Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Langer chce příští rok povolat k policii i vojáky (REDAKCE)

Langer chce příští rok povolat k policii i vojáky
ilustrační
Foto: redakce
Ministr vnitra Ivan Langer navrhl vládě v souvislosti s předsednictvím země EU, aby pro příští rok byla Policie ČR posílena o vojáky Armády ČR. Doposud byla armáda povolávána hlavně v souvislosti s možnými teroristickými útoky a jejich hrozbami, případně se i živelními pohromami. Počet povolaných vojáků by se měl od ledna do prosince 2009 zdvojnásobit.
Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 16. 09. 2008
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu KOSTA 21:47:16 21. 09. 2008
default.png
Pime,zřejmě jsi nezaregistroval,že jsme běžně nasazováni na zákroky pod jednotným velením proti různé zvěři jen v 92 a brigádyrkach na hlavách,nešlo jen o zasedání Nato a Mmf,ale děje se to celkem často i dnes,kdy vyjma PJ mají všichni ostatní skutečně kytky v ruce.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 21:28:31 21. 09. 2008
Pim Burger.jpg
s.lv Přesně tak. Oni neřekli, že se bojí létat v Afgánistánu a že nechtějí sloužit v armádě, ale jen to, že tam nebudou dělat cvičný terč pro kdejaký děcko s kalachem v slabě obrněném vrtulníku. Je to jako poslat policii hlídat hooligans se svazkem květin v ruce.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu S-LV 20:52:56 21. 09. 2008
default.png
To o medializaci malérů v rezortu je pravda, ale není to chyba řadových příslušníků AČR. To jsou kluci v podstatě jako my. Ať se Vám to líbí nebo ne ... Překvapuje mne jakto, že zkušený polda tolik věří tomu co slyší v médiích, teď narážím na ty vrtulníkáře. For:longbow-možná by jsi měl na věc stejný pohled jako ty piloti, kdyby Tě ve Felicii poslali jako doprovod VIP v Avgoši, je to přitažený za vlasy, ale princip je stejný. Nechápu proč se tu tolik lidí tolik povyšuje nad vojáky ... Ačkoli možná ano, je zatím opět ta všudypřítomná závist :-(

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LONGBOW 20:36:13 21. 09. 2008
default.png
Tak v tomhle muzu jen souhlasit, armada je svata,nedotknutelna, kazdy pruser se ututla a pritom si hrajou na pisecku jak deti a ze nastavujou krk v zahranicnich misich? Je to jejich prace. Ja nastavuju krk jen vylezu na beznou sluzbu na ulici a brecim? Ne. Viz. piloti vrtulniku? My jako mame jit do valky jo? To snad ne,ja jdu do cecka. To je armada? To ti pripada, ze tam sedi banda lidi, co sou tam jen od toho, aby si pohrali s vrtulnickem a sli s tucnou vyplatou domu. JA bych s nima nechtel slouzit. Zodpovednost za nic. At jdou do ulic, ale at maj sveho velitele a ten at podleha IMV. PAk si povime,jaky budou hrdinove.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KOSTA 20:20:07 21. 09. 2008
default.png
4 Andras jóó mám trošku averzi k protěžované Lidové armádě (Lidové odvozeno od slova KDU-ČSLidová, která jakožto strana kam větry tam plášť, má AČR pod patronátem snad už od dob vlády KSČ). Podívej se a srovnávej, když něco posere voják, zametá se to pod koberec (např. nedávno Prostějov), naopak u průseru policisty se to medializuje do extrémní velikosti a poté co se zjistí, že vše bylo úplně jinak je ticho po pěšině a nakydaná špína na PČR zůstane. Jakožto policista tělem i duší sloužící skoro celé porevoluční období to bohužel nemohu rozdýchat.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SOPTIK 19:41:50 21. 09. 2008
default.png
na co Policistů je dostatek, vždyť jen ve školách jich je tolik, že se kvůli tomu na klasických obvodech nenabírají ani ti policisté, kteří chtějí přejít. Nevím na co armádu, ta má své práce dost.Jinak taky máme nového odborníka na regulaci v Eu pana Želázka on nám jistě poradí.Myslím si, že policie na to stačí sama,ale musí využít svých schopností a hlavně managment musí chtít.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 13:36:15 21. 09. 2008
Andras.jpg
Kosťo, tak nevím zda jsi sloužil v armádě, ale z toho co jsi napsal lze usoudit jediné, a to jest absolutní neúcta k vojenské uniformě, a neznalost vojenského prostředí a prostředí mezinárodních konfliktů. Tu Srebrenici výtečně vystihl s.lv., a co se týče řešení problémů s místními opilci, tak to se velice pleteš, protože se např. v kosovu obdobné problémy řešili docela často. Místní policie, dokonale vybavená a vystrojená s pomocí OSN, funguje spíše jako "dohližitel", a většinu práce tam odvádí vojáci NATO potažmo OSN.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu S-LV 11:35:33 21. 09. 2008
default.png
Re: Kosťa Mám dojem, že trochu pleteš hrušky z jablkama. Neříkám, že je to šťastný nápad poslat vojáky do ulic, ale když už se tu zmiňuješ o Srebrenici, možná by jsi si měl zjistit k čemu tehdy opravňoval mezinárodní mandát vojáky, kteří tam byli. Když jsi takový odborník na tyto záležitosti, možná jsi slyšel i o demonstrativním pálení modrých baretů ... A nemusíme chodit daleko i u PČR jsou známé kauzy, kdy polda musel na lecjaký hnus na zásah z vyšších míst bezmocně koukat ... např. nakládačka poldům na Strahově :-( :-( :-( Je evidentní, že Tvůj postoj k našim vojákům je dost negativní a o rozsahu jejich výcviku toho asi zase tolik nevíš, tak se do nich nenavážej prosím. Odvadějí tam kus práce na kterou by řada z nás neměla odvahu. Chtělo by to více respektu kolego...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KOSTA 10:42:25 21. 09. 2008
default.png
for Andras Jsi příliš velký idealista, to že vojáci byli v misích není +, spíše jde o veké mínus. Vzpomeň na masakr civilistů v Srebrenici, kde vojáci (myslím to byli frantíci) koukali jak před jejich očima masakrují civilisty a nijak nezakročili, bo by mohly rozlobit útočníky a vyvolt konflikt. Naopak okažitá střelba akčního veterána z mise na opilého českého útočníka ohánějícího se pěstmi nebude v našich podmínkách to pravé ohřechové (IMV si pak na veliteli hlídky nahoní zlaté ostruhy). Uvědomi si, že vojáci Afgánské lidové armády (jak lze nazvat naše misionáře) nejsou cvičeni pro řešení problémů s místními opilci, ale naopak jsou cvičeni pro boj ve válečné zóně tj. napřd střílej a pak přemýšlej kdo byl kdo. PS: rozkaz zněl jasně, muž s koženou brašnou nesmí projít, nebyl čas ptát se kdo je kdo.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BEERBEAR 21:52:50 20. 09. 2008
default.png
Koukám že Ivan už neví co by roupama dělal. To může policii rozpustit rovnou a nahradit je vojákama a uvidíme co se stane :))).

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio