Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Přehlížení bezpečnostních rizik možná draze zaplatíme (REDAKCE)

Přehlížení bezpečnostních rizik možná draze zaplatíme
Nepokoje ve Francii 2007
Foto: neznámý
Příliv migrantů v souvislosti s připravovanou novinkou, takzvanymi zelenými kartami, může v budoucnu znamenat pro Českou republiku pořádně horký bezpečnostní problém. To vše v situaci, kdy se Česká policie podle mého názoru nenachází právě v nejlepší kondici. Čeští podnikatelé dostanou svou levnou pracovní sílu, jaké ovoce však tato novinka přinese běžným občanům?
Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 12. 10. 2008
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu MICHAL 02:41:57 15. 10. 2008
michal.jpg
Jak to tady tak čtu, chybí mi tu jedna úplně zásadní věc (která "unikla" i panu Zimmelovi). Většina zemí, o kterých je tu řeč, má bohatou koloniální historii a jejich "přistěhovalci" do nich většinou přicházeli jako jejich "právoplatní" občané, nebo občané "bratrských" privilegovaných států. Jenže se ukázalo, že to s jejich občanstvím není tak jednoduché. Ghetta ve Francii, Británii, Belgii nebo Holandsku jsou důsledek; ty státy zkrátka svým občanům nemohly zakázat přistěhování do země. My si prostřednictvím zelených karet vybírat můžeme a budeme. Určitě je dobře bránit tomu, aby Romové žili v ghettech a aby podobný osud nepotkal i přistěhovalce, kterých bude v budoucnu určitě víc a víc. Určitě je potřeba myslet na bezpečnostní rizika, která imigrace přináší a určitě se od těch zemí máme co přiučit - ale taky je docela zbytečné se pořád strašit tím, že to tady bude za pár let jako ve Francii.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BAJRAS 01:24:52 15. 10. 2008
Bajras.jpg
hetzer I mezi těmi z Afriky na zelené karty budou lidé slušní a "ti druzí, nepřizpůsobiví". Autoritou jsem v daném případě neměl na mysli romského policistu, ale vzdělaného příslušníka komunity, kterého budou respektovat a který bude schopen motivovat rodiče a vytvářet takové podmínky pro volnočasové aktivity a prostředí pro děti, které zamezí jejich inklinaci k závadovému chování. Pokud chceš cizince automaticky řadit mezi problémové, děláš chybu. Pojmy jako enkulturace, akulturace aj. jsou v dnešním globálním světě nezbytností a nemáš žádné prostředky, jak situaci zabránit. Nevytvoříš-li podmínky pro adaptaci těchto lidí, přijdou problémy, které sem kopíruješ. A to bez rozdílu, zda budou nebo nebudou zelené karty. Ty jsou vytvořeny zejména pro legalizaci a kontrolu příchozích pracovníků.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BAJRAS 00:44:03 15. 10. 2008
Bajras.jpg
pro Hetzer nepleť páté přes deváté a nepřipisuj mi věci, které jsem nenapsal, děkuji.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HETZER 00:36:55 15. 10. 2008
default.png
Publikováno: 18.8.2008 | Rubrika: Aktuality O víkendu zažil quebecký Montréal pouliční násilnosti obdobné těm z pařížských předměstí. Znovu tak vyšly na povrch velmi křehké vztahy mezi policií a imigrantskou omladinou. V sobotu v "citlivé", tj. multietnické imigrantské, zóně severního Montréalu hodlala policejní hlídka v parku zadržet osobu, podezřelou z příslušnosti ke zločineckému gangu. Policisty rázem obstoupila asi dvacítka imigrantů a napadla je. Policisté použili střelnou zbraň, přičemž postřelili tři z útočníků. Jeden mladík na následky zranění později zemřel. To spustilo v neděli vlnu pouličního násilí. Imigranté vytáhli do ulic, zapalovali vozidla, rozbíjeli výkladní skříně a rabovali. Přítrž jim pozvolna učinili až policejní těžkoodenci.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HETZER 00:34:25 15. 10. 2008
default.png
Bajras ze je v evrope plno muslimu vim. a ty pochopis co jsem myslel az jich tady bude tolik co na zapade. ze zapadu k nam nepujdou, tam se maji lip, ale zelene karty jim umozni prijit primo z afriky. pak dopadnem jako britove: Britská vláda potichu přitakala na delegování pravomoci na islámské tribunály. Tyto tribunály rozhodovaly doposud nepravomocně v islámských komunitách občanské spory na základě islámského práva šaría a jejich rozhodnutí nebyla oficiálně vykonatelná. Napříště budou rozhodnutí sítě pěti islámských tribunálů v oblasti rodinného práva, domácího násilí, ale i finančních sporů potvrzována okresními soudy za pravomocná a vykonatelná, coby plnoprávná součást britského justičního systému. Církevní představitelé jakož i mnozí politici se obávají zdvojkolejnění právního pořádku v zemi. Jednoho systému na základě common law a druhého pro muslimy na základě práva šaría.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HETZER 00:30:02 15. 10. 2008
default.png
Bajras chces angazovat jednotlivce z jejich minority? treba jako v Britanii?: Publikováno: 5.6.2008 | Rubrika: Evropa Ilustrace Policista pro podporu komunity nařizuje dvěma křesťanským kazatelům zastavit roznášení letáků hlásajících evangelium v převážně muslimské čtvrti v Birminghamu (Velká Británie). Kazatelé prohlašují, že byli varováni pod trestem vězení, pakliže se nepřestanou dopouštět tzv. „zločinu nenávisti.“ Zároveň jim bylo vyhrožováno bitím v případě, že se vrátí do čtvrti. Incident vyvolává strach, že „oblasti, kam křesťané nemají přístup“ se v britských městech množí, jak ostatně připomněl biskup Rochestru Michael Nazir-Ali letos v Sunday Telegraph. Artur Cunningham (48) a Jozef Abraham (65), oba evangeličtí kazatelé, žalují West Midland Police pro znemožnění vykonávání jejich zaměstnání. Oba kazatelé vykonávají šíření evangelia jako své zaměstnání. Jozef Abraham řekl: “Nemohu věřit, že se to stalo v Británii. Biskup Rochestru byl kritizován Anglikánskou církví za své prohlášení o „oblastech, kam křesťané nemají přístup.“ Má však pravdu, v mnoha městech existují místa, kam křesťané nemají přístup a kde nemohou učit evangelium.“ Tito dva popisují chování policie jako „hluboce znepokojující.“ Kazatelé, oba z Birminghamu, rozdávali letáky na Alum Rock Road v únoru, kdy začali mluvit se čtyřmi mladíky asijského původu. Policista pro podporu komunity (PCSO) přerušil konverzaci a začal vyšetřovat oba kazatelé. Když policista zjistil, že jsou oba Američané, ačkoliv žijící v Británii po mnoho let, spustil tirádu proti prezidentu Bushovi a válce v Iráku a Afghánistánu. Cunningham řekl: “Odvětil jsem, že to nemá nic společného s evangeliem, které kážeme, policista se na to stal agresívním.“„Řekl, že jsme v muslimské čtvrti a že tam není dovoleno učit křesťanské náboženství. Řekl, že se dopouštíme „zločinu nenávisti“, když přemlouváme mladíky k opuštění islámu a řekl, že nás předvede na policejní stanici.“ Kazatel odmítl dát PCSO svou adresu. Policistovo chování bylo „ohrožující a zastrašující.“ Kazatelé prohlašují, že jim „doporučil“, aby se nevraceli do této čtvrti. Při odchodu řekl: “Varuji vás, přijdete-li nazpátek, budete biti... byli jste varováni.“ West Midland Policie se odmítla omluvit s tím, že incident byl plně vyšetřován a že policista dostal trénink a školení v porozumění co je „zločin z nenávisti“ a školení v komunikaci s osobami.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 23:48:20 14. 10. 2008
Pim Burger.jpg
Dave007 Zase se neshodneme. Znám okolo sebe spousty podnikatelů, co si vydělávají poctivě, jsou slušní ke svým zaměstnancům a na všechno, co mají, si poctivě vydělali. Co se týče šizení státu na daních, tak se nenech mýlit, že v Německu se tohle nedělá...:-))Díky jejich neskutečně složité daňové soustavě a byrokracii se to tam stalo téměř národním sportem...:-))My jsme si vůbec s Němci hooodně podobní!!:-))No a ani v dalších otázkách s tebou nemohu souhlasit, ale asi to nebudu řešit. Nechci vypadat nenažraně a zabrat si tu všechno místo pro sebe...:-))Kdyžtak jen stručně. Poznal jsem spoustu Turků a nebyly s nimi žádné problémy. Problémy dělají lidé z DDR, Rusáci a Poláci ( ponejvíce). Zrušením sociálních dávek se nic nevyřeší, osobně se mi líbí návrh litvínovské radnice, podávat dávky ve stravenkách. Je to velmi chytré a účelné. Taktéž snižování dávek, pokud dítě nechodí do školy. Tím, že sebereš těmhle lidem poslední příjem, jen zvýšíš prostor pro lichvu, která je v romské komunitě prý už tak ohromná. Nic se tím nevyřeší, jen vzroste sociální napětí a kriminalita.Pokud jde o Vary, tak Vary nepatří ukrajinským dělníkům, ale ruským "podnikatelům",kteří zde jsou však již od dob komunismu. Stejně jako naši Kočkové a Ďuričkové, i oni se dokázali etablovat v kapitalisty velmi rychle. S tím rozdílem, že se většinou jedná o bývalé důstojníky KGB a jiných organizací. Co se týče zkoušky z jazyka, tak by jí mnohdy potřebovali nejen cizinci...:-))

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BAJRAS 23:43:08 14. 10. 2008
Bajras.jpg
Dave007 problém nespočívá (ve většině případů) v tom, že neposílají děti do škol, ale v jejich výchově v rodinách a přípravě na školní docházku. Díky tomu pak mají děti problémy s jazykem a se začleněním mezi ostatní žáky. Tam je problém a je nutné využít nejlépe jednotlivce z jejich minority, kteří mají přirozenou autoritu a budou "tlačit" na rodiče dětí, aby se jim více věnovali a připravovali je na vzdělávání ve školách. Tudy vede cesta. Vzdělání samotné nic nezmění, pokud na něj nebudou děti připraveny.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DAVE007 23:18:17 14. 10. 2008
default.png
Nemůžeš srovnávat německého podnikatele s českým, to nejde. Německý podnikatel si hledí, aby mu firma dobře klapala, aby zaplatil včas a řádně daně a snaží se vycházet se zaměstnanci. Český podnikatel chce co nejrychleji zbohatnout, ošidit stát jak to jen půjde na daních, ještě si domů pořídit dvě OA, které si odepíše z daní, zaměstnancům vyplácí min. mzdu a zbytek dává na ruku a k tomu všemu ještě podplácí úřady, aby zavřeli oči. Tak že nelze srovnávat Německo s ČR. Ale pokud naši podnikatelé potřebují levnou sílu, tak ať naši zákonodárci zruší sociální dávky. Myslím, že i ti nespokojení romové (90%) budou muset pracovat a protože na vzdělání kašlou, tak budou muset začít jako levná pracovní síla. Poté pochopí, že občané České republiky mají naprosto jinou mentalitu a možná i romové začnou své děti posílat do škol, aby získali vzdělání. Ale pozvat si sem levnou pracovní sílu bude utopie pro náš stát. Podívej se, jaké problémy má Německo s občany Turecka, Francie s afričany a podívej se do Karlových Varů, tak by to mohlo za chvíli vypadat v celé ČR. for honzad: Ano s USA jsem to tak chtěl vysvětlit, chrání si svoji demokracii, svůj stát, svoje kulturní hodnoty. Však člověk, který chce v USA získat občanství musí složit zkoušku z jazyka, ústavy a historie. Pro ČR bych stanovil pouze jazyk.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 21:56:33 14. 10. 2008
Pim Burger.jpg
Dave007 Jsem historik. Slovo Rom se používá od roku 1971, kdy v Londýně proběhl jejich sjezd, na kterém se shodli, že slovo cikán ( Zigeuner, gitano atd.) je označení hanlivé a v dnešní společnosti politicky nekorektní. A jak jsem už naznačil, není to jen otázka češtiny, ale třeba i němčiny, španělštiny a dalších. Němci nikdy neřeknou Zigeuner, ale jen Roma nebo Sinti. Když si dovolím odbočku, např. německé slovo Tscheche ( Čech) bylo taky kdysi hanlivé... Ale zpátky k věci. Jak už asi tušíš, nikde nesloužím, ale mám známé na letišti Ruzyně a myslím, že tuším, o čem mluvíš ( jen mí známí to vždy vyprávějí trošku barvitěji8-)) ). Jenže já neříkám, abychom otevřeli hranice všem a vždy, ale jde spíš o to, abychom udrželi náš stát nad vodou. Jak jsem tu již několikrát psal, tak náš stát potřebuje právě tuto pracovní sílu na nejnižších ( v některých oblastech i na vyšších) postech. Tak to je. Co se týče braní práce, tak sis tím pěkně naběhl. Jsou tomu tři měsíce, kdy jsem se vrátil z půlročního pobytu v Německu. Mnoho lidí tam tvrdí přesně to, co ty. Nebudeme otvírat pracovní trh novým členským zemím, protože lidé z těchto zemí berou nám, Němcům, práci. A jaká je realita? Přijel jsem tam, legálně jsem si tam přes agenturu našel dělnickou práci. První den jsem vyplnil formulář, druhý den mi volala, že pro mě má práci. Šel jsem do firmy, kde se ke mně chovali jako ke komukoli jinému - šéf byl milý, spolupracovníci v mezích možností taky. Proč mě vzali tak rychle? Nikdo to nechtěl za ty prachy dělat. Nebylo to nějak extra málo, vydělal jsem si, na české poměry, velmi slušné peníze. Jenže Němci prostě nepůjdou jen tak dělat dělnickou profesi, protože je to pod jejich úroveň. A jak to skončilo?? Když jsem odjížděl domů, šéf se mě ptal, jestli se ještě vrátím, že mu chybí spousta lidí. Bohužel jsem nemohl. Německé zákony mi zakazují pracovat déle jak čtyři měsíce nebo určitý počet hodin. Co z toho plyne?? Celé je to o ničem. Ukrajinci a Mongolové a řada různých lidí tu dělá práci, kterou Čech dělat nebude. Stačí se podívat do stavebnictví. Najdete tam Čecha na vyšší pozici, pod ním pár Slováků a pak jen Ukrajince. Ale ani to nestačí. Už ani Ukrajinců prostě není dost a stavební firmy stále někoho hledají. A takhle je to po celé Evropě. Tihle lidé nikomu práci neseberou, stejně jako jsem jí nikomu nesebral já. Co se týče přizpůsobivosti jednotlivých etnik, tak se prostě budou muset přizpůsobit. Chápu, že se nechceš cizinci přizpůsobit, ale to ani já. Chci jim jen trošku vyjít vstříc, pochopit je a pomoct jim se etablovat do naší společnosti. Pokud nechtějí, šup s nima pryč, o tom není žádná diskuze. Jo a ještě jedna poznámka. Už vidím Němce s Rakušanem, jak ti u nás dřou na stavbě...:-)) Myslím, že právě lidé ze starých členských zemí se sem nepohrnou, máme tu dost Slováků díky jazykové příbuznosti a určitě i hodně Poláků, kteří však míří raději do VB nebo Německa. Spousta lidí od nás míří stejným směrem. Odkud tedy máme brát lidi?? Osvětli mi to?? Já vidím jedinou možnost v zemích mimo EU, protože ti jsou ještě ochotni u nás dělat.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio