Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Policista vrátil 12 miliónů, které mu omylem přišly na účet (REDAKCE)

Policista vrátil 12 miliónů, které mu omylem přišly na účet

Foto: Ilustrační
Severomoravský policista Marcel Moravec v uplynulých dnech ukázal, že je při svém povolání mužem na pravém místě. Bez váhání totiž vrátil odesílateli 12,5 miliónu korun, které mu omylem přišly na soukromý účet.
Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 15. 06. 2009
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu DAVE007 15:01:12 17. 06. 2009
default.png
No mě přijít přes 12 milionů na účet, tak to okamžitě hlásím nadřízenému a ihned začínám pátrat čí to je, protože bych se nechtěl dostat do problémů. Původní majitel peněz by po nich stejně začal okamžitě pátrat a velice rychle by se dopátral. Ale zajímalo by mě, jak je to s nálezným. Vím, že nálezné je 10% z hodnoty nálezu, ale platí to i u převodu v bance?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 14:06:11 17. 06. 2009
default.png
.... hmm docela mě mrzí, že se to tu takhle zvrtlo.. njn... musím, ale tentokráte souhlasit s Out-em. Jen poznámečka k té medializaci..myslím si, že to za doytčného kolegu udělali jeho nadřízení.... takovej plusovej bod pro PČR a zadara .-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu OUT 13:50:33 17. 06. 2009
Out.jpg
catani V tom případě tady každého policistu urazili i někteří jiní policisté, ale to ti asi nevadí, v rámci kolegiality že, ovšem jak něco co se ti nezdá udělá/řekne "civil" tak to už je zle, protože Vy policisté ste přece něco víc... (naštěstí takových jako ty moc neznám) Viděl sem to na škole v Hrdlořezích denodenně, pěstování toho pocitu, že policie vždycky byla něco víc a neustálý omílání kantorů "Ste na výběrové střední škole" atd. Až z tohodle syndromu PČR jednou vyroste bude to opravdu profesionální složka. Kdybych tady několikrat s klidnym svědomím neřekl že nejsem u PČR tak neřekneš ani popel, to sem si jistej... A u policie nejsem protože mě to za 4 roky na škole přešlo, takový to pubertální "Já chci k PMJ" atd. který tady vidim dnes a denně i od starších lidí. Ale takovejch kluků nás tam byla tenkrat většina. Vyrostl sem z toho, že bych si myslel že celej svět je jen o placce a uniformě, že PČR je jedina možná volba pro mě. 90% spolužáků žilo nalajnovanej život, šli na školu, pak k PČR a tam budou do důchodu, jejich život nepočíta s ničím jiným. Neříkám že to je špatně, ale mě je to každýho věc, já to tak nevidim. Stejně jako jiná spolužačka která dneska dělá na ministerstvu zahraničí nebo spolužák co studuje práva. Prostě sem se poohlidnul a dostal sem možnost mít práci která se stejně oboru dost úzce týka a je daleko lépe placená a hlavně je pro mě zajímavější než třeba práce na MOP kde bych třeba skončil. A sem i tak státní zaměstnanec a taky mám plat dle tabulek. Ale nemusím řešit jestli budu mít dost peněz na nájem, jestli psovi koupim granule za 500 Kč nebo za 1500 Kč a sem spokojenej. A proto bych měl bejt horší? A sem píšu z takový nostalgie, rád podiskutuju o věcech co mě pořád zajímaj, navíc s PČR sem v kontaktu pracovně poměrně často. Nechodím sem nikoho prudit jako Honzad atd. Vždycky me vytočí jen tvoje přispěvky který smrděj nadřazeností nad "civilama" na sto honů. Já beru policajty jako každý jiný lidi s lidskejma chybama. Špatnou zkušenost já osobně s nima nemám, naopak, ale spousta mejch známejch ano a nedělám si iluze že sou všichni skvělý. Proto dokážu vyzdvihnout když se nenechají zkorumpovat nebo zastrašit, pač vim jak je to někdy náročný. Ale pokud si myslim že je něco blbost tak to klidně řeknu jako to řeknu u každýho jinýho ať je policajt, hasič nebo politik. Pokud máš pořád se mnou problém tak nereaguj na moje příspěvky...co ti víc na to můžů říct... A jinak k tomuhle případu... Ano, je to hezký že ty peníze normálně vrátil, ale hrdina to pro mě není. Hrdina je pro mě policajt co vytáhne malýho topícího se kluka z rybníku apod. Tohle se mohlo stát i mě, ale ani bych neměl potřebu to medializovat, prostě bych se pousmál že jsem byl chvíli "bohatej" a život by šel dál.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 13:24:51 17. 06. 2009
Pim Burger.jpg
catani No nevim, asi se dotknu tvého citlivého srdíčka, ale reakce Outa mi přijde docela normální. Je sice hezké, že zde kolegu vyzdvihuješ až do nebe, je vidět, že máš svojí práci rád, ale z objektivního pohledu vážně nešlo o nic zvláštního. Víc mě spíš zaujaly kauzy, kde byl ten člověk tak hloupý, že přijaté peníze začal rozfofrovávat a pak se strašně divil, že na to přišli a že to nejen musel vrátit, ale ještě z toho měl problémy. Sám si pravidelně kontroluju účet a když mi tam posledně přišlo asi 1200Kč, o kterých jsem si nebyl jistý, od koho jsou, tak jsem se po tom hned začal pídit, abych právě neutratil prachy někoho cizího. No a kdyby mi tam přišlo 12 mega, tak bych se šel okamžitě udat - stejně jako jakýkoli jiný člověk s mozkem. A přestože to nechápeš, tak právě spíše tví kolegové, kteří chytli mladýho Kočku a věděli, co je to zač a nelekli se jeho rodiny a známých jeho rodiny, si zaslouží velkou pochvalu a mají můj respekt, protože každý ví, že dneska zastavíš nějakého takového mladíka a zítra taky můžeš hlídat přechod v Zadečkové Lhotě. Takže když to shrnu, tak je sice chvályhodné, že daný policista nezačal nakupovat akcie a nemovitosti, ale že by to byl nějaký hrdinský čin, to se také zrovna říct nedá.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 13:13:14 17. 06. 2009
default.png
for out A pokud máš s policisty špatné zkušenosti, tak nám tady nějaké napiš. Kdy se svým jednáním v praxi dotkli tvé osobní tzv.civilní hrdosti. Jenom nepiš ty staré ohrané písničky o prošlých lékarničkách na to už dneska taky nikdo neskočí. No a taky by jsi mohl napsat nějaký vlastní příklad z tvého blízkého okolí, kdy se zachoval někdo podobně jako uvedený policista, určitě jich znáš několik.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 13:07:04 17. 06. 2009
default.png
For out Jak čtu tvé příspěvky na ostatních fórech, někdy mi to připadá jako by jsi byl rozdvojená osobnost, někde vyzdvihuješ policisty jak se nenechali uplatit Kočkou, což je u policistů bych řekl dnes již zcela normální a na druhé straně tady snižuješ autoritu a vysokou morálku policisty, který se zachoval naprosto čestně.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 13:00:49 17. 06. 2009
default.png
? Oute svým původním článkem jsi nepřímo urazil každého policistu, neboť jsi napsal: za článek do novin to ani nestálo. Opravdu nic jiného nezbývalo. Určitě má policista na účtě limit, že např. týdně může z bankomatu vybrat hotovost do výše 10 000 Kč, nebo tak nějak. Takže z bankomatu by to nevybral a na přepážce by mu to taky nevyplatili. Takový sumy se hlásí předem a to už by se všechno dávno vědělo.(ty hodně čteš všude asi provozní řády, né). Mimochodem policisté denně řeší desítky obdobných případů a podvodů, ze strany jak říkáš ty civilistů, já to nedělím. Mi pořád jenom nejde do hlavy, když jsi tak ve všem znalý obzvlášť v policejní práci, proč nepomáháš a nechráníš i ty, je pravdou, jak tě tak čtu, že s tvými vědomostmi by jsi pomalu mohl rovnou zastávat nějakou vyšší funkci jak to je dnes obvyklé. Já bych to viděl rovnou na policejním prezídium, nač ta skromnost.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTIN-CZE 11:44:56 17. 06. 2009
martin.cze.jpg
Out: Neříkej...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu OUT 11:31:09 17. 06. 2009
Out.jpg
martin.cze Slovem "lustrovat" sem nemyslel policejní úkon, ale pouhé slovo nahrazující "zjišťovat, prověřovat" atd.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu X1-RAY 11:01:20 17. 06. 2009
default.png
4 martin.cze: Ale zjistíš... jenom se musíš připravit na slušně zdůvodněný úřeďák To probírání proč musel vrátit jsem taky pochopil jako legraci a dobrý rozmar. Spíš mě zarazilo, jak hned informoval nadřízené, připadá mi to jako paranoia (i když chápu, že oprávněná), hlavně se nedostat do problémů, jinak letím bez náhrady. A začínám mít pocit, že tenhle strach se sborem rychle šíří...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio