Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Epitaf pro Václava (REDAKCE)

Epitaf pro Václava
Václav Haase
Foto: rodina

Dne 20. 12. 2016 zemřel pří výkonu své služby nadprapočík Václav Haase. S jeho vedoucím mě spojila myšlenka představit Václava jako člověka.

Chtěli bychom, aby jeho jméno nebylo jen dalším nápisem na pamětní desce. Chtěli bychom, aby občané této země pochopili, že ti, kteří pro ně nasazují své životy, jsou stejní lidé jako oni. Chtěli bychom aby si lidé uvědomili, že je chráníme, protože věříme ve své poslání, ale naše oběti nelze brát  jako samozřejmost. Zatímco vy lidé jste přišli o ochránce, my jsme ztratili svého bratra. Jsme totiž spojeni jako sourozenci v tenkou modrou linii, která chrání vaše životy před zlem, kterému byste jinak museli čelit sami. 

Lukáš Heinz

Autor: redakce
Publikováno: 30. 12. 2016
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu HAMMER 19:20:53 04. 01. 2017
default.png
RV [2017-01-02 17:45:49]: A cos tím chtěl říct? Pomohla ti balistická vesta a rukavice proti noži, do kterých drban bodal jako smyslů zbavených neschopný trefit se jinam, nebo jsi zapomněl, že máš u pasu kvér? Nebo jsi upadnul do bílého stupně bdělosti ve službě?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 19:18:51 04. 01. 2017
default.png
TRNKALINKA [2017-01-02 18:56:05]: Problém je v tom, že nechápeš. To naprosto stačí. A jak to vypadá, nejspíš nikdy nepochopíš i když ten tvůj dotaz tady byl zodpovězen už asi stokrát. Když se berou k PČR už i poloanalfabeti, výsledky vidíme v reálu.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu TRNKALINKA 18:56:05 02. 01. 2017
default.png
Nechápu, proč tolik schopných, skvělých, neomylných, neporazitelných, erudovaných a zkušených policistů, kteří by všechno a vždycky udělali lépe, sedí vždy po nějakém mediálně známém zákroku(Brod, Janoušek, 2x Smíchov, Nusle, Prosek atd.) za klávesnicemi popř. v hospodách a nejdou mi(nám neschopným cucákům) předat své super zkušenosti, popř. alespoň nesedí na PP a nenapíší mi nějaký hodnotný pokyn. Hodnotit jakýkoliv zákrok bez naprosté detailní znalosti může jen trouba. Nechápu, že je nad někoho síly pochopit, že absolutně každý zákrok, je naprosto jedinečný. Můžete být trénovaní jak chcete, můžete očekávat neočekávané, můžete být pořád ve střehu a nikdy nic nepodceňovat. Dřív či později může/nemusí přijít situace, kdy (a teď použiji slovo, které nemám moc rád) vše může viset na vlásku a buď budete mít ŠTĚSTÍ, nebo ne. Do morku kosti to vystihl Václavův táta - po bitvě je každý generál...

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu RV 17:52:19 02. 01. 2017
default.png
Pro hnidopichy opravuju Svatého Michala na Svatého Michaela:

https://www.reference.com/world-view/patron-saint-police-officers-363f468146dfd508

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu RV 17:45:49 02. 01. 2017
default.png
Na rozdíl od drtivé většiny kolegů (a internetových siláků obzvlášť) jsem měl tu "čest" být napaden mužem s nožem v ruce. Jen díky Bohu, obrovskému štěstí a pár rokům tréninku karate jsem to zvládl, ale rozhodně to nebylo tak úžasné a chlapácké jako v amerických filmech. Co zákrok, to unikum, a proto nikdo z nás nemá právo hodnotit zákrok kolegy Václava a už vůbec ne podle zpráv z médií.
Odpočívej v pokoji, Václave a jako Svatý Michal, patron nás zbrojnošů, dávej tam na nás seshora pozor.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BEN 17:21:02 02. 01. 2017
default.png
Vážený pane Haase, přijměte, prosím, upřímnou soustrast. Je mi nesmírně líto, co se stalo. :-(

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu TATA 13:15:25 02. 01. 2017
default.png
ANDRAS [2016-12-31 09:25:22]: jeho teorie se vůbec neliší od skutečnosti, tobě zřejmě nedošlo, že na zákrok byli dva !!! Jak se tedy mohlo stát, že oba byli zraněni a jeden to nepřežil. Tak si to v té makovici srovnej !!!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 15:51:46 01. 01. 2017
Lukas Heinz.jpg
Pánové a dámy, žádám vás touto cestou, abyste zvažovali nejen věcnou, ale i časovou adekvátnost svých příspěvků. Tyto příspěvky mají možnost číst pozůstalí Václava. Rány v jejich duších jsou stále čerstvé. V okamžiku kdy bude případ uzavřen a získáme relevantní a podrobné informace, budeme se na našem webu zabývat i variantami CO KDYBY, v souvislostí se smrtí našeho kolegy. Nicméně v současné chvíli jde pouze o vaše spekulace. Bez znalosti podrobností k zákroku Václava, který vedl k jeho smrti, jsou podobné diskuse nesmyslné, a jen zvětšují bolest pozůstalých. Proto vás žádám, abyste svá slova vážili velmi obezřetně. Děkuji šéfredaktor

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 11:26:23 01. 01. 2017
Lukas Heinz.jpg
Příspěvky Petry Lhotákové budou na žádost pozůstalých a se souhlasem Petry Lhotákové, z pietních důvodů staženy. Prosím již na ně nereagujete, v zájmu zachování ohleduplnosti vůči zesnulému kolegovi. Děkuji šéfredaktor.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PETRA-LHOTAKOVA 08:11:40 01. 01. 2017
offtopic - kliknutím zobrazit
Petra Lhotáková.jpg
A abyste měli celkový obrázek, tak zde taktéž zveřejním otevřený dopis ministrovi vnitra, který je nyní označován jako poslední hřebíček do pomyslné rakve kanceláře ombudsmana MV ČR, s odkazem na zveřejněný článek na ides.cz k této problematice v minulých dnech:

http://zpravy.idnes.cz/konci-urad-ombudsmana-ministerstva-vnitra-besserova-p0u-/domaci.asp...

Vážený pane ministře.
Obracím se na Vás z důvodu neuspokojivé situace příslušníků a zaměstnanců bezpečnostních sborů České republiky, kteří se obrací na náš Mobbing Free Institut, z.ú. a všichni mají nedobrou zkušenost s řešením svého problému kanceláří ombudsmana Ministerstva vnitra nebo nemají vůbec důvěru se na tento úřad obrátit.
Na základě získaných písemností a dalších důkazních materiálů, a to včetně nahrávek autentických rozhovorů mezi příslušníky a paní ombudsmankou Blankou Besserovou, je evidentní, že výsledky její práce, o kterou konkrétní příslušník požádal, jsou nulové či dokonce kontraproduktivní a v mnoha případech hraničící s trestně-právní odpovědností paní ombudsmanky. Není proto divu, že nejen tito příslušníci, kteří se kdy s žádostí o pomoc na paní ombudsmanku Blanku Besserovou obrátili, nemají v tento úřad žádnou důvěru, což samozřejmě nedělá dobré jméno nejen Ministerstvu vnitra ČR, ale také Policii ČR a dalším bezpečnostním složkám státu, které jako jediný úřad zastupuje právě kancelář ombudsmana Ministerstva vnitra ČR.
Vzhledem k výše popisovaným skutečnostem jsem se za tyto příslušníky, kteří řádně zmocnili mou osobu, obrátila s konkrétními případy na kancelář ombudsmana MV ČR, přímo na paní ombudsmanku Blanku Besserovou, kde jsem jí požádala o sdělení č.j., pod kterým případy vedla, o písemný výstup z jejího šetření a nahlédnutí do spisu, neboť ve všech případech, kromě jednoho, nebyl oznamovatel/podavatel řádně vyrozuměn o zjištěných závěrech. V onom jednom případě věc uzavřela tím, že se ve věci nejedná o protiprávní jednání a konání služebních funkcionářů a své šetření s tímto závěrem ukončila. Na rozdíl od kanceláře veřejného ochránce práv, který se tímto konkrétním případem souběžně s kanceláří ombudsmana MV ČR zabýval a nadále zabývá, a to již téměř 2 roky, ačkoliv se jednalo o příslušníka Policie ČR. Paradoxně je tento případ nyní řešen soudem, neboť se protiprávní jednání služebních funkcionářů vyhrotilo od prvotního porušení povinností v oblasti péče o příslušníky až po snížení lidské důstojnosti příslušníka a vyvrcholilo jeho neoprávněným propuštěním.
Takto skončili téměř všichni příslušníci, kteří poukázali na šikanózní konání a jednání služebních funkcionářů, což bylo řádně oznámeno kanceláři ombudsmana MV ČR - ovšem s nulovým efektem, pouze jejich nedobrovolná cesta do civilu či další šikana, byla a to rychlejší. V předmětných nahrávkách paní ombudsmanka MV ČR sama přiznává nedostatky v legislativě chránící policisty, zejména poukazuje na vyhlášku 487/2004 Sb., o osobnostní způsobilosti, která je předpokladem pro výkon služby v bezpečnostním sboru a z písemnosti paní Besserové, kterou si náš institut opatřil, je zřejmé, že snaha o změnu této vyhlášky ze strany policejní ombudsmanky byla. To bylo vše. Tato písemnost je přílohou tohoto mého podání.
Po necelém měsíci našemu institutu paní ombudsmanka Besserová odpověděla na všechna naše konkrétní podání téměř totožným mailem, ve kterém popisuje své kompetence s tím, že „Při řešení jednotlivých podání jednáme vždy se samotnými podateli, nekomunikujeme s tzv. třetími stranami, a to ani s rodinnými příslušníky. Pokud chce např. někdo podat podnět tzv. v zastoupení, vždy žádáme o přímý kontakt. Jedině tak je zaručena ochrana podatelů, kteří se na nás v dobré víře obracejí. Důvodem je specifické prostředí, především Policie České republiky. Naše činnost je tedy výhradně interního charakteru na bázi podatel – kancelář. ……………..nemohu akceptovat Váš návrh spolupráce. Pro Vaši informaci sděluji, že Mobbing Free Institut, z. ú., jakkoli je jeho činnost chvályhodná, není oprávněn ukládat úkoly odboru Ministerstva vnitra.“
Tímto tedy žádám o řádné prošetření postupu řešení podání příslušníků v měsíci listopad 2013, v měsíci říjen a listopad 2016, podaných v zastoupení konzultantkou Mobbing Free Institutu, z.ú. Bc. Petrou Lhotákovou, na základě toho, že paní ombudsmanka nerespektovala tato konkrétní zmocnění k zastupování konkrétních příslušníků a toto zmocnění jí bylo řádně zasláno, což je jednoznačně v rozporu s platnou legislativou.
Dále za náš institut žádáme o osobní schůzku v co nejbližším termínu, při kterém předložíme důkazní materiály, ze kterých jednoznačně vyplývá, že kancelář ombudsmana MV ČR nekoná dle svých kompetencí, povinností a náplně činnosti a rovněž nekonala při oznámení případů zneužívání pravomoci úřední osoby, což je nepřípustné a zákonem postižitelné.
S pozdravem
Bc. Petra Lhotáková
Konzultantka
Tel. 724786749

Mobbing Free Institut, z. ú.
info@mobbingfreeinstitut.cz
www.mobbingfreeinstitut.cz

Koncepce Mobbing Free Institutu, z.ú.:
Naším prvotním zájmem je všeobecná osvěta, prevence a eliminace šikany na pracovišti. Poskytujeme zdarma všeobecnou podporu osobám, které se na nás obrátí, s největší precizností, empatií a nasazením právě tam, kde je to zrovna třeba. Podporujeme zaměstnance tak, aby se dokázali postavit sami za sebe, neztratili naději a věřili ve spravedlnost. Cílem není represe, ale smírčí cesta, lidskost a respekt. Zaměřujeme se také na firemní komunikaci, krizovou intervenci, prevenci a eliminaci šikany, mediaci a sociální dialog. Našim krédem je být objektivní a podporovat obě strany k aktivnímu postoji, efektivními radami a postupy z praxe, které vedou k účinnému řešení.
Jsme apolitičtí. Spolupracujeme a centralizujeme další subjekty zabývající se danou problematikou ať už z oblasti právního a psychologického poradenství, ochrany whistleblowerů, protikorupčních a výzkumných institucí nebo kvalitní experty, kteří poskytují poradenskou, konzultační a edukační činnost v této oblasti. Bližší informace jsou k dispozici na www.mobbingfreeinstitut.cz

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio