Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Kriminalista z Žatce udělal tečku za poválečným masakrem (REDAKCE)

Kriminalista z Žatce udělal tečku za poválečným masakrem
Němci z Postoloprt se odsunu nedočkali
Foto: Ilustrační
Masakr v Postoloprtech, v němž po válce zemřelo podle odhadu historiků více než tisíc Němců a jehož viníci byli donedávna neznámí, se stal objektem zájmu serveru Aktualně.cz.  Součástí materiálu, který na Žatecku připravili, je i rozhovor s kriminalistou, který na základě dobových dokumentů dokázal  průběhu tragedie zmapovat.
Autor: Michal Tošovský
Publikováno: 01. 06. 2009
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu GENERACNI-SPUNT 23:43:56 01. 06. 2009
default.png
re:Pim Burger K tomu Nachmatnovi jsem chtěl pouze připomenout, že konfidenty gestapa nevyužívala pouze StB. S těmi tlumočníky jsi to asi nepochopil. Chtěl jsem napsat, že podstatnou část tlumočníků gestapa tvořili při výsleších sudetští Němci. Jinak jsem rád, že máš pro ukrývání válečných zločinců (včetně využívání konfidentů gestapa) Američany vysvětlení, v tom případě se klidně onanuj na Nachtmanovi. Jinak v té době už nebylo sudetským Němcům co ukrást (jak uvádíš), patřilo jim už jen to, měli u sebe v lágru. Že těm havlovským vykladačům dějin nevadí také to, jak museli Češi s rancema táhnout do vnitrozemí, a nechat sudeťákům svůj majetek a usedlosti (když nám ti spojenci tak pomohli!). A ten nácek v Bavorsku pocházel z Jihlavy, a je dobré, že máš vytříbený smysl pro to co je hodnověrné a co ne ( a proč třeba Aktualne.cz ??).

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ELEPHANT 23:35:13 01. 06. 2009
default.png
Postoloprty Během války se děly neskutečná zvěrstva. Smutné je, že tato zvěrstva opakovali Češi po osvobození roku 1945-46. Většinou na civilním obyvatelstvu. Chápu tehdejší zášť vůči Němcům, ale střílet do civilů je zbabělost nejhrubšího kalibru. Člověk který bojoval v armádě nebo v odboji by takové zvěrstvo snad nikdy neudělal. Pravidlem je, že se takovýchto zvěrstev dopouštějí zbabělci, co se doma krčí někde v koutě a ještě lépe udávají sousedy. Když zvítězí jejich strana stávají se z nich samozvaní mstitelé. Stačí se podívat kolik bylo po roce 1989 disidentů. Každý kdo měl do zadnice díru byl disident. Takhle to bývá vždycky. Zbabělci jsou příčinou většiny takových tragédií.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DENVER 23:13:22 01. 06. 2009 blokovaný
default.png
zhnusený Musim se tě znova zeptat,jak by bylo asi tobě kdyby si byl třeba němec kterej z fašizmem bojoval a pak si na tebe jen tak někdo vystřelil....

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 22:49:00 01. 06. 2009
Pim Burger.jpg
Zhnusený Historia magistra vitae - historie učitelka života. Za prvé tím vyřešíme to, že se poučíme. Za druhé zmizí to krásné, ale tak pomýlené povědomí, že všichni Němci byli zlí a všichni Češi dobří a za třetí jsi (nebo byl) snad policista, tak bys měl ocenit, že se odhalila a zveřejnila jména zrůd a vrahů. To, že se v pohraničí mstili hlavně Češi, jimž někoho zabili v koncentráku, je mýtus. Nejvíce tato svinstva dělali lidé, kteří se buď potřebovali zbavit svědků svých činů za války, nebo si prostě chtěli nakrást z majetku Němců, kteří už od nikoho nepožívali ochrany a nebo se jednalo sfanatizovaný dav (typický příklad právě Ústí nad Labem).

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZHNUSENY2 22:39:17 01. 06. 2009
default.png
a jako co tím vyřešíme A co jako tím vyřešíme? Osobně si myslím, že těch pár mrtvých Němců po válce už nemůže smazat několika miliónovou genocidu a tragédii, kterou způsobili Němci 2.světovou válkou. To už byla jen taková malá tečka, jen třešnička na dortíku za krveprolitím z předešlých let. Ostatně, zkuste se vžít do pocitů lidí, kteří v koncentračních táborech přišli o celé rodiny. Pak si nevystřel na Němce.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 22:37:40 01. 06. 2009
Pim Burger.jpg
Generační špunt No, nikdy z tvých příspěvků nepochopím, co chceš vlastně říct? Ale asi se mnou v něčem nesouhlasíš. Každopádně tady je nutno dodat, že komunisté gestapáky používali ještě za války, kdy je dostávali nahoru tak, že jim prozrazovali komunistické agenty. O využívání gestapáků jako tlumočníků nic nevím-ani si nedokážu představit, proč by někdo potřeboval v Čechách na překlad z němčiny zrovna gestapáka, ale jestli o tom víš víc, tak se pochlub. Jako vždy si tě rád vyslechnu. Pokud jde o archivy a chytré hlavy, tak je to samozřejmě známý fakt a von Braun je asi nejzářnějším příkladem. Byla to běžná praxe, protože ti chytřejší Američani už tehdy věděli, že 2.světovou to neskončilo a nechat tyhle mozky Rusákům, by bylo šílenství. Co se týče událostí v roce 38, tak nijak neomlouvají zvěrstva, která Češi napáchali na Němcích v roce 45 a je dobře, jestli se jim za tohle Havel omluvil. A samozřejmě je špatně, že takovéhle sv.ně utekly své vařící vodě a máš rozhodně pravdu, že tím jsem rozhořčen. Nedávno jsem ale viděl nějaký dokument, kdy se snad právě v Postoloprtech po tolika letech udělala nějaká pamětní tabule obětím 2. světové války jak z řad Čechů, tak z řad Němců. A tak je to správně. Co se týče všech pořadů Tv Nova, tak jsem především k jejich výkladu dějin dosti skeptický, ale najít zrovna v Bavorsku bývalého člena strany nebo SS, není zase až takový problém. Přibližně stejný, jako najít u nás člověka s komunistickou minulostí. No a jinak mi tu chybí tvé vyjádření k Josefu Nachtmanovi, když jsem tak neblaze poznamenaný těmi zlými kapitalistickými historiky...:-))

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GENERACNI-SPUNT 22:13:31 01. 06. 2009
default.png
re Pim Burger Pime, to musí být určitě nějaký omyl, tak špatní strážníci určitě nemohli být ! To museli být určitě převlečení StBáci, tak jako v Doupovských horách, kde vojáci (StB) na základě udání našli ukrytě rodinné přísl. ze zbraní SS, tak to tam také nějak vzali najednou ( rovněž to ještě termínově pokryly ty špatné „Benešovi dekrety“) . Také se to dost dlouho bezúspěšně vyšetřovalo. Na vysočině kde žila velká komunita sudeťáků to bylo pro změnu obráceně, tam naši sudeťáčtí spoluobčané zabili těsně před koncem války i pár skautů. Dokonce o tom Klíma natočil pořad, a jednoho z protagonistů navštívil v Bavorsku, kde žije jako ctihodný rentiér. Můj strýc sloužil s četníky co byli z pohraničí staženi do vnitrozemí, kteří vyprávěli jak ti hodní Adolfovy dětičky (ordneři) pobodali lesní dělníky co připravovali dřevo na záseky u cest (naštěstí to díky stráži SOS přežili). Jeden z odstřelovačů na Chebsku který „fláknul“ amerického vojáka byl také domácí, a bylo mu něco kolem 15 let. Když sudeťáci celou dobu řvali „Jedna vlast a jeden vůdce“, tak ji to hold „Vítězné mocnosti“ umožnili. Benešovi dekrety tomu daly jen právní rámec. Když se Havel omluvil sudeťákům, tak se určitě musel strýček ( a nejen on) v tom penálu obrátit. A jen tak pro pořádek (zase máš ten historický výklad nějak „žáčkovsky“ angažovaný a zřejmě také hřešíš na demenci tohoto národa). První kdo využil konfidenty gestapa ( včetně tlumočníků gestapa z řad sudeťáků) již v roce 1945 byli američtí (spojenečtí) zpravodajci, kterým se dostala do rukou část archivů a gestapáků z registru konfidentů, a ne StB! Později je američané úspěšně využívali i v utečeneckých táborech v SRN a Rakousku. A to neřeším další „mozky“ kteří byli odsunuti do USA, aby nebyli odsouzeni jako váleční zločinci ( i když byli tribunálem stíháni),pak byli úspěšně využíváni ve zbrojní mašinérii.Viz. např. Von Braun, manageři z I.G. Farben a řada dalších, z nichž se později někteří vrátili do SRN a podíleli se na velitelských postech při budování Bundeswehru a letectva ). Zase jsem si po dlouhé době nad tím tvým svatým rozhořčením zamáčkl slzu. Předpokládám, že toho úspěšného kriminalistu který to stačil za 2 roky rozštípnout, přemístili min. do ústecké mord party.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 17:51:24 01. 06. 2009
Pim Burger.jpg
Souhlas s bingem. Tohle bylo odporný svinstvo a kromě Postoloprt k podobným zvěrstvům došlo i v Ústí nad Labem a v Brně. Velkou zodpovědnost za tyto skutky, respektive za jejich nepotrestání nese i prezident Beneš, který svými dekrety celé období tzv.divokého odsunu amnestoval. Tyhle svinstva pak povětšinou prováděli ti největší kolaboranti s Němci z řad českého občanstva, které pak nádherně využila StB, aby mučili a vraždili i vlastní národ. Typickým příkladem je Josef Nachtman.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BINGO 15:29:55 01. 06. 2009
default.png
Za takovými událostmi.. Za takovými událostmi a lidmi měl tečku udělat soud a nikoliv zubatá.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio