Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Poldové vs. poldové (REDAKCE)

Poldové  vs.  poldové
ilustrační
Foto: redakce
Netuším jak to funguje v jiných lokalitách a možná je Praha v tomto specifická, ale v hlavním městě existují  dvě strany  policistů v uniformách.  První skupinu tvoří policisté Pohotovostní motorizované jednotky (Pejáci), lokální motorizované hlídky určené k výjezdu na tísňová volání (158čky), a motorizované hlídky jednotlivých oddělení hlídkové služby (OHSky).  Druhou stranu tvoří policisté místních oddělení (MOP). Obě tyto skupiny si mnohdy nemohou přijít na jméno.
Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 03. 09. 2009
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu ADOS 22:20:38 04. 09. 2009
default.png
:-) A do jaky skupiny se radi DI? :-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 21:52:49 04. 09. 2009
Andras.jpg
A co se týče spolupráce PMJ, OHS a MOP. Znám i případy, kdy se jednotlivý polcisté častují výrazy "debile, čů..ku" a tak dále. Dokonce to zašlo tak daleko, že tyto excesy řeší nadřízení jednotlivých útvarů, a není daleko od toho, kdy se toto bude projednávat jako trestný čin urážka mezi vojáky. Znám i případy, kdy došlo mezi DS MOP a hlídkou, která tam přínesla práci k fyzickému napadení. Jak psal goorOO. Zátěž na policisty jednotlivých oddělení z hlediska čárkového systému a jejich nadřízených je tak veliká, že vede občas, čí více méně často k vskutku znamenitým konfliktům. Ale jak jsem psal níže, hlavně že je co jíst.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 21:49:11 04. 09. 2009
Andras.jpg
goorOO: Špatné zákony a naprosto nefungující systém. To je základ. Znám i případy, kdy uplynulo 9 let od zahájení soudního řízení, a to stále není ukončeno. Přestupek u cizinců? Pokud nesouhlasí, a já je nijak neobelžu, jsou nepostihnutelní. Stejně tak všechny přestupky, které nelze na místě zadokumentovat!" "Předložte mi doklady potřebné k řízení provozu." "Nepředložím". Napíši oznámení, u magistrátu pak pachatel přestupku tvrdí, že předložil a je bez trestu. Fotodokumentace červené, telefonování za jízdy a dalších přestupků při pohybu? Neprokazatelné, fotka je typ dokumentace stacionární = neprokazatelné. Nepředložil povinnou výbavu, měl prasklé čelní sklo, ostré hrany, močil na veřejnosti, píchal si fet na veřejnosti = bez videodokumentace neprokazatelné. Podmínka přebíjená podmínkou, a zrušení tzv. Éčkové krádeže! Fetky pokradou v jednom obchodě 20x za den, a jediný postih je nevymahatelné BPN! Takže se jim vlstně intenzita kradení vyplatí! Nechci být sprostý, ale když napíši "Jeb.t tento stát", tak nemám daleko od pravdy. Vymahatelnost práva nulová, efektivita policejního a soudního systému mizivá. Ale jedeme dál, hlavně že je co jíst, že? Marné mluvit. Buďto emigrovat, nebo spáchat sebevraždu = myšleno pro právně smýšlející lidi s mírou nadsázky samozřejmě.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GOOR00 21:41:30 04. 09. 2009
default.png
re Já si nemyslím, že by v této nevraživosti, která není jen výsadou PMJ a MOP, ale funguje všude kde je OHS či podobný útvar, byl jen čárkový systém. Ve své podstatě jde o to, že když se přiveze na oddělení pachatel v době, kdy je zahlceno či (bohužel) mají spací, nikomu se do zpracování nechce. To ale nemá na svědomí čárkový systém. Na vině je daleko více věcí než by si nezúčastněný člověk pomyslel. Přes byrokracii, přesčasové hodiny, nevyhovující podmínky, špatné zákony po lenost a pohodářství.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio