Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Slovo šéfredaktora aneb rekapitulace 2014 (REDAKCE)

Slovo šéfredaktora aneb rekapitulace 2014
ilustrační
Foto: internet

Asi by bylo ode mě milé použít standardní novoroční klišé a říct čtenářům a především policistům, jak moc věřím, že nás rok 2015 zavede do světlých zítřků. Bohužel to tak určitě nebude a rok 2015 myslím, bude pro policisty velmi těžký a stresující. Přesto vidím světlo na konci tunelů.

Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 02. 01. 2015
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu VETERAN2 23:57:33 05. 01. 2015
default.png
LUKAS-HEINZ2 [2015-01-03 19:14:29]: Ten ti tak bude něco hledat. Je líný jak veš. Podívej se na jeho projev. Jak nakynul. Když se ho zeptáš na vzdělání, je to jak výslech nepřizpůsobivých. Začne mlít něco o nějaké zprávě. Z toho je znát, že má tak valdickou Sorbonu.
A té spravedlnosti co už vydobyl. Prý křesťan. Hájí obchod s fetem, krádeže, korupci a tak dál. Ten kdyby se začal se modlit, tak musí čertům nadskakovat kotel. Věřit rozhodně nemůže. Jinak by se tohohle musel bát.
Tady je hezký příklad toho, jak vzniká rasismus. Nevím, kolik sem chodí lidí, ale zas tak málo ne. Přečtou si ty jeho výplody a hned je o nějakého, co nemusí Araby, víc. Jenže to pak není rasismu ale zkušenosti.
Jinak. Co se do příštího roku asi nezmění, jsou ty vlákna od budoucích uchazečů. Některé příspěvky stojí opravdu za to. Obvykle typu, že jsem moc blbý nebo blbá na to, abych zvedla telefon, zeptala se na personálním, které mě bude přijímat, co kdy kde a jak. Lituju toho, kdo s tím bude jednou sloužit. Sbor bude čím dál, tím horší a to ještě dlouho.
Hammer má, bohužel, pravdu i s tím, jak vnímjí policista, voják a podobné profese, cenu života. Docela dobře o tom píše Remarque třeba v Cestě zpátky. Tuxovi se to třeba zdá nepochopitelné, ale kdo zažije, co kolikrát tihle šmejdi na ulici napáchají, nediví se, že pro policajta nemají ti lidé ani cenu patronu, kterým jim udělá díru do kožichu.
S kolegy v USA to snad nebude tak špatné. Doufám, že tam někomu dojde, že kdysi jejich statistika uváděla, že žena má asi 7 krát větší pravděpodobnost, že se stane obětí domácího násilí, když si vezme černocha, než když má bílého. U jiné trestné činnosti se ten poměr asi moc lišit nebude. Takže je logické, že je policie častěji kontroluje.
Nevím, v jakém stádiu je věc teď, ale obávám se, že se Tux dočká a asi bude definitivně po zkouškách spolehlivosti, protože soudcům je jasné, že by mohli být další na řadě.




Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DAX 21:24:28 05. 01. 2015
dax.jpg
TUX [2015-01-05 20:12:22]:
Pane bože TUXi Ty jsi ale exot.......

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu TUX 20:12:22 05. 01. 2015 blokovaný
default.png
HAMMER [2015-01-05 18:10:21]: "Samozřejmě jsme tak jako zákon sám i my chránili slušného člověka, udělalo se to na nutnou obranu. "

Nebudu to dál komentovat a jen řeknu,že tento postup byl někdy použit i při rasově motivovaných útocích,kterých tady bylo docela dost.Hlavně ze strany ultrapravicových skinheadů.Pokud někdo čte tvé komentáře,tak už asi chápe,že porušování zákona policisty není fikce,ale realita.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SANTIAGO-SAN 20:10:32 05. 01. 2015
default.png
HAMMER [2015-01-05 17:40:30]: No takto by to mělo být, dáno tolik a tolik pokut, ko, práce na spisu čj bla bla bla, kontrolováno tolik a tolik...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 18:10:21 05. 01. 2015
default.png
TUX [2015-01-05 12:35:25]:
Pokud se velmi velmi zřídka stalo, že slušný člověk, daňový poplatník, rozbil kušňu drbanovi, nebylo to nikdy samozřejmě pro nic zanic, protože ani ta přespotlamě není zadarmo.

Samozřejmě jsme tak jako zákon sám i my chránili slušného člověka, udělalo se to na nutnou obranu.

Když kdysi mladý chasník, co dělal neskutečný bordel a doma šikanoval slabocha otce, volal na 158 s tím, že ho otec vyhodil z domu (jsme si oddechli páč jsme toho otce k tomu soustavně naváděli - konečně) vyjeli jsme s kolegou na místo to vyřešit. Mladý dostal hned před vratama domku svého rodného od nás přes hubu, aby věděl, že má tatu poslechnout. Jak tam seděl na pangejtu, huba mu letěla nalevo a sopel napravo, jakou chytil. Ještě jsme mu řekli, že ještě jednou si zavolá on, nemakačenko a zloděj, policii, tak ho zmažeme tak, že se tři dni neposadí. Že tu nejsme pro vyžírky a lemply. Operačnímu jsme nahlásili, že se mladý mezitím sebral a už na místě nebyl.

Ten na to čuměl jako tele na nové vrata, hubu červenou na levé sraně jako slunko na japonském praporu, otec nahlédal přes okno jak ťuhýk a kolega ukázal prstem na silnici vedoucí z kopce od domu a zařval na mladého: ku..a co tu ještě čumíš, táhni, chceš po čuni znovu nebo co? A bylo vymalované.

Představa, že bysme měli jeho otce pokutovat nebo snad poslat na trestní komisi pro nějaké protiprávní jednání, v nás teda nenastala ani ne jedinou sekundu. Mladý byl plnoletý, nemakal, kradl, kradl i doma, vyskakoval si na otce, vyhrožoval mu zabitím, vypadal ovšem jak zdechlina v třetím roce uhnívání... Faktem je, že dostat měl i tatík, ale to jaksi vzhledem k udržení aspoň jakési (i když v jeho případě velmi pochybné) auority, nešlo.

Proti neslušným maximálně tvrdě, proti slušným maximálně slušně a vstřícně. Vždycky jsme věděli, kdo nás živí a kdo nám přidělává práci a dělá zle našim živitelům. Chráni práva drbana - sorry, ale to můžou ty dnešní děcka zblblé ještě policejní školou. Drbana chrání zákon až až, stará se o něj až dojemně, ale poškozený se tak nenazývá náhodou, jeho poškodí napřed drban, potom stát. A toho jsem se účastnit nehodlal. Ksindlům jsem sloužit nešel.




Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 17:40:30 05. 01. 2015
default.png
SANTIAGO-SAN [2015-01-05 16:44:26]: Nemyslím výslednost, myslím od 07 - 07:30 přechod ZŠ Masarykova, 07:30-08:30 DBA... takhle to myslím.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SANTIAGO-SAN 16:49:00 05. 01. 2015
default.png
TUX [2015-01-05 12:35:25]: 1) měl by jsi pochopit že tvé odkazy nikdo nečte
2) přečtení článku v Týdeníku není zjištění pravdy
3) jsi rasista a měl by jsi s tím něco dělat. Označit člověka jako tmavší barva pleti apod. Je hodně rasistické. Nezlob se na mě ale mě je jedno jakou má člověk barvu pleti a neoznačuji ho tak v textu ale uvádět jen barvu pleti ? To je rasistické. Jakou barvu pleti měli ty dva policajti jen aby bylo jasno ? Bílo ? Tělovou ? Vanilkovou nebo lososovou ? Rasisto.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SANTIAGO-SAN 16:44:26 05. 01. 2015
default.png
HAMMER [2015-01-05 06:28:25]: K těm spisům chybí v tom případě ještě hlášení, co jsem dělal během šichty...Nechybí, už to máme, po každé šichtě píšeme tzv. výslednost! :-D

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu TUX 13:08:10 05. 01. 2015 blokovaný
default.png
HAMMER [2015-01-05 06:28:25]: P.S.pokud se nějaký lidskoprávní aktivista dostane ke spisu,tak to není od orgánů činných v trestním řízení,ale od zmocněnce poškozených.Zmocněnec poškozených má právo řešit věc s každým kdo může nějak pomoci jeho klientovi.

Mezi věci podepsané na služebně počítám například i přiznání se k trestnému činu a né jen podepsaní nějakých poučení a jak jistě sám Hammere víš,tak v pár případech i sama IMV v minulosti obvinila policisty z toho,že podezřelého donutili se "přiznat".Nutno dále říct,že policisté pak prohráli soudy a došlo k pravomocným rozsudkům,takže důkazů tam byl asi dostatek.Inspekce někdy funguje jak má,záleží opravdu na vyšetřovateli.Je to všechno jen o lidech....

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu TUX 12:35:25 05. 01. 2015 blokovaný
default.png
HAMMER [2015-01-05 06:28:25]: Hammere,víš co?Uděláme to jinak.Představit si situaci,že přijedeš jako dvoučlenná hlídka ke rvačce,kde je napadeným někdo koho moc nemusíš a chceš to "rozchodit",nebo ještě lépe dostat před soud tu oběť místo pachatele.Myslím,že rady by jsi si věděl a nemusím tady hodinu rozepisovat jak přesně na to.Ta přítelkyně toho černocha to v tom článku v časopisu Týden popsala přesně podle pravdy.Jen by mne zajímalo jestli si pan Heinz ten článek vůbec přečetl.Ono je jednoduché někomu vysvětlit,že něco zveličuje atd.a přitom si nezjistit pravdu.Já bych byl rád kdyby si pan Heinz tu pravdu opravdu zjistil.Nechci tady zaplevelovat vlákno tím,jde mne jen o to,že rasismus u PČR bohužel u některých příslušníků opravdu je a dělat,že tento problém neexistuje rozhodně není řešením.Bohužel je to realita a možná né náhodou člověk který zemřel na těžký infarkt v policejním voze a policisté si údajně nevšimli,že mu něco je,tak také byl tmavší barvy pleti.Já se na delší dobu odmlčím.Nechci tady vyvolávat hádky atd.Jde mne jen o jednu věc a to u tu,že se pan Heinz ve svých článcích pravidelně vyhýbá tématu smutnému,ale bohužel reálnému.To téma jsou takzvaní křivý policisté.Bohužel všichni víme,že i na tomto webu se nejeden policista přiznal k porušování zákona.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio