Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Jak k policii? Díl druhý – fyzické testy (REDAKCE)

Jak k policii? Díl druhý – fyzické testy
Uchazeči musí být tělesně zdatní
Foto: ilustrační
Pokračujeme v seriále, který o přijímacím řízení k policii připravil Jakub Seidel. V minulém díle jsme se dozvěděli, kterak jest zkoumáno nitro uchazečovo, jinak řečeno, jak probíhají vstupní psychotesty. V tomto pokračování se podíváme na to, jak jsou zkoumány fyzické schopnosti a dispozice policejních adeptů:
Autor: Dušan Stuchlík
Publikováno: 01. 06. 2008
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu PETRUNA 07:20:21 02. 06. 2008
default.png
Zhnusený, pokud mne paměť neklame, Tvůj časový údaj ohledně plavání na 100 m zkrať o 1 minutu. Já to měla za 2,34, byla jsem nejen poslední, ale i téměř na hranici limitu.....:-( Příspěvek "huskyho" o neplaveckých členech rasových menšin, mě fakt pobavil! Je to ale pravda, bohužel. U nás ve Vlašimi sice chodí cikáni na koupaliště, ale zásadně se (až na vyjímky) nekoupou. Dle mnohaleté praxe je jejich důvod chození na koupaliště evidentní - lehce nabyté peněženky a jiné odložené cennosti koupajících se. (opět s ohledem na vyjímky) Co se týče článku o fyzických testech, je to ovšem také k smíchu. Adept si narve sluchátka s agresivní hudbou do uší, aby uběhl, čím se bičuje při jiných disciplínách? Co ale bude dělat v reálu, bude-li muset mazat za pachatelem bez své MP3? Vzpomínám si na ZOP, kdy jsme byli jako zobázi ze začátku ze všeho vykulení, řekl nám jednou ráno při rozcvičce na "buzerplace" na pakárně v Hrdlořezích kolega o několik měsíců služebně starší, že nejhorší smrt je z vyplašení. A je to tak nejen u policie, ale i v normálním životě. Nenechte se vyplašit. Nikdy a nikým. Buďte připraveni úplně na všechno, vyplatí se to. Petra Lhotáková

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 00:14:36 02. 06. 2008
Lukas Heinz.jpg
Re Martin 1 O nové vznikající zdravotní vyhlášce pro přijímací řízení k Policii ČR mluvil náměstek ministra vnitra pan Salivar na konferenci NOSP dne 27.3.2008. Pan ministr to okomentoval slovy, že Policie nemůže mít 50 tisíc supermanů. Já by dodal, že se blíží doba kdy se bude říkat že Policie nemůže mít 5Otis supermanů, stačilo by par stovek nějakých lidí.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KARLOS 22:42:29 01. 06. 2008
default.png
taková perlička K policii byla nyní přijata žena, které na levé ruce chybí tři prsty. Pořád tomu nemohu uvěřit, ale je tomu tak.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BINKYS 21:25:15 01. 06. 2008
default.png
Za chvíli... bude stačit mít 20 bodů a do 5 let si "doplnit" zbylých např. 14. A nebo by to mohli úplně zrušit a brát pak každého...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FLORENT 20:29:11 01. 06. 2008
default.png
Jeste doplnek... Kdyz ctu co se delalo driv no nevim nevim, jestli bych uspel... Asi bych musel zacit trenovat jako driv, kdy jsem behal sprinty...:D Ale ted mi stacilo bohate 4X10m - 10.1, 30 kliku, CMT 68 bodu, tzn. 34x celou sestavu a kilometr za 4,51...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FLORENT 20:20:10 01. 06. 2008
default.png
hmhmhm... Mno musim jeste doplnit, ze byli opravdu pripadi, kteri uspeli a pritom z nich jde respekt asi jako z Krtecka. Obryleny 50tikilovy vysokoskolak v odevu z OP Prostejov, kolekce 1971 me opravdu dostal. Nicmene splnil. A to bezel v sandalech... O cem to vypovida?:D

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HUSKY 16:51:52 01. 06. 2008
default.png
plavani... a procpak bylo asi zruseno plavani? Nebylo to treba proto, ze jedna narodnostni mensina je tradicne neplavecka a pokud by v testech zustalo plavani, policie by se musela obejit bez jejich prislusniku?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PAWELEK 16:39:49 01. 06. 2008
default.png
Fyzické v Ově tak samozřejmě všechno probíhalo úplně stejně, nicméně první tři části se dělaly v hale na žíněnkách (bez bot:) a po těchto oznámili, kdo má vůbec šanci uspět po běhu.. kilásek jsme běželi v parku, tak na nás lidi trochu civěli, ale v pohodě:) a zvracet teda u nás nikdo nezvracel;)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTIN1 16:16:40 01. 06. 2008
default.png
re: Lukas Lukáši kde si se dozvěděl o nové vyhlášce a od kdy by měla vejít v účinnost ? jinak k těm testům - já je dělal pře 1,5 rokem, byly úplně stejné s tim rozdílem že bylo třeba 44 bodů. Já měl 65 a to žádný extra sportovec nejsem.. co se týče těch kliků záleží na koho padnete - jeden dá dlaň pod hrudník, druhýmu to je úplně jedno..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 14:08:15 01. 06. 2008
Lukas Heinz.jpg
re testy Možná předbíhám, ale je dost zarážející a nelogické, že ministerstvo vnitra chce snížit radikálně zdravotní nároky na přijetí k Policii ČR, přičemž ze služebního poměru může být ze zdravotních důvodů propuštěn pro relativně malé vady na zdraví. Pokud se člověk podívá do zákona o služ poměru zjistí, že musí zůstat během velmi náročné služby zůstat absolutně zdravý. To v době kdy MV tvoří novou zdravotní vyhlášku, která je velmi liberální vůči zdravotnímu stavu nově příjmaných. Když se nad tím člověk zamyslí, pak ho nenapadne nic jiného než, že se Policie stane jakýmsi krátkodobým výchovným ústavem, kde se budou policisté střídat jak na běžícím pásu. Otázka tedy zní: Jaký je důvod takového jednání ze strany MV? Buďto si nejsou schopni uředníci MV uvědomit daný paradox nebo jde o umyslný způsob jak se zbavit zbytku zkušených policistů.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio