Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Prvosledové hlídky

Zdarec, nevíte někdo, jestli u prvosledových hlídek můžou sloužit baby?
PAVEL1234 :: Datum založení: 16. 02. 2016 :: celkem 96 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu HAMMER 08:17:01 20. 02. 2016
default.png
VETERAN2 [2016-02-19 23:50:00]: Aneb celopolicejně nepřekonaný strašlivě složitý problém rektifikace zbraní. Další aspekt abnormálního stavu firmy. Někdo by řekl, že se přece koupí nové a ne nějaké staré Kosy, jenže management dokáže vymyslet i u zcela funkčních zbraní ve smyslu svého universálního přístupu k celé své činnosti za svoje prachy - chci mít klid - takové kulišárny, že to zase celé podělá.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 08:13:19 20. 02. 2016
default.png
PAN-RUZOVY [2016-02-20 00:45:35]: Je to taková maličkost, ale v časopise Zbraně a náboje svého času byly publikovány různé případy použití střelné zbraně včetně aspektů taktických i právních. Luxusní materiál pro bojový výcvik policie.
V reálu, ač jsem se výcviku účastnil co to šlo, nikdy, ani jednou, ani náznakem, k ničemu takovému ze strany bojařů nedošlo. Ty zajímalo jenom to, aby se dělalo to, co je na prověrkách. Někteří se snažili dávat nám i více, ale nikdy se výcvik nedotknul rozboru skutečných událostí. Amíci i jiné policie mají tohleto při výcviku naopak vždycky.
Je to prkotina, zdálnivě, ale i toto dokumentuje, jak daleko od reality a smysluplnosti práce je celá PČR naprosto se vším.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 08:09:57 20. 02. 2016
default.png
RV [2016-02-19 10:59:44]: Máš ten pocit asi, že jsme nikdo těch nočních tolik nasloužili a nezažili na nich jsme věci jako ty? Že snad nevíme, jak se (ne)cvičí a co se necvičí? Že si každý snadno najde kdekoliv v odborných časopisech nebo jiných zdrojích skoro všechno o jakémkoliv výcviku?

Mi to přijde, jako kdyby jsi ztratil kontakt s realitou? Víš u čeho sloužíš? U Policie ČR. Ne u Mossadu. Že cvičíte blbě, málo a celá organizace prvosledových hlídek je na pikaču, stejně jako přístup vedení, to je jako tajemství?

Tak na noční jsi to už zvládnul, tam si plínky nebereš, proč je teda máš u PC? Ty máš strach? Jako policista? Jo a děláš přesně to, co po tobě vedení chce = jsi posraný strachy říct co je špatně, aby oni měli klid. Gratuluju, o takové má PČR zájem.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PAN-RUZOVY 00:46:54 20. 02. 2016
pan Růžový.jpg
VETERAN2 [2016-02-19 23:50:00]:

Proč bych neměl sloužit ? Nepochopil jsem otázku. Díky za vysvětlení.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PAN-RUZOVY 00:45:35 20. 02. 2016
pan Růžový.jpg
VETERAN2 [2016-02-19 23:50:00]:

To je prostě realita. Málokdo rozumí střelbě trochu více či se o ni více zajímá. Bohužel, je to podceńovaná oblast, ani bojaři nemají mnohdy odpovídající znalosti a nedejbože, když některým něco řekneš.
Jak píše pesák hammer - ani já nevěřím, že se u týhle firmy může něco zlepšit zásadním způsobem. Tahle firma na to není zařízená. Rektální šlechta si pojede pořád ve svých hnědých zákoutích ...
Dalo by se pokračovat o vestách, které jsou v každým kraji jiný. O výcviku radši nemluvit.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu VETERAN2 23:50:00 19. 02. 2016
default.png
PAN-RUZOVY [2016-02-18 23:40:03]: Sloužíš ty vůbec?
U nás byla realita taková, že se rozumně dalo trefit ze dvou samopalů na oddělení. U zbytku se dalo na 100m někam trefit okno v paneláku, takže na člověka ani pomyslet a 2 nebo 3 střílely tak dokonale, že jsi trefil tak zhruba byt. Možná střílely přesně, ale úplně jinam, a kam, to nikdo nevěděl. Ani nebyla snaha to zkoumat. Nevím, že by na tom nějaké oddělení bylo lépe.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu RV 10:59:44 19. 02. 2016
default.png
Spočítal jsem, že mám za sebou přes 1500 nočních. Někdy byla nuda, někdy se nestíhalo. Co mám za sebou za zákroky nemá cenu psát, někdo by věřil, někdo ne. To je normální. Akorát si dovolím napsat, že plínky do služby nenosím.
A proč nenapíšu, jak funguje a cvičí prvosledová hlídka na našem OOP? Jsou prostě věci, které na veřejný net nepatří.

A k tématu bab u těhle hlídek. Proč ne, když bude dobře vycvičená a bude umět. Osobně znám jednu kolegyni, která svým střeleckým uměním, nasazením a inteligencí strčí do kapsy většinu řadových kolegů. Uznávám ovšem, že je to výjimka.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:36:48 19. 02. 2016
default.png
AF13 [2016-02-18 23:09:42]: Bože, a furt dokola! Vždycky se najde pako (byť v dobrém slova smyslu), které si pořád myslí, že se něco u policie za jejího stavu pohne dobrým směrem. Myšlenka prvosledových hlídek, pro mladé a nezkušené naivy, aneb hochy, kterým jejich práce není jedno a kteří si pořád myslí, že se něco někam dopředu pohne, tak tato myšlenka je tady jen pro uchlácholení veřejnosti.
Praxe jak to dopadne: Shora se jakože zřídí tyto hlídky s jasně daným úkolem. Všichni ho snadno pochopí. Super.

Jenže na spodním stupni velení není shora žádná kontrola. V praxi co "králíček" z oddělení napíše, to je pro PP přežvýkáno na okrese, pak kraji a dojde to v takovém stavu, že jsou všichni spokojeni. Všichni. PP si myslí, že úkol byl splněn, mluvčí veřejnost v médiích masírují jak a co policie dělá (třeba konkrétně silnice, tam máte možnost se každý přesvědčit jak daleko od sebe jsou žvásty vedení a samotná realita praxe) a je dosaženo po celá desetiletí ideálního stavu, který je lehce pojmenovatelný:
- zmrd ve vedení chce svůj klid a odměny.

Na tomto, pokud jste si toho ještě nevšimli, je založena celá práce policie.

A tak prvosledové hlídky píší KO, zastavují auta, rozváží poštu, dělají prověrky pro soudy, atd atd. až po spisovou a jakmile rozruch kolem nich zase utichne, dělají čárky na sto procent pro vedení.

Jediné co spolehlivě nedělají - necvičí co mají za úkol v případě průšvihu.

Samozřejmě je to zase jen následek a to přílišného počtu řídících stupňů policie. Prostě nikdy a nikde taková struktura řízení nefungovala, nefunguje a nikdy fungovat nebude.

Prostě u policie máte přemnožené tlusté, líné a vypasené krysy. Chce to provést deratizaci.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PAN-RUZOVY 23:40:03 18. 02. 2016
pan Růžový.jpg
RV [2016-02-18 20:08:47]:

Jen to napiš, jaká je praxe, mě to třeba zajímá. Předpokládám, že nikdo nemá osobně přidělený samopal.
Zde je první kámen úrazu, na což soudruzi v kancelářích nepomysleli. Každý koukáme přes kolimátor jinak.
V reálu je tedy nemožná přesná střelba, protože nevíš, kam Ti toho olověnýho běžce ta špetka střelného prachu zanese.
Jistota je tedy v hajzlu a víš, že budeš nejspíš muset mířit na co největší část pašáka.

Tak napiš aspoň úryvek, jak cvičíte, good night. :D

Sekta - na pivo ne, raději ten sekt. Můj metabolismus ukládá sacharidy z toho přírodního iontového nápoje na to nejméně potřebné místo a proto pivo vynechávám z pitného režimu. Ale jedno snesu, kdyby opravdu ... :-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu AF13 23:09:42 18. 02. 2016
default.png
Je určitě škoda, co vše nefunguje, ale myšlenka (prvosledové hlídky) je to rozhodně dobrá ... čekat někde 30 minut až hodiny na zásahovku ... to je naprosto nerálný pro situace s teroristy či jinými pomatenými střelci. Zásahovka je fajn na předem naplánovanou práci... ale na šíleného střelce nebume mít nikdy dost "zásahovek" s potřebným dojezdovým časem.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio