Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Slovo šéfredaktora aneb rekapitulace 2014 (REDAKCE)

Slovo šéfredaktora aneb rekapitulace 2014
ilustrační
Foto: internet

Asi by bylo ode mě milé použít standardní novoroční klišé a říct čtenářům a především policistům, jak moc věřím, že nás rok 2015 zavede do světlých zítřků. Bohužel to tak určitě nebude a rok 2015 myslím, bude pro policisty velmi těžký a stresující. Přesto vidím světlo na konci tunelů.

Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 02. 01. 2015
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu ANDRAS 20:14:54 19. 01. 2015
Andras.jpg
Když zde byla řeč o pořizování vybavení, napadá mě statistika, zpracovaná na jednom útvaru. v roce 2009 policisté z tohoto útvaru investovali do vybavení 205860 korun, v roce 2010 406760 korun a v roce 2011 521180 korun. Průměrně bylo dotazováno 36 policistů, kdy nejvíce financí policisté utratili na prvních třech místech za fotoaparáty, navigace a videokamery, poté za taktické a neprůstřelně vesty, a třetí místo těsně získaly svítilny před botami.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu XXX 10:25:02 14. 01. 2015
default.png
... proboha, to policie nemá dost svých školitelů, že to za ně musí dělat armáda??? Přece existují Školící policejní střediska atd. ...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SANTIAGO-SAN 21:07:43 12. 01. 2015
default.png
TUX2 [2015-01-12 17:55:58]: Takových fotek jsou plná media, např. policisté kteří výstražným terčíkem na stavění aut hrají tenis s kamínky štěrku... Takže pořád je něco o spících policstech ani nemluvím těch je plný internet

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu TUX2 17:55:58 12. 01. 2015 blokovaný
default.png
VETERAN2 [2015-01-11 23:38:49]: K tomuto se ještě nemohu nevyjádřit.Nikam nic z tohoto webu neposílám.....Kauzy nevytvářím,kauzy bohužel jsou.Největším paradoxem všeho je to,že já bych dokázal policistům odpustit hodně věcí,opravdu hodně,ale například dvě věci nikdy.

1.Rasismus a s tím spojené věci(schopnost dostat před soud oběť rasově motivovaného útoku místo pachatele,úniky informací k extrémní pravici atd.)

2.Špatné zacházení s člověkem podezřelým z přestupku,nebo trestného činu-špatné zacházení s člověkem proti kterému je veden služební zákrok.

Věřte,že kdyby GIBS dokázala očistit řady PČR od policistů páchajících závažnou trestnou činnost a zdůrazňuji opravdu slovo závažnou,tak vás(policisty) nechá dle mého názoru většina aktivistů na pokoji.Ukažte mne třeba jediného aktivistu,který by někam například posílal fotky jak nějaký policista spí v autě,nebo by tady veřejně schvaloval některé sporné akce GIBSu(klasicky například zajišťování důkazů provokací).

http://candigliota.blog.respekt.ihned.cz/c1-57242040-ivan-bilek-expert-na-odejiti-nepohodl...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu VETERAN2 23:38:49 11. 01. 2015
default.png
CATANI [2015-01-11 10:52:46]: U Denvera je úplně jedno, jestli mu odpovíš nebo ne. Když se dočká reakce a hodí se mu do krámu, půjde s tím důležitě za někým. Když se mu to nebude hodit do krámu, neodkáže na vlákno a jen něco zkopíruje a pošle. Popřípadě bude otravovat tak dlouho, až se dočká a zase bude mít kauzu. Když už to má někdo číst, možná lépe napsat taky svůj názor.
Lukášovi se nediv. Přeci jen se to tady jmenuje policista. Muslimové jsou citlivé téma a po Francii ještě budou. Muset někam na kobereček a poslouchat, že s tím má něco dělat, komu by se chtělo. Možná by se tady mohl trochu blíže rozepsat o tom monitoringu. Ať víme, jak daleko je demokracie po 25 letech jejího budování.
Dnes jsem nechtě chvilku poslouchal ministra vnitra v TV. Už jsem si ani nemyslel, že to o českém politikovi někdy řeknu, ale chvílemi to bylo i poslouchatelné. Konečně někdo, kdo si uvědomil, že ze sboru po reformách skoro nic nezbylo a že staří měli zkušenosti. Sice mluvil o tom, že se dá policajt vychovat za 3 roky, s čímž bych nesouhlasil, ale aspoň něco. Doufám, že se díval i Lukáš, protože přesto, že je přímo nezmínil, chválil práci složek, které prověřovali muslimy, kteří se tu usazovali. Tedy i StB. Připustil i problém dalších generací, které se kolikrát neintegrují.
Je to asi předčasné, ale že by opravdu konec politiků pravdoláskařů?
Jen o jednom jsem ho ještě nikdy neslyšel mluvit. Danění výsluh. Žádný náznak toho, že by uznali, že je mají vyplácet v plné výši.
V některých státech údajně kdysi fungovali policajti na půl úvazku, kteří to dělali při práci. Možná lepší řešení, než budovat z veteránů síť pomocníků.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 10:52:46 11. 01. 2015
default.png
Někoho odstřihovat není důvod.Pokud někoho konkrétně neuráží a bez prokazatelných skutečností(či důkazů) neobviňuje.

Tux alias Denevr, pouze reaguje na něco a očekává opačnou reakci či reakci, kterou skutečně chce a to si myslím se mu kolikrát potvrzuje.

Jsou vždy různé možnosti, buď argumentovat a pustit se zřejmě do seriálu s nejasným koncem a s předvídatelnou ztrátou sebekontroly.

Nebo třeba nereagovat, nedojde na akci a reakci.
Nebo něco co se zakládá na argumentačních nesmyslech a nepodložených věcech přehlížet.

Nedomnívám se, že dané zde diskuze by byly v nějakém obecném nesouladu se stavem dnešní společnosti a dokonce bych řekl, že oproti jiným diskuzním fórům zde nedochází k extrémům.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:25:07 08. 01. 2015
default.png
Takže když to shrneme, vedení nezvládá nebo nezvládlo: (kdyby se jednalo a klasické managery a ne zločince, kteří to všechno dělají úmyslně)

a) udržet zkušené řadové ve výkonu - nebudeme tady zdůvodňovat Langerovým pohunkům proč musí na každém pracovišti zaučovat deset starých jednoho mladého

b) nábor nových mladých sil

c) nemá přehled o dění v rajónech

d) nemá snahu ani výsledky na poli prevence, nezná, nechápe a ani nechce chápat ani postupy prevence atd.

e) není schopno lidi motivovat k práci (už dlouhá desetiletí)

Tak teď mi řekněte, že tohleto bídné hodnocení, co jsem ze své strany předvedl, ve skutečnosti by toho bylo mnohem více, nikoho nahoře nedonutí k žádné reformě. Nejsou výsledky, není pořádek, právo není vymahatelné. A nic se neděje k lepšímu, naopak všechno k horšímu. Není kontrola jak policie vůbec pracuje. Ať byli managerové placeni hůř než my řadoví (mimo nehorázné odměny teda) nebo jsou teď placeni líp, nedělají pořád stejně. Přibývá administrativy, policisté jsou důsledně vázani u PC, aby měl drbane venku volné ruky. Vše je vedeno tak, aby si polda sakra rozmyslel, jestli něco nabere a bude se s tím psát jako blázen a venku neudělá nic, nebo rezignoval, ož se v 99% případů děje, a psal a psal a psal.

Chcete říct, že tohle je nedopatření? Já říkám, že to je dobře promyšlený úmysl na stovkách maličkostí, které vedou k paralyzaci práce vnitřního bezpečnostního orgánu státu.


Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 16:55:58 07. 01. 2015
default.png
SANTIAGO-SAN [2015-01-05 20:10:32]: Tak si teda rozumíme.

Ano, policajt v terénu je vedením považovaný rovnou za lenocha a nemakačenka. Netvrdím, že vedení nemá svým způsobem - kvantitativní ukazele - pravdu. "Výkony" řadových nejsou ale příčina nebo kořen problému, "výkony" řadových jsou jen následkem vpravdě mizerného velení.

Četník je někdo, kdo má maturitu, kdo prošel nějakým výběrovým řízením a koho na obvodu schválili pro jeho morálně volní vlastnosti. A tak dále. Čili není to blb, kterého ráno postavíte k míchačce, v deset večer si vzpomenete že jste ho tam zapomněli a on tam pořád stojí.
Musí mít něco v palici, musí být snaživý...

K tomu, aby nějaký tvor dodržel desetkrát za službu KB na určitém (nesmyslném) místě, nemusí být ani člověk, to zvládne i šimpanz. Už takový rozpis služby je pro normálního středoškoláka prostě urážka. Rána mezi oči.

Po policistovi se všude na světě chce, aby byl aktivní a kreativní. Jsou to jen dvě věci, ale není to zrovna lehké. V této svinské firmě (Policie ČR) se ale nic takového po zaměstnanci ani náhodou nežádá, vyjma aktivity na tvorbě nesmyslných čáreček - bezmyšlenkovité samoúčelné kvantitě. Buzeraci danových poplatníků za každou cenu.

Řeknu vám co bych dělal, kdybych měl vykonávat kontroly na odděleních jak fungují. Zajímal bych se u vedoucího méněžera o to, jakým způsobem prokazatelně motivuje svoje lidi k aktivitě a kreativitě.

Z deseti obvodů bych deset vedoucích a deset jejich zástupců zrovna poslal do terénu mazi řadové protože svoji práci vedení oddělení prostě nezvládají.

To by byli ještě rádi, protože kdyby chtěli do céčka, zmínil bych se ihned o možné kontrole všech těch "poškozených dveří a oken" atd které bych do půl hodiny našel v ETŘ, za které by šli rovnou do vazby, bohužel všichni úslužní blbečci, co to tak udělali, s nimi. A ti nad nimi taky. Všichni, kdo měli přístup do ETŘ a měli to kontrolovat.

Všude, kde by si dal vedoucí oddělení nebo kdokoliv s vyšším platem žádost do céčka předtím, než bych se mu dostavil ho poslat na chodník, bych nechal tuto kontrolu provést taky. Žádné výsluhy z platu zločince zneužívajícího svoji pravomoc, až maximálně z chodníku po tuším že dvou letech služby? Za všecky lumpárny je třeba zaplatit a na každou svini se vaří voda.

Aktivita a kreativita. K tomu není nutné nikomu říkat kde má stát, co má dělat, co nemá dělat... to musí vědět každý četník sám, protože si zjistí co má v rajónu, kdy to má, furt se snaží nacházet lepší postupy atd atd. On svoji práci prodává sám, v podstatě za chvíli jenom vyhledává a nečeká, až co spadne.

Pokud to neví, soráč ale musí jít od válu a i na to je vedoucí. Nejže praxe ji zase jiná: u policie dostávají největší opravdu i trotli místo zdvořilého poděkování a šáteček ještě posudky jak jsou super atd aby se je vedoucí zbavili. A jdou výš. Ty protažené ksichty dělných na oddělení si pamatuju dodnes.

Z vedení, to se tady vsadím o co kdo chcete, (to se mě to vsází když se to nikdy neuskuteční, hahaha) by v testu aktivity a kreativity - jak by k tomu vedli kontrétně podřízené, uspělo jedno procento vedoucích. Víc ne. :D

To je celý problém výkonnosti nebo nevýkonnosti policie.

K aktivitě a kreativitě: její směřování je jasné: aby český četník chodil po rajonu s rukama za prdelí s hubou od ucha k uchu, klábosil s lidma a "nemusel nic dělat". Čili prevence. Bavím se o pořádkové službě, v jiné se prd vyznám. Jak a co si ale četník udělá ve svém rajónu tak, aby se ho tam báli jak čert kříže, to už je jen a jen na něm. Protože ON JE NĚKDO, ON JE VRCHNOST. jak říkává ještě sloužící kolega.



Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 16:09:27 07. 01. 2015
default.png
HONZAD [2015-01-06 10:26:27]: Když je někomu dobrá jeho vlast pro to, aby se tam narodil a žil, musí mu být dobrá i proto, aby za ni umřel v boji. Za svoje blízké, sousedy, přátele. Za způsob života.

Tenhleten Jasoň se k vlasti obrátí zády místo aby vzal flintu a bránil ji, dobrá, není každý geroj. V jeho vlasti vládne korupce jak klasická, tak mravní, všecko je tam v hajzlu. Už všera tam sežrali to, co měli sežrat až zítra. Všecko co tam mají je za západu, sami neumějí už vůbec nic a nejsou naprosto ničím západu konkurenceschopní. Házejí na sebe v rámci svých folklorních slavností nebo co to mají různé trhaviny, škubou se tam ale není to smíchy. Tak jde
Jasoň a jeho Argonauti někam jinam.

Jde ze země, kde je nešťastný. Přijde někam, kde mu nehorzí že ho zabijí proto že je blb, že je věřící nebo ateista, že se oženil s kým chtěl, že nemusí makat a bere prachy od domácích, co makají.

A kurva co myslíte, že v té nové zemi dělá? Káže středověké bláboly ze své staré vlasti, na kterou se vyprdnul a kde mu bylo tak dobře že odtud odešel, a dělá všecko proto, aby to tady bylo tak jak tam, odkud odešel. A komu to káže? Těm, kteří na rozdíl od něho za tu svoji vlast životy službu co službu nasazují.

Doma by se neodvážil ani zapištět prdelí, tady má plnou hubu práv - ale zločinců. Úplatní policajti mu nevadí. Okradení, zbití, zabití, ti všichni na něj platí daně, aby mohl být vyžraný jak obličeje žen u nich doma kyselinou, ale těm on nepomáhá. On se paktuje s drbany!

Zlatý ministr vnitra, zlatí naši politici, že tohle sem nechtějí vůbec přijímat. Takové hosty, kteří se neumějí na návštěvě chovat, kopat na hranicích rovnou do zadelí.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 10:26:27 06. 01. 2015
honzad..jpg
Lukáši, bohužel to co píšeš vypadá jako děsivě reálná ( a opravdu málo povzbuzující) bilance...

Tuxe/Denvera odříznout. Pokud pamatuju, bylo o tom rozhodnuto čtenáři už dávno, neb to tady sviní svými ideologickými nesmysly, které jsou nejen mimo téma, ale i mimo real.

A všem ostatním pokud možno dobrý rok. Hlavně zdraví a pevný nervy. Bez ani jednoho to moc nejde...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio