Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Policie: Víkend plný práce (REDAKCE)

Policie: Víkend plný práce

Foto: ilustrační

Během prvního květnového víkendu se tuzemští policisté rozhodně  nenudili. V  pátek, tedy na 1.máje, dozírali na oslavy, přičemž největší bylo  shromáždění a pochod, který Dělnická strana svolala do Brna. Masivní policejní opatření zablokovalo střed města a z části popudilo i samotné Brňany. Pochod  chtělo několik desítek Romů a levicových radikálů narušit, nakonec vše proběhlo bez incidentu. Během neděle pak policie musela dozírat pro změnu na sérii romských demonstrací.

Autor: Dušan Stuchlík
Publikováno: 04. 05. 2009
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu ASTALAVISTA 17:34:49 06. 05. 2009
default.png
R489: tak jestli se nepletu, tak se vědělo o lidech, který jsou v pátrání a těch pár jmen si zapamatuješ, tak šlo spíš o tohle - teda myslím si já. Třeba zrovna mi jsme nikoho nekontrolovali, takže přiznávám, že se nemůžu přesně vyjádřit k tomu, co se dělo jinde. A co se týká těch zbraní, stím souhlasím a je pravda, že by se měli zabavovat na obou stranách,k čemuž patrně na straně romů nedošlo, ale zase, nevím, nebyl jsem přímo namístě - já jsem se spíš vyjadřoval k tomu, že si myslím, že toto odebírání je na místě a s tím, že by mělo proběhnout na všech stranách s vámi oběma souhlasím. Honzad: Já si myslím, že pokud by to takové manévry nebyly, tak by to dopadlo špatně, je pravda, že se jich sjelo méně, než se čekalo, ale pokud by tam byla např. jen polovina policistů, osobně si myslím, že by bylo více než pravděpodobné, že by k nějakým potyčkám docházelo, sám na vlastní uši jsem slyšel od jednoho z "chlapců pod dohledem" větu: Ty krá*o těch tu teda je! Když procházeli kolem našeho stanoviště. Tak jen schrnutí - odebírat všem a kontrolovat všem, prostě rovným metrem na všechny, s tím souhlasím. Já spíš reagoval přímo na DS a jejich přívržence. Na druhou stranu by to mělo fungovat samozřejmě taky. Mno a s tou politicko-mediální obědnávkou - jo to by mě taky zajímalo...já bych jednou chtěl vědět co za čim opravdu je... i když snad rači nee, taky by jsme se mohli divit :-(

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu R489 17:15:29 06. 05. 2009
default.png
Astalavista Jen malý exkurz k Ústí: Každý kdo šel na pochod byl cestou k náměstí kde to probíhalo minimálně 4x (některým borcům i 8x :D )zkontrolován polici.Doklady+prohledán jestli nemá u sebe nějákou zbraň.A definici zbraně policisté napasovali opravdu na všechno.Včetně plastových tyček na vlajky a svíčky(ač předem bylo avizováno že v pochod bude "s osvětlením"). Oproti tomu jejich odpůrce nikdo schormážděné před tou hospodou nikdo za celou dobu nekontroloval,neprohledal,vlajky s tyčkama se jim nechali + spousty dalších věcí které lze užít jako zbraň. Nemyslíš že když už takhle přísně tak by to mělo platit na všechny? Ještě k lustracím:Podle mě jde jen o čistou buzeraci.Jestli nejsem v pátrání si ověřovali jen jednou.Jinak po každý se jen podívali a vrátili mi jí.Asi se chtěli zasmát mojí fotce kdy jsem nosil ještě dlouhý vlasy nebo fakt nevím...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 14:04:36 06. 05. 2009
honzad..jpg
Astalavista: Nevim, skoly nemam, ale pokud jde o zabavovani zbrani, tak tradicne nejvic se jich v poslednich mesicich v ramci ruznych verejnych shromazdeni zabavovalo na strane romu(cikanu)a to vcetne halapartny, samurajskych mecu a jinych rikvizit. A jine zbrane (golfove hole v Janove) se policie se radeji ani odebrat nepokusila .. Takze pokud jde opravdu o bezpecnost( a stejny metr na vsechny) tak ty bezpecnostni kontroly nemely chybet hlavne na tech nedelnich romskych mitincich, nebo ne???? Zvlast s prihlednutim k tomu, ze romove v posledni dobe nasilim bezne verejne vyhrozuji, naposledy v disusnim poradu CT u Jilkove, romky "aktivista": "tak jako jestli bude valka a budou padat hlavy,tak at si lidi uvedomej že to budou jejich hlavy"... No, takze se mi vkrada do hlavy otazka, zda-li vas po tech sobota a nedelich nehoneji slouzit spis na zaklade politicko-medialni objednavky, nez ze by slo opravdu o bezpecnost. Ostane videt to bylo krasne v tom usti, jelikoz ty smesne manevry pripominajcii zacatek valky byly uplne zbytecne, jelikoz i clovek do veci nezainteresovany ale pouzivajici hlavu vedel, ze pokud tam bude nejaky incident, tak maximalne ze strany "antifasistu" a romu (coz se navic i v realu presne naplnilo..)..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ASTALAVISTA 13:44:57 06. 05. 2009
default.png
to emkey A divíš se, že nejsme tolik vidět když víkend co víkend jsou tyhle šílený manévry a všechny PJ z republiky jsou v pohotovosti. Zjisti si ze kterých krajů byli PJ např. v Ústí a podobně a dojde ti, že neděláme skoro nic jiného. Jen pro představu mě začala služba v 7:00 ráno a zkončila ve 3:00 ráno , tim si nechci stěžovat, to vůbec ne. Já jen aby si věděl kolik a na jak dlouho to zabírá sil a jestli si myslíš, že to kluci a holky z PJ, SPJ atd... dělaj pro zábavu a šíleně je to baví někde 20 hodin čekat co se stane, tak seš na velkým omylu!!! A co se týká tý lustrace, nedivím se, pokud chceš porovnávat rádobyčleny DS a např. ODS, ČSSD ... tak pochybyju, že z "klasických" politických stran někdo hlásá jak vymlátí to a to, vozí sebou nože, mačety, baseballové pálky, tyče... to sem si zatím všimnul jen u DS a jim podobným, národní odpor ( což není strany, ale účastní se všech takových akcí ) atd.. - takže asi dělaj dobře, že je lustrujou, nemyslíš?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu EMKEY 10:45:46 06. 05. 2009
default.png
konec nudy v Čechách To jsem rád,že už nikdo nemůže nadávat na nečinnost Policie. Chybí už jen potlesk nad tím, jak řadový policisté skvěle znají politologii, jak dokážou hned poznat kde je nebezpečí, kam občana nevpustit a spíš zakázat pohyb. Pánové běžně lustrujete příchozí na mítink legální strany? V neděli jsem byl navštívit demostraci cikánů a tam jsem nic takového neviděl... Přeji Vám mnoho dalších úspěchů při exhibici na demonstracích nebo u silnic. Jinde Vás totiž není vidět.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio