Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Epitaf pro Václava (REDAKCE)

Epitaf pro Václava
Václav Haase
Foto: rodina

Dne 20. 12. 2016 zemřel pří výkonu své služby nadprapočík Václav Haase. S jeho vedoucím mě spojila myšlenka představit Václava jako člověka.

Chtěli bychom, aby jeho jméno nebylo jen dalším nápisem na pamětní desce. Chtěli bychom, aby občané této země pochopili, že ti, kteří pro ně nasazují své životy, jsou stejní lidé jako oni. Chtěli bychom aby si lidé uvědomili, že je chráníme, protože věříme ve své poslání, ale naše oběti nelze brát  jako samozřejmost. Zatímco vy lidé jste přišli o ochránce, my jsme ztratili svého bratra. Jsme totiž spojeni jako sourozenci v tenkou modrou linii, která chrání vaše životy před zlem, kterému byste jinak museli čelit sami. 

Lukáš Heinz

Autor: redakce
Publikováno: 30. 12. 2016
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu GUSTAV-ZELENY 01:36:03 16. 01. 2017
default.png
hammere ty jsi prostě debil. TEČKA

Souhlasím (+ 4)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 08:28:36 06. 01. 2017
default.png
KALINOVA-LUCI [2017-01-05 19:30:54]:

V první řadě přijměte moji úpřimnou soustrast.

Váš přítel je jen poslední z nekončící řady obětí nekompetence policejního vedení a jeho smrt, ale na rozdíl od vás i smrti ostatních kolegů, velmi lituji a co hlavní na rozdíl od vás: velmi mě rozhořčuje. Brečeli jsme nad svými mrtvými kolegy kdysi dávno, dnes už jsme jen vzteklí.

Váš pohled je jen na vlastní žal, přičemž neberete ohled na to, že těch mrtvých u PČR je už strašně moc, příčiny se celá desetilí nečinnosti vedení neustále opakují a nikdo zodpovědný ty nezkušené kluky venku nechrání. Václav nastupoval v době, kdy ho už neměl kdo učit a jeho zákrok skončil tragicky. Za to ale Václav nemůže, za to může systém.

Vy se chcete vybrečet, já chci, aby se to neopakovalo. Nebudeme si rozumět, vy nejste polda a kdysi železný zákon každého policisty o tom, že chráním vždy své kolegy, nemáte v srdci.

U policie, chválabohu, už deset let nejsem. Se zločineckou mafií ve vedení policie mám ale otevřený účet a nehodlám mu nic darovat. Moje kolegy posílají na smrt, stavovská čest velí když už nic, aspoň na to upozorňovat a chránit ostatní. Kdo si dá říct, může mu to zachránit život. Kdo si říct nedá a chce se učit z vlastních chyb, tomu není pomoci.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MANGUSTA 20:33:12 05. 01. 2017
default.png
Nenechte si zkazit památku na Václava. Bohužel všude se najdou lidé, kteří tráví svůj čas za klávesnicí, všechno vědí, všechno znají a proto mají potřebu se o tom s ostatními bohužel podělit :-( To jsme my češi.
Odpočívej v pokoji Václave!


Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KALINOVA-LUCI 19:30:54 05. 01. 2017
default.png
Vážený pane Hammere,
děkuji Vám, že uctíváte památku a berete ohledy na nás, pozůstalé.. Tento článek měl být jako vzpomínka na báječného člověka, který nás bohužel navždy opustil.. Vaše komentáře se sem opravdu nehodí.. Pokud máte nějaké problémy s PČR, nikdo Vás nenutí abyste u ní dále pracoval.. Můžete dát výpověď a jít dělat něco jiného, třeba novináře... Nebo si své komplexy řešte na ranních poradách u kafe a ne tady.. Odmítám číst, že můj přítel, se kterým jsem plánovala budoucnost, byl po tolika letech ve službě nezkušený, poslán na jistou smrt, že měl málo fyzických sil, atd... Vy, možná ani nikdo z dalších níže uvedených jste ho neznal, tak ho laskavě přestaňte soudit.. Jeho i ostatní jeho kolegy a nadřízené.... Nikdo nemohl vědět, co se tam onen den stane, jak se všechno vyvine a jaké budou následky.. Ale já i zbytek jeho rodiny, jsme přesvědčeni o tom, že Vašek udělal maximum, ostatně nám to dokazoval ještě v pondělí v nemocnici... Nedokážete pochopit, co zrovna prožíváme, jak se cítíme, neboť jsme ztratili milujícího přítele, syna, bratra, kolegu, kamaráda, ale pokud jste alespoň trochu člověk, tak dokážete pochopit, že tyhle komentáře sem v tuto chvíli opravdu nepatří...

Tento článek měl být bez možností komentářů..

Vaškova přítelkyně Lucie

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 16:42:45 05. 01. 2017
default.png
Takže výcvik STP je jednou za dva měsíce a ročně se nově po předchozím Kraďouskově zásahu do financí policie, kdy se nestřílelo mimo prověrky vůbec, nastřílí asi sto ran! Samozřejmě jen mířená, protože na nějakou pudovku a další praktický nácvik je to o hubu.
Nic víc žádný vedoucí pro bezpečnost svých lidí nedělá. V terénu chybí třetina lidí, už ani z pracáku tam nechtějí chodit. Máte k tomu ještě nějakou obhajobu vedení někdo?

Jo, k madam Lhotákové: k čemu by tobě a tvému kolegovi byly tebou tolik prosazované drahé balistické pomůcky, které chceš jako ochranu BPZ pro policisty, když jdete na násilníka s tím, že to je kámoš? Ty buď ráda, že ještě dýcháš a uvědom si, že tebe nikdo brát vážně a kór u tohoto tématu nebude.

Spousta těch pomůcek totiž z hromady fyzických trosek, co neumíte na drbana zařvat, aby si lehl na držku a otočil hlavu, udělá ještě více neohrabané a nepohyblivé píchací panáky. Zintenzivnění výcviku by policii nestálo naopak vůbec nic, prostory i instruktoři jsou, jen vedoucí by neměli svoje čárečky na zbytečných spisech.

Jenže u policie jsou priority jinde než je zdraví a život jejich lidí, mafie už úplně zdivočela a dělá si co chce. Hlavně aby policajti neškodili kamarádíčkům venku, pěkně je podržet v kanceláři u šestkrát opisovaného chlastu pod 0,22 atmošky kdy policie dnes navíc protizákonně odkládá tyto přestupky, aniž k tomu má oprávnění atd.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 19:51:03 04. 01. 2017
default.png
No asi tak: opět a zase, Lukáši ty to potvrdíš, se tady po ne moc dlouhé době akorát tak brečí nad dalším zbytečně zabitým klukem neb holkou, kde velký podíl zdaleka nejen na jeho smrti nese vedení Policie.

Opět máme oznámenou domácí zabijačku a dalšího mrtvého četníka, co podle vedoucího šel na "běžný" zákrok. Co se od toho posledního mrtvého tady k Vaškovi změnilo? Zkvalitnil se výcvik, je víc hodin STP, přednáší se tam tyto případy s rozborem co a jak? Ne. Třicet let se to neděje, mrtvých jako máku a vedení to co? Nezajímá! Nic by to nestálo, ale kdyby byli policisté na tělocviku, nemohli by fixlovat čárečky pro vedení.

Není ten váš spolek nějaký divný, dámy a pánové? Nezdá se vám, že jste něco jako hnůj, který vedení jen tak rozhází po rajónu a když tak ho zaorá?

Opět tady máme hnědohlavy vedení, kteří hájí skutečnost, že mladí pitomí kluci v modrých uniformách policie bez předaných zkušeností a alespoň základního výcviku a jeho udržování, jsou prostě vedením posíláni na smrt. Když už je situace jaká je, vedení dělá že nevidí a neslyší, však se mu nic neděje.

Prej každý zákrok je jedinečný: tak to by všude jinde ve světě vlastně nemuseli četníci vůbec nic cvičit, vždyť to ani nejde, ne? Nejde se na nic připravit, nějaké předpisy a postupy k zajištění vlastní bezpečnosti, fyzická a psychická připravenost, odbornost atd. k ničemu nejsou. Vy necvičíte vůbec, že ano, to je přece noumáuní, ne úďo? To je profi sbor jako prase!

Jak tak čtu paměti různých vojáků a další literaturu faktu tak teď Galland se Stahlem ve svých dílech popisují, jak s nima nacistické vedení přesně takto zametalo a kolik zařvalo zbytečně lidí. Tam to byly statisíce, tady jen pár českých četníků, však co to je, že ano? Ale chování k podřízeným je velmi podobné - neúcta k bezpečnosti podřízených, sledování svých osobních zájmů...

Jistěže nevíme, jaké byly okolnosti případu. Jistě ovšem víme, podle teorií policejních nedochůdčat, že všichni ti mrtví a zmrzačení policisté udělali nejspíš všecko dobře. Přesto, kurnik šopa, asi konjunkce Jupitera a Saturnu, jaksi je řada mrtvých a není to v posteli ale při výkonu služby...

Máme prostě takový stav kádrového materiálu, že si ve svých mozkovnách není schopen ani říct, že někde musí být něco špatně. Já jsem si doteď myslel, že se to z těch stromů do uniforem třese nohama napřed, ale vidím, že už hlavou.

Umíte jen brečet a nechat se mordovat. nevím co sledoval Langer vytažením generačního špuntu když donutil odejít všechny četníky nad 10 let praxe na přelomu dekády, ale výsledky jsou teda "luxusní". A když se někdo postaví za tyto mrtvé, ještě se najdou krysy, které chrání omyly nebo spíše totální ojebávku základních povinností (BZP) těžce přepláceného líného a tupého vedení.

Toto už není policie, ale mafie nahoře a ovce dole.





Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 19:20:53 04. 01. 2017
default.png
RV [2017-01-02 17:45:49]: A cos tím chtěl říct? Pomohla ti balistická vesta a rukavice proti noži, do kterých drban bodal jako smyslů zbavených neschopný trefit se jinam, nebo jsi zapomněl, že máš u pasu kvér? Nebo jsi upadnul do bílého stupně bdělosti ve službě?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 19:18:51 04. 01. 2017
default.png
TRNKALINKA [2017-01-02 18:56:05]: Problém je v tom, že nechápeš. To naprosto stačí. A jak to vypadá, nejspíš nikdy nepochopíš i když ten tvůj dotaz tady byl zodpovězen už asi stokrát. Když se berou k PČR už i poloanalfabeti, výsledky vidíme v reálu.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu TRNKALINKA 18:56:05 02. 01. 2017
default.png
Nechápu, proč tolik schopných, skvělých, neomylných, neporazitelných, erudovaných a zkušených policistů, kteří by všechno a vždycky udělali lépe, sedí vždy po nějakém mediálně známém zákroku(Brod, Janoušek, 2x Smíchov, Nusle, Prosek atd.) za klávesnicemi popř. v hospodách a nejdou mi(nám neschopným cucákům) předat své super zkušenosti, popř. alespoň nesedí na PP a nenapíší mi nějaký hodnotný pokyn. Hodnotit jakýkoliv zákrok bez naprosté detailní znalosti může jen trouba. Nechápu, že je nad někoho síly pochopit, že absolutně každý zákrok, je naprosto jedinečný. Můžete být trénovaní jak chcete, můžete očekávat neočekávané, můžete být pořád ve střehu a nikdy nic nepodceňovat. Dřív či později může/nemusí přijít situace, kdy (a teď použiji slovo, které nemám moc rád) vše může viset na vlásku a buď budete mít ŠTĚSTÍ, nebo ne. Do morku kosti to vystihl Václavův táta - po bitvě je každý generál...

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu RV 17:52:19 02. 01. 2017
default.png
Pro hnidopichy opravuju Svatého Michala na Svatého Michaela:

https://www.reference.com/world-view/patron-saint-police-officers-363f468146dfd508

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio