Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Šéf vs. policista: Musí to tak být? (REDAKCE)

Šéf vs. policista: Musí to tak být?
ilustrační
Foto: redakce
Netuším, jaké vztahy mezi řadovými policisty a policejními managementy panují v jiných zemích, ale v České republice se v mnoha případech dají nazvat jako vzájemná nenávist a pohrdání.  Skutečně je to tak, že mnozí policisté mají větší averzi vůči svým nadřízeným, než k pachatelům trestné činnosti. Za takových podmínek nelze očekávat loajalitu a už vůbec ne iniciativu. Proč je u Policie České republiky taková situace?
Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 16. 02. 2009
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu DAVE007 09:55:41 25. 02. 2009
default.png
Nelze jako řadový něco řešit, každý se bojí a to po právu, protože manageři nás nevidí jako lidi, ale jako čísla. Já sloužím v JmK a řknu vám, že zde velí jen jeden člověk, který je nad zákon. Pan V. řekne, že se za pásy budou dávat pokuty 1.000,- Kč a výše přes to nejede vlak. Svému veliteli jsem sdělil, že nebudu dávat tak vysoké pokuty za pásy, neboť v tomto přestupku nevidím skoro žádnou nebezpečnost pro společnost a že za tento přestupek budu udělovat max. 200,- Kč. To jste měli vidět co následovalo. Velitel mě seřval před celým mužstvem a řekl mi, že jestli uvidí v ETŘ pokutu za pásy menší jak 1.000,- Kč, tak si to se mnou vyřídí. Dopadlo to tak, že jsem tyto pokuty přestal dávat a dávám např. za předjíždění na plné čáře, ale to mě velitel stejně nadává, že nemám výslednost, protože pana V. zajímají jenom pásy, mobily a jízda na červenou. Tak mi řekněte, jak může pan V. nařídit ukládat pokuty 1.000,- Kč a výš, když zákon jednoznačně stanový pokutu do 2.000,- Kč + 2 body. Ale to by se dalo pokračovat dále, takových hloupostí je vymyšleno. Ale potom se nedivme, že nás lidi nemají rádi. Nutí nás dávat pokuty lidem, kteří BESIP bezprostředně neohrožují, protože rychlíci když letí 130 km/h se poutají, protože ty luxusní káry vás bez připoutání nenechají ani pomalu rozjet. Nebo se nařídí, že administrativní pracovníci budou sedět u dozorčího, protože mi musíme být venku a na obvodě zůstává akorát velitel, zástupce a administrativní pracovník. Vždyť jako dozorčí musím mít zbraň a donucovací prostředky, to je přímo v zákoně, ale nyní tam posadí civila, který nemá šajn o policejní práci, nemá zbraň ani DP? Tak kde to jsme? Nebo nám oznámí, že územáci ráno vyjdeme do svých úseků a vrátíme se večer, budeme využívat hromadné dopravní prostředky. Ano to zde dříve bylo, ale to byla 1/10 aut, než co je nyní. Nikdo nechápe, že jsme v 21. století a pěšky té práce asi moc nenadělám. Stavět auta pěšky, sám, to je tak akorát pro smích. A kde se najím, kde si dám pauzu, kde se napiju, kde si odskočím na záchod? Nevím, ale mě toto připadá jako krok zpět a nepřinese nic pro činnost PČR. A potom se zeptáte velitele na názor on vám řekne, že se mu to taky zdá jako hloupost. A když se ho zeptáte, jestli vystoupil a řekl něco, tak vám sdělí že ne, protože to nemá cenu, pan V. nařídil tak to tak prostě bude! A v takovém prostředí mají být policisté spokojeni? Copak ti se můžou ozvat, když si to nedovolí ani jejich vedoucí? A nejlepší je, že pan V. všechny své pokyny vydává ústně, nikoliv písemně, a když se z jeho pokynu stane blbost, tak řekne pouze "vy jste mě špatně pochopili". Všichni nahoře si říkají manažeři, ale nechápou, že manažeři jsou u civilních firem. My jsme ozbrojená složka, tek že velitelé, nikoliv manažeři

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZIK 22:26:45 22. 02. 2009
default.png
Souhlasím s váma jsem přes sedum let u firmy a zatim jsem měl jen jednoho šéfa kterýho jsem si skutečně vážil jako člověka na svém místě, zažil jsem ho jestě jako řadovýho kolegu a při mojí smůle mi velel jen krátkou dobu, proto si myslim, že hlavním problémem je systém sám. Na vedoucí místa budou vybírat jen vysokoškoláky který viděli policejní práci z rychlíku. No a když něco náhodou nebude klapat prostě si vezmou příklad z let minulých...a budou dělat to co vždycky... Vůbec jim nepřijde divný že dělaj něco špatně. Hlavně že to nějak funguje a maj klid....Zákon padjícího nevonícího předmětu funguje spolehlivě.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ROMULUS 11:40:09 21. 02. 2009
default.png
problém Problém je zdánlivě jednoduchý. Říká se v úvodu o ruském způsobu a jeho metodách. Podívejte se na vedoucí místa. Stále i dnes jsou v čele lidé vychovvaní starým režimem. Já to za svou krátkou dobu vidím. Na pozicích od krajů po okresy jsou stále lidé vychovaní těmito metodami. Jejich vize je dejte mně pokoj a hlavně ať jsou výsledky.Vymýšlý bodové systémy k svému alibi, s lidmi jednají arogantně a hlavně z pozice moci. Tam, kde je mladé a dobré vedení, nepokřivené dobou a hlavně lidé, kteří chtějí od svých podřízených činnost a dokáží za vše poděkovat a práci ocenit je málo. Vidím to u cizinecké policie kde jsem již sedm let. Ta je prolezlá bývalými soudruhy peésáky (vébáčky)a hlavně tady je to opravdu hustý, neomezená moc, stále platí pohraničnické metody a lidi velení nezajímají. V tomto oddílu policie je to pěkná hrůza. Na velitelských místech sedí bývalý, jak žába na prameni a to co dovolí mnohým podřízeným je až hrůza. Kdo chce pracovat má smůlu, poněvadž tady převládá, kdo nedělá vítězí. Pan Husák bude mít hodně práce to vyčistit a až uvidí co se děje na některých krajích určitě se podiví. Nazájem, strach o pozici ( koryto) je větší než lidi motivovat. Tak vedou arogance, výsměch a hlavně spokojenost mnohých s vojenskou buzerací a h arogancí moci. Po několika letech tohoto švindlu jsem chtěl odejít na obvodní oddělení, ale pan vedoucí mi řekl nepustím vás na obvod, to raději dejte žádost o propuštění. Když jsem chtěl do výběrového řízení na 5 třídu tak mně pan vedoucí i zástupce řekli, že jsou tady starší a lepší a že mi nedá hodnocení. Tak je jasné, že soudruzi kteří jsou zde přes 20.let a flákají to jak se dá vyhrávají. Mladí policisté tak naráží neustále na tyto bariéry a tak nerozhoduje, znalost, výkon v práci a zájem, ale arogance, nezájem a hlavně kamarádství. Pěkně demotivační. Potom je tady tým na pomoc, který říká EFQM a když se podívám na složení, tak od těchto lidí bych si poradit nenechal. Je to pořád stejné, tedy vedoucí versus podřízení, není, rozhodující řešení problémů, ale jde o to, aby páni vedoucí a jejich zástupci, kteří někdy dokáží být ještě horší měli klid, pohodu a nikdo je neotravoval. Kde je problém, jen v lidech, přístupu k nim a také v kontrolním mechanismu, který rovněž nemůže fungovat. Vždyť na kontrolním sedí zase lidé, kteří vyšli z této řady, takže ruka ruku myje. A kdo utře vždy jen podřízený.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 13:17:06 19. 02. 2009
default.png
.... Naprostý souhlas se Starskym. Vše je o vzájemném respektu a úctě. Protože jsme u policie, v prvé řadě respekt vytváří vlastnosti jako čestnost, smysl pro spravedlnost, úcta k právu, slušnost a taktnost, životní zkušenosti, všeobecný rozhled, pracovní nasazení a osobní příklad. Pracovitý a poctivý řadový policista si bude vážit přísného, ale poctivého, příkladného a čestného vedoucího a naopak. Jinak to nejde. Žel dneska jsme svědky, že méně poctiví kolegové, bez zkušeností, bez příkladného chování, ale s vlastnostmi jako jsou prdovlezectví a bezpáteřactví, žel s žádným zájmem o trestní právo, ale se zájmem o moc a výhody, šlapou cestičku vzhůru. Člověk s němým úžasem hledí kdy podstaně mladší či stejně služebně staří kolegové, kteří byli známi svým negat. přístupem ke službě a policejní práci, klestí cesty k funkcím. Osobně rovněž si nemůžu stěžovat na svého vedoucího a můžu říct, že ho respektuji již s ohledem na výše popsané a s ohledem, že je opravdu mlád a nemá zatím uváděné negatívní vlastnosti, ale naprosto plně platí, že vyjímka potvrzuje pravidlo a systém v kterém pracuje ho stejně dotvoří k obrazu svému nebo od policie odejde. Na druhé straně lidé, kteří nemají respekt nahrazují metody řízení plíživou faktickou šikanou a jejím horším projevem v podobě psychického nátlaku tzv.mobingem. Umění není strhat lidi co se nebrání a jsou pracovití a poctiví. Umění je ty nepoctivé a flákače buď na rovinu vyhodit nebo je přinutit pracovat, aby za ně to nemuseli dělat ti druzí.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu STARSKY 02:42:56 19. 02. 2009
Starsky.jpg
Drazí kolegové Nedá mi než reagovat na Vaše úvahy a názory. Musím se podělit. Celkem otevřeně se přiznám k tomu, že za dobu co sloužím u policie jsem potkal asi svého nejlepšího šéfa. Slouží přes dvacet let, ale stále stejně je neustupný a přísný, ale dokáže pochopit a poradit a hlavně pomoci a podržet. NESOUHLASIM z tvrzenim že čím služebně starší policista tim méne pružnejsí vedoucí. Muj vedoucí chodí s celým naším oddelením ven a chodí jako první, aby byl příkladem. Vrací se poslední a když je problém klidne je v praci i dvy, tři dny v kuse. Co budu povídat je to asi nejlepší vedoucí co znám. Je sice asi jedniný svého druhu ale výjimka potvrzuje pravidlo. Celé oddelení ví, že když jednou odejde tak se celé oddeleni rozpadne, všichni odejdou za ním. A ba co víc. V poslední době okolo sebe začínám pozorovat pár podobných, co se nebojí neboť veří v právo. Ano i tací jsou, co v ně věří. Tedy alespon principiálně. Doufám.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KAJASAN 20:12:46 18. 02. 2009
KajaSan.jpg
go vedoucích... for Zhnusený...naprosto s Tebou souhlasím...po čertu přišel ĎÁBEL!!!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZHNUSENY2 16:34:10 18. 02. 2009
default.png
generační obměna vedoucích Obávám se, že nově nastupivší vedoucí (většinou ti mladí) pochytali všechno zlé od těch komančských vedoucích a ještě to dokázali zdokonalit. Po čertu přišel ďábel.....

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BENJI 23:35:49 17. 02. 2009
default.png
Smíchoff To my jsme měli u nás skvělýho zástupce vedoucího pro tr. řízení, vyznal se, uměl poradit, je to schopný člověk, co nechodil s nosem nahoru..bohužel se vrátil zpět na SKPV, kde nemusí snášet buzeraci ostatního "managementu"

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 17:14:20 17. 02. 2009
Pim Burger.jpg
goor00 S tím, jak jsi to napsal, zcela souhlasím. Bohužel problém PP je i problémem celé státní správy. Náměstci náměstka náměstka a je z toho docela pěkná byrokracie. Kdyby si státní správa vzala příklad ze soukromých firem, tak se stane nejméně o polovic menší a každý úředník bude mít dvakrát větší plat. Ale to je jen sen každého občana...:-))

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GOOR00 16:37:26 17. 02. 2009
default.png
dr.cvach, Pim Burger: Já netvrdím, že tuto situaci za nás musí vyřešit ostatní, ale že to není jen náš problém, a že by se o něj měli ostatní více zajímat a ne jen o tento. Všichni víme jak to v naší zemi chodí, i to že něco změnit je těžké a nikomu se do toho nechce. Popravdě si nemyslím, že by policie někdy zkolabovala, protože tu budou vždy řadoví policisté, kteří budou fungovat a vedení k tomu zase tak moc nepotřebují, aby odváděli svoji práci a právě to je to nejhorší, že kdyby tu vysoké vedení nebylo tak policie jede dál. Proto si nemyslím, že je potřeba tolik lidí na PP. Jinak je fakt, že největší podíl na chování našich vedoucích máme právě my sami. A je také pravda, že svojí rozhádaností, nekolegialitou a naprostým nezájmem o to co se kolem nás děje jsme si tuto situaci vlastně sami způsobili.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio