Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Začal soud s policisty z Vratimova (REDAKCE)

Začal soud s policisty z Vratimova

Foto: Ilustrační

Frýdecko-místecký okresní soud začal v pondělí řešit úplatkářských aféru, která se týká policistů. Na lavici obžalovaných usedlo téměř celé obvodní oddělení z Vratimova. Tedy deset dnes už bývalých policistů a jeden strážník šenovské městské policie. Podle obžaloby od řidičů vymohli úplatky v celkové hodnotě okolo 35.000 korun.

Autor: Dušan Stuchlík
Publikováno: 03. 02. 2009
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu MARTINPEC 20:11:00 30. 01. 2009
default.png
Jiriku, problem byl v tom, ze se ten pan stoural uplne v jinych vecech, nez v tom, ze bych mel chtit nejake penize. Ale to bys musel precist spisovy material. JA se dozvedel, o co vlastne melo jit az teprve z usneseni OSZ. Jinak jsem byl vedle,jak ta jedle. Ale dneska to mas uz jedno. Uz je to za mnou a muzu jen poradit ostatnim a vzit si ponauceni a zkusenost z cele te situce. Ale uz to nehodlam resit, jestli nekdo ma nejaky dotaz mohu poradit, ale jinak uz to nebudu resit. Jak rika monetg, kdo s tim nema zkusenosti, nedovede si predstavit,jak to chodi,proto jsme tu my,abysme popr. poradili. Tak se mejte jak nejlip umite.......

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JIRIKKK 16:46:36 30. 01. 2009
default.png
for MartinPec Nezlob se kamaráde, ale bavit se sněkým o nějakém zákroku 2 hodiny a nezjistit při tom proč se mě na to vyptává je trochu mimo...pokud mě neřeknou proč se na to ptají tak mlčím a pošlu je někam ne? Ale ted už to asi budeš vědět co?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MONETG 14:26:26 30. 01. 2009
default.png
re:MartinPec Presne tak bez pravnika vubec nic. Plne souhlasim!!!!! A na ty Vratimaky jsem zvedavej jak to dopadne???????

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTINPEC 12:09:14 30. 01. 2009
default.png
to monetg Jasny no,asi mas pravdu. Ono se lehce rika,bojovat s inspekci a nedat se,ale me treba jednou prisel nejakej pan podplukovnik a zeptal se na zakrok, ktery byl mesic na zpet. Diskutovali jsme o tom 2 hodiny a ani jsem tehda nevedel proc se na to pta. No dva mesice byl klid a najednou dopis z OSZ, 14dni pred vanocema, ze jsem trestne stihan pro prijimani uplatku a zneuziti pravomoce ver. cinitele. Takze takova solidni hra IMV " o mne beze me". Tak jak bojovat, kdyz ani nevis, ze se neco deje a kdyz to jednou lezi na stole OSZ, tak ti to v zadnem pripade neodlozi,protoze 1. neudelaj to ze strachu, 2. nikdo jim to neposveti, takze mas jedinou jistotu a to je, ze to skonci na stole soudu a tam se muzes teprve branit, coz je min. rok mimo sluzbu a nahazeni spiny na tvou osobu z rad nekterych nadrizenych a nekterych kolegu apod. Protoze si nikdo nechce pripustit, ze i takovy dokonaly organ jako je IMV, muze udelat chybu,ti se preci nepletou,ne? Takze at mi tu nikdo nevypravi o moznostech boje s IMV,kdo nezkusil,nevi o cem mluvi a muze se jen poucit od kolegu,co s tim maji zkusenosti. Takze kluci, na zaver jedina rada, jak se objevi nejaky strejda z IMV, pravnika a nerikat jediny slovo bez nej. Tot vse......

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BLESK 21:42:15 29. 01. 2009
default.png
qvido Ty jsi si to nečetl celé? Psal jsem tam něco o průměrném právníkovi..... Poslední dobou( nevím kde je problém) se nám stává, že prohráváme u spr. orgánu přestupky, které jsou zadokumentovány a někdy dokonce za účasti více policistů( tím myslím víc než dva). Ve většině případech se stává, že osoba neutrálně naznačí, nic přímo nenabízí. Takže potom je úplně bezpředmětné řešit bezdůkazní záležitosti.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu QVIDO 20:59:31 29. 01. 2009
default.png
pro Bleska Píšeš, že v práci máš hodně hodně zkušeností s nabízením úplatku, kolikrát jsi to oznámil?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MONETG 13:03:32 29. 01. 2009
default.png
re:kritika Uz je nech bejt ten kdo se s IMV primo nesetka tak vubec nevi o cem to je, ja znam spoustu takovejch co rikaji ja byl na IMV a ptali se me na zakrok nebo na kolegu,ale to je uplne o necem jinem nez kdyz po tobe jdou. A takovejch se tady vyjadrilo dost. Nemeli nic a stejnak to u me trvalo rok,a smesne bylo ze na konci pri soudu nenavrhoval st.zastupce ani trest protoze i on zjistil jake to bylo vymyslene hovno aspon mohla ta vokurka z IMV nakoupit na vanoce.Konec

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTINPEC 11:11:14 29. 01. 2009
default.png
kritika?? Tady se nekritizuje IMV jako takvoa, jen se nadava na to, ze jim je jedno, zda to policista udelal ci ne a i kdyz je to zretelne, ze to neudelal, je jim to jedno. A to se tu kritizuje.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BLESK 17:55:46 28. 01. 2009
default.png
Maisner Nevím co tě na tom mrazí. Napsal jsem, že plně souhlasím s potrestáním těch co vzali, popř. si o něj řekli. Ale nevidím jediný důvod, proč by neměla být potrestaná i druhá strana za to, že jej třeba za alkohol nabídla. Nemám na mysli to, že policajt řekne, že ten a ten nabízel úplatek. To se mu každý průměrný právník asi pěkně vysměje( bohužel). Spíše mám na mysli, že operativní cestou bylo zjištěno, že ten a ten polda vzal a ten mu to dobrovolně nabídl. Proč to není oboustrané. Nabídek na úplatek mám v práci celkem dost, ale nemám s tím sebemenší problém. Každopádně je to o lidech a každý se s tím musí vypořádat sám. Znovu opakuju, že já s tím osobně problém nemám a ani to neuznávám! Za takové selhání bych samozřejmě dával tresty v plné výši, o tom bez debaty.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MAISNER 17:30:40 28. 01. 2009
default.png
Po přečtení diskuze mě trošku zamrazilo. "Nechci aby to vyznělo nějak špatně, ale proč nejsou obviněni ti, co úplatky dobrovolně nabídli? Nech mi nikdo netvrdí, že nevěděli, že dávají úplatek." Policista je v tomto případě ten, kdo vydíra a porušuje zákon, na který by měl dohlížet. Jasně, že běžný občan radši zaplatí 6tis. místo 25ti a sebrání řidičáku. Nechápu, že tady není víc komentářů, odsuzujících chování těchto policistů, díky kterým má policie vizitku u veřejnosti takovou, jakou má. Nikdo z diskutujících se tady od nich nedistancuje a jen se kritizuje IMV. Trochu kritiky do vlastních řad. I na úřadech, v bankách, školách a nemocnicích jsou blbci, tak se dá předpokládat, že budou i u PCR. PCR požívá status ochrany veřejného činitele, tak by i tresty a postihy při zneužití pravomocí měly být odpovídající.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio