Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Střelecké prověrky

Ahoj, chtěla bych se zeptat. Jak je to, když se mi nepovedou střelecké prověrky? Minulý rok jsem je bohužel neudělala a mám strach, že se mi nepodaří ani letos. Můj dotaz zní. Když je neudělám ani letos, čili 2 roky po sobě, vyhodí mě? Mám z toho špatné spaní, střelba není moje nejsilnější stránka. Mám už i po služební zkoušce. Děkuji všem za informace.
AN-SPURNA :: Datum založení: 18. 05. 2018 :: celkem 36 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu VYSETROVATEL 14:08:53 24. 05. 2018
default.png
TRNKALINKA [2018-05-24 12:45:56]:

S tím nesouhlasím.. Mám za to, že policajt by měl plnit své povinnosti, mezi které patří splnit střeleckou i fyzickou přípravu.. Od toho je příslušník bezpečnostního sboru, aby jeho fyzická a střelecká zdatnost byla minimálně na takové úrovni, jakou požaduje jeho skupina..

U střelecké je to trochu složitější.. Narozdíl od požadované fyzické zdatnosti, kterou může člověk udržovat relativně lehce, u střelecké je to o dost komplikovanější (samozřejmě, dá se spoustu věcí nasušit a na prověrky to stačit bude), protože je dost málo střelecké přípravy, pokud někdo nemá zboják, těžko lze (snad jen mimo PSK) jít se služební zbraní střílet mimo výcvik (zákrok do toho samozřejmě nepočítám:oD).

A sám nevidím sebemenší důvod, pokud nemám ke zbraním nějaký bližší vztah, proč bych si měl dělat kvůli soukromé střelecké přípravě zbroják.. Pokud mám služební zbraň povolenou k nošení i mimo pracovní dobu, ani nevidím důvod, proč bych si měl pořizovat vlastní..

Co se týče PSK, ano, je to jedna z možností, ale všechny brigády a závody jsou vesměs o víkendu, takže pro lidi sloužící na směny/mající rodinu je to dost komplikovaný..

Takže pokud někdo nesplní fyzické testy pro svoji tělesnou skupinu, má mít nárok a opravný termín s řádnou dobou přípravy (myslím, že 2 měsíce jsou dostačující), a to ani při opravném pokusu, měl by dostat kázeňský trest..

Pokud bychom chtěli to samé vyžadovat u střelecké přípravy, pak by pro ni musely být obdobné podmínky jako pro přípravu fyzickou..

Od toho se samozřejmě odvíjí i maximální a aktivní účast při služebním výcviku, tedy řádné plnění pokynů bojařů.. Stejně tak se domnívám, že neplnění pokynů bojařů, tedy neplnění pracovní náplně plánovaného služebního zaměstnání, by mělo být kázeňsky trestáno..

Druhá věc je samozřejmě realita a právě ten fakt, že sami služební funkcionáři, pokud by dbali na střeleckou i fyzickou přípravu, včetně úrovně zdatnosti, nejdřív by ji museli sami řádně dodžovat..

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu TRNKALINKA 12:45:56 24. 05. 2018
default.png
foxx - jenom několik poznámek. Celou tu věc a obecně cokoliv v životě je lepší vnímat v souvislostech a z několika pohledů. Pravdou je, že s lidmi, co mají ve všem jasno a o ničem nepochybují si moc nerozumím. Už asi 2 roky jsem v III. skupině, tj. "ti, co jim stačí tou pistolí po pachateli hodit" a prověrky v této skupině opravdu nesplnit nelze. Pokud si ale pamatuji na II. tak tak to tak snadné, zejména pro mladší kolegy není. Kdo ví, může sem napsat poměr střel/nutných zásahů. Nezlob se na mě, ale v situaci, která u PČR panuje, není vedoucí, který by sáhl na osobko kvůli nenastřílení prověrek odvážný. Nikdo na druhou stranu neříká, že je to debil. A o tom, jestli ne/má člověk nosit uniformu/zbraň, kvůli tomu, že nenastřílí prověrky bych také dokázal diskutovat. Nic ve zlém, nemyslíš to evidentně špatně, ale přijdeš mi dost "radikální". :))

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FOXX 22:15:25 23. 05. 2018
Foxx.jpg
Docela jsem šokovaná ze způsobu uvažování některých zdejších kolegů (kecam, nejsem, uz me asi nic nepřekvapí)... tak ja neco neumím. Neco, co jsem povinna v rámci svého povolání umět a předvést. Nejsem schopna to splnit i pres několik možností oprav, i přestože jsem dostala stejne podmínky ke splnění, jako moji kolegové, kteří to zvládli, a pokud se nedej bůh najde odvážný vedoucí, který mi za opakované neplnění mých povinností, sáhne na osobní hodnocení, které je bonus nad rámec příjmu, tak je debil on???!? A ja jsem co? Letadlo?

Nedivím se, ze je tahle firma s tímhle uvazovanim totálně v pr.... pokud na neco nemam talent, nejde mi to, ale musim to splnit, tak dru do te doby, dokud to nedokážu. Mluvím z vlastní zkušenosti. Zrovna tyhle prověrky nejsou nic nesplnitelneho. Odpustila jsem si poznámky o tom, zda by měl či neměl takový clovek nosit uniformu, a tedy mit přidělenou zbraň, ale tohle uz bylo trochu moc na moji trpělivost, pardon. :-))

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu AF13 20:38:53 23. 05. 2018
default.png
No, bojařů v Praze a Stck se teda musim zastat. Zazil jsem ruzne ucitele a instruktory v ramci pol. vzdelavani a zrovna bojari byli ti, ktery nejvic umeli to co sami ucili a v ramci moznosti systemu se toho snazili predat co nejvic. To ze prumerny kolega je lina lemra je vec jina.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SEKTA 14:28:20 23. 05. 2018
Sekta.jpg
VYSETROVATEL [2018-05-23 13:41:26]:
To věřím :-))))

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu VYSETROVATEL 13:41:26 23. 05. 2018
default.png
SEKTA [2018-05-23 13:01:03]:

Kdyby se každá profesní specializace u policie měla "těšit" z toho, co kdo o ni napíše, pak my, co děláme linii trestního řízení, bychom museli "děkovat" i několikrát za hodinu:oD

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SEKTA 13:01:03 23. 05. 2018
Sekta.jpg
CHIP [2018-05-23 12:25:48]:
:-)))to potěší co?


Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CHIP 12:25:48 23. 05. 2018
Chip.jpg
BOBRAS [2018-05-22 16:00:43]: Tak děkujeme za skvělé hodnocení... Tvoji bojaři... :-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu VYSETROVATEL 09:08:04 23. 05. 2018
default.png
TRNKALINKA [2018-05-23 07:55:57]:

Asi bych s tím souhlasil.. Co mám zkušenost s bojaři na Středních Čechách, tak Ti, co měli na výcvik náš ÚO, to byla katastrofa - boční vstup, kterej nikdy na ulici nesloužil a měl horší fyzičku než většina spisáků, jeden sloužil rok na hlídkový a pak šel hned dělat bojaře, a jeden sloužil asi milion let a byla to taková vychlastaná existence původem z Ciziny, která nám vždycky hodila balón a pak seděla a čuměla, takže v Praze si na bojaře (snad mimo jednoho uplakánka, kterej si pořád stěžoval, jak nemůže nic pořádně dělat, protože si pak na něj lidi stěžují, že je moc přepíná a pak v tělocvičně chodil dokola a vyřvával: "nebojte se, nebudete se hýbat, abyste se náhodou nezpotili a nemuseli jste si stěžovat..") nemůžu stěžovat..
Jen teda nechápu, proč se nesjednotí způsob vycviku.. Co bojař, to jiná rada v té samé věci..

Samozřejmě se dá vyhrožovat lecčíms, ale na druhé straně, když jsem se jednou přichomejtl ke střeleckým prověrkám šéfiků, nejdřív by některé z nich měli oflastrovat taky:oD A o fyizckých raději ani nemluvím:oD

Takže v praxi by to vlastně znamenalo, že v některých případech by měl flastrovat někdo, kdo by měl být vlastně flastrován sám a nevím kdo z nich by na sebe takhle blbě upozorňoval:oD

Je to podobný i s těma fyzickejma, když by chtěli někoho flastrovat, případně (teď z trošku jinýho soudku) třeba kvůli zdravotní způsobilosti vyhodit, akorát by na sebe funkcionáři upozorňovali a kdyby se na to dbalo u všech policajtů stejně, nejvíc by to odnesli právně oni..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu TRNKALINKA 07:55:57 23. 05. 2018
default.png
Bobrasi moje zkušenosti s bojaři: Za 13 let v Praze jsem tam zažil pouze jednoho "namachrovaného" a nepříjemného a nevsřícného. I přes uvedené negativní musím říct, že to bylo způsobeno "pouze" tím, jak to strašně žral. Jinak a je to tedy pouze můj pocit, jsou tam takový borci jak se zde prezentuje Chip. Tj. umí, poradí, nic si nedokazují, slouží delší dobu a ví o čem to je. Hodně jsem také u nich ocenil, že nemají klapky na očích a rozebírají případný zákrok z více hledisek a pohledů(právní/lidské/bojařské) Aktuálně mám zkušenost s bojaři na Karlovarsku a vidím to podobně.

pan-ruzovy: Co na to říct? Ano i to je možný postup z pohledu pr. norem. Jestliže by se ale takhle vedoucí zachoval, tak je už pouze na tomto jediném příkladu vidět, že tam na tom OOP/MOP bude hodně věcí špatně. Jít jinam a hotovo. Lidi na zákl. útvarech nejsou nikde, peníze a práce jsou ale všude stejné. Takže by pro mě byla rozhodující atmosféra/kolektiv/mezilidské vztahy. V práci trávím víc jak 1/2 života(po odečtení spánku). Musel bych být blázen, abych chodil někam každé ráno nerad. Stejně jako v partnerském životě, je třeba si i tom pracovním, hledat stejnou vránu(stejně/podobně naladěného vedoucího) a prostě jít za ním a dát mu to najevo.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio