Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Lidé jsou na nás nejagresivnější o víkendech, říká policie (REDAKCE)

Lidé jsou na nás nejagresivnější o víkendech, říká policie

Foto: Za první půlrok dva útoky střelnou zbraní - špekbrašna se do statistik nedostala:-)
Zatímco ve všedních dnech to ještě jde, o víkendech aby se policisté báli o zdraví, informuje server Lidovky.cz. Lidé jsou totiž agresivnější a útočí na ně - pepřovými spreji, rýči, ale třeba i kovovými trubkami. Za první pololetí letošního roku policie zaznamenala celkem 275 případů, z toho 101 případů připadlo právě na sobotu a neděli. Ve většině případů došlo k újmě na zdraví. Nejčastěji na policisty útočí Pražané a lidé ze severu Čech.
Autor: Michal Tošovský
Publikováno: 28. 07. 2009
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu STENLI 23:24:43 31. 07. 2009
default.png
pime , pime.. to fialoveni, sem vztahl na to, kdyz nekdo sahne na kolegu, nebo na me..tim sahnutim myslim, kdyz mi proste bude chtit a nebo da kolegovy pres usmev- musel sem Ti to priblizet, pac mi prijde, ze moc nechapes..uz si rozumime?? Tady neni rec, ze jen tak si kopnu do drbana, rozumis??? No ty dane do toho zapletl proto, ze lidi jako Ty se tim radi a casto ohanej..takovy to, ja platim dane, tak Ty mi musis slouzit..vis, takovej ma pojem o PCR vetsina lidi...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 23:16:16 31. 07. 2009
Pim Burger.jpg
Hanta Víš Hanto, tady se nikdo nebaví o tom, že na tebe někdo plivne a ty mu dáš za to facana-ani to by se sice nemělo, ale budiž, dotyčný na to neumře. Na druhou stranu jestli nevidíš rozdíl v tom, že to vyřešíš po svym a i z mého pohledu celkem rozumně a tím, když Stenli napíše, že je jasný, že se ráno probudí fialovej, tak prosim. Můžeš tu dál plakat nad těmi zaujatými soudci a nespravedlivými státními zástupci. Co se týče etického kodexu, to je právě ten problém, že ho za kloboukem nemám já, ale vy. Můžeš to přirovnávat k P1000, Langerovi a já nevim, čemu ještě, ale když policajt (snad to neutrální oslovení tvé citlivé srdíčko přežije) napíše, že někoho stluče do kuličky, protože soud ho osvobodil, tak to prostě není dobře a správně. Souhlasím s denverem, že normální je tu asi tak názor tonyka. Jinak co se týče rozdílné funkce policajta a soudce, tak jsem tím chtěl říct, že každý z nich má jinou práci. Soudce nechodí zatýkat a vyšetřovat a policajt by neměl soudit a trestat. Jak hlubokomyslné, že? Doufám, že teď už tomu rozumíš líp. P.S. Vážně nechápu, co do toho pleteš nějaký daně.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HANTA 23:01:52 31. 07. 2009
default.png
No,Pime celkem si z toho, co píšeš na sebe nic nevztahuji. Myslím, že tady nebrečím, etický kodex si strč za klobouk, stejně jako program P1000 a další cizí výrazy. Ještě začni osvědčené " za naše daně" a jsi jasnej. Já nikoho nemlátím, ale že si zanadávám a zabouřím, to je jasný. I na přestupce. Ale mám zásadu, když mu vynadám, protože se chová jako hovado a tedy mu nadělím stejně ve stylu jak se do lesa volá.... považuji to za vyřízené a někdy i účelnější, než nějaká pokuta. Pokud nasadím směr k uložení pokuty, pak taky nasadím kamenný ksicht nebo "americký úsměv". V poslední době jsem ale asi už v tomto směru "vyhořelý", proto vede spíše, podle okolností, první varianta. Jinak z útoku na mou osobu, jako VČ mám vlastní poučení. Žádný útok hlásit nebudu, když to nebude přes závit. Uložím, a to mohu, příslušnou pořádkovou pokutu ve stylu alespoň něco zaplatí. A to nepovažuji za nějaké suplování soudu. Policista ukládá za rušení veř. pořádku pokuty běžně-ne? Takže s tou tvou logikou opatrně. A jelikož jsem také jen člověk, např. když na mne někdo a bezdůvodně jednoduše fyzicky plivne, tak ji prostě a jednoduše koupí. A mysli si o tom co chceš. Za 38 let služby jsem to použil dvakrát. Jednou před ... a jednou po.... Spokojen? Máš pravdu, že policista (policajt mi nějak nejde přes klávesy) a soudce jsou rozdílné funkce. Nějak mi uniklo, co tím chceš říci. Proč tedy se vše hází na policisty a nenechá se též příslušný díl soudcům (mezi tím jsou ještě st. zástupci). No ti jsou zašitý a policisté po ruce a - řadě civilistů je to jedno, stejně o tom ví, tedy o této hiearchii, houby. No, občas ti Pime, taky ujede to blablabla. Jinak špunt jako obvykle dobře zabodoval. Tak si to, Pime, přečti ještě jednou :-))

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DENVER 20:31:46 31. 07. 2009 blokovaný
default.png
Stenli Jak hodnotí tvojí práci nadřízení?Oni vědí jak se k těm pachatelům chováš?A eště bych tě prosil o jedno.A to o to abys nebral do úst lidi co se zabejvaj lidskejma právama.Nedávno si je tu nazval k.eténama a h.ljzlama.Řeknu ti třeba jedno méno.To méno je Anna Politkovská.Je to jedna z mnoha který už tu bohužel nejsou a kterejm já ani ty nesaháme ani po kotníky.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DENVER 19:24:12 31. 07. 2009 blokovaný
default.png
tonyk Já sem rád,že sou u policie lidi jako ty.Mam pocit,že chápeš o co mi tu celou dobu de.Já sám zákony neporušuju a třeba na silnici si připadam jak totální vůl s tím svým dodržováním zákonů.Nejde o to jestli sou zákony dobré nebo špatné,ale de o to,že je musíme dodržovat.Samozřejmně chápu,že by někdo něchtěl dodržovat zákony které odporují lidskosti.Tyto zákony,ale ČR nemá.V ČR je právě značnej problém z dodržováním zákonů a to bohužel i u těch politiků a jak sám vidíš,tak i u některých policistů.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 16:30:51 31. 07. 2009
honzad..jpg
hosi hosi vy ste se do sebe zase pekne kousli... :-)) ale jen bych oute nezapominal na to, ze v teto zemi je asi podstatne vic spolku ktere maji tendenci brat spravedlnost do vlastnich rukou..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu OMANB 15:26:24 31. 07. 2009
default.png
Out Ano vyjádřil jsem souhlasné pocity s tím, že my s tím nic nenaděláme a musíme stále dělat jen svou práci. To dělám. Stávající systém se mi nelíbí a v rámci volebního práva se o to pokouším neustále, leč marně...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu OUT 15:18:44 31. 07. 2009
Out.jpg
Omanb Ano? A já někdě tvrdil že někoho mlátíš? Ne... Ty si vyjádřil souhlasné pocity ohledně příspěvku Stenliho a tam byla podstata taková, že by si rád bral spravedlnost do vlastních rukou. Podstata nebyla o tom, že někoho chytáš pořád dokola, ale že někoho chytáš pořád dokola a tak ho potrestáš sám. A ono je špatně už jen to, že s tímhle někdo vyjadřuje souhlas. To je ten začátek cesty aby jsi to taky někdy začal aplikovat. Problém je v tom, že v případě Stenliho by byl človek jím uznán vinným už jen na základě barvy pleti, rasového původu a tak dále a tudíž by tu nakládačku dostal dotyčnej v každym případě a bez ptaní hned. Pokud seš u PČR (což může bejt a nemusí, co já vim kdo sedí za počítačem, leč Stenlimu to už z mnoha důvodů nevěřim a sem si skoro jistej) tak chytej dál pachatele a spravedlnost nech na jinejch. A pokud se ti nelíbí stávající systém (což mě taky ne) tak to změn v rámci svýho volebního práva. Když by každej začal brát spravedlnost do vlastních rukou tak by sme jako společnost skončili, to ti řekne každej trošku inteligentní človek. Tenhle názor totiž fakt můžou zastávat jen tupý plešky z Dělnický strany.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu OMANB 14:33:01 31. 07. 2009
default.png
for Out Zase jsi si to přebral po svým. Nikoho ve službě nemlátím, nikho neponižuju atd. Jen jsem vyjádřil souhlas s těmi pocity, když jako polda chytáš pořád stále stejné lidi, stále stejné zloděje,pachatele atd. a jen díky našemu soudnictví a dalším věcem si tito lidé za několik dní opět dělají to co chtějí. Ale práce mě baví a dělám ji rád. (pro Outa jsem u PČR 5 let)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 14:01:15 31. 07. 2009
Pim Burger.jpg
Generační špunt Víš, tohle je všechno pravda, co píšeš, tyhle případy se můžou stát a nejspíš i stávají, ale zase mi řekni ty-kdybych já vzal pistoli a šel si to s nim vyřídit a vyřídil. Šel bys po mně jako po vrahovi nebo by sis řekl, že jsem zabil jednoho šmejda, takže budu v pohodě??Asi bys mě taky považoval za vraha a podle toho se mnou jednal.A tady bych zase od Stenliho dostal nakládačku, protože si to zasloužim, protože jsem někoho zabil. Chápu, že když se tohle stane, tak všichni začnou nadávat na policii, že nic nedělá apod. Ale proto by měli u PČR dělat psychicky odolní jedinci a ne někdo, kdo chce být vyšetřovatel,soudce a kat v jednom. Jestli mi rozumíš, já tu vůbec nepopírám, že je to těžký a že bych zvládnul někomu takovýmu taky nedat ránu. Rozdíl mezi mnou a Stenlim je však zásadní. Já nenosím uniformu. A někdo, kdo ji nosí, tomu by saze prostě bouchat neměly. Vím, že se to řekne snadno a těžko udělá, ale tohle je právě jeden ze záporů vaší práce. Mám známou, co dělá někde na telefonu, kde vyřizuje stížnosti. V praxi to znamená, že jí osm hodin denně někdo nadává do různých domácích zvířat až po citlivé části těla. I přesto na ně musí být milá a nechat si to líbit. Je to prostě součást její práce. Jasně, že by nějaký i.ioty taky nejradši poslala někam, ale nemůže. Až na to přestane mít psychicky, tak toho nechá. A tohle je to samý, jen se občas potkáte s něčím ještě horším, než jsou nadávky. To ale neznamená, že byste měli vyrazit všichni do ulic vykonávat "spravedlnost". To je to, o co se tu se Stenlim přu.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio