:25:17]:

Jsem si zcela vědom toho, že někteří příslušníci GIBS dělájí chyby, koneckonců stejně jako někteří policisté. Nikdo tady netrvdí, že příslušníci Policie ČR nebo GIBS jsou bezchybní. Koneckonců jsou to lidé a ti chyby dělají. Ale vy si pletete důkazy s domněnkami,to je váš problém. Já mám sice zkreslený pohled skrze práci u Policie, přesto ani zdaleka není tak jednostranně zaujatý, jako ten váš.

Ale přesvědčit vás, že vaše hodnocení policistů ma k objektivitě daleko není možné. Zkoušet to znovu nemá význam, protože na to nemám čas ani chuť. Raději budu diskutovat s lidmi, kteří se na věci dokážou podívat i očima jiných lidí.

Třeba jednou příjdete na to, že svět není černobílý a vaše zaujatost vůči policistům pramení z vás a žádný polda za vaše problémy nemůže.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu TUX 23:54:04 03. 01. 2015 blokovaný
default.png
LUKAS-HEINZ2 [2015-01-03 19:14:29]: A pane Heinz možná ještě jedna věc,já nejsem dokonalý,jsem jen člověk a mám své chyby,ale věřte,že v boji s policisty kteří páchají závažnou trestnou činnost dělám maximum které je v mých silách.Například na jednání na MV jsem opět velmi důrazně trval na vybavení policistů dokumentační technikou(služební zákrok,auta,služebny-to vše jak u policistů uniformovaných,tak u policistů na SKPV).

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu TUX 23:25:17 03. 01. 2015 blokovaný
default.png
LUKAS-HEINZ2 [2015-01-03 19:14:29]: Existence té zprávy mne byla potvrzena na jednání na MV.Jednání jsem se účastnil za účasti ještě dalších kolegů a jednání bylo dopředu domluvené a účastnil se ho i první náměstek MV.Budu opravdu rád,když si existenci té zprávy ověříte na MV.....Jinak pane Heinz nalijme si čistého vína,mezi mnou a PČR to už asi nikdy nebude růžové,ale stejně jako víte,že důvod rozhodně není to,že policista někde vzal 500 Kč úplatek při silniční kontrole,ale poněkud závažnější věci.Co se GIBSu týče,tak víte velice dobře,že neustále upozorňuji na to,že v případech závažné trestné činnosti rozhodně nepracuje jak má a tyto případy řešené GIBSem končí většinou odložením případu.Na některá pochybení GIBS mám i jasné důkazy.....

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 19:25:00 03. 01. 2015
Andras.jpg
Mě se líbí, jak zde Tux Denver von Zyad Yassin prezentuje jakýsi výzkum, ohledně kterého se tváří velmi tajemně, přitom on je pravděpodobně vlastně autor. Přepis diskuse:

JAN POTMĚŠIL:
Mohl by autor k výroku "podle vnitřní zprávy vnitra sympatizuje zhruba 60% policistů s krajní pravicí" uvést odkaz na zdroj, či nejlépe onu "vnitřní zprávu" zveřejnit?!

ZYAD YASSIN:
"Vnitřní zpráva ministerstva vnitra pokládá rasismus že strany policejních složek za závažný problém. Pracovník Human Rights Watch/Helsinki se dozvěděl od několika lidí, kteří zprávu četli, že podle údajů v ní uvedených sympatizuje se skinheady zhruba 60% policistů.
Petr Zelasko, který na pražském oddělení kriminální policie sleduje činnost extremistických skupin, sdělil, že zprávu ministerstva vnitra zná"........Takže máte pane Potměšil možnost si najít toho pána......
Odpovědět ·

JAN POTMĚŠIL:
Zyad Yassin Děkuji za explicitní přiznání, že jste žádnou "vnitřní zprávu" neviděl ani nečetl. Z dalšího pak vyplývá, že jde o informaci "Jedna paní povídala...". Posléze se pokoušíte přenést odpovědnost na mě. Takhle to ale nefunguje - já chci, abyste doložil tu zprávu. Neboť Vy tvrdíte, a proto Vy prokazujete.
Pro úplnost podotýkám, že pokud by nějaká zpráva hovořila o "skinheadech", musela by být napsána někdy v 90. letech - dnes už jsou skinheads na krajní pravici jen okrajovou záležitostí až raritou. A konečně upozorňuji, že plk. Petr Želásko odešel od Policie ČR do civilu v r. 2008, tedy před více, jak 6 lety, tzn. v poslední době (ani v posledních letech) mohl jmenovaný stěží cokoliv vidět či "znát".
Je-li zbytek zde zveřejněného dojmologického článku stejně věrohodný, jako informace o "vnitřní zprávě", netuším, proč není uveřejněn jako "kachna" např. na Parlamentních listech nebo v Blesku, namísto na Romee.
Na 99,99% jde tedy o něco podobného, jako když si jeden pan senátor vymýšlel "zprávu Úřadu vlády", viz zde: http://www.romea.cz/cz/zpravodajstvi/domaci/senator-lebeda-usvedcen-ze-lzi-o-romech-urad-v...

ZYAD YASSIN:
Jan Potměšil Na jednání s prvním náměstkem MV jsem se informoval na existenci té zprávy a bylo mne potvrzeno,že EXISTUJE a i vím jméno toho kdo jí psal.Jinak máte pravdu,že ve zprávě mělo být uvedeno o jaké skíny se jedná,že jde o rasistické skíny,ale normálně uvažující člověk to pochopí.

JAN POTMĚŠIL:
Zyad Yassin Kdy, na jakém jednání, s jakým náměstkem, zveřejněte ji (ať lze ověřit, kdo co konkrétně tvrdí a na základě jakých zdrojů). "Skíni" tu byli v 90. letech, dnes vypadá krajně pravicová subkultura jinak. Ale opravdu nezníte věrohodně - jednou pracovník HRW či Želásko, zas pak Vy u 1. náměstka, vyberte si jednu verzi.

ZYAD YASSIN:
Jan Potměšil Zcela zjevně mne chytáte za slovo pane Potměšil,ale mne je to fuk,já vám říkám toto,napište si na MV a informujte se o té zprávě.Napiště,že jste četl dokument s názvem:ROMOVÉ CIZINCI VE VLASTNÍ ZEMI A TAM JSTE SE O ZPRÁVĚ DOČETL a zajímá vás zda je to pravda.Já udělal to samé a na jednání s prvním náměstek MV mne bylo řečeno,že ta zpráva EXISTUJE A I KDO JÍ VYPRACOVAL A DOKONCE SI PŘEDSTAVTE,ŽE TEN ČLOVĚK BYL PŘÍTOMEN JEDNÁNÍ.........

bily.frantisek (přihlášen(a) přes yahoo):
Zyad Yassin: Dnes jsem byl na MV, věnovali se mi tam, ukázali mi dokument o němž píšete a byl jste tam uveden jako autor. Děkuji vám, bylo to poučné.


MIROSLAV JEŽEK:
bily.frantisek To je normální duševní chudák. "Vypracuje" blábol a pak se k němu neumí ani přiznat -)))

ZYAD YASSIN:
Miroslav Ježek Miroslav Ježek Co si to vůbec dovolujete?Já tu zprávu nepsal a znova opakuji,že vím jméno toho kdo jí vypracoval,nepovažuji však za nutné to jméno uvádět.Zjistěte si to sám na MV.No a jinak pane Ježek,kdyby vám třeba ty "andílci" v uniformách zmrzačili,nebo zabili někoho z rodiny,tak by jste jistě mluvil jinak.

MIROSLAV JEŽEK:
Zyad Yassin Tak já běžně na MV nechodím pane Yassine. Příbuzného na policejním prezidiu otravovat kvůli takové prokotině nebudu. Příteli, Vaše kdyby jsou opravdu trapná. Vy jste zřejmě se shlédl ve filmu Ku.va hoši guten tag, kde Bolek říká - Vašu pi.u jsem také neviděl a též věřím, že ju máte. Tak nějak to je s tou zprávou, že??? Píšete o něčem, co jste nikdy neviděl, co někdo napsal, vy víte kdo, ale nemáte to potřebu sdělovat. Pane Yassine, já jsem taky slyšel o existenci UFO. Jinak jsem se chtěl zeptat, jakou školu jste vystudoval, že tady píšete podobné bludy, jaké máte pracovní zařazení nebo zaměstnání. Vy si dovolíte napsat, že policie patří k těm nejslabším místům??? Já si naopak myslím, že vy patříte mezi nejslabší lidi, kteří mají možnost v médiích publikovat. Silně mi připomínáte Romancovou.

ZYAD YASSIN:
Miroslav Ježek Tu zprávu jsem neviděl,ale byla mne POTVRZENA JEJÍ EXISTENCE A ZNOVA VÁM OPAKUJI,MÁTE MOŽNOST SI TY INFORMACE ZJISTIT TAKÉ.Mne byla existence té zprávy potvrzena na jednání,vy máte možnost si to zjistit přes nějaký tiskový odbor atd.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio