Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

AKTUALNE.CZ: V metropolích USA prudce klesá zločinnost. Proč se neví (REDAKCE)

AKTUALNE.CZ: V metropolích USA prudce klesá zločinnost. Proč se neví

Foto: ilustrační
Zatímco nezaměstnanost roste a ekonomická krize ve Spojených státech se prohlubuje, počet násilných zločinů klesá. Města Los Angeles a Washington DC míří k nejnižším číslům za posledních čtyřicet let, celkový rekord hodlá prolomit New York a velký pokles vražd hlásí podle listu The Washington Post také Boston, San Francisco nebo Minneapolis. Informaci přináší server AKTUALNE.CZ.
Autor: Ondra Skalník
Publikováno: 21. 07. 2009
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu ANDRAS 00:32:15 25. 07. 2009
Andras.jpg
Něco k objektivnosti informací. V některých článcích na internetu po incidentu MPHMP s taxikáři vyšlo: Policisté z MOP Bartolomějská nařídili odtah vozidla a zmlátili taxikáře. Zásadní patologická chyba české veřejnosti: viva la "BLESK"!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 22:17:31 24. 07. 2009
Andras.jpg
denvere!!!!! Tohle jsi přehnal. U té akce s Butkaiem jsem se účastnil jen jako posilová hlídka. Tedy už bylo po všem. Zasahovali policisté z mého bývalého oddělění. Skvělí, zkušení kluci. Hovořili plynně anglicky. Nevím, jaké informace jsi si ty zjišťoval. Nevím, jak daleko je šetření, ale tuším, že policisté budou naprosto zproštěni obvinění, naopak bude zahájeno řízení proti panu Butkaovi za PROKAZATELNOU POMLUVU! Ale nevím jestli vůbec mám po tobě číst ty příspěvky. Neboť mě z tebe brzy stihne mrtvice.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARKUS 09:14:31 23. 07. 2009
default.png
Leeuwerik> nz Ad video> zaujalo mě při sledování napadení policistů v Londýně, v diskuzi pod ním se polemizovalo, že bude z Bosny. Dál jsem nepátral.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LEEUWERIK 18:08:21 22. 07. 2009
default.png
... Naopak ti děkuji za příspěvek z 09:16:44 22. 07. 2009 .

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LEEUWERIK 17:35:37 22. 07. 2009
default.png
... Ach jo... Výborné jak se dá článek o snížení kriminality v USA napasovat na ty naše malé české "multi-kulti" problémy. Denvere, napadení kohokoliv mě pobuřuje. Ale žádám tě aby ses nenechával zatahovat do podobných přetahovaček. Když oni taky... To prostě k ničemu nevede. Markus zde postuje video "prý" z Bosny (www.youtube.com/watch?v=L9-zNeLVnkQ&feature=related) Markusi, toto video je ze Srbska ne z Bosny. A to konkrétně z Tutinu, při hranicích s Kosovem a Bosnou (okres s 90% Muslimů) Video je ze zásahu Srbské policie při pokládání základního kamene Madrasy. Pozadí tohoto zásahu policie je prosté. Je to výsledek boje mezi dvěma muslimskými skupinami/stranami v tomto okrese. Vše zjištěno z Internetu během 5-ti minut. Takže tvoje závěry o multi-kulti vaříš z vody. Nauč se pracovat s informacemi a VŽDY si zjisti dostatek informací. Boha jeho ! CTRL C+ CTRL+V :-/ Nerad bych si myslel, že máš v hlavě svojí "pravdu" a vše podřizuješ jejímu potvrzení. (na "tvoje" ostatní videa nebudu reagovat nemám čas dělat tza tebe TVOJÍ opráci)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZHNUSENY2 15:31:41 22. 07. 2009
default.png
klid před bouří.....???? :-)))

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GENERACNI-SPUNT 12:13:08 22. 07. 2009
default.png
re Denver Denvere, myslím že by jsi se (když už) měl věnovat naší „domácí scéně, nejlépe charitě“, i když s tím „romským chlapečkem a Čečenci je to dojemné“. No já své známé nerozděluji podle toho jestli mají obřízku, příp. drží v pátek šábes a jedí košer maso,nebo hrají v kavárně na „lavutu“ (cikánsky – housle). Rovněž si myslím, ke stabilizaci policie dojde možná tak až za jednu generaci( v lepším případě). A to ani ne kvůli kompletní personální obměně policie, tak jako že už dojde k vyšumění a k legalizaci zlodějen z privatizace a miliardových daňových úniků (promlčení) vzniklých rozdílnou sazbou u paliv. Tak že už nebude marginální snaha politiků neustále reorganizovat spec. policejní útvary a dehonestovat policii přes spřátelená servilní média. I když samozřejmě kriminalita v nejvyšších patrech společnosti ( ale i u policie) bude stále! Lze souhlasit s nezávislosti inspekce, ale její převedení pod Min. spravedlnosti je nesmysl, již mnohokrát vyvrácený odbornou veřejností. Nejde jen o drobnou kriminalitu policie, ale především proto, že na „výstupech“ policie participuje justice, tj. státní zastupitelství a soudy( včetně event. přehmatů), tedy opět MS! Ve většině polic. sborů stejně tuto činnost vykonávají bývalý policisté (bez ohledu kdo tuto kontrolní složku zastřešuje), neboť k efektivní činnosti je třeba dokonalá znalost systému. Ke snižování kriminality dochází dost často pouze administrativně, tím že se např. zvýší výše škody, a hned je z tr.činu přestupek. Viz. i současná úprava výše škody u dopravních nehod kdy je třeba volat PČR. Tím jistě uniká řada osob kteří se dopustili tr.činu opilství, neboť za peníze v Práglu dům!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARKUS 09:16:44 22. 07. 2009
default.png
USA Co stojí za poklesem zločinnosti v amerických městech netuším, ale pravda je, že města jako NY nebo Washington jsou doslova "přepolicajtovaná" - auta NYPD apod. jsou stále vidět v provozu, policisté jsou na chodnících. Je jich tam jak sra*ek (nemyslím to hanlivě!) a to bude ten klíč k úspěchu. A navíc mají respekt - asi proto, že mají i pravomoce. Lidé si s nimi raději nic nezačínají, a tak to má asi být - přitom jsou korektní (ne politicky). Asi je to tam tedy přímo úměrné počtem policistů v ulicích. Jakmile tam povolí otěže, půjde to do kytek - a oni to (doufám) vědí.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DENVER 06:02:12 22. 07. 2009 blokovaný
default.png
Jeden ze způsobů jak snížit zločinost je spolupráce s veřejností.Když si bude veřejnost policie vážit,tak s ní spolupracovat bude.To jak někteří policisté fungujou se občas veřejnost doslechne a neni k tomu ani potřeba takovajch skandálů jako byl Tomáš Butkai.To že se tydle věci dějou všichni vědí.Stejně jako všichni vědí o tom,že někteří policisté sou holt úplatní.Policie si to nechce připustit,ale todle vše jí strašně poškozuje a poškozuje to i ty tisíce policistů který se tak nechovaj.Situace u policie je nejspíš lepší než byla v devadesátejch letech,ale je nutný zajistit nezavislou kontrolu policie.To znamená zrušit inspekci ministra vnitra a její pravomoce převést pod ministerstvo spravedlnosti.Já osobně doufam,že se policii povede zase získat důvěru lidí.To pak hodně pomůže ke snížení zločinosti.Je to muj názor a nikomu ho nevnucuju.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DENVER 00:05:40 22. 07. 2009 blokovaný
default.png
cz858 Já proti židům nemam vůbec nic.Měl sem i kamarádku židovského původu.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio