Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Langer chce příští rok povolat k policii i vojáky (REDAKCE)

Langer chce příští rok povolat k policii i vojáky
ilustrační
Foto: redakce
Ministr vnitra Ivan Langer navrhl vládě v souvislosti s předsednictvím země EU, aby pro příští rok byla Policie ČR posílena o vojáky Armády ČR. Doposud byla armáda povolávána hlavně v souvislosti s možnými teroristickými útoky a jejich hrozbami, případně se i živelními pohromami. Počet povolaných vojáků by se měl od ledna do prosince 2009 zdvojnásobit.
Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 16. 09. 2008
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu ANDRAS 17:53:38 19. 09. 2008
Andras.jpg
Já společné hídky s vojáky taky zažil, a musím říci, že se na ně lze spolehnou více, než na značnou část našeho rozpadajícího se "souboru". Horkokrevní rozhodně nejsou. Kdo má známé v armádě, případně se účastnil nějaké mise pod záštitou OSN, nebo NATO, ví o čem mluvím. Apropo většinou bývají přidělováni výsadkáři.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LONGBOW 19:30:39 18. 09. 2008
default.png
Kterej kojot to vymyslel? Fajn,kdyz vojaky,tak brutalni prispevek za vedeni, kdo ponese odpovednost za zeleny mozky? Policajt ve treti platovce jako velitel hlidky? To si dela Ivanek prdel ne? A jeste jim dal 58cky?? Postrili pri prvnim konfliktu pul Vaclavaku.....a co,dyt je to jen voojak bez matury,za to muze policajt,on ho mel na starosti. A kdyz vojaka, tak i OT64kou s modrym majakem. Jinakl neberu...to sou mi napady,radej maj pridat a vylepsit podminky v PCR a maj o lidi postarano. Je to banda idiotu,nic vic, Ivan a kolektiv,vtip stoleti.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HLAVEN 17:52:46 18. 09. 2008
default.png
To je skvělý nápad od neministra. Už jsem zažili službu s vojákama. Jsou jak nesvéprávný. V autě seděj dva až tři a maj jednu velkou starost. ABY SE JIM NEZTRATIL SAMOPAL. Většinou se jedná o lidi bez maturity a nikdy nevíte co při zákroku s 58 vyvedou. Hlavně bych ze zkušenosti řekl, že jejich výplata za žádnou odpovědnost = EAZY MONEY.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DAVE007 23:44:56 17. 09. 2008
default.png
Tak to je dobrý, na civilní obyvatelstvo povolat armádu. Lidi, kteří o PČR neví nic. Sloužit bych tedy s nimi nechtěl, to bych si na zodpovědnost nevzal. První průser, který by oni vyvrbili svojí neznalostí zákonů a vyprovokováním od cizích lidí by pro mě znamenalo civil. Pro ně samozřejmě ne, za vojáky se vždy jejich nadřízení postaví.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 11:28:08 17. 09. 2008
default.png
Odbory ? Kdo zná výsledky včerejšího jednání, musí zůstat v němém úžasu. Je zřejmé, že odbory opětovně podlehly. Tvrdit, že každý policista v letošním roce dostane navýšen plat o 4 procenta a v roce příštím rovněž o 4 procenta bez navýšení tar.tabulek je hrubá manipulativní lež a odbory si toho musí být vědomy. Pokud si policisté, zejména řadoví, nechají porovnat současný stav platů s loňským rokem zjistí( a to důsledně s vynecháním postupu do vyšších tříd, či tar.tabulek a stupnic), že už nyní jsou v propadu a marně budou hledat 1,5 procenta navýšení. Pokud by to, co odbory vyjednaly byla pravda, musel by každý policista měsíčně brát od tohoto měsíce do konce roku o 1.500,-Kč navíc, napište za měsíc kolegové kdo to tedy bere.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 11:13:18 17. 09. 2008
default.png
Vojáky? Langer chce zřejmě, aby policisté, kteří se nerozhodli ještě odejít na vlastní uši slyšeli, že voják má 1 x vyšší plat a o nějaké práci už ani nemůže vykládat.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 10:39:32 17. 09. 2008
default.png
poslední zhasne nezapomeňte vojáky naučit základní věci....kde se zhasíná, kde se zamyká.... .-)) bo u PČR nikdo už není, kdo by to udělal .-))))

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu S-LV 09:27:05 17. 09. 2008
default.png
Uvidíme .... Také mám zkušenosti ze společných hlídek s vojáky, ale od té doby si myslím, že se kvalita lidí v AČR dost změnila. Pravdou ale je, že výcvik vojáků je úplně jiný... Je to asi stejné, jako kdyby si Vlasta půjčila lidi do Avgoše z běžného MOP ... ačkoliv jsou v AČR složky, které procházejí například výcvikem pořádkových jednotek, pořád je to úplně něco jiného ... Ale na druhou stranu až budou běžní lidé potkávat na ulicích smíšené hlídky s vojáky, třeba konečně uvěří tomu, že u PČR není všechno uplně v pořádku a přestanou věřit blazeovanému úsměvu našeho Ivana, který v médiích tvrdí, že je vlastně vše OK ....

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FRANTA2 02:04:56 17. 09. 2008
default.png
Nic moc dobré zprávy Myslím, že je to jasná ukázka toho, že ministr vnitra nezvládá svojí práci, pokud si potřebuje půjčovat lidi z jiného resortu. Pokud by to bylo něco mimořádného, jako povodně, proč ne, ale pokud jde o předem známé události a MV je nedokáže zajistit, prostě proto, že není nikdo, kdo by tu práci dělal, tak je něco asi hodně špatně a kdo ví, jak kdo ví, kam to půjde dál.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 01:23:05 17. 09. 2008
Pim Burger.jpg
... Tak příští rok povoláváme vojsko a další obnovujeme četnictvo...:-))

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio