Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Generál Josef Ježek (REDAKCE)

Generál Josef Ježek
gen. Josef Ježek
Foto: Radek Galaš

Je velmi těžké, popsat takovou osobnost, jakou generál Ježek bezesporu byl, na tak malém prostoru, který tyto stránky skýtají. Je tedy otázkou, zda má vůbec význam o něm psát v jakési zkratce. Jsem přesvědčen že ano. V historii policie je jen málo takových osobností, jakou byl generál Ježek a jen velmi málo osobností za svého aktivního života zanechalo takové stopy, které můžeme vidět i dnes.

Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 07. 05. 2009
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu PIM-BURGER 22:23:55 09. 05. 2009
Pim Burger.jpg
Generační špunt Jinak kdyby ses chtěl ještě bavit o gen.Ježkovi, tak já si tvoje zdroje a názory velice rád poslechnu, zajímá mě to, ale asi to bude lepší na tomhle vláknu.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 21:27:58 09. 05. 2009
honzad..jpg
Pime: ja mam pocit, ze rusaci se ani neptali a do statni spravy uz se pozvali sami.. si ji uz jaksi zprivatizovali :-( stejne jako velkou cast prumyslu a byznysu :-(

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 18:39:48 09. 05. 2009
Pim Burger.jpg
bingo Naprosto s tebou souhlasím. Nutno podotknout, že těmito hodnotami byly prodchnuty vedle celého četnictva (např. bývalý četník František Fara vzpomíná, že 70 čs.četníků mělo za Protektorátu stejnou výslednost v potírání černého obchodu jako 7 německých) i úřady a úředníci ve státní správě. Existovala tu stavovská čest, hrdost, naprostá oddanost státu a spravedlnosti a především nepodplatitelnost. Když dneska člověk slyší, jak si policajti přividělávají na stavbách nebo jak si cizina v Plzni nechá platit od cizinců za víza a úředníci v Karlových Varech mění územní plány tak, jak se to hodí Rusákům, tak má chuť všechny vyházet a do státní správy zase pozvat Němce a Rakušáky.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BINGO 15:39:42 09. 05. 2009
default.png
Mě tam zaujala tato pasáž: V roce 1942 se jako ministr vnitra vzepřel vůli Reinharda Heydricha a K.H.Franka a odmítl složit slib loajality. Loajalita vůči demokratickým principům a hodnotám a nikoliv vůči chlebodárci a zaměstnavateli. To je ten princip, který podle mého soudu, tady postrádáme. Odmítnout toto Heydrichovi a Frankovi znamenalo riskovat i koncentrák či kulku. Kdo z našich ministrů či policejních prezidentů by byl schopen a ochoten takové laojality vůči principům a postavení se mocným? Výborný článek, díky za něj!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JOUDA 08:41:31 08. 05. 2009
Jouda.jpg
Ministr Tak by měl vypadat podle mě ministr vnitra, člověk, který se vypracoval od ničeho až nahoru, pouze svým nadáním a znalostma.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio