Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Wachpolizei – saská odpověď na migrační krizi (REDAKCE)

Wachpolizei – saská odpověď na migrační krizi
Saská Wachpolizei
Foto: polizei.sachsen.de

Neustávající proud uprchlíků z válkou zmítaných oblastí, stálá hrozba uzavření a střežení státní hranice či nebezpečí teroristických útoků kladou stále větší nároky na všechny bezpečnostní složky. V Sasku se zvyšující potřebě mužů a žen v uniformě rozhodli čelit pomocí nově zřízené bezpečnostní služby – Wachpolizei.

Autor: Petr Klinovský
Publikováno: 08. 04. 2016
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu VETERAN2 23:34:17 09. 05. 2016
default.png
HAMMER [2016-05-05 14:03:39]: In dem das liegt das. Was versteht man unter dem das? Sie haben das wirklich geschafft. Sie haben ein europäisches Bordell erschafft.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 00:41:45 09. 05. 2016
honzad..jpg
VETERAN2 [2016-04-24 22:34:35]: Jen doplneni k tragikomicke postave Sandora. K tomu co pises stoji za to pripomenout i to, ze "Andy" ve svem oficialnim zivotopise tak nejak zapomina zminit nekolikamesicni staz v SSSR v osmdesatych letech.. Proc tehdejsi tankan (nebo byl aspon jako tankan deklarovan) citil potrebu si tohle skolenicko nechavat pro sebe :-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 14:03:39 05. 05. 2016
default.png
Jsem zvědavý, co z tohoto vyleze. Němci prokázali vždy ve své historii smysl pro pořádek i pracovitost a umění něco organizovat a být vynalézaví. Všechny tyto vlastnosti uměli taky náležitě zneužít. Tak teď se uvidí, co Helmuti vlastně stvořili. Tahle stráž mi přijde jako začátek chaosu. Napřed wir schafen das a teď volksturm bai grenzpolizei v jiném kabátě.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu VETERAN2 22:19:58 04. 05. 2016
default.png
HAMMER [2016-05-01 07:06:22]: Větší hrůzu než neustále se měnící naše pravidla, hned tak nenajdeš. Velká písmena, čárky a nevím co ještě. Jen za tu dobu, co jsem ze školy, už bylo něco změn. Němčina prodělala jednu výraznější změnu pravidel a to bylo protestů.
Počkej, co se ještě budeš učit za jazyky. Teď mají rušit víza nejen Turkům, ale i Kosovanům. Neuvěřitelné. Thaci si asi potřebuje přivydělat obchodem s pasy. Erdogan zrovna tak. Teroristi mají po starostech, na jaké doklady cestovat. Jestli to do teď měli snadné, tak od teď to bude něco. Zbraní na černo bude tolik, že půjdou ceny dolů. Fetu jak v Kolumbii. Ukrajinská mafie taky slaví.
Tolik blbců jako v EK není ani v Bohnicích. Zlatej náš parlament.
Rakousko je první na ráně. To zas bude vloupaček. Svobodní budou mít v parlamentu možná i na jednobarevnou vládu. Italové se taky pomějí. Už aby se ten EU bordel rozpadl. Přitom ještě před rokem se dokázala EU chovat jakž takž. Jedna přistěhovalecká vlna a je hotovo. Neví, komu by ustupovali a řešení problémů to stejně nepřinese. Naplno se ukazuje naprostá neschopnost. A to lidi nadávali na komunisty.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PETR-KLINOVSKY 11:23:35 01. 05. 2016
default.png
VETERAN2 [2016-04-30 22:31:18]: Diktát bude diktován samozřejmě rodilým mluvčím, který hovoří Hochdeutsch, čili spisovnou formou němčiny užívané v Německu. Od toho se také odvíjí hodnocení pravopisu, který musí být podle německých pravidel (např. ve Švýcarsku bylo zcela zrušeno užití ostrého "S", zatímco v Německu je ostré "S" používáno v případě, že před ním stojí dlouhá samohláska - po krátkých samohláskách se vždy užívá "ss" - např. dass x groß).


HAMMER [2016-05-01 07:06:22]: Některá dlouhá slova se dělí v psané formě, avšak na výslovnost to žádný vliv nemá, protože i když se píše spazieren gehen, tak se to stejně vysloví "spazierengehen".

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 07:06:22 01. 05. 2016
default.png
PETR-KLINOVSKY [2016-04-27 20:58:40]: Ty vado, Němci začali dělit slova? Ty jejich hrůzy byly bez denního mluvení prostě nenaučitelné.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu VETERAN2 22:31:18 30. 04. 2016
default.png
PETR-KLINOVSKY [2016-04-27 20:58:40]:
Tak přeci nějaká konkrétní informace. Taky jsi to mohl napsat rovnou. Už chybí jen nějaký ten vzorový diktát. Taky by mě zajímalo, jestli diktuje rodilý Němec z té které konrétní země, kde zkoušky probíhají nebo jestli musí uchazeč rozumět třeba Švýcarovi.
Musím přiznat, že znám ještě stará pravidla a od školy vystačím tu a tam s mluveným slovem.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PETR-KLINOVSKY 20:58:40 27. 04. 2016
default.png
VETERAN2 [2016-04-24 22:34:35]: Ale tyhle otázky já dokážu zodpovědět s přehledem, protože za a) mám doma publikaci ke zkouškám k německé policii a za b) není těžké uhodnout, co se v Německu dává za gramatické příklady. Základem je zvládnutí nové gramatiky, tzn. psaní ss vs. ostré "S", dále psaní slov cizího původu, např. Friseur vs. Frisör, dále čárky (Němci mají často problém se psaním čárek ve vedlejších větách), dále psaní slov zvlášť a dohromady (dříve se např. psalo spazierengehen, dnes se to píše spazieren gehen) spojené s psaním velkých písmen (např. auf Grund vs. aufgrund) a další věci. Hodně důležité jsou tam ty čárky. K matematice jsem se už vyjadřoval. Nicméně nemá smysl rozebírat v článku varianty. Článek také nebyl psán pouze ze stránek policie, ale to je jedno.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu VETERAN2 22:34:35 24. 04. 2016
default.png
PETR-KLINOVSKY [2016-04-23 13:21:32]: Je to jednoduché. Když budeš psát pro civilisty, vystačíš s tím, co jsi předvedl. Někde najdeš informaci, že berou k Wachpolizei, přeložíš podmínky přijímacího řízení a dobrý.
Když to děláš pro policajty, je jasné, že pokud někoho článek zaujme, bude srovnávat s tím, čím sám prošel. Jenže ty o tom nic nevíš, protože jsi tím projít nemusel.
Nějak německy asi umíš, protože jsi zvládl vytáhnout odněkud informaci, ale mě by třeba zajímalo, co je obdoba například velkých písmen, psaní s a z nebo třeba i y v němčině. Kdo se bude chtít ucházet, taky bude chtít vědět, jestli má aspoň teoretickou šanci.
Matematiku jsi vynechal taky. Zase. Není se co divit, českým přijímacím řízením jsi neprošel. Takhle jsi sice vytvořil rychle článek, který možná zaujme civila, ale první dotazy a je jasné, že píšeš bez hlubší znalosti. Nejspíš tě platí od řádku, článku nebo tak nějak, takže je to takové, jak jsem sloužil, když se chtěl výsledek. Formálně splněno, ale to je tak všechno.
Neděláš všechno špatně, ale připomíná mi to situaci, kdy učitelé učili dálkaře. Často jim nedošlo, že učí člověka z praxe, který se tím x let živí. Pak zažívali perné chvilky a museli si dávat hodně pozor, co říkají.
Našel jsem si profil Šándora, když je to pro tebe takový vzor.
Má vojenské gymnázium. Tam se chodilo, když jsi chtěl na střední školu a na civilní jsi neměl známky. Neznám nikoho, kdo tam šel, když nemusel. Na vojenskou vysokou jsi se snadno dostal s jakoukoliv střední školou. Dál má vysokou pozemního vojska. Moc to tam nerozebírá, ale česky řečeno, nejspíš inženýr pořadového kroku. Pak už jen příkladný postup a samá pozitiva. Zkoušky z angličtiny za komunistů mohly znamenat, že se s ním počítalo pro karieru špiona už za komunistů. Nepřijít revoluce, skončil by někde jako vojenský ataše. Možná i v tom Londýně, kde nějaký čas pobýval. Nikomu neškodil, nezlobil, takže nakonec zpravodajcům i velel. Celý jeden rok. Pak se asi našel vhodnější kandidát.
Šándor nikdy nebyl policajt. Na dotaz co s tím, říká, že opravdu neví, co s tím, ale myslí si že represe nikam nevede. Giuliany je příkladem, že správně provedená a důkladná represe je řešení minimálně pro běžnou kriminalitu. Represe má svá pravidla, je relativní a dá se stupňovat. Zeptej se třeba Hammera. Proto jsou taky teroristi v Bruselu. Belgičané se mezi sebou nejsou schopní dohodnout vůbec na ničem.
Hammer má taky pravdu v tom, že nikomu, kdo bordel zvaný PČR nezažil, asi nejde vysvětlit, jaký je kolikrát rozdíl mezi deklarací a realitou a jak to člověka naučí číst mezi řádky.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 15:17:46 24. 04. 2016
default.png
PETR-KLINOVSKY [2016-04-23 13:21:32]: Kašli na to, ale Veterán to napsal dobře jako námět: zkus dotazovat německé náboráře a pak i samotné policisty. Nedivil bych se, kdyby byly názory o 180°jinačí. :D

Ono je to tak: kdo si prožil ten neskutečný bordel u PČR, tohle nemůže sežvýkat, nemůže prostě. Tak se Veteránovi ani mě nediv.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio