Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Začal soud s policisty z Vratimova (REDAKCE)

Začal soud s policisty z Vratimova

Foto: Ilustrační

Frýdecko-místecký okresní soud začal v pondělí řešit úplatkářských aféru, která se týká policistů. Na lavici obžalovaných usedlo téměř celé obvodní oddělení z Vratimova. Tedy deset dnes už bývalých policistů a jeden strážník šenovské městské policie. Podle obžaloby od řidičů vymohli úplatky v celkové hodnotě okolo 35.000 korun.

Autor: Dušan Stuchlík
Publikováno: 03. 02. 2009
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu R489 01:23:17 28. 01. 2009
default.png
A proč si policie netroufne na velké drbany?Protože jsou s nima její šefové veliký kamarádi.A když se v tom náhodou nějáký poctivý policista začne štourat,tak je mu okamžitě vysvětleno že to nedělá....takhle se to u nás děje :(

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FRANTA2 00:03:13 28. 01. 2009
default.png
re Jo, to jsem se teda vytáhnul:-) Škoda, že jsou tyhle stránky obohaceny o prudiče obecné, který prostě rejou do policie, jak to jde... když vám někdo vyvrátí, že IMV nepracuje, jako normální policie, tak vytáhnete vazbu, když se vám vyvrátí, že o vazbě nerozhoduje pčr, tak zase písnička o daních, a pak zase, že si "netroufneme" na velké drbany, a že s nima kamarádíme, a ještě prudění do mladých kolegů... tak ještě mi tu zbývá, že bijeme zadržený a úplně nejlepší, že parkujeme na invalidech :-))) No a mezi tím, přijde další divnej nick a začne zase prudit do prvního tématu... a takhle pořád dokola.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 23:45:48 27. 01. 2009
honzad..jpg
Franto: Vis jaky je rozdil mezi pristupem tvym a Martina? On se nevytahuje a hlavne netrpi tim pocitem, ze jediny kdo zna trestnepravni procesy ses ty (ci potazmo jen a pouze policiste). Predstav si, ze s temito normami, ukony a tuzemskou praxi je seznameno vice lidi nez jen ty a tvi kolegove.. A nemusi to byt jen "drbani". Ale nechme toho.. ja myslim, ze v teto debate se asi nikam dal neposuneme, takze dobrou..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FRANTA2 22:17:02 27. 01. 2009
default.png
re re qvido: 1. Nejsem tvůj chlapec. 2. "To co dělá v mnohém inspekce jim tak přesně to dělají "drbanům" což jsou prakticky skoro všichni spoluobčané, kteří se dopustí přestupku." Myslím, že jsem jasně napsal, že drban je označení pro určitou skupinu pachatelů t.č., nikoliv pro normální lidi, kam patří i přestupci, kteří mají možnost se k přestupku vyjádřit, mohou dostat max. pokutu, je na nich, zda jí chtějí zaplatit a když se jim to nezdá, tak se napíše oznámení a oni pokračujou dál... takže nevím, jak to můžeš přirovnávat k vyšetřování IMV a z toho plynoucím omezením. 3. Takhle blábolit umí každý, nic ti nebrání se přihlásit a dělat to jinak (jinak, než tvrdíš, že to je). honzad: Nevím, kde vidíš protimluv, já zákony dodržuju i když jednám s drbanem. Pokud jde o vazbu, tak už bylo napsáno, kdo o tom rozhoduje... rozhoduje soud a na návrh státního zástupce... a i kdyby chtěl policista 100x vazbu, tak záleží vždy na st. zástupci, jestli se rozhodne podat návrh a hlavně na soudci, jak rozhodne. Myslím, že je i dost případů, kdy spíše zůstává rozum stát nad rozhodnutím soudce, ono to není tak, jak to asi znáš ze seriálů na Nově, že policajt chce udělat to a to a prokurátor se soudcem mu povolení dávají jako na běžícím páse, ideálně po mobilu:-))))

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 22:13:18 27. 01. 2009
honzad..jpg
Martine, myslim, ze nikdo normalni nechce vsechny policisty hazet do jednoho pytle. Naopak, ja treba pevne doufam, primo verim, ze je to blbost. Vim, ze mezi policisty jsou slusni chlapy a zeny, ale taky vim, ze tam jsou i ti druzi (konec koncu tak jak mezi vsemi spolecenskymi a profesnimi skupinami). Pokud jde o IMV, smutnym faktem je, ze pater IMV tvori byvali mnohaleti policiste, coz je, s ohledem na tebou ( i jinymi kolegy) popisovane praktiky samozrejme alarmujici fakt.. Vazim si toho, jak se na celou nize popsanou problematiku divas a drzim palce do dalsich let sluzby.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTINPEC 21:59:17 27. 01. 2009
default.png
Tak nejprve k tem otazkam, o navraceni platu se ted jedna. Zalobu na nej podavat nebudu,alespon ne co se tyce obcansko pravniho sporu. Na dotaz mireny advokatce,ktera mne zastupovala,zda by se dalo zjistit, jestli se neco deje v tom smyslu, ze by se o trestni stihani toho cloveka a jeho pritelkyne,co to na me usili, postaral krajsky statni zastupce mi bylo receno, ze to nikdo nerekne,kvuli ochrane osobnich dat a kdesi cosi. Takze mi bylo doporuceno sepsat trestni oznameni na nej a na ni a poslat to krajske st. zastupitelstvi,kdyby nahodou na tom ten st. zastupce zapomnel,jsme lidi ne? :-D Jinac qvido...nehazej nas do jednoho pytle. Neni policajt jako policajt a neni drban,jako drban..... Problem je tu v necem jinem. Ja kdyz setrim spisovy material, tak se snazim prozkoumat vec ze vsech stran a ne jen tak, jak to dela inspekce, nasbirat dukazy jen na policajta a vic nezajem. Oni jsou placeni za to, ze toho policajta za kazdou cenu udelaj. A ted si poloz otazku,kdyz uz se tu bavis o tech penezich. Kdo cely tohle divaldo zaplati??? Pocitej se mnou... muj rocni plat+penize co stoji vysetrovani IMV+penize co stoji vysetrovani OSZ+penize co stoji zpracovani spisu na KSZ+penize za soudni jednani+penize za jizdne a uslou mzdu svedku+penize za advokata....kolik si myslis ze to celkem dela??? a kdo si myslis ze to cele zaplati??? Myslis si,ze stat potom, co se prokatze, ze jde o vymysl, to bude vymahat po tom cloveku,co si to vymyslel??? NEmyslis si, ze bych za ten rok co jsem byl mimo sluzbu mohl pomoci vice v ulicich?? Pozavirat vice tech vasich drbanu( pachatelu)?? Porad si tedy myslis, ze je spravne to, jak funguje IMV? Ja vim, ze ti asi dela dobre, ze konecne ti smejdi policajti ochutnaji svoji medicinku, ale nemyslis si, ze je to trosku nesmyslne? Bohuzel je pravda takova, ze ne kazdy policista hraje tu hru stejne jak tvrdis, narozdil od IMV,ktera jede z 99,9% jen na carky a nikdy ti nuznaj to, ze policajt je krive obvinen,byt by ho to kopalo mezi oci ze spisu,radej to nechaji na soudu a udela si tucnou carku. A ted mi tedy rekni, co si myslis, ze z ekonomickeho hlediska a moralniho hlediska lepsi,mstit se policajtum,stavet je mimo sluzbu,nebo platit dane z dani?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu QVIDO 21:00:56 27. 01. 2009
default.png
pro hodnzad Souhlasím v mnohém s Tebou, dá se říci, že ve všem. Chlapci zapomínají nato, že návrh na vazbu tedy prvotní návrh dává policie a potom se až do toho vkládá st. zástupce a soud. Chlapci jsou hrozně neobjektivní. To co dělá v mnohém inspekce jim tak přesně to dělají "drbanům" což jsou prakticky skoro všichni spoluobčané, kteří se dopustí přestupku. Chlapec co píše o daních neví co píše, on už daní jednou zdaněné peníze.Prvotní plátce daně z příjmu je subjekt který tvoří hodnoty, ale oni chlapci mají velmi malé ekonomické povědomí, ale to jim nemůže mít nikdo za zlé. Nevytváří prakticky žádné hodnoty, ale je pravdou, že zase ty hodnoty chrání a bez toho by to opravdu nešlo a aspoň preventivně to působí a je pravdou, že chrání hodnoty a zdraví a životy lidí o tom žádná v tom jsem objektivní. Bez policie nelze být a věřím, že bez policie by pak byli opravdu všichni jenom drbani.Mrzí mě však, že mnozí z nich si velmi často dovolí na takové ty drbánky, ale na taková kápa si netroufnou a ještě s nimi mnohdy kamarádí, to je vetšinou případ mladých policistů, kterří se takto ukazují. Tak a teď do mě chlapci.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 20:15:24 27. 01. 2009
honzad..jpg
Franto: Libi se mi, Libi se mi jak krasne dokazes kombinovat teorii (jak by to melo podle prava fungovat) a praxi (jak jinde dokazes brecet, ze se tady neco podle prava nedeje). Neni to trochu protimluv? Ale k tve otazce: muzes byt klidny, ja za sebou zadnou takovou vazbni zkusenost nemam (to tady psal jiny diskutuji, pokud si pamatuju). Pokud jde o to, jestli takovych kauz znam hodne? Znam. A z novin nektere z tech nejproflaklejisch a neskandalnejsich, (kde byli lidi na vazbe) znas i ty: Uzunoglu, Hrubant, Jourova... projdi si internet, jsou jich desitky.. a tech kde nebyla vazba jsou stovky...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FRANTA2 19:18:59 27. 01. 2009
default.png
re "Ale bohuzel tech pripadu, kde policie funguje vuci udajnemu "drbanovi" stejne jako v tve kauze (IMV vers. policista) je pomerne hodne a takovou negativni zkusenost jako mas ty s IMV ma hodne lidi s PCR." Hodě lidí??? A znáš nějaké konkrétní případy, mimo sebe???

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FRANTA2 19:16:25 27. 01. 2009
default.png
re honzad: Ne, svět nejsou jen policajti a drbani, ale většinu tvoří normální lidi, kteří nestojí o to, aby jim drban vybral auto, znásilnil dceru, nebo umlátil babičku, jen aby jí ukradl pár stovek na další dávku a tyhle lidi platí daně, stejně jako já. a mimo jiné očekávají, že jim za to stát zajistí relativně bezpečný život... a ten stát platí policajtům za to, že se o to chytáním drbanů snaží. O vazbě rozhoduje soud na návrh státního zástupce, to asi taky nevíš, že? Navíc do vazby může jít ze stejných důvodů i policajt, takže to není nic relevantního. Jinak tady nepláču, jen mi nepřipadá normální, že pokud je od počátku jasné, že vše stojí jen na obvinění drbana, že to IMV tlačí dál a dál i když jí musí být jasný, že to ten policajt neudělal.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio