Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Výsluhy-intervence u Vlády

Policisté berou výsluhy...Učitelé nedostanou nic. Policie je něco víc, než Policie. Já protestuji a chci intervenovat u Vlády ohledně výsluh, pokud berou výsluhy policisté, proč by je nemohli brát učitelé? Také to mají těžké a nic nedostávají, za vykrmení policisté ano..
XJHX :: Datum založení: 29. 08. 2009 :: celkem 103 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu XXX 13:08:57 30. 08. 2009
default.png
rentiér Pro pana FOR PČR. Pane, máte zkreslené představy o práci policistů, hasičů a dalších. Zákonodárci vymysleli paskvil zákon č. 361/ 2003 Sb, který byl výhodný pro pohlaváře. Pro tzv. dělníky policie, mladší kolegy zcela nevyhovující. Policista může třeba za rok nasloužit 500 hodin za dáčo, když to bude vyžadovat výkon služby. To je úděl povolání.Zažil jsem 3 povodně, bylo potřeba pomáhat, bylo to pro nás samozřejmé.Policistům spíše vadí, že se dle paskvilu neplatí přesčasy, příplatky za noční službu, soboty, neděle, nadělávat svátky, cc je jich 10, v případě, že se slouží ,též na oltář vlasti. Sám byste řičel, kdyby se Vám tyto příplatky neplatily. Bez rizikového příplatku se řadový policista, třeba i po 20 ti letech služby dostává ve finančním průměru na hodinu práce na dosti malé číslo. V normální státě se platí přesčasy, takto stát ušetří mnoho peněz na úkor zdraví policistů. Na jedné webovce byly zveřejněny průměrné platy v krajích u PČR, kdy jsem si udělal průměr, 27112,-Kč hrubého. Většina policistů v přímém výkonu na tento fixní plat zdaleka nedosáhne. Je zde u policie přechodné období, tak mohou policisté využít 8 let + vojnu na tzv. sociální dávku po 10 letech. Nemají jistotu dalších cc 5 let, mohou onemocnět, úraz, a podobně a jsou bez zabezpečení. Je pochopitelné, že ve cc30 letech bez problému najdou práci, krize za nějaký čas pomine. Mladým bývalým kolegům se též nelibí, že pohlaváři berou , naposledy případ 30000,-Kč výslužky měsíčně. Měl se určit strop výsluh. Bohužel, takový je zákon. Řadový policista třeba po 25 let, 30 let, nebo 35 let služby je se zdravím nic moc, ve 40 letech v tomto dnešním presu jste opotřebovaní. Praxe v oboru pryč,policista má dle věku zatím nástup do důchodu v 65 letech. Výsluhový příspěvek je jenom sociální dávka, kompenzace za ztížené pracovní uplatnění. V dalších státech jsou většinou vyšší výslužky, nikdo se nad tímto nepozastavuje. Provokatéři na tomto webu by si měli uvědomit, že bez poctivé práce policistů/ kriminalistů, vyšetřovatelů, též uniformovaných policistů/, by zde byla za chvíli anarchie.Učitelé se bouří, zdravotníci se bouří, státní kasa je prázdná, každá skupina si hají svoje.Každý z provokatérů si může zkusit práci jako policista PČR , hasič, bachař a další . Kritizovat není umění, každé povolání má své. Jinak pane, nikoho neposílejte do civilu, je to u každého svobodné rozhodnutí. Co se týče stravy, jak uvádíte, nejednou jsem celý den nejedl, byl v terénu na vykradené chatě . To byl úděl služby,ale nestěžoval jsem si. Sloužil jsem s dvěma bývalými strojvůdci.Odešli od policie do civilu a šli zpátky dělat svoji práci strojvedoucího vlaku. Takže poznali práci u policie, že to není žádný med. Já jsem po 25 letech též odešel do civilu se všemi poctami. Pro pana for PČR a pro další poctivé lidi pěkný hezký den, pro bývalé kolegy dejte na sebe pozor ve službě.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu TRNKALINKA 12:47:52 30. 08. 2009
default.png
Když je práce u Policie ČR tak výhodná proč bylo až do nedávna tolik volných míst? Každý vidí jenom to ´´hezké-peníze´´ ale to ´´ostaní(hodiny zadarmo/noční, svátek bez příplatku a desítky dalších vychytávek´´ nikdo nevidí. Prosím o odpověď všechny zdravotní sestry, učitele, dělníky, úředníky atd. PROČ nevezmou rozum do hrsti a nevyění své zaměstnání.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DENVER 12:05:11 30. 08. 2009 blokovaný
default.png
Jestli čteš občas moje příspěvky tak chápeš,že mně taky příde kapitalismus v některejch ohledech krutej ,ale uvědom si,že ty komunisti si už asi skutečně nevěděli rady a to ani nezminuju politické vězně a podobné věci.Uvědom si jak na tom byl na konci socialismu třeba SSSR,Rumunsko a Polsko.Měli obrovské problémy a něvěděli si rady.O zboží z východního bloku nebyl většinou zájem a navíc se museli dávat velké peníze do armády.V ČSSR nebo v NDR to eště šlo,ale třeba ten Sovětskej svas šel fakt do h.jzlu.Uvědom si jaká byle třeba směnitelnost rublu.Chápeš?Určitá část komunistů todle věděla a navíc si řekla,že ty peníze co maji a ty kontakty mohou v kapitalismu krásně využít a proto se nebránili pádu těch režimů.Já taky nesnáším,že třeba někdo někoho vykořistuje,ale todle už asi skutečně dál fungovat nemohlo.Když se k sobě budou lidi chovat slušně,nebudou si furt dělat svinstva a nebudou sobci,tak ta demokracie snad fungovat bude.Všechno záleží na jedné věci a to je lidskej faktor.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CODY 11:32:40 30. 08. 2009
Cody.jpg
Nezbývá než s vámi souhlasit...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZDRAVOTNI-SESTRA 10:38:53 30. 08. 2009
default.png
Ještě bych chtěla podotknout něco k EU. Pořád nás srovnávají s EU, vše dělají podle ní, ale že by nám podle EU navýšili platy, které jsou v jiných evropských státech to nikoliv...... Ať si poslanci a jiní vysoce postavený úředníci sníží své platy na minimum a ať nám povědí, jak s penězi vycházejí. Myslím, že by se hodně divili!!!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZDRAVOTNI-SESTRA 10:34:30 30. 08. 2009
default.png
Zdravím, výsluhy u PČR velice schvaluji. Byla bych velice ráda, kdyby se zavedly výsluhy i u zdravotních sester. Když je ten IZS, kam spadají policisté, hasiči i záchranáři. Myslím si, že bez zdravotníků by zde policie ani hasiči moc nezmohli, pokud by je neměl kdo ošetřovat a zachraňovat jim životy, které nasazují. Já osobně jsem zdravotní sestrou od roku 2001 a plat mám po 9 letech ubohých 15.650,- hrubého a to jsem kvůli nízkému platu vystudovala vysokou školu v domění, že se mi navýší plat. Nyvýšil jse mi pouze o necelou 1000,- čistého, která je započtena do výše uvedeného platu. Vždy mě poslanci rozesmějí, když použijí průměrný měsíční výdělek např. sester, který má činit okolo 22.000. Tento plat možná i čistý, mají sestry před důchodem, nebo u vysoce výdělečně činných soukromníků - nikoliv ve státním sektoru! Děkuji B.K.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu RENAL 07:52:46 30. 08. 2009
default.png
Nebejt roku 1948,nebylo by dnes Havlů,Klausů,Pitrů a hlavně Langrů.A dnes jsme nemuseli být země druhé kategorie v EU s platy a důchody,které v západní evropě nemá ani ten poslední přistěhovalec na pracáku.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 07:50:17 30. 08. 2009
Pim Burger.jpg
Však napiš, co všechno je idelogistický balast??:-)) Třeba to, co provedli s Jawou a dalšími původními firmami?? Mohl bych ti jich vyjmenovat desítky až stovky, protože komunisti ukradli všechno, co jim přišlo pod ruku... Ono se stačí podívat na pár zajímavých projektů ČT, jako jsou Zašlapané projekty nebo Rodinné stříbro. A jak říkám, můžeš tu psát o nějakých bankrotech a tunelech, ale proti komoušům to stejně budou troškaři, protože ti ukradli vše, vše znárodnili a posléze půlku toho po 89. rozkradli. Bohužel ty argumentuješ pár gaunery, kteří zneužili systém a vlastně udělali prachobyčejný podvod, na který však byla policie krátká-ať už z jakýchkoli důvodů-a přirovnáváš to k cílené politice KSČ ve smyslu UKRÁST, VZÍT, PŘIVLASTNIT SI CIZÍ PRÁCI. Pokud se jedná o vz.26, tak jsi o něm vskutku mluvil, pokud jde o letadla, tak to už právě dneska nezjistíme, jestli jsme na ně měli, ale vzhledem k faktu, že snad už v roce 38 existovaly nevím jestli návrhy nebo i prototypy jednoplošných Avií, tak zase tak zaostalí jsme oproti světu nebyli. Rozhodně nás 8 let války zdrželo ve vývoji míň, než 40 let komunismu. Jinak by mě zajímalo, proč ČSLA používala Migy, Téčka,Gazy a spoustu další ruské techniky?? Asi proto, že jsme neuměli vyrobit ani auta,co??:-)) No a nakonec musím dodat, že se mi začalo líbit, že konečně začínáš uvažovat trošku historicky. Ano, Mnichov je opravdu počátek a já vždycky dával dojčbémákům vinu za to, že spoluzpůsobili nástup komunismu v Evropě, protože za 1.republiky správně s komunisty mluvilo četnictvo jen pomocí obušků. No a jak jsem už v nějaké diskuzi psal, chybu udělal i Eisenhower, který měl po válce na Rusáky ihned vlítnout, dokud byli na dně a celý ten marast tam rozprášit - jak jen by pak bylo na světě krásně - nebo aspoň u nás...:-)) A jinak-to víš, vlčí mlha, to je svinstvo-to je tak, když člověk sedí u netu moc dlouho do noci...:-))

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GENERACNI-SPUNT 00:53:25 30. 08. 2009
default.png
Toho ideologického balastu co jsi tady na….. ti tu můžu napsat hafo, i přes své mezery v historii. To bych to rovnou mohl posunout k Mnichovu a našim „přátelům“, a důvodům k pozdějšímu rozdělení světa! Nějak ti uniklo, že jsem ten „lehký kulomet“ který za něco stojí vz.26 (v GB licenčně BREN) uvedl. To jestli ještě v Africe používali v 50 letech zaostalé opakovačky systému Mauser to je o něčem jiném. Izrael je používal ještě déle. Kubánci se také ubránili pomocí našich samopalů vz.24 a pušek vz.52. A jinak Janečkovi granáty se zrovna moc nepovedli. Ty Avie které zmiňuješ jsem pouze porovnával s Mezkama, tak že nic moc (i když jsem patriot). Také nevím která letadla nám zakázali vyrábět? Že by Brigadýra L-60 (nahrazen polskou Wilgou), nebo snad v rámci RVHP lehké vrtulníky řady HC-...vyrobené v několika prototypech?! Měli jsme na vlastní konstrukci proudových motorů? Na německé „létající rakvi“ se také podílela řada států NATO. V řadě argumentů s tebou musím souhlasit, ale jak je vidět, tak zde bylo ještě dost majetku který se dal po „komouších“ za těch 20 let rozkrást. Zřejmě toho ale bylo málo, a koza začíná dojit krev ( no ještě můžeme bouchnot ČEZ a ČSA, moc už však toho není).Snad to těm půl milionu nezaměstnaných pomůže. Nějak se zatím těch 20 let budování českého kapitalismu nepovedlo. Ti komouši…! To jsou kecy že! Jenže v tomhle gardu můžu pokračovat na kterémkoliv DF bez racionálních argumentů, kde jedni nadávají na pravici a druzí na bolševika, jen když něco napíšou! A to ani nemusím vyjmenovávat nějaké liberální zkrachovalé ideology (kterých také není málo)!Asi mám vlčí mlhu, ale původně se mi zdálo že byl příspěvek uveden pod jiným "nickem"

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 23:55:49 29. 08. 2009
Pim Burger.jpg
Jsem čekal, kdy se ozveš. No jistě, minule jsi tu vychvaloval Avie až do nebe, ale nyní jsme zaostávali...:-)) A pár leteckých kulometů...:-)) Nějak jsi zapomněl třeba na vz.26, který se v licenci vyráběl v Anglii a z něhož se čerpá dodnes... I karabiny vz.33 a pušky vz.24, s kterými se v Africe válčilo ještě v 50.letech. A to nemluvím o spoustě dalších výrobků. Za toho tolik opěvovaného komoušského "hospodářství" totiž existovaly jen tři možnosti: Za prvé se to zakázalo, protože to vyráběl Sovětský svaz (sbohem českým letadlům a autům v československé armádě), nebo to bylo příliš nesocialistické a tak se to zrušilo všude (chudák Janeček s Wandererem se v hrobě točí asi ještě dodnes) a nebo se to všechno dělalo přesně podle Sovětského svazu. To bylo především to slavné a tolik úspěšné socialistické "hospodářství", kdy to byl myslím Novotný, který radši zrušil pětiletku a zavedl jen dvouletku, protože po 20 letech soudruhům došlo, že ta vyrobená ocel a vytěžený uhlí se vážně žrát nedají...:-)) Kdepak, zlatej Pitr proti komoušům. Pitr a tihle jsou jen malí zlodějíčci, co zničili maximálně jednu továrnu (byť velkou), ale komouši, ti to uměli ve velkym. Díky tomu jejich trautenberkovskym hospodaření a převelení všeho do státních rukou, zůstaly mnohé podniky oproti Západu o desítky let pozadu. A ty závody, které byly co k čemu, tak za prvé používali lidi z časů 1.republiky (popř. jejich přímé žáky) a nebo přímo samotné majitele továren, kterým milostivě dovolili v jejich vlastních továrnách pracovat. No a to se tu znovu nebudu rozepisovat o prodeji (nebo spíše nařízenému odevzdání) knof-hof do zahraničí. Ale nic. Ty se zase docela vyznáš v letadlech, ale bohužel máš dost mezery v historii. Holt každý by se měl držet svého kopyta. A když už tu tak hezky mluvíš o našem bývalém prezidentovi, tak na to mám vždycky jen jednu odpověď - nebylo-li by komoušů, nebylo by ani Havla a podobných výtečníků, jako je Pitr a spol. A víš proč?? Protože továrny by zůstaly v rukou lidí, kteří za prvé měli v hlavě něco víc, než svatou trojku Marx, Engels, Lenin, za druhé měli vztah k vlastnímu majetku a k vlastní továrně, protože je živila a za třetí měli úctu i k zaměstnancům, kteří něco uměli a chtěli pracovat. To vše bohužel ta komunistická pakáž postrádala, protože přece všechno bylo všech.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio