Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Čtveřice pražských policistů skončila v poutech (REDAKCE)

Čtveřice pražských policistů skončila v poutech
ilustrační
Foto: Kučera

Kriminalisté zatkli v pražských Bohnicích čtveřici policistů v rámci akce s názvem SVOKR. Jako první o tom informoval blesk.cz. Vyšetřuje je Inspekce ministra vnitra. Policie uvalila na případ informační embargo.

Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 21. 08. 2008
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu PIPIN 16:25:47 22. 08. 2008
default.png
je to smutný, co píšeš ale boužel je to pravda o té inspekci a přitom by si sami měli zamést před svým prahem,vím o čem mluvím i kvůli tomu jsem raději šel do céčka.Dnes Tě kde kdo může anonymně obvinit z čehokoliv a inspekce z toho udělá bublinu jen aby to bylo velké a když se zjistí,že to není pravda tak se ani neomluví.Co víc,ještě Ti řeknou,že můžeš být rád,že na Tebe nenašli nic jiného.Dál-seš mimo službu,přivydělat si nemůžeš-a zas jsme u peněz,žiješ jen ze základu(nevím jestli to ještě tak je dnes) a potom horko těžko žádáš o doplacení ušlé mzdy

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PETR-SASINKA 16:10:42 22. 08. 2008
default.png
to all Sice se to týká tehle diskuze jen tak okrajově, ale myslím, že se to sem hodí. Všichni tu probíráte řadové policisty, tak bych sem chtěl napsat něco, co jsem se dozvěděl dneska. Týká se to práce inspekce. Jelikož nejsem pár dní v práci a dneska sem s potakal s jedním z kolegů, tak jsme samozřejmě probírali ty 4 zadržené za braní úplatků. No a můj kolega mi sdělil, že inspekce dorazila už i k nám, a že má taky se dvěma dalšími kolegy sděleno. Ne za úplatky, ale za zneužití pravomoce. Týká se to jednoho případu, který když mi vylíčil, tak sem myslel, že asi omdlím. Už dávno vím, že můžete člověka obvinit z čehokoliv, když se někomu chce a taky, že hodně věcí jde zamést pod koborec. Ale to z čeho ho viní naše milá inspekce je nehorázné. Ve zkratce, jedna žena si vzala do bytu svého kolegu z práce, protože přišel o bydlení. Bydlel v jednom pokoji, neměli nájemní smlouvu, prostě nic, bydlel tam jen proto, že se znali. Nebyli ani v žádném partnerském stavu. Paní po nějaké době umřela a toho pána nemohli příbuzní nijak dostat z bytu. Nakonec ho vystěhovali. Věci měl ponechané u souseda, jedna igelitka. No a pán se s touhle situací nechtěl smířit, tak se chtěl do bytu vrátit, ale vlastnil pouze klíč od jednoho zámku, druhý byl zamčený. Takže pán nelenil a vyháčkoval dveře a vlezl do bytu. Kolegové pána sebrali. Nebáli se ho zadržet za vloupání, protože samozřejmě nemohl nijak prokázat, že by měl v tom bytě co dělat. Celý tento postup jim byl později schválen i nadřízenými. Ale inspekce je jiného názoru. Mě jenom zajímá, kdo hlídá ty naše hlídače z inspekce, kteří si dělají, co chtějí. Asi aby dostali odměn, tak sou schopni všeho. Samozřejmě všichni věří, že inspekce v tomto sporu prohraje, ale kolegy už teď můžou vyhodit od policie. Právník taky není nejlevnější a mít na krku jenom tak pro nic nějaké obvinění asi taky není nejlepší pocit..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIPIN 16:06:38 22. 08. 2008
default.png
Pim Burger já taky nikdy nekradl a nebral a než bych začal tak jsem radši odešel do céčka a fakt jsem byl překvapený,že peníze a né malé jdou vydělat.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 15:49:39 22. 08. 2008
Pim Burger.jpg
pipin Možná máš pravdu v tom, že jsem jen naivní idealista a možná si natluču kokos a pořádně se mnou někdo zamete a ještě na mě bude plivat. Možná ztratím iluze a přestane mě bavit proti tomu něco dělat a tiše se jen povezu. Jedno vím ale jistě. Nikdy to nebudu schvalovat a nikdy se nesnížím k tomu, abych sám kradl. To bych si totiž musel přestat vážit sám sebe a za to mi nic nestojí.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIPIN 15:48:18 22. 08. 2008
default.png
Jinak hlavně, davejte kluci na sebe pozor ať se vracíte ze služby vpořádku-zdraví a živí ke svým rodinám,které na Vás čekají.Toto je důležitější než všechny peníze světa.(i když jak říká nynější president-peněz není nikdy dost.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIPIN 15:41:40 22. 08. 2008
default.png
pro Pim Burger, máš pravdu v tom,že mám pokřivenou morálku.Jedna otázka na Tebe,Ty se mi divíš,když vidíš ten bor.... kolem sebe a nic s tím nemůžeš,dělat a když chceš,tak po Tobě plivou,že vybočuješ z řady.Na malé rybičky má kde kdo ale na velký si nikdo v tomto státě netroufne a když tak rychle končí.Takových lidí jak jsem já je plno,to by ses divil a nejen u Policie ČR,stačí se divat pořádně kolem sebe.To,že o mě nemáš valného mínění,je mi nyní úplně jedno,kdysi jsem měl taky ideály a představy o práci u policie ale o ty jsem rychle přišel.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 15:29:55 22. 08. 2008
Pim Burger.jpg
pipin Nemyslím si, že jsi hlupák, ale že máš velice pokřivenou a pochybnou morálku. Je mi jedno, co děláš a za kolik, jen jsem rád, že jsi pryč od policie. Doufám, že lidí s tvými postoji, není v policii ( a snad ani nikde jinde) moc. Osobně se mi tyto názory naprosto hnusí, protože to je přesně myšlení východního bloku. Když kradou ostatní, můžu taky a kdo nekrade, okrádá vlastní rodinu. Pro to nebudu mít nikdy pochopení. Osobně totiž uznávám spíše heslo prezidenta Masaryka: NEBÁT SE A NEKRÁST. Jinak je v pořádku, že jsi v zahraničí, kde tvojí práci ohodnotí lépe než tady. Právě o tom jsem mluvil. I ti policisté měli díky svobodě a demokracii právo odejít za lepší prací, jako jsi to udělal ty a dokázat někde jinde, že něco umí. Ale oni chtěli jen bez práce okrást ostatní a to je odsouzeníhodné a neomluvitelné. Bohužel mnoho lidí si v dobách komunismu odvyklo pracovat a každý se snaží získat snadné peníze, což se pak projevuje na míře korupce. A tobě, jako člověku, který takové jednání ospravedlňuje, mohu říct jen jedno: můžeš vydělávat třeba 1000000 eur měsíčně a stejně o tobě nemám valného mínění.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIPIN 15:06:40 22. 08. 2008
default.png
pro Pin Burger, nevím jak Tě napadlo,že bych měl pěstovat morčata ale máš pravdu u PČR už nejsem,myslíš si o mě,že jsem hlupák,že?Nechám Tě při tom ale člověk s elití inteligencí(chápu,že je to výsměch na mou osobu)by asi dnes nepracoval v zahraničí.Je smutné,že až tady,si člověka,co něco umí i když jsem z ČR,dovedou vážit a hlavně ho dobře zaplatití.Jo,ještě jen tak mimo-nedělám tu podřadnou práci jak by jsi určitě napsal za pár euro.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu AKIRA 14:34:34 22. 08. 2008
default.png
PENIZE na tom paskvilu služebního zakona se mi nelíbí, mimo jiné, jedna věc a to, že si jako polda nemužu legalně přivydělat třeba v pekarně, nebo na stavbě. to je vícemeně jedno, co si kdo představí. Mám na mysli práce které nejsou v rozporu se zakony nebo neovlivňuji policejní práci (točit porno by asi nebylo to pravé ořechové). pokud si pamatuji tak dříve bylo podnikání povoleno na základě souhlasu s jistými omezeními, ale bylo. Myslím si že by to častečně řešilo ty finance, bo teto zákon nám toto právo upírá ale nic za to nenabízí. Co se týká uplatků, to si musí každý srovnat sám v sobě. Já osobně s tím nesouhlasím. A ted ODLEHČENÍ a NADSÁZKA co taková krajní nouze (prosím nekamenovat) PS: pokud jim nebude vina prokázána sebral bych inspekci odmeny a možná bych je ještě potrestal. Pokud jsou vinni, ptal bych se možná na důvody a vzal je v úvahu, ale jinak v plné parádě.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 14:10:49 22. 08. 2008
Pim Burger.jpg
pipin Promiň, ale říkáš hlouposti. Co to je za zvrhlou logiku, že když kradou ostatní, tak budu krást taky. Chápu, že chceš poukázat na to, jak jsou policisté odměňováni, ale s tvým přístupem nemá cenu nějakou policii mít. K čemu je policie, která bere úplatky? S tvým přístupem a s přístupem policistů, kteří berou úplatky, tu za chvíli skončíme jako někde v Kazachstánu. Navíc tvoje argumentace je naprosto chybná. Ti policisté nebrali úplatky, protože platy u policie jsou tak nízké, že nemají co jíst, ale protože chtěli mít víc peněz, než si mohli vydělat poctivě. Když je někomu u policie tak zle, tak ať jde do civilu. To tihle evidentně nechtěli, protože ze své pozice si nezákonně vydělali víc, než by dostali s jejich vzděláním a schopnostmi poctivou prací v civilu. Nebo si myslíš, že to byli chudáci policisté srdcaři, co milovali svojí práci, ale dostávali malé platy a tak brali úplatky, aby mohli svojí srdcařinu dělat dál, přestože v civilu by si vydělali víc? Pokud se jim prokáže vina, tak jsou to jen zmetci, kteří nemají u policie co dělat. Já teď jen doufám, že už skutečně nejsi u policie a realizuješ svojí elitní inteligenci a názory někde jinde - třeba při chovu morčat.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio