Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Přehlížení bezpečnostních rizik možná draze zaplatíme (REDAKCE)

Přehlížení bezpečnostních rizik možná draze zaplatíme
Nepokoje ve Francii 2007
Foto: neznámý
Příliv migrantů v souvislosti s připravovanou novinkou, takzvanymi zelenými kartami, může v budoucnu znamenat pro Českou republiku pořádně horký bezpečnostní problém. To vše v situaci, kdy se Česká policie podle mého názoru nenachází právě v nejlepší kondici. Čeští podnikatelé dostanou svou levnou pracovní sílu, jaké ovoce však tato novinka přinese běžným občanům?
Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 12. 10. 2008
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu BINGO 15:06:55 14. 10. 2008
default.png
4Bajras: A má policie zadokumentováno a jedná? Ostatně byl tam i trestňák (výrok: kun.. špinavá česká), kdy pokud by tento výrok byl směřován opačně ( k příslušníkům menšiny), tak už bylo pachateli výroku dávno sděleno. Neřekl jsem, že se policisté měli pustit do zákroku, ale že má být zjednána spravedlnost! Tedy pachatelé měli a mají být stíháni. Jsou? Možná by to mohl být zajímavý podnět pro redakci, aby zjistila, jak se věci mají. Je jasné, že situace (resp. síly a prostř.) na zákork nebyly, ale tím spíše by agresivní jedinci měli zjistit, že se jim takové jednání nevyplatí. Pokud na základě jejich jednání se jim nic nestane, tak je všechno špatně. Lidé z DS budou mít (bohužel oprávněný pocit, že se tady z strany OČTŘ neměří stejným metrem a lidé kolem "bosse" budou mít pocit, co všechno jim projde. A to, že "s jídlem roste chuť" není žádná spekulace, to je věcná logika sociálně-patologických jevů.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BAJRAS 14:49:40 14. 10. 2008
Bajras.jpg
pro bingo Také nesouhlasím s vyjádřením Pima, nic to na věci ovšem nemění. Tvé jednoduché vyjádření "policie se nechala vytěsnit demonstrací síly" je právě laciný populismus a netuším, o čí přízeň tímto usiluješ. V dané situaci a při početních stavech policistů na místě, bylo logicky netaktičtější zabránit fyzickému střetu a nevyhrotit situaci. I to je mj. povinností policie. Policie i díky médiím a vlastnímu zadokumentování může následně podezřelé ze spáchání TČ či přestupků proti občanskému soužití dodatečně řešit a věřím, že je řešit bude i navzdory všemožným tlakům. Nebyl jsi na místě, takže nemůžeš hodnotit situaci a věř, že ani těch 10 (později 20 kolegů) by při rvačce 90 lidí moc nepomohlo a výsledkem by bylo několik těžce zraněných lidí. Ale průchod práva by byl dle tebe okamžitě učiněn. Bravo. Píšeš o příští reakci, ale zde se jedná o pouhé spekulace. Na místě bude jistě mnohem více policistů, kteří budou schopni případný zákrok dotáhnout do konce a konflikty řešit přímo. Živě si dokáži představit, kdyby se těch pár policistů posbíraných ze všech oddělení v okolí pustilo do zákroku a ten nezvládlo. Reakce by byla mnohem horší a ve svém důsledku by to mimo DS odnesli právě ti slušní Romové, kteří s tím nemají nic společného. V dané chvíli mohli policisté na místě max. svým tělem zabránit slovní, hrubé a sprosté konfrontaci z úst tzv. "Bossů", což někteří z nich učinili. Tolik jen na obranu policistů, kteří byli v nezáviděníhodné situaci a vyřešili ji na místě dle mého názoru tím nejmírnějším a nejvhodnějším způsobem. B.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BINGO 12:24:18 14. 10. 2008
default.png
Pim Burger Populista, hokejista, masochista nebo třeba pacifista, to je jedno. Všichni mají svá ústavní práva a k nim asi patří i to, projít po sídlišti aniž by jim někdo vyhrožoval fyzickou újmou! A že je v tomto případě o jejich práva ukrátili příslušníci národnostní menšiny a to za fakticke nečinnosti policie je smutná (a nebezpečná) vizitka. A ještě jedna malá poznámka: Jak víš, že ti lidé z DS v tom Litvínově jsou "populisté"? Třeba nejsou populisté, ale opravdu věří, tomu co dělají a říkají. Třeba žijí v jiné části severních Čech a s tímto etnikem mají své osobní zkušenosti. Jak může tedy Pim soudit, že jsou to laciní populisté, kterých se nestojí za to zastávat? Přece to, že mi někdo není sympatický nemusí nutně znamenat, že nemá svoje práva.. A že policie má zůstat pasivní. Ta situace je přímo ukázkou toho, jak začít budovat gheto, jakých je nyní v Francii si 700, tedy čtvrť, kam se policie už neodvažuje. V tomto případě zůstala policie pasivní tváří tvář hrozbě konfliktu a nezejednala půchod právu. To, že nakonec nebyl usměrněn onen "boss" je velmi špatný precedens pro celé okolí, neboť se před širokým publikem ukázalo, že policii je možně vytěsnit demostrací síly a vidinou konfliktu. Co myslíš Pime. Jak bude "boss" a příslušníci jeho skupiny reagpovat příště? Myslíš, že do příště se naučí respektovat práva jiných a respketovat uniformu, nebo jim spíš ještě více narostou ramena?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HETZER 10:59:17 14. 10. 2008
default.png
Pim Burger ja myslim ze zakon maji dodrzovat vsichni, bez ohledu na politicke presvedceni a barvu kuze a vsichni take maji pozivat ochrany zakona. co se tyce tveho vyroku "tak se divím, že se někdo může zastávat těch tupounů z Dělnické strany" tak v tomto pripade to nebyli oni kdo porusil zakon. kdo priste ti nebude stat za to aby ses ho zastal? ma si snad policie vybirat koho bude chranit a koho ne?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 07:58:13 14. 10. 2008
Lukas Heinz.jpg
re oprava ... falešná humanita. (No jo to je tak když jde člověk pozdě spát)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 01:37:13 14. 10. 2008
Lukas Heinz.jpg
re Pim Burger (Tento příspěvek nevyjadřuje názor redakce, ale pouze názor přispěvatele) Na toto musím reagovat: Myslím, že si trefil hřebíček na hlavičku. Je jen škoda, že stejně věcně a trefně neumí ruzné situace vyhodnocovat mnozí manažeři a hlavně zákonodárci. Bohužel Pime tvá osudová chyba je, že vlastníš zdraví selský rozum a to se bohužel v dnešní politice ani managementu nenosí. Co se týče článku nemyslím si, že by byl nějak xenofóbní. To je bohužel hodně zprofanované slovo, které dnes používá kde kdo. Mnohdy i tu co neví co to znamená. Ale to dle mého není tvůj případ. Článek je podle mně možná trochu přehnaným varováním, jak můžeme dopadnout, pokud dovolíme, aby místo zákonů, zde vládly hezká populistická slova a falešný humanismus.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 00:44:17 14. 10. 2008
Pim Burger.jpg
Článek Souhlasím s TadeasemB. Článek mi přijde nevyvážený a xenofobní. Za prvé, ne za všechno můžou přistěhovalci. Za druhé, autor nějak zapomněl na to, že ruskojazyčné gangy tady jsou už teď a to žádné zelené karty neexistují. Tihle lidé nepotřebují zelené karty, aby se sem dostali - stačí podmáznout pár úředníků. Navíc spousta trestné činnosti souvisí s tím, že se k nám lidé snaží dostat nelegálně a toho využívají právě různé mafie. Za třetí jsou zde již zmíněné ekonomické faktory - Češi vám prostě nepůjdou makat za osmičku do fabriky nebo na kasu do suprmarketu. Už dneska to v pražských obchoďácích vypadá jako v malé Bratislavě. Dalším závažným problémem je vymírání celé Evropy. Bez přistěhovalců tu za pár desetiletí prostě nikdo nezbyde, ať se vám to líbí nebo ne. Neříkám, že s cizinci by se u nás nemělo nakládat tvrději ( např. jako v Německu), ale rozhodně zelené karty neberu jako zásadní problém. Problémem zůstává špatná legislativa a špatná vymahatelnost práva. Za to ale nemohou cizinci. Příště bych doporučil být trošku vyváženější. Co se týče příspěvku Vlasty, tak se divím, že se někdo může zastávat těch tupounů z Dělnické strany. Je to banda populistů, co se snaží zviditelnit populistickými hesly a jakýmisi Ochrannými oddíly. Je to jen hnusná pakáž, o nic horší, než ti, kteří na ně plivali. Když už jsme u toho, nechápu, proč Vlasta pod tenhle článek dala svůj příspěvek o sídlišti Janov. Tam se přece vůbec nejedná o přistěhovalce, ale o občany ČR. Problémy s romskou komunitou jsou, to ví každý, ale populismem se nic nevyřeší. Co se týče zásahu-nezásahu policistů, tak mi nepřišel až tak špatný, jak to hodnotí článek. Pár "dělníků" bylo mokrých a poplivaných, ale nedošlo k násilí. A jak jsem viděl ten dav, tak při sebemenším náznaku byli ochotní bít hlava-nehlava každého, kdo by se jim tam naskytl. A k tomu nedošlo. Samozřejmostí usměrnění toho "bosse", pokud neuposlechl výzvy policisty, ale otázkou zůstává, k čemu by došlo, kdyby se o to policisté pokusili s tím davem v zádech. Nejde o to, ho nepotrestat, ale spíš o to, sbalit ho, až budou všichni rozptýleni doma. Toť můj názor.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu VLASTA 22:50:09 13. 10. 2008
default.png
podobné problémy s menšinami ve světě? i u nás! citace z "Mosteckého deníku" viz stránky UBS-MV.eu ze dne 10. 10. 2008 (22:39)včetně odkazu na celý článek včetně foto + videa "Romský boss zařval: „Jestli se do Janova vrátíte, vyhlásíme vám válku! Všem. I policistům!“"Dvě dívky a deset hubených mladíků z radikální Dělnické strany vyráží v dvojstupu po chodníku k panelákům. Jsou v černém, na rukách pásky s logem meče a zkratkou OS-DS (Ochranné sbory Dělnické strany). Dostávám od nich leták: „Naším cílem není vyvolávání konfliktů s nepřizpůsobivou cikánskou menšinou. Svým varovným nasazením se snažíme upozornit na problémy slušných místních občanů.“ „Nacisti!“ „Do plynu s váma!“ „Gestapáci vymr..ní!“ křičí na ně přes silnici několik romských hromotluků. Na parkovišti stojí pár policistů. Radikálové jdou tiše dál.Nad školou se zastaví u policejního vozu. Romové vyskakují z aut, kterými zatarasili silnici. Asi dvacet jich obklíčí radikály. Obří Rom přistoupí k mladíkům. „Kdo z vás tady tomu velí?“ zeptá se výhružně a postaví se ke dveřím policejního auta. Policista, mladíček, chce vystoupit, ale nemůže. Starší policista přichází z druhé strany s obuškem. Blíží se další policisté. Čekají, co se bude dít. Romský boss Vilda Matej kráčí s golfovou holí k nejmenší radikálce. Zvedá ruku k její hlavě, ale ona ho instinktivně odstrčí. Boss k ní jde blíž a řekne: „Co tady děláš? Seber se a jeď ty kun.. špinavá česká, rozumíš? Na co si hraješ? Jako, že si fašistka?“ Dívka se mu stále dívá přímo do očí. Něco mu tiše říká. „Co? Máš bobky, viď, bojíš se. Chceš, abych tě odved na trasu a šlapalas´ tam celej život, ty děvko jedna! Neser mě ti říkám, vypadněte tady vocuď!“ ztrácí nervy Rom. (záznam výpadu proti dívce najdete na videu). Radikálové stojí jako svíce. Mlčí. „Vy sráči vymr…ý! Vás tady roštípu, vy sráči!“ křičí na radikály další romský pořízek v mikině německé značky Thor Steinar. Pes strážníků štěká. Romové krouží kolem radikálů. Starší Rom vstoupí do hloučku mladíků a na jednoho namíří prstem: „Jste tu naposled, rozumíš?“ Policista žádá Roma, aby se stáhl zpět. „Tak si je odveď, vole, ty mr.ky špinavý,“ vyslechne si policista. Žádá Roma o občanku. „A jim nevezmeš doklady, do pi..?“ Policista výzvu opakuje. „Jdi do pi.., hovno ti dám,“ odpoví mu Rom. Policista trvá na svém. „Dej mi pokoj!“ odsekne Rom. „Jménem zákona vás vyzývám, dejte…!“ Rom sahá do kapsy. Obr vytáhne násadu od sekery. Ostatní začnou plivat na radikály. Smějí se, když někoho strefí. Někteří radikálové sklopí hlavy. Obr jednomu z nich dvakrát plivne vodu z lahve do ucha. Policisté vstupují mezi ně. Obr natáhne ruku a lije na radikály zbylou vodu z lahve. Policista mu stáhne ruku dolů. Obr hodí jednomu mladíkovi PETlahev na rameno. „Odveďte je vocuď! Já taky nechodím na náměstí k tomu buz…….i starostovi a nevyhrožuju mu tam!“ křičí na policisty romský boss. Romský kluk chce vidět víc. Strážník ho za kapucu tahá zpátky. "Hele nešahej na toho malého! Nech ho bejt, ti řikám!“ zuří boss. 10.25 Radikálové volí ústup. Policisté jim udělají místo. „Sem už nepláchnete!“ volají Romové. Jdou za radikály. „Já se neposeru z toho, že si policajt, věříš tomu?“ řekne boss majorovi Tomáši Hrabovskému, veliteli policejních opatření. „Tady ty mr.ky se možná poserou,“ dodá boss a ukáže holí na strážníky. „Uklidni se!“ varuje ho major. „Vy se uklidněte, ty vole!“ křičí boss. Kolem projedou dva policejní antony se zakuklenými těžkooděnci. Radikálové si stěžují policistům, že nezasáhli. „Oni tam do nás strkali, plivali a nadávali a vy tam jen stojíte,“ říkají. „Strkání jsem tam neviděl. Ten, co vám nadával, se myslím řeší. Jestli plivali a lili na vás vodu, tak to je občansko právní spor,“ říká policista v baretce. „My zasáhneme, když nastane krajní situace,“ dodá. „Takže až se nám něco stane,“ zlobí se dívka. „Buďte rozumní. Přišli jste do romského ghetta, co jiného jste tu čekali,“ říká radikálům major. Ptám se dívky, co cítila, když jí Rom vyhrožoval. „Pocit vzteku. Vadí mi, že mě veřejně urážel a policie nic nedělala,“ odpoví.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BINGO 18:32:43 13. 10. 2008
default.png
Tohle je určitě Tohle je určitě dost důležité a zásadní téma. Problémy jaké mají s menšinami ve Francii, ale i v Holandsku či Belgii i jinde jsou pro nás těžko představitelné, ale to neznamená že jich nutně budeme v budoucnu uchráněni. Spíše naopak. Ale je už jasné, že pokud policisté nemohou do čtvrtí ve vlastním městě a celé čtvrtě se tak ocitly mimo dosah vymáhání práva jinak závazného pro všechny obyvatele země,tak to ukazuje, že liberální přístup a jakékoliv uhybání od vymáhání zákona( a to od všech!! bez ohledu na rasu, barvu a vyznání) je cesta do hodně, ale opravdu hodně, velkých problémů!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HETZER 18:18:51 13. 10. 2008
default.png
tady neco k tematu: www.policista.cz/diskuze/tema/309/

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio