Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Střelecké prověrky

Ahoj, chtěla bych se zeptat. Jak je to, když se mi nepovedou střelecké prověrky? Minulý rok jsem je bohužel neudělala a mám strach, že se mi nepodaří ani letos. Můj dotaz zní. Když je neudělám ani letos, čili 2 roky po sobě, vyhodí mě? Mám z toho špatné spaní, střelba není moje nejsilnější stránka. Mám už i po služební zkoušce. Děkuji všem za informace.
AN-SPURNA :: Datum založení: 18. 05. 2018 :: celkem 36 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu TRNKALINKA 11:15:20 25. 05. 2018
default.png
Toho, že jsem poněkud jiný policista, nestandartní provedení, jsem si všiml už dávno. Bohudík jsem měl za policejní život obrovské štěstí na kolegy a především na šéfy i na práci a do dnešního dne jsem spokojený.

foxx(i) jsi evidentně "extremistka" a nacházíš se na druhém pólu, než já :))) Evidentně máme také jiné životní zkušenosti. I přes uvedené ti vysekávám poklonu za slušnou diskuzi(která nutí lidi přemýšlet o stejných věcech jinak) a smysl pro humor! :))) S tou policejní prdelí bych to ale přeci jenom neviděl tak černě. Kdyby si se zeptala jakéhokoliv četníka v jakékoliv době, stejně by ti odpověděl, že dřív bylo líp. Tak už se nerozčiluj a jdi si třeba zacvičit, my s tou policejní zeměkoulí stejně nepohneme a bude se točit dál, jak sama bude chtít... :))

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FOXX 08:57:00 25. 05. 2018
Foxx.jpg
Vy jste s Bobrasem asi přiletěli z jineho světa, nebo fakt nevim :-))) Bobras neumí číst a ty z toho delas komedii :-))) Nikdo po nikom přece nechce veci vyjmenované v tvem prvním odstavci, celou dobu se bavíme o základních (!!!!!) požadavcích na příslušníka, které musí v dané skupině plnit všichni (ano, jsem si vědoma zvýhodnění vybraných jedinců, funguje to bohuzel vsude). Pojďme rovnou zrusit přijímací testy a kurz zbraně, kdyz je jedno, jestli to lidi splní nebo ne :-))) Achjo.

Bobrasi, zkus si prosim znovu přečíst tu vetu, kde pisi, ze kolegyni neznam a ano, jsem si vědoma, kolik berou. Jeste aby měli stejne platy a výhody, jako my, to uz by byl úplný vrchol :-))) To bychom byli o. z. bez zodpovědnosti a rizika nasazení zivota v případě nutnosti, všichni.:-))

Tohle nema cenu, uz jsem svůj příděl slov vyčerpala. Naposledy zopakuji, ze pokud budou všichni uvažovat, jako vy, tak bude policie čím dal tim více v pr...i.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu TRNKALINKA 08:39:50 25. 05. 2018
default.png
Je třeba si uvědomit, že společnost má takové policisty(učitele, lékaře atd.), jaké si zaplatí. Ano jistě i já bych chtěl hlídkového policistu, nejlépe VŠ právníka, jehož rozhled a zkušenosti sahají od trestního, policejního, soukromého práva, bravurně zvládá pravopis, je skvělým střelcem, má černý pásek v judu, je rozhodný, vyrovnaný, měří 195 cm, váží 90 kg, má v malíku všechny esiaře, vůbec nemarodí natož aby si bral OČR, uběhl 1km pod 3:30, udělal alespoň 50 kliků, dobře plaval, uměl poradit na ulici anglicky/německy cizinci, ve volném čase chodí do práce zpracovat přestupky a doručenky zkrátka byl srdcař od hlavy až k patě.

A teď vážně. V situaci, kdy jsou na policisty kladeny tak vysoké nároky z hlediska právního vědomí, kdy už rčení "že jste jednou nohou v kriminále" nemůže být pravdivější, kdy se za vás v případě jakéhokoliv problému s oznamovatelem/drbanem nikdo nepostaví, kdy jsou prázdné výstrojní sklady, auto má najeto 300tkm, je před smrtí, šetří se na benzínu a milion další věcí nefunguje tak, jak by mělo, kdy začínající policista má plat jako
prodavač v Lídlu, mi diskuze nad tím, že by měl být někdo trestán za nestřelby přijde zvláštní. Je to jako bych na zcela zdevastovaném domě upozorňoval, že není posekaná zahrada. Ale ano pokud vám jde "o princip", tak máte pravdu.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BOBRAS 22:05:56 24. 05. 2018
default.png
FOXX [2018-05-24 19:27:43]: Víš jaké mají O.Z. platy? Pak bys nepsala takové kraviny... Absolutně nechápu občany jak vyžijí pokut nemají výsluhy .... Ono se to snadno soudí od počítače, že :) A neznáš ani její zařazení neznáš nic a vzhledem k tomu jak to u police vypadá... tak se vůbec divím, že má někdo snahu něco dělat... stejně je to ve směs jedno a jde o to se protlouci dál.... Až budou odpovídající platy, možnost trénovat, růst atd. atd... tak se můžeme o něčem bavit...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FOXX 19:27:43 24. 05. 2018
Foxx.jpg
VYSETROVATEL [2018-05-24 15:17:16]: Bylo to špatně napsáno, myslela jsem to spis v obecně rovině, ze pokud s tim má nějaká kolegyně problem (pripadne kolega) a neni schopna či ochotna s tim neco udělat, o. z. by byla lepší volba... tuto kolegyni vubec neznam..

Důvod, proč jsem se vyjádřila byl ten, ze me stval přístup některých zdejších, kteří ji radili, jak je to uplne v pohode, at se tim netrápí, vzdyt co po ni vubec kdo chce. Jak si to muže někdo dovolit, nedej bůh Honza to potrestat..!;-)

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BOBRAS 17:17:17 24. 05. 2018
default.png
CHIP [2018-05-24 14:15:13]:
Chipe , to neber zle osobně, jen říkám svůj názor, většinou jsem někam přišel a tam někdo ( bavím se o porevoluční policii byl někdo z plnovousem co vypadal jako hajný mysliveček a začal nás poučovat o zákroku s tím, že měl odkroucenou tak možná dnešní ZOP a to asi né moc slavně)
Je fakt, že jsem potkal pár kluků který ani nezkoušeli ale spíš poradili či poopravili když někdo něco, ale to byla fakt vyjimka. Jinak před 89 to byly spíš týpci ala vojáci z buzeráku. PS Chipe na kolik se to dneska střílí? BWT, ani bych se tak dneska děsně nesoustřeďoval na nastřílení jako spíš na bezpečnost a manipulaci. Jinak asi jsem už starej, ale nikdo se tu moc nedivte... Když vidíte co sedí někdy v těch autech :( neříkám, že za mého mladí 100% elita,ale dneska je to fakt průser :(

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu VYSETROVATEL 15:17:16 24. 05. 2018
default.png
FOXX [2018-05-24 14:53:43]:

Tak jestli jsem někde radikální, pak určitě v manipulaci se zbraní. Ta prostě musí být na hodně vysoké úrovni..

Naopak mám jisté pochopení, pokud někomu dělá problém nastřílet.. Sám jsem jednou pro II. střeleckou skupinu nesplnil a opravdu stačilo to, abych se držel rad, které jsem napsal níže a člověk, až na drobné výjimky, je schopen prověrky střílet na plný počet..

Určitě je to o tom, že kde je vůle, je cesta, ale zase mám pochopení pro lidi, kteří prostě ke zbraním vztah nemají, i přesto můžou být kvalitními policisty ve daném služebním zařazení, ale to neznamená, že je to zbavuje plnit své služební povinnosti..

Je to prostě o tom, že pokud neplním alespoň na minimální požadovanou úroveň své služební povinnosti, v tomto případě fyzickou nebo střeleckou přípravu, musím s tím něco dělat a pokud neudělám, musím očekávat kázeňský trest..

A prostě pokud nemám schopnost služební přípavu plnit ve své fyizcké skupině (prostě je to tak, málokdo v 60ti je například schopen plnit fyzické testy pro I. fyzickou skupinu), musím vůči tomuto volit i své služební zařazení.. Jsem totiž zodpovědný i za to, jestli se na dané služební místo hodím nebo ne a měl bych mít tolik sebereflexe, abych to dokázal zhodnotit..

An-Spurna tady napsala, že minulý rok nesplnila střeleckou přípravu, nic víc, nic míň.. Takže určitě není fér ji hned říkat, že může jít dělat o.z., protože tam ji zbraněmi trápit nikdo nebude.. Záleží na ni, jak se k letošní střelecké přípravě postaví..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FOXX 14:53:43 24. 05. 2018
Foxx.jpg
VYSETROVATEL [2018-05-24 14:08:53]: Huraa, uz nejsem jediný radikalista. Uz jsme radikální dva. Takze jsme vlastně radikální skupina. :-)))

Presne jak píše vyšetřovatel. Jsme bezpečností sbor, který je dokonce sborem ozbrojeným. Vyžaduje se od nás určitá úroveň znalosti a dovednosti, stejne jako v každém jiném zaměstnání. Pekař nemusí umět pect housky? Mechanik nemusí umět vyměnit olej? A policajt nemusí umět manipulovat se zbraní jistým způsobem?

Tady ani tak nejde o střelecké, jako o to, ze někomu připadá v pohode neco, co je jeho povinnost, proste nesplnit. Nazdar. Však jasne, za chvili se nebudeme ani učit zákony a vlastní oprávnění. Na co. Je nás málo, nikdo nás nevyhodi.... s tímto přístupem u naši firmy zbydou jen netahla a vychcanci.
Kolegyně klidne muže u policie pracovat jako o. z. - tam ji zbraněmi nikdo trápit nebude.

Krom toho, kde je vůle, tam je cesta. Jsme velká firma, je možnost se vždy poptat, kdo koho zná, kdo má zbraň, kdo má přístup na střelnici, urcite by se někdo ochotný našel, komu by koupila pivo a sobě vlastní náboje, aby mohla střelby procvičit. Jenže to by se muselo nejprve chtit. A prinejhorsim si lze porad zaplatit, i kdyz je to drahé, střelby na komerční střelnici. Bez nutnosti mit zbrojak, zbraň, atd.

Takze takto ja vidím ty tve souvislosti, kolego ;-)

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CHIP 14:15:13 24. 05. 2018
Chip.jpg
Prověrky pro druhou skupinu: Celkem 18 ran, na splnil minimalne 15. Procedura:1. Strelba zpoza zastěny 6 ran vcetne taktickeho a bojoveho prebiti. 35 vteřin. 2. Strelba silna, slaba ruka vcetně vybití. 25 vteřin. 3. Rychlopalba 6 ran s bojovým prebitím. 10 vteřin

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu VYSETROVATEL 14:08:53 24. 05. 2018
default.png
TRNKALINKA [2018-05-24 12:45:56]:

S tím nesouhlasím.. Mám za to, že policajt by měl plnit své povinnosti, mezi které patří splnit střeleckou i fyzickou přípravu.. Od toho je příslušník bezpečnostního sboru, aby jeho fyzická a střelecká zdatnost byla minimálně na takové úrovni, jakou požaduje jeho skupina..

U střelecké je to trochu složitější.. Narozdíl od požadované fyzické zdatnosti, kterou může člověk udržovat relativně lehce, u střelecké je to o dost komplikovanější (samozřejmě, dá se spoustu věcí nasušit a na prověrky to stačit bude), protože je dost málo střelecké přípravy, pokud někdo nemá zboják, těžko lze (snad jen mimo PSK) jít se služební zbraní střílet mimo výcvik (zákrok do toho samozřejmě nepočítám:oD).

A sám nevidím sebemenší důvod, pokud nemám ke zbraním nějaký bližší vztah, proč bych si měl dělat kvůli soukromé střelecké přípravě zbroják.. Pokud mám služební zbraň povolenou k nošení i mimo pracovní dobu, ani nevidím důvod, proč bych si měl pořizovat vlastní..

Co se týče PSK, ano, je to jedna z možností, ale všechny brigády a závody jsou vesměs o víkendu, takže pro lidi sloužící na směny/mající rodinu je to dost komplikovaný..

Takže pokud někdo nesplní fyzické testy pro svoji tělesnou skupinu, má mít nárok a opravný termín s řádnou dobou přípravy (myslím, že 2 měsíce jsou dostačující), a to ani při opravném pokusu, měl by dostat kázeňský trest..

Pokud bychom chtěli to samé vyžadovat u střelecké přípravy, pak by pro ni musely být obdobné podmínky jako pro přípravu fyzickou..

Od toho se samozřejmě odvíjí i maximální a aktivní účast při služebním výcviku, tedy řádné plnění pokynů bojařů.. Stejně tak se domnívám, že neplnění pokynů bojařů, tedy neplnění pracovní náplně plánovaného služebního zaměstnání, by mělo být kázeňsky trestáno..

Druhá věc je samozřejmě realita a právě ten fakt, že sami služební funkcionáři, pokud by dbali na střeleckou i fyzickou přípravu, včetně úrovně zdatnosti, nejdřív by ji museli sami řádně dodžovat..

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio