Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Jak na psychotesty

Zdravím, chtěla jsem někoho poprosit jestli by mi nemohl někdo pomoct zvládnout psychotesty? Poradit jak na to. Absolvovala jsem je letos k PČR a bohužel mi bylo řečeno že jsem neprošla jejich kritériemi, ale jaký ty kritéria jsou a co se jim nelíbilo se člověk nedozví. Chtěla bych to zkusit jinde u jiné složky, ale bohužel nevím jak mám tedy odpovídat. Diky
MYSOUN :: Datum založení: 12. 10. 2018 :: celkem 38 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu KOSI 20:43:23 18. 10. 2018
default.png
EVAB [2018-10-18 16:30:21]: Držím palce, ale osobně mám s přezkumem negativní zkušenost. Prošel jsem 2x k CS a 1x k PČR základními testy, tj. pro "smrtelníky". Rorschachovým testem pro specializovaný útvar CS nee a při odvolání se posuzují pouze použité postupy psychology a vyhodnocení dle určených metod. Ale, třeba se zadaří.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu AF13 20:37:14 18. 10. 2018
default.png
ad "ze jste do testu uvedla neco, co sice pravda neni, ale myslela jste si, ze by to tak melo byt."

Sorry, ale i s tímto hlediskem testy počítají ... jde pak i to, kam se uchazeč hlasí a jakou inteleginci v tomto směru potřebuje.

Rozhodující tedy bude vždy osobnost a schopnost psychologa s nějak se v tom orientovat ... psycholog může výstup testů řešit jen jako "počítačový výsledek" a nebo se podívá i na konrétní odpovědi (které "vyskočí") a třeba to na pohovoru s uchazečem probere ... mnoho těch tvrzení je tak formulovaných, že je lze pochopit tak či onak ... takže i jinak normální uchazeč, může z pohledu testu vyskočit, jako nevhodný ... právě proto, že otázky z některého okruhu pochopil jinak, než tvůrce testu.

Je na samotnou diskusi - jakou vypovídající hodnotu tyto testy vůbec mají ... nejsou to testy, které by vznikali přímo pro potřeby policie ... naopak, jsou to testy postavené z výzkumu a testování "bláznů" ... tj. to, že tvoří gro testování uchazečů k policii, je samo o sobě jen zažitá praxe (a organizačně jednoduché řešení!), které se zvykově předává z jednoho psychologa, na dalšího (často nepříliš zkušeného) nově nastupujícího.

Ruku na srdce, stejně jako se k policii (až na pár srdcařů) nehlásí ti nejlepší právníci, nehlásí se k policii ani ti nejlepší psychologové (ti si najdou snadno lépe placenou práci jinde) - opět čest výjimkám!

Takže tu máme nějaké zažité testy (1000 kopie z 1000 kopie:-) a k tomu většinou ne moc dobrého psychologa, většinou bez reálné zkušenosti s prací policie ... ten má však zcela výlučné postavení... a co řekne, přes to nejede vlak ... opět praxe, která není ani v civilním sektoru běžná... psychologové se používají i ve firmách, ale nikde to není tak, že by psycholog měl takto zásadní slovo.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FOXX 20:15:50 18. 10. 2018
Foxx.jpg
EVAB [2018-10-18 17:02:10]: Neni za co :-) Budu drzet pesti, at to dopadne co nejlepe pro vas.

A pokud mate již za zivot odzito hodne negativních veci, zvažte důkladně, jestli opravu chcete byt policistkou. Pokud se nebudeme bavit o tiskovém, atd., ale opravdu o výkonu, tak my proste hezkou praci neděláme. Velmi potřebnou, vlastne az nezbytnou ano, ale ne hezkou, příjemnou, apod.
Jsou to mrtvoly, ozralci, fetaci, zloději, drzi a nevdecni občane, oznamovatele, jeste oprsklejsi cizinci, spousta povinnosti, mala opora nadřízených (ne vždy, ale napr. GIBS posledni dobou radi jako černá ruka), nesmyslné stížnosti... opravdu toho negativního je strasne moc. Někdo to bere v pohode, někdo se s tim nedokáže smířit, ze vlastne nepomáhá lidem, ale často je to “naopak”...
Bohuzel je v nasi službě pozitivních veci málo, ale o to je to lepší pocit, kdyz se neco pozitivního podaří. :-) Ovšem nejsme hasiči, ani zdravotníci, jsme takoví mravenci - nikdo je nema rad, ale příroda se bez nich neobejde ;-))

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu EVAB 17:02:10 18. 10. 2018
default.png
FOXX [2018-10-18 16:46:10]: Děkuju za názor. Uvidím po tom přezkumu. Co a jak dál. Můžu to zkusit za dva roky znova, ale do mi už bude dost :-) a nevím jestli si chci projít kempem znova, i když mě to tam fakt bavilo a byla to super zkušenost.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FOXX 16:46:10 18. 10. 2018
Foxx.jpg
EVAB [2018-10-18 14:07:51]: Mia mi v podstate vzala neco málo z úst :-) Mate si o sobe myslet to, co si o sobe myslet chcete a nenechat se uplne ovlivnit něčím názorem. Na druhou stranu ale hrozne chvalim pochybnosti o sobe same, pokud jsou přiměřené, protoze jedine tak se muze clovek vyvíjet, posouvat... urcite bych nebyla drzá.. to neni uplne dobra rada :-)) i kdyz to asi treba nemyslela doslovně. V jejich sboru by to prošlo, v našem to lidé na vedoucích pozicích neradi vidí, obzvlášť u nováčků....

Nikdo netvrdí, a to ani ta psycholožka, ze jste magor :-) Bohuzel nevim, cim jste si prošla, ani jak jste reagovala na kempu.. bud můžete byt vlivem zkusenosti a věku prilis apaticka, netecna.. nebo, a to asi spis, hodne empaticka, citlivá... a pokud do toho mate již za sebou ne uplne hezke veci, mohlo by to mit negativní dopad na vaši psychiku. Vyhodnotila vas jako nedostatečně psychicky odolnou vuci negativním vlivům, pripadne nachylnou k tomu brat si veci osobne, prožívat je více, než je pro tuto praci potreba, atd.
Opravdu strilim od boku, vubec vas neznam.

Navic mohlo jit o zkousku. Ja osobne jsem to zažila na kempu několikrát. Přesvědčovali nás, ptali se, premlouvali, kritizovali, az ponižovali a čekali, kdo povolí.. kdo to vzdá. Pokud vám tohle rekla a vy jste přijala její názor, aniž byste se zeptala: Abych tomu rozumnela správně, vyhodnucujete me jako nevyhovující a ukončujete se mnou výběrové řízení?, pak jste neprošla zkouškou a utvrdila ji v tom, co vám předložila... ale je to tezky, chapu vas :-) Uvidíte, jak vám to dopadne. Můžete se hlásit v jinem kraji, kde neni kemp, pokud mate vse splněno ,-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu EVAB 16:30:21 18. 10. 2018
default.png
MIA [2018-10-18 15:17:58]: Podala jsem návrh na přezkum, tak uvidím. První jsem prošla v pohodě a tahle na tom kempu mi po jednom a půl dni řekla toto. Řekla mi, ať jdu k MP.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MIA 15:17:58 18. 10. 2018
mia.jpg
EVAB [2018-10-18 14:07:51]: soustredila bych se na to, aby me zbytecne ovlivnovalo, co o me rikaji/ si mysli ostatni, i kdyz je to nekdy tezke. Tak na tu psycholozku bych byla drza a rekla ji, ze vzhledem k promelivosti lidske psychiky nema-li vesteckou kouli nemuze vedet jestli me predesle zkusenosti zoceli a nebo prizabijou.A at mi to da, ze to vyzkousime misto polemiky radeji v praxi. Pokud a le po vyneseni takove obavy znejisti i vas a vidi, ze ani vy si nejste jista sama sebou- rekla bych, ze to je nejvetsi problem. Psychicky nejsilnejsi lidi, co jsem potkala byli z koncentraku. S takovou teorii by byli davno po suicidu...Cl.zvladne vzdycky vic nez si mysli. A byt tak trochu magor je u izs neco jako nepsana podminka...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRALOK 15:10:00 18. 10. 2018
default.png
MYSOUN [2018-10-18 10:07:39]: Tenhle odstavec dává psycholožce zapravdu, ikdyž samozřejmě nemohu tvrdit,že její NE bylo ovlivněno tvojí neschopností snést kritiku, řešit situace konstruktivně s nadhledem,nereagovat hned osobně a hašteřivě...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MIA 15:06:08 18. 10. 2018
mia.jpg
FOXX [2018-10-18 13:58:40]: takhle to zase neber, kdyz ma nekdo blby den psychotesty taky nemusi projit. Kdyz treba neco dulezityho v sobe resis, tak i ty odpovedi budou v podobnych tematech v rozporu a budes zdanlive neustalena, nerozhodna bytos... Jo, oprava doktorat z psychiatrie :D taky premyslim prdeli dneska.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu EVAB 14:07:51 18. 10. 2018
default.png
FOXX [2018-10-18 13:58:40]: Tak teď nevím co si mám o sobě myslet :-) Psycho mi to na kempu nedala, protože "by ta práce prý pro mě byla náročná, po tom co mám za sebou..." Trochu výrok psycho nechápu... Je pravda, že jsem už kapku starší kus, ale jako magor si nepřipadám...:-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio