Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Být někomu pro smích (REDAKCE)

Být někomu pro smích
ilustrační
Foto: web
Dlouhou dobu jsem na tento web nepřispíval. Jen jsem z hrůzou a znechucením sledoval, jakým způsobem se mohou vyjadřovat policisté. Čtu  příspěvky plné urážek, zesměšňování a předsudků. Musím se pak ptát sám sebe, jestli má cenu pro takové lidi obětovat volný čas a energii.
Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 12. 07. 2009
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu CATANI 09:41:50 13. 07. 2009
default.png
For Out Nepopírám, že v mnohém s tebou souhlasím. Jako občan bych měl asi naprosto stejný názor. Jako policista to vidím po některých zkušenostech a praxi trochu jinak. Plně souhlasím, že policie by měla být pod kontrolou veřejnosti. Na druhé straně se ptám k čemu je veřejnost, když ministrem vnitra v tomto volebním období se stal člověk, který morálním kreditem by nesplňoval základní podmínky pro práci u policie jako řadový policista(I."nevysvětlujte si jako Íčko" Langer). Trošku odbočuji od tématu, ale všechno souvisí se vším. Ještě poznámku, k tomu co uvádíš, když se ptáš policisty a ten ti tady odpovídá. Já to tam píšu, měla by to být věc firmy(Policie ČR) nikoliv jednotlivce. Některé odpovědi jsou zcela zcestné a v rozporu s tím jak má nebo by měla policie postupovat ve smyslu zákona a jeho výkladu, judikatury(nadávky a osočování to je dnes už všude normální, taková je doba). Jinak souhlasím skoro se vším co jsi napsal. A na závěr i když to je přesně to co je již na hranici psaní a nepsaní na tomto webu, chci říct, že jsem nikdy u policie nepochopil ten právní brajgl a nevěřil, že je možné absolutně rozdílné postupy, řešení případů či skutků, dopravních nehod atd., nebo kde je hranice občansko právního sporu včetně administrativního zpracování Policii ČR někde v okrese Liberec, Praze nebo Znojmě. A lidé by ani nevěřili jak můžou být rozdílná stanoviska jednotlivých státních zastupitelství k určitým postupům třeba do doby než to začne bít do očí a nastane sjednocující výklad či stanovisko vrchního zastupitelství, či vyjde nějaké nařízení ministra vnitra, rozkaz resp. policejního prezidenta ke sjednocení postupu policistů. Většinou je to potom stejně takový konglomerát holých nesmyslů, jako třeba v poslední době postup při kontrole alkoholu v dechu řidiče. To však do doby než bude muset nějaký podnikatel či politik postoupit uvedené opakované dechové cvičení a uletí mu třeba letadlo. No a pak jsou tady ty jednotlivé odpovědi ze Sokolova nebo Karviné a normalní člověk co to čte, může si dělat špatný obrázek o zde přispivajících policistech. Žijeme v České republice a to je odpověď na článek Lukáše Heinze.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GENERACNI-SPUNT 22:58:45 12. 07. 2009
default.png
re cz858 No když už jsi u toho „ špatného světla“, co jsi vnesl Ty za světlo na tento "veřejný web" – teda kromě urážek lidí kteří nají jiný názor a životní filosofii než Ty!! Jestliže jsi policajt (doufám že ne), jak pak můžeš s těmito lidmi, „jako vládní úředník“ nezaujatě jednat, „když je všechno „odkopaná svoloč“?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu STENLI 22:53:57 12. 07. 2009
default.png
no je na miste byt trochu soudny..omlouvam se redakci policisty, priznam, ze sem tady pusobil kolikrat nevhodne...vetsina diskuzi se zvrhla jen v hadky,na druhou stranu je tezky se o cemkoliv bavit, kdyz jen proto,ze ma nekdo jinej nazor, je bud nacek, nebo anarchokomunisticka sebranka, pripadne fetka...Naopak chci podekovat Vam (redakci) , za tu praci, co tady delate

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CZ858 21:59:31 12. 07. 2009
default.png
omluva za ten roztáhlý příspěvek.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CZ858 21:58:13 12. 07. 2009
default.png
Jen taková poznámka pro autory webu. přijde mi neš Přijde mi nešťastné, když si na stránkách o policejní tématice, vyměňují názory imbecilní náckové s anarchokomunistickou sebrankou .Myslím,že to pak na tyto stránky může vrhat zbytečně špatné světlo :-/

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 20:20:48 12. 07. 2009
default.png
... Přidám taky trochu do zdejšího mlýna .-). Policisté jsou skutečně obrazem společnosti a málokdo má tak vyhraněnou stavovskou čest, že je poldou i v civilu. Prostě dnešní doba přinesla to, že odpoledne polda sundá mundúr a je horší, než většina "normálních" lidí .-). Dále, pokud vše vztáhnu na tento web, tak je to opravdu trochu chyba struktury zdejšího webu. Je tu jistá anonymita, která, jak je všeobecně známo, zavdává k tomu, aby se člověk trochu více "odvázal". Navrhuji redakci, neb s provozování policejního okresního webu či jiných stránek mám více než osobní zkušenosti a to prosím taky ve volnu a za vlastní peníze .-)... pokud uvažujete o zásadní změně, třeba grafiky, organizace webu, redakčního systému atd. mohu býti být nápomocen. Pokud by byl zájem mohu nastínit více asi do e-mailu a samozřejmě vše v osobním volnu za své groše, jak jinak .-)). charles.sk@centrum.cz, Karel Slavík.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JANEK 18:59:30 12. 07. 2009
default.png
pro Lukáše I já na tento web často nepřispívám, ale právě jedním ze dvou mých předchozích příspěvků byla reakce na odpovědi jednomu z vysokoškoláků, který měl zájem pracovat jako policista. Dalo by se předpokládat, že právě policisté budou mít zkušenosti s neoprávněnou generalizací, ale není tomu tak. Bezpochyby je to vlivem prostředí ve kterém se policista pohybuje, nevyzrálostí některých policistů jako osobností atd. atd.. Je potřeba si přiznat, že právě házet všechny, z jakékoli skupiny, do jednoho pytle je projev největší omezenosti kterou znám. Taktéž je potřeba si přiznat, jak jsi naznačil ve dvou definicích "dobrého poldy", že opravdu dobrých poldů je méně než by bylo potřeba. O tom, že chyba je zejména systémová všichni víme, ale pokud se každý nezamyslí sám nad sebou a nad vyjadřováním se nejen na tomto webu, budeme to mít všichni při té policejní práci zas o něco těžší. Tento web možná není veřejností příliš navštěvován, ale mnozí bystří zaregistrovali, že nejednou při televizní reportáži v hlavním vysílacím čase právě zazněl odkaz na zde probíhající diskusi. Je tedy více než jasné že pokud chceme v očích veřejnosti vypadat jako profíci, musíme tak nejen vypadat, chovat se, ale musíme tak umět i mluvit a diskutovat. A to i mezi sebou. Budiž nám všem útěchou, že Ti kteří tak nečiní, jsou zde registrovaní pod známými nicky a není jich většina. Mít svůj web je určitě pozitivní, stejně tak jako možnost volné diskuse. To že se za někoho stydíme je známka toho, že nám na něčem záleží. Dovedu si představit Tvůj pocit frustrace z určitých příspěvků, ale předpokládám a doufám, že je to zejména typem komunikace kterou internet umožňuje a tou anonymitou za kterou se někteří schovávají. Pokud kodokoli dělá cokoli pro zvýšení prestiže v tomto případě Policie ČR, zejména ve svém volnu a nad rámec své práce, zaslouží si úctu ostatních. A Tvůj kultivovaný a věcný projev nejen tohoto příspěvku je známkou, že Ti a asi celé redakci na Policii ČR záleží. Kéž by tomu tak bylo u KAŽDÉHO poldy, který když si při příchodu do práce obléká košili, všimnul že má na rameni státní znak a že i na toto by měl být hrdý a podle toho se chovat. Takže DÍKY....

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu OUT 18:19:35 12. 07. 2009
Out.jpg
Taky souhlasím s tímto článkem. Taky sebekriticky uznávám, že se občas nechám v diskusi unést. Snad bude článek ponaučením i ostatním. Osobně si taky myslím, že je ta situace dáná trošku strukturou fora. Nevím sice jak moc by bylo časově náročné přejít na jinou strukturu, ale určitě by to byl krok vpřed. Už jen tím že by se stanovily jasná pravidla, dalo by se vyhledávat ve starých příspěvcích, tudíž by se neopakovaly pořád dotazy a hlavně by mohl forum někdo čas od času moderovat a promazávat diskusi (opakované dotazy, nevhodné příspěvky) a v krajním případě i dát někomu ban. Jinak bych chtěl alespoň tady pochválit redakci za práci. Většina článků je tady pro mě zajímavá a čtu je rád. catani: Já vím, že jsme na tohle téma už diskutovali, ale zásadně s tebou nesouhlasím. Já jako občan jsem naopak rád, že je nějaké forum kde se můžu obrátit s dotazem na policisty a o to víc mě hřeje na srdci že to je forum neoficiální a když mi tu policista odpoví, tak vím že to děla z dobré vůle a není za to placen. A to je pro mě jako pro občana velmi pozitivní zjištění. Navíc si myslím, že je vždycky lepší cokoliv jiného než nějaká cenzůra, mlčení atd. Ty máš možná pocit (a máš k tomu negativní stanovisko), že se tu občas policista zpovídá za nějaký zákrok atd. Na to můžů řict jen tolik, že nic nikomu vysvětlovat nikdo nemusí, je to vždy jeho dobrá vůle. Takže pokud někdo chce vysvětlovat tak proč ne. Ty to možná citíš jako nějakou kontrolu ze strany veřejnosti, ale dle mého názoru by nějaká, byť malá a částečná, obecná kontrola (myslím tím klima ve společnosti atd.) policie, ze strany veřejnosti, být měla. Už jen z toho důvodu že policie té veřejnosti slouží. Společnost si rozhodla zřídit polici aby ji chránila, né že si pár chlapů rozhodlo si ji udělat samy. To by pak mohli říkat, že se nikomu zpovídat nemusí atd. Protože situace kdy se policie veřejnosti vzdaluje, místo aby se jí přibližovala, je vždycky špatně. A to vzdalování by bylo dle mého názoru i to, přestat zde diskovat a diskusi zablokovat. Aspoň tak jsem pochopil, že to je to po čem voláš. Jinak srovnávání s doktory je pro mě taky trošku mimo. Policie je víc veřejná složka než lékaři. Ať už mediálně nebo prostě na ulici. Já osobně se potkám spíš s policistou, když jsem zdravý tak doktora rok nevidim, policisty vidím skoro denně a to i na ulici mimo svojí práci. A osobně jsou pro mě větším přínosem než doktoři, věřím jim prostě víc. Což snad pro tebe bude dobré zjištění. A souvisí to právě i s tím jak se té veřejnosti ukazují. Jinak nemáš v tomto zas tak pravdu, i na internetu je už dnes řada diskusních for lékařů s lidmi.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu X1-RAY 14:33:13 12. 07. 2009
default.png
Lukáši nejdříve ti odpovím: MÁ TO CENU!!! a díky celé redakci za tenhle web. Jinak s catanim souhlasím. Je v celku logické, že se na těchto stránkách řeší často konfliktní témata a střetává se svět "služební" a "civilní". S vulgárními urážkami nesouhlasím, ale všimni si, že se často hádají kolegové, takže podstatou není konflikt polda vs. civil, ale prostě rozdílnost názorů. Mě třeba hodně zlobí, když se někdo ptá na něco, co již bylo 10x zodpovězeno, protože je líný hledat. Ale ruku na srdce a neber to prosím osobně, je to často dané nepřehledností diskuze a témat. Chápu, že rozjet úplně novou strukturu diskuze dá hodně práce, navíc když to děláte z volna a znovu opakuji, že si redakce moc vážím. Pro začátek mám návrh: pravý sloupec, kde je anketa příspěvky ke článkům , diskuzi a videa je úplně prázdný v poměru k délce homepage. Co nechat zobrazit alespoň posledních 15 příspěvků k článkům a 15 k diskuzi? To by snad nebylo tak složité. A kdyby se zobrazoval pouze poslední příspěvek ke každému tématu tak by to nemělo chybu :-). Předešlo by se duplicitním dotazům, prázdným vláknům a nebylo by vidět 4x pod sebou např. "Holešov". Na závěr trochu parafráze: Lukáš: "Pro laika není lehké zorientovat se ve světě policajtů" x1-ray: "Svět policajtů se dávno změnil ve svět nezorientovaných laiků"

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 11:58:12 12. 07. 2009
default.png
... Nelze než souhlasit, ale domnívat se, že tomu je mezi pedagogy, státními úředníky, slévači či horníky jinak, by bylo zřejmě bláhové. Policejní práce nese svá specifika jako každá druhá a zpackanou reformou s různými náborovými kampaněmi se stává Policie ČR(kdy k policii může už opravdu každý) pouze naprostým zrcadlem či obrazem české společnosti. Na druhé straně má i policista právo se vyjádřit ke všemu jako občan(někdy se může unést jako každý jiný občan v této zemi, neboť prožívá frustraci z vývoje tady), proto samo o sobě mi vadí toto fórum, které se zcela zvrhlo z profesního charakteru, kdy takto bylo myšleno, na konfrontační v duchu diskuzí na různých seznamech.cz a pod. Nemluvě již vůbec o tom, že jsem ještě neslyšel, že by si udělali fórum lékaři a tam veřejně projevovali své názory jak si ulehčují operace či obcházejí Hypokratovu přísahu a diskutovali s pacienty o tom, že jim omylem zašili nůžky do žaludku. Žel taková je doba. Policisté můžou diskutovat s občany ano, ale jako občané. Když čtu zde některé výklady zákona od samotných policistů jsou to doslova návody občanům jak obcházet zákon(pominu vzájemné urážky, kterých se dnes už nevyhne s rukou na srdci nikdo). Je však s podivem, že nikdo ze současného managmentu policie, kromě slavného portálu ministerstva vnitra a Policie ČR, nereagoval třeba veřejným fórem Policie Čr radí a informuje. Zde by mohli pokládat občané otázky či diskutovat s osobami znalými, dožadovat se vysvětlení zákroků či postupu policistů. Je prostě jiná doba a policie je obrazem občanů ČR, tak jako slévači, lékaři, státní úředníci či nejpoctivější z poctivých politici.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio