Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Langer chce příští rok povolat k policii i vojáky (REDAKCE)

Langer chce příští rok povolat k policii i vojáky
ilustrační
Foto: redakce
Ministr vnitra Ivan Langer navrhl vládě v souvislosti s předsednictvím země EU, aby pro příští rok byla Policie ČR posílena o vojáky Armády ČR. Doposud byla armáda povolávána hlavně v souvislosti s možnými teroristickými útoky a jejich hrozbami, případně se i živelními pohromami. Počet povolaných vojáků by se měl od ledna do prosince 2009 zdvojnásobit.
Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 16. 09. 2008
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu HONZAD 21:26:00 22. 09. 2008
honzad..jpg
pro: gen. spunta .. omluva omlouvam se za ty zmatky na konci... zapomel jsem je odmazat..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 21:24:21 22. 09. 2008
honzad..jpg
pro: gen. spunta Clovece, ja pisu bez diakritiky ze zvyku.. tak to zkus vydrzet:-) Pokud je o ty vrtule, tak nerikej ze nevis, ze soucasne 171 maji vyskovou uprava motoru (prednastaveni loptek atd atd..). Ano, v nizsich n.m. vyskach jsou ty motory mene ucinne ( a tedy naprosto nevhodne k provozu u nas), ale vyskova uprava by se mela zacit uplatnovat od cca 2500 m.n.m... Zda-li to tak je, buh sud.. ale nasi sovetsti soudruzi to tak naplanovali jeste v dobach, kdy se s temi lstivimi afghanci potykali sami. Abchom si rozumeli, v zadnm pripade nechci horovat a tvrdit, ze zrovna 171 jsou uzasne stroje a ze zrovna to je ten trumf se kterym se mame v afghanu prezentovat. To rozhodne ne! Pokud to s poslanim nasich 171 v teto situaci mysli generalita vazne, tak si koleduje o peknych par zinkovych rakvi... coz se opet vracime k puvodnimu tematu! V armade j stejny bordel a krade e tam jako v policii, jen to neni tak videt, nebot armada ( a cele MO) ma porste jiny pristup. Zda-li lepsi nebo horsi, buh vi. faltem ale je, ze na rozdil od policie(vnitra) dokaze svym lidem i na relativne nizkych postech zacpat hubu tim, ze pro ne dokazala zajsitit podtsatne lepsi podminky, pnize, zkratka cely zakon... To teplo a nizke nadmorske vysky.. 2500mnm .. zastavby..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 21:16:59 22. 09. 2008
Andras.jpg
Jsou to za prvé vojáci, a slouží stejnému státu jako policisté. Nevybírají si rozkazy, stejně jako my. Kdo z kolegů byl v armádě, byť ZVS, ví o čem mluvím. Jsou to v drtivé většině případů lidé jako my. Co se nasazení vrtulníků týče, naprosto souhlasím s generačním špuntem. Jde především o připravenost a secvičenost osádek vrtulníků, kteří nejsou prostě na podobnou misi připraveni.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 21:10:31 22. 09. 2008
honzad..jpg
no, u nicku 007 me konspiracni teorie nijak neprekvapujou.. ktery z konspiracnich "dokumentu" to je? Kdo ty dvojcata shodil: CIA, Mossad, nebo lstivi zidozednari?? A Bin Ladin je jiste jen virtulani figurka, stejne jako serie utoku od poloviny 90 let ... virtulani je i nedavny utok na hotel v pakistanu a fikci CIA je i ten mrtvy diplomat, co se ted v bedne drkota smer Ruzyn.. Stejne tak komplotem CIA jsou atentaty v Londyne a Madridu a ze se jich prokazatelne zucastnili fanaticti islamiste, to je lstivy tah Mossadu spolceneho s Bushem, ze jo?? No, jen doufam ze nejsi pracovnikem policie nebo BIS, ke bys mel v popisu prace analyza informaci a zdroju... protoze pokud jo, tak potes nas panbuh :-))) koukat se nebudu, neb podobnych dokumentu putuje na webu hned nekolik a uz na to nmam cas ani naladu.. a presto ti napisu, ze nasi v afgahnistanu maji sve misto a to z vicero duvodu. Jo a jeste bych se te chtel zeptat, co mas na mysli pod slovy "oficialni media". muzes mi definovat termin "oficiální propagandou USA"?? mas na mysli NY Times, CNN, Foxnews, Washington Post atd atd... Opravdu veris tomu ze tato media (ktera maji silu i donutit k odchodu republikanske prezidenty ) jsou vsechny ovladany nejlepe klikou Bush-moossad?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu 007 18:58:04 22. 09. 2008
default.png
Vojáci v Afganistánu Níže se tady probírali vojáci v Afganistánu. Ale víte proč tam naši vojáci vůbec jsou? Ó, ano. Po boku Američanů honi BinLádina ve válce proti teroristům. A jak vlastně začala válka proti teroristům? Byli to útoky na dvojčata WTC 11.9.2001 že? Bylo to skutečně tak, jak nás krmí oficiálně média? Předkládám Vám tajný a "zakázaný" dokument, kde uvidíte skutečnou pravdu jak to bylo s dvojčaty. Je sice trochu delší, ale garantuji Vám, že Vás nadzvedne ze židle a mnozí budou mít o čem hodně přemýšlet. Ke shlédnutí je zde: video.google.com/videoplay?docid=-5410283867128293391 (bez www) a dalčí informace na těchto slovenských stránkách. 911.yweb.sk (taky bez www). Budete dost překvapení. Kdo se na to koukne ať potom zde napíše, jestli si ještě myslí, že jsou naši vojáci v Afganistánu oprávněně.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GENERACNI-SPUNT 03:04:51 22. 09. 2008
default.png
honzade,honzade Honzade, díky že můj příspěvek alespoň někdo četl. Bohužel kvůli nedávnému napomenutí admin. redakce nemůžu již ani zdvořile napsat někomu že je blbec! Především nečtu Haló noviny, a ani nejsem dopisovatelem jiného periodika. Je ale dost možné, že některou nepříjemnou pravdu (viz. tvá reakce) vyřvou na světlo boží. Bohužel mě mrzí že nesouhlasíš mým s hodnocením některých řitních speologů , a důvodem rušení vojsk CO,v globálu i vojenské hudby v ČR. Tuto prý nahradí reprodukovaný „parádemarš“ od naší slavné pěnice a bývalého karikaturisty satirického časopisu ÚV KSČ „Dikobraz“ (holt každá korunka na podporu strýčka Sama je dobrá). Jinak když se dostal Guderian k velení tankových vojsk, tak už koně ve větší míře tahali jen polní kuchyně a houfnice. No, když už ale opět zavedli koně u policie ČR, tak je možná zavedou i u naší čacké armády(s ČVO – vozataj). Nepotřebují PHM (stačí tráva u silnice ). A co se ušetří, tak to můžeme v těch dvou šrotech (vyráběných od r.1950) Herkulesech C-130J (co dostaneme za radar) vozit v kanistrech do Kábulu. Jinak jsem psal o vrtulnících „řady“ Mi-17 (chytrolíne)! To jsou v podstatě vylepšené (motoricky) exportní Mi-8 (vyráběné od r.1967,tedy v době kdy byl ještě v Kábulu král!) a v nejnovější bojové modifikaci (tento upravený zázrak aviatiky vzlétl před 18 léty) Mi-171Š (Šturmovij). A když jsem mluvil o Apači, tak to bylo v souvislosti s pancéřováním. Chci vidět, to vylepšení zmilitarizované Mi-17 (Mi-171Š) kevlarovýma dekama a držákem kulometu! O vhodnosti nasazení těchto těžkých transportních vrtulníků v kábulské náhorní plošině může rozhodnout jen zoufalec. Nebudou tam o mnoho níž nad mořem, než je jejich praktický operační dostup , se spotřebou téměř tuny petráku na hodinu letu. Kdyby sis chtěl povídat o munici nebo vrtulnících, tak stačí říci. Začínal jsem jako žák na Mi-2, a skončil u Mi-8. Rouru od čerstvě vystřeleného orig. starého „Stingeru“ má jeden bývalý kolega na zdi(soudruhům zřejmě ještě nezvlhly) . Bohužel stále platí rozkaz gen.Šedivého v.v. o zákazu dovozu „militárií“ z misí. Apropós, nechceš konečně poslat klávesnici s českou diakritikou (PS-2 nebo USB, to je edál). Nám starším lidem se tvé přípěvky špatně čtou.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 00:36:35 22. 09. 2008
honzad..jpg
Spunte, spunte, uz jsem se tesil... spunte, spunte ty si me rozesmutnil. prvnich deset radku tveho prispevku jsem se tesil, ze s tebou poprve muzu souhlasit, ale ...pak to prislo. zase sis neodpustil chtrstiku ve vecehc, kterym zjevne naprosto nerozumis.. Tvoje spekulace zda-li a a proc ma byt armada zvyhodnena josou na urovni clanku v Halo novinach, ale nic vic. Dobre jsem se bavil nad tvym narkem nad zrusnim vojenske hudebni akademie v Roudnici. To, ze prezila i pad CaK monarchieje zajimave, ale nic vic.. Predstav si, jak museli chytrolini tveho druhu brecet, kdyz v armade rusili hypomobilni jednotky!! A to melo jezdectvo tradici delsi 2000 let! :-))) Tradice jsou fajn, jenze cas trhnul oponou a koniky postavil nasmetiste dejin Guderian a jeho kolegove.. A ja osobne budu radeji, kdyz kluci v Afghanistanu budou mit lepsi auta nez lepsi kutalku na funuse.. Ovsem uplnyho blbce ze sebe delas, kdyz si zacal filozofovat o Afghanistanu. Inu, neni sice rec o Mi 17, ale davno o 171, ale to by byl technicky detail. Co bys ale mel vedet je, ze tyto transportni stroje byly v SSSR konstruovany prave s ohledem na potreby a podminky Afghanistanu. Tam se hodi jako maloktere stroje a neni divu, ze je tam vyuzivaji i armady zapadnich clenu NATO. To ze se tam nasim pilotum se 171 nechce je otazka uplne jina, treba toho, ze jim nikdo z jejich veleni zatim nerekl jak se tam ma litat, natoz aby si danou taktiku letani mohli vyzkouset a pote osvojit..!! No a srovanavat transportni stroj Mi171 s bitevnim AH- 64 (Apachem), to je zase jednou tvuj kousek, ktery by u snidani zhltli duchodkyne-ctenarky Halo novin, ale sem s timhle prosim, nechod.. Jo a jste kdyz jsme u toho Afghanistanu, mozna ti uniklo, ze americani tam ti Stingery dodavali v polovine 80-let minuleho stoleti. Ale (jak pisu viz. vyse), cas trhnul oponou a kzady zbranovym system ma svoji zivotnost, takze Stingerama z poloviny 80- uz tam ti talibanci nebojuji. Ale asi jim podobne, funkcni, hracky dodava poslednich par patku nejaky jiny dobry soudruh... Ale nech to byt, nelam si s tim hlavu.. To jsou proste zanedbatelne detaily, ktere odlisuji tvuj stary dobry svet dopisovatele Halo novin od te neprijemne a hnusne reality.. ale nenech se tim zneklidnovat.. tvoje generace s tim uz si dozije.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu S-LV 00:14:20 22. 09. 2008
default.png
Re: Generační špunt Naprostý souhlas, s hudební školou to byl počin hodný pomníku:-( A smíšené hlídky? Už tady toho padlo dost, ale až k tomu dojde podívejte se kolegové jak a v jakém stavu nosí většina vojáků informu nebo třeba baret, pak si sáhněme do svědomí a objektivně a bez výmluv si dejme ruku na srdce ...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GENERACNI-SPUNT 23:22:01 21. 09. 2008
default.png
Předpokládám, že největší odborníci na armádu již nestihli ani zkrácenou zákl. vojenskou službu. Smíšené hlídky po r.1989 pamatuji již několikrát, a v řadě případů měla hlídka s paragány na Wilsoňáku daleko větší autoritu než dva nadstrážmistři, kteří si alespoň oholí hlavu aby vypadali tvrdě. Drbani především nevěděli co se od vojáků dá čekat. To že je střelec nebo operát PTŘS pouze vyučen, je pouze zástupný problém. Smíšené hlídky se v případě mimořád. bezpečnostních opatřeních používají běžně i na západ od našich hranic. Dlouhodobé nasazení vojáků u PČR se ani nepředpokládá, neboť je finančně náročné. To že je armáda preferovaná, není s ohledem na atlantickou orientaci naší vlády nic nového. Chtějí se především zavděčit svým novým bratrům při jejich válečnickém tažení za ropou. Proto se u nás např. redukují „vojska civilní obrany“ které se podle regulí NATO nesmí nasazovat v zahraničí(tak čemu jsou dobré…!). To že byla v Roudnici n/L. zrušena vojenská hudební škola,tak to by si žádalo zvláštní ocenění. Přežila pád C.K. Rak.uherska,Třetí říše, socialismu, ale ne vedení resortu flanďáky. Možná nyní půjde více na odbyt CD se známou ódou na radar. To že se nechce vrtulníkářům do „kotle“ se ani nedivím. Duralové plechy (na rozdíl od pancéřování Apače) toho moc nezachytí. Nová funkce „palubního střelce“ v transportním vrtulníku řady Mi-17 to nevytrhne. Když válčili Afgánci proti Rusákům, tak jim tam amíci nasr… plno ručních protiletadlových řízených střel, no a teď s nimi úspěšně „sundavají“ koaliční éra.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 22:03:52 21. 09. 2008
Pim Burger.jpg
Kosťa Tím pádem máte o důvod víc jít demonstrovat. Nicméně si myslím, že pořád máte k těm košilím a brigadýrkám přinejmenším zbraně, ale ty jejich vrtulníky jsou tam fakt jak kachny na střelnici. Ale popravdě jsem tu nechtěl vyvolat diskuzi, kdo je na tom hůř, spíš jsem chtěl vyjádřit slova souhlasu s postojem vojáků. Nikdo ze sebe nechce dělat snadný cíl.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio