Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Inspekce loni navrhla stíhat 253 policistů (REDAKCE)

Inspekce loni navrhla stíhat 253 policistů

Foto: Ilustrační
Inspekce ministra vnitra podala v roce 2008 návrhy na trestní stíhání 253 policistů. O rok dříve jich bylo o patnáct méně. Nejčastěji se dopouštěli zneužití pravomoci veřejného činitele, trestných činů v dopravě, podvodu a přijímání úplatků. Zprávu přinesl server iDNES.cz.
Autor: Dušan Stuchlík
Publikováno: 24. 03. 2009
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu GENERACNI-SPUNT 18:25:26 25. 03. 2009
default.png
X-sat ...no dorý, tak mi definuj alespoň SIAŘ( ne li právní normu), kde se hovoří o zařazení do "přímého a nepřímého" výkonu služby. Podle rizikáče se to už opravdu nedá posuzovat, především proto, že byl pokřiven při hlédání způsobu jak navýšit platy (když se nehnuly tabulky. Ponechávám stranou výši podle regionů. Náčelníci OOP jsou také ve IV. skupině STP, a přitom by měli jít do šturmu v první řadě. Definuj mi teda rozlišení přísl.PČR ve služebním poměru. Rád se poučím (myslím legislativně).

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu X-SAT 17:43:27 25. 03. 2009
X-sat.jpg
Teda to jsou mi věci :-) A že jsou kolegové na OIKT v nepřímém výkonu, tudíž mají nižší rizikový příplatek, to je iluze..? Dále hovoříš o stupni STP. Já jsem kupříkladu v přímém výkonu (plný rizikáč dané oblasti) a přitom patřím do 4. skupiny STP... Zbytečně to zamotáváš.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GENERACNI-SPUNT 15:01:45 25. 03. 2009
default.png
re qvído..... Prosím tě, přímý - nepřímý výkon služby "de jure" neexistuje, je to jen pracovní klasifikace!Služební poměr je rozlišen pouze rizikovým příplatkem, počtem vystřílených nábojů a rozsahem STP(služební tělesné přípravy) a pod. Před r.1992 se rozlišoval zařazením do I. či II. důchodové kategorie.Tzv. II.kat. byla zcivilněna (řidiči autočety, spojaři, ekonomické, služ.lékaři a pod.).

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu QVIDO 12:21:58 25. 03. 2009
default.png
bicak OK, máš pravdu s těmi čísly jelikoš jsem si neověřil počet zaměstnanců, špatně jsem to spočítal, takže se omlouvám, ta statistika takto pro policii nevychází zas až tak špatně, neboť by nešlo aby to bylo za 0%. Samozřejmě zase by se muselo vzít v potaz členění přímý nepřímý výkon.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BYVALY 12:04:00 25. 03. 2009
default.png
Ta čísla stíhaných policistů budou jen a jen narůstat. Není se čemu divit, neboť dnešní kritéria pro jejich přijetí vůbec neodpovídají požadavkům, které by měly být kladeny na člověka, který chce tuto práci vykonávat jako poslání a ne jako pouhopouhý zdroj příjmu. Stačí se občas podívat na diskuzi policistů na " Langrových stránkách" a je jasné, že valná většina z nich jsou obyčejnými primitivy, kteří neznají ani pravopis a to už nemluvím o obsahové stránce věci.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BANDITA 10:48:58 25. 03. 2009
default.png
qvido nechci tě opravovat, protože pokud jsi civil tak nemusíš mít přesné info, ale 5 tis. poldů je kde? Já vím, že služba pořádlkové a železniční policie má mít kolem 17 tis. poldů. A opravdu je důležíté kolik lidí bylo nakonec odsouzeno, není to jen statistický ůdaj, ale mělo by tě to zajíma, protože z toho lze vyčíst jiné věci. Mezi náma je hodně gaunerů a sposta se jich teprve začne projevovat. Z velké části za to může plošný nábor a snížení nároků na nastupující nováčky. Kdyby jsi totiž viděl co vše je v policejních školách a zhora se tlačí aby tito lidé prošli tak teprve by ses divil.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BICAK 09:31:32 25. 03. 2009
default.png
Magor CZ: trestný čin v dopravě je slengový výraz poučívaný i mezi námi. Většinou je to alkohol za volantem nad 1 promili v kombinaci se zaviněním dopravní nehody. Qvido: policistů je kolem 45.000, tedy mi to vychází na 0,5% shnilých, jak píšeš. Jen pro upřesnění. Jestli je to moc nebo málo tak to ti neřeknu... Jen pro upřesnění, sloužím na jednom nejmenovaném OOP v Sm kraji. Na toto téma je zde založeno zvláštní vlákno.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu QVIDO 07:40:26 25. 03. 2009
default.png
statistiky Pokud je zde poukazováno na to, kolik bylo z těchto skutků dotaženo do konce tedy odsouzení tak na to bych se moc nedíval, neboť zcela jistě dobrých 60% skutků nebylo odhaleno, takže je třeba se nato dívat objektivněji. Vychází mi z toho, že celkově mohlo být u Policie spácháno cca 600 tr. činů, některé budou v souběhu, ale vydím to na min. 250 policistů kteří se mohli dopustit tr. činů ať už je to objasněné nebo neobjasněné. Při počtu 5000 policistů by mohlo být cca 5% shnilých policistů. otázka je to mnoho nebo je to úměrné osotatním povoláním?? Docela by mě zajímal názor ostatních diskutujících. Pro Magor CZ, jestli chvíli sloužíš tak mě udivuje, že nevíš co je tr. činnost v dopravě, já jsem sice civil, ale dokážu si tento pojem vysvětlit jako např. že může být spáchán tr. čin obecného ohrožení v souvislosti s dopravou, nebo neposkytnutí pomoci, ublížení na zdraví , alkohol za volantem.... je mi jasné, že každýddtr. činn má svůj název, ale v jiných diskuzích tvoji kolegové píšou, že se hojně využívá slengových výrazů,tak toto je podle mě něco podobného.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MAGORCZ 04:12:31 25. 03. 2009
default.png
No co je to " trestných činů v dopravě " ??? To je jak bylo na Nově " loupež do auta " ??? už kousek sloužím, ale že by byla taková úprava tr. zákona.....no nevím nevím

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ELEPHANT 22:18:10 24. 03. 2009
default.png
asi jo Čárkový systém bohužel funguje co vím i na Inspekci Policie. Takže je to zase o tom jestli to bude vyšetřovat lovec papírových čertů nebo slušný vyšetřovatel. Bohužel zatím jsou pro šéfy dobrý většinou lovci papírových čertů. Kvantita za cenu kvality.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio