Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Poldové vs. poldové (REDAKCE)

Poldové  vs.  poldové
ilustrační
Foto: redakce
Netuším jak to funguje v jiných lokalitách a možná je Praha v tomto specifická, ale v hlavním městě existují  dvě strany  policistů v uniformách.  První skupinu tvoří policisté Pohotovostní motorizované jednotky (Pejáci), lokální motorizované hlídky určené k výjezdu na tísňová volání (158čky), a motorizované hlídky jednotlivých oddělení hlídkové služby (OHSky).  Druhou stranu tvoří policisté místních oddělení (MOP). Obě tyto skupiny si mnohdy nemohou přijít na jméno.
Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 03. 09. 2009
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu JARDA 08:30:11 07. 09. 2009
default.png
Andras "Jeb.t tento stát"- ještě jsi neodpověděl denverovi co tě drží u této práce. Mě osobně by zajímalo jak může být policista s tvým pohledem, který jsi tu prezentoval, motiván pro svoji práci.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 20:17:28 06. 09. 2009
Andras.jpg
goorOO: To odtažení vozidla se prakticky nevyužívá. Alespoň nevím osobně o jediném případu, např. v Praze, kdy by se takto odtahovalo.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GOOR00 20:11:45 06. 09. 2009
default.png
re:Andras Jen dodatek k té kauci. Zabráněním v jízdě nebo odtažením vozidla. To druhé se často podceňuje, ale můžu tě ubezpečit, že to funguje dokonale. Jen se nebát využívat všechny zákonné prostředky.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 17:32:07 06. 09. 2009
Andras.jpg
Ke krajské dopravce. Jak říkáš, je to jejich práce. Vedoucí řve na ně, potažmo na ostatní kolegy z jiných útvarů, že nemají činnost. Oni činnost vyhledají, aby na ně neřval vedoucí, ale pro změnu na ně řve dozorčí, že mu táhnou práci. Chápu, že když se za celý večer nezastaví, tak je těžké ovládnout emoce a neremcat. Ale pokud ho probudím, vydím rozestlaný spacáček, a on mě posílá do pr...a nadává do čů..., de...a kre..., tak něco není v pořádku. Musíme společně najít cestu ke vzájemnému pochopení. Podle mě, ale pomůže jen naprostá změna nastaveného systému. Jinak se tady z toho všichni za pár let zblázníme a navzájem pozabíjíme:-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 17:28:36 06. 09. 2009
Andras.jpg
jirikkk: Dodatek k diamond race. Jaktože je možné, že němci věděli o tomto závodu tak dalko dopředu, a my jsme se o něm dozvěděli až ten den, co se pořádal? Myslím oficiální cestou? Jinak k překročení ryclosti řidičů těch vozidel docházelo. Ovšem policie nemůže být všude, navíc účastníci dostávali pravidelná echa o radarech a stanovištích policie, takže se jim vždy stačili vyhnout či zpomalit.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 17:26:33 06. 09. 2009
Andras.jpg
jirikkk: Ano, "botička" lze být umístěna, ale pouze na takovém místě, kde by vozidlo netvořilo překážku v silničním provozu. Nevím, jak je to na dálnici. Ale tady v praze, když cizincům, nebo i čechům, právně poučeným, byla uložena kauce, tito se svým vozidlem vjeli doprostřed vozovky. Tímto chci říct, že my, policisté PČR jsme tu většinou orpavdu jen pro to, aby to vypadalo, že něco děláme. Ve skutečnosti děláme, ale skutečný výsledek naší práce se nikdy nedostaví. Dokážete si například představit, že v 02:45 ráno srazí řidič dva chodce, a najde ho v poli helikoptéra s termokamerou, jak se tomu stalo v rakousku? Já ne. Většina z nás chce pracovat, chce kvalitně odvádět svou práci, chytá drbany, chytá zločince, snaží se sloužit a chránit....ale ale ale. V konečném důsledku zaplatí, nebo jsou postiženi ti, kteří se bojí, dostavují se, přebírají si, a souhlasí. Na ty grázly, zbohatlíky, nafoukance, a arogantní ustavičné porušovatele práva prostě bič nemáme. A já už z toho začínám být unavený.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JIRIKKK 08:11:01 06. 09. 2009
default.png
diamond race Musím reagovat. Sloužím na dálnici a ten den jsem jezdil s Passatem. A musím říci, že jsem nezaznamenal jediné porušení rychlosti a ani jiného závažného přestupku účastníků závodu. A pokud jde o postih za rychlost dle § 22/1§)2 tak u tohoto je možná kauce dle zákona 361/2000 Sb. do částky 10 tisíc. Pokud nezaplatí kauci na místě jsme oprávnění zabránit v další jízdě botičkou do doby než zaplatí. Toto se praktikuje i u cizinců. Záleží na každém kolegovi jak využije svoji pravomoc. Je ale jasné, že nachytat každého z účastníků je poměrně komplikované.... A co se týká rozdělení práce u policie tak si dovedu představit situaci kdy je mě přivezen za noc 2x alkohol a nevím co dřív. Mám hrozně rád, kdy nám v úseku jezdí krajská dopravka a jen čekáme kdy co a koho přitahnou....Ale je to jejich a vlastně i naše práce. Prostě oni chytají a na nás je to papírování. Není potřeba do toho vnášet emoce......práci čest....

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 22:06:23 05. 09. 2009
Andras.jpg
Ano, němci se připravovali. U nás ale neexistuje legální právní způsob, jak takový závod mohla policie zakázat. Uvádím to jako jeden z mála příkladů neefektivnosti českého právního a přestupkového řádu. Hlavně možnost nesouhlasit téměř se vším. Jediný bič, který platí je kauce. Tu ovšem mohou vybírat jen dopravní policisté, a u přestupků, kde je min. sankce ve správním řízení 5.000,- Kč. Na lidi typu já si to ošéfuju napište oznámení to platí znamenitě. Stejně tak na cizince, kteří řídí pod vlivem alkoholu. Ale jinak? Však víme jak to funguje....

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GOOR00 18:10:04 05. 09. 2009
default.png
re:Andras Co se týká diamond race, tak němci se na to připravovali už od loňska. Šlo tam o celostátní akci, protože jedinci na silnici by takový kousek neustáli. Je ale vidět, že němci mají prostě jinou mentalitu a pokud tam bude někdo ohrožovat jejich občany tak s ním zatočí. Protože tam jezdíme a oni k nám, vím že tam také nefunguje vše na 100%, ale většinou to funguje. Ale my jsme v ČR, kde si každý zbohatlík může dělat co chce, a když je třeba zatlačí na zákonodárce. Jinak by jsme už převzali knihu jízd, kterou němci používají pro lidi, kterým neustále řídí auto osoba blízká.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 17:58:02 05. 09. 2009
default.png
... Takový problém nezažívám, ale jenom to ukazuje, že v případě těch prvních jak by měla vypadat čistě práce pořádkové policie a jak vypadá v jiných státech. Nějaké prověřování a dokumentace TČ na obvodních odděleních, rozsáhlých podvodů, krádeží či ublížení na zdraví či dalších tr.činů jako sdělování v ZPTŘ atd. by vůbec nemělo spadat do kompetence výkonné pořádkové služby, neodpovídá to vůbec kvalifikaci, odbornosti a tabulkovému zařazení těchto policistů od toho by měly být útvary SKPV a vyšetřovatelé. Práce pořádkové služby by měla končit na místě trestného činu OMČ, výslech poškozeného, zahájení úkonů a předání SKPV.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio