Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Přehlížení bezpečnostních rizik možná draze zaplatíme (REDAKCE)

Přehlížení bezpečnostních rizik možná draze zaplatíme
Nepokoje ve Francii 2007
Foto: neznámý
Příliv migrantů v souvislosti s připravovanou novinkou, takzvanymi zelenými kartami, může v budoucnu znamenat pro Českou republiku pořádně horký bezpečnostní problém. To vše v situaci, kdy se Česká policie podle mého názoru nenachází právě v nejlepší kondici. Čeští podnikatelé dostanou svou levnou pracovní sílu, jaké ovoce však tato novinka přinese běžným občanům?
Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 12. 10. 2008
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 17:18:31 13. 10. 2008
Lukas Heinz.jpg
re Tadeas Bylo by zajímavé zjistit jak v jednotlivých zemích EU došlo k tak masivní eskalaci národnostních nepokojů. Bohužel mám pocit, že právě tímto se nikdo nezabývá. myslím, že právě to by naší zemi pomohlo vyvarovat se stejných chyb. Nenazval bych článek xenofóbním. Spíše je psaný z pohledu policisty, který měl celý svůj profesní život co dočinění s organizovanými cizojazyčnými gangy. Z pohledu civilisty to může vypadat xenofóbně. buhužel zkušenosti poldy s emigranty jsou mnohdy i u nás tvrdé. Ze své zkušenosti mohu říct, že se bohužel setkávám čím dál častěji s imigranty, kteří tuto zemi považujou za jakousi dojnou krávu, která se o ně musí starat, bez jakékoliv potřeby dodržovat zákony nebo řád této země. Mnoho lidí si neuvědomuje, že naše zákony jsou vůči cizincům v mnoha případech doslova bezzubé. Tam kde mistní drban skončí ve výkonu trestu, cizinec proklouzne české justici mezi prsty jakoby nic.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu TADEASB 17:04:34 13. 10. 2008
default.png
Působí to na mě dost xenofobisticky. Když jsme vstupovali do shengenu, tak se Němci a Rakušané mohli zbláznit, že strašně naroste kriminalita a že v pohraničí nebude v noci bezpečno. Tehdy jsem jenom nevěřícně kroutil hlavou, a to samé dělám i teď. Stejně jako Němci považují Rakušany za odpad z východu (také mě to překvapilo), stejně jako v západních zemích považují za mafiány nás, stejně tak i my budem automaticky všechny na východ od nás považovat za "bezpečnostní riziko". Výše popsané problémy nebylyzpůsobeny zelenými kartami, ale usidlovaním přistěhovalců v izolovaných čtvrtích, kde to dopadlo tak jak to dopadlo.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio