Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

AntiKonflitní Tým (REDAKCE)

AntiKonflitní Tým
AKT KRPA
Foto: G.M
Mnoho policistů dodnes prezentuje názor, že Antikonfliktní tým je naprosto zbytečná složka Policie ČR.  Že vlastně není nutné s nikým vyjednávat.  Nepřizpůsobivým se prostě naloží  obuškem na záda a těm, co se jich budou zastávat,  ještě pár navrch.  Jak  se ale ukázalo v severočeském Janově,  není demonstrant jako demonstrant. Mezi skutečnými pravicovými radikály se v Janově pohybovali i místní obyvatele, kterým už prostě došla trpělivost. 
Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 03. 10. 2009
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 18:38:13 06. 10. 2009
Lukas Heinz.jpg
re Pixel Z čeho soudíš, že Florent je praktik. Mluvíš o negativních zkušenostech s členy AKT ale ani jedinou jsi nepopsal. Nehledě na to, že jsem o několik příspěvků níže vyvrátil tvých 7 bodu negativ AKT. Mimo jiné to, že v AKT jsou kancelářské krysy. Řekl bych, že za tvým postojem vůči AKT je spíše názor někoho jiného, než osobní zkušenost, protože evidentně nemáš informace a ptáš se na některé otázky na které jsem dal v článku odpověď. Mimochodem ja skutečně ze tří příspěvků nepoznám zkušeného praktika, jestli ty ano pak klobouk dolu. Možná bys mohl zkusit udělat si vlastní názor na AKt a nepapouškovat názor lidí, kteří všechno znaji, všechno vědí, od všeho mají klíče a znají všechny piny všech mobilních telefonů.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIXEL 18:19:03 06. 10. 2009
default.png
pro Lukáše: Souhlasím s Tvojí poslední větou: "AKT je tu pro ty kdo chtějí jednat, SPJ a PPJ pro ty co přišli se zlými úmysly." pro Florenta: Z Tvých příběhů s fanoušky a AKT mi běhá mráz po zádech. To snad ani není možné! Mé zkušenosti s policisty v AKT jsou také spíše negativní, ale rozhodně ne tak moc, jako Tvoje. To s tím odemykáním vagonů, radami darebákům že je omezujete na os. svobodě apod., to je tedy skutečně na stížnost. V takovém případě by šla moje kolegialita stranou! Předpokládám, že sloužíš asi na doprovodech vlaků či v PJ. Mám tomu rozumět tak, že během doprovodu vlaku jste podřízeni pokynům AKT? Kdo takový rozkaz vydal? Myslím, že jsme se tu všichni shodli, že AKT ničemu nevelí, že je pouze prostředníkem ke komunikaci a plní si úkoly, které má od velitele opatření(i když Lukáš tu v jednom příspěvku psal, že dokud oni neřeknou "krleš", tak že se nemá zasahovat. To by však znamenalo, že fakticky velí oni, když dávají pokyn k zákroku.) Tak mě zajímá, jak to doopravdy je. Pokud se to odehrálo tak, jak píšeš, tak je to od dotyčných policistů z AKT hrubá neprofesionalita a asi by jsi to měl nějak řešit (zřejmě se svým vedoucím nebo nějakou stížností), protože toto se jednou může zle vymstít a nějaký polda na to může doplatit zdravím či životem. Florente, Tvé názory na tomto vláknu mají moji velkou podporu, typuji Tě na zkušeného praktika, kterých už u naší firmy mnoho nezůstalo. Držím palce a dávej na sebe pozor.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 14:20:47 06. 10. 2009
Lukas Heinz.jpg
re Florent Florente řeknu to takto. Ruzné AKT týny mají ruzné zkušenosti a od toho se odvíjí také přístup a taktika policistů AKT. Je faktem, že třeba v Pražském AKT týmu už jsme dávno pochopili, že komunikace a rozdělení pravomocí je alfou a omegou před jakoukoliv akcí. I přesto občas dojde k incidentům. Nemluvím o tvém příkladu, ale občas někteří policisté v uniformě chápou instrukci či radu člena AK týmu jako pokus jim rozkazovat. Bohužel mnozí, zvláště služebně mladší policisté mnohokrát neumí zhodnotit situaci. Nejednou se stalo, že z úst policistu v uniformě padaly nevhodné komentáře v přítomnosti médií nebo lidí účastnících se hromadných akci. Příklad: Dva policisté na akci proti policejnímu násilí pronášeli kometáře typu: "Až skončí kecat, tak jim ukážu policejní násilí apod." Všude kolem bylo plno novinářů a účastníků této akce. Pak se panové nesmí divit, že je člen AKT vykáže z prostoru kde se koná akce a to dost rázným způsobem. Příkladem výborné spolupráce mužé být nedělní zápas Bohemians. Všichni pořadatelé Bohemians 1905 o nás věděli a plně s námi spoluprácovali. Díky tomu, že na stadionu byl otevřena pro hosty pouze 1 vstup a dvě pokladny okamžitě došlo k vyhrocení situace. Fanoušci v první chvili prolomili bránu a napadli pepřovým sprejem pořadatele. Musím podotknout, že někteří pořadatelé domacích se chovali velmi neprofesionálně Někdy jsem měl pocit, že se zcela úmyslně snaží situaci vyhrotit. Přestože před jedinou bránou stálo bezmála 2000 fanoušků podařilo se 6 členům AKT Kraje hl.m. Prahy ve spolupráci s asi 10ti pořadateli Bohemians 1905 napjatou situaci ukočírovat. Spolupráce s kolegy z SPJ byla naprosto bez chyby. Neustále jsme spolu komunikovali a věděli o každém našem kroku. Ve chvíli kdy naprosto nepochopitelně pořadatelé na Strahově uzavřeli prostor vstupní brány, přišel pomoct i velitel přítomných družstev SPJ. Vše se obešlo bez zásahu obrněných kolegů. Opět upozorňuji, že bez policistů SPJ a PPJ v zádech se AKT neobejde. Oni jsou jasným vzkazem pro kohokoliv, kdo přijde s úmyslem ničit a demolovat. AKT je tu pro ty kdo chtějí jednat, SPJ a PPJ pro ty co přišli se zlýmy umysly.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BINGO 12:25:03 06. 10. 2009
default.png
Florent: Myslím, že členové AKT (ale i všichni ostatní), by měli mít na mysli, že jsou různé skupiny osob (shromáždění, davu), které fungují různou vnitření dynamikou a logikou. To co často funguje na jedny, nefunguje na druhé a opačně. Aktivita (akce) AKT či i PPJ, která u jednoho druhu davu (skupiny) situaci uklidní, může mít u jiného tipu právě opačný efekt. Lidi nejsou housky na krámě a pokud je k nim takto "mechanicky" přistupováno, hrozí riziko pro všechny. Ale věřím, že si toto všichni zúčastnění uvědomují.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FLORENT 07:23:14 06. 10. 2009
default.png
jeste drobnost Alfa omega celeho problemu je konkretne v tomto pripade v nekomunikaci. Protoze vetsina policistu ma velkou "mistni znalost" Vedi, kdo je agresor a kdo se jen veze na vlne, vedi, kdo ve stretu pouziva boxery, znaji vetsinu fanousku uz jmeny a prijmenim, u tech notorickych si dokonce pamatuji udaje, takze k vypisovani bloku a lustraci uz nepotrebuji ani OP. Tohle vsechno AKT nevi. A samozrejme ani nemuze. Kdyby fotbaly za AKT jezdil par let jeden a ten samy tym, asi by to vypadalo taky jinak. Proto je dle mych zkusenosti obcas lepsi otevrena valka. Protoze kolegove vedi, jak v tom chodit, pro koho si dojit, na koho si dat pozor, jak to v tom vlaku udelat. Protoze vagon je velmi specificke misto na provadeni vetsiho zakroku. A valce, ktera je kratka, vitezna pro policii a jsou z ni zadrzeni na trestnak se nerika v tomto pripade valka, ale uspesne provedeny sluzebni zakrok. A po kazde takoveto "valce" je zase par tydnu klid. Ovsem za predpokladu, ze nejede AKT, bohuzel. Protoze AKT se rozhoduje podle sebe a informace o "cestujicich" je nezajimaji...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FLORENT 07:11:15 06. 10. 2009
default.png
re Protoze jsem koukal, ze se objevili i komentare k memu prispevku, hodim par vysvetlivek. V teto situaci rozhodne doslo v chybe v komunikaci. AKT se nikdy nedeli o instrukce, co dostali. Proto pak dochazi k podobnym incidentum. Nikdo nerekl ani popel a AKT zacal jednat az po tom, co jsme my vyresili prestupky. Kdyby nekdo rekl, at nic nedelame, dokud nam nedaji vedet, samozrejme by se instrukce dodrzeli. V tomto konkretnim pripade je ale podle me postup AKT zbytecny. Z mych bohatych zkusenosti s predevsim fotbalovymi "fanousky" vim, ze to jsou lidi, se kterymi se na nicem doopravdy domluvit neda. Povolite jim malinko a ukousnou vam celou ruku. Tvari se inteligentne, ale v prvni chvili, jak to jde, vam bodnou obrazne receno /zatim/ kudlu do zad. Podobny postup jako AKT jsme zkouseli taky a nikdy to neprineslo nic dobreho. Dalsi otazkou je clovek, ktery tomu vsemu veli. Bezna praxe je, ze se fanousci uzamknou v jim vyhrazenych vagonech bez moznosti pristupu, mezi normalni cestujici. Nikdy s tim nebyl problem az do dne, kdy velici policista z AKT upozornil fanousky, ze dokud se chovaji slusne a v poklidu, muzou si chodit po vlaku jako kdokoliv jiny a tim, ze je odmitame poustet do jidelniho vozu pro dalsi nasup alkoholu, omezujeme je neopravnene na osobni svobode (to jim vsechno vysvetlil pred nami...!!) a nam dal rozkaz odemknout dvere do dalsich vozu. Behem prvnich 15 minut rozsekali 3 fanousky jineho fotbaloveho klubu, kteri jeli take na ten zapas a napadli stevardku v jidelaku, protoze jim odmitla vyndat z lednic veci a dat tam same pivo, aby ho meli dostatek chlazeneho... A zkuste hadat, kdo pak behal po vlaku a vsechno resil?:D Svitive vesty to nebyly.:D Jak uz jsem rikal, AKT je rozhodne dobra vec, ale v souhre s SPJ nebo PPJ, s normalnimi radovymi policisty to dle meho nazoru moc neklape. Protoze kdyz se pak sef divi, ze prestoze si lidi stezovali na policejni linku, ze je ve vlaku bordel, fanousci tam kouri, hazi veci z oken na lidi na nastupistich (vcetne sklenenych lahvi, uz jsem zazil i to, ze trefili lahvi od piva kocarek!), tak se skupina vrati z opatreni a nikdo nedal jedinou pokutu, nikdo nic nedelal. Proc asi?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KAREL-150 14:58:45 05. 10. 2009
Karel.150.jpg
to appalacio Díky formu upozornění jakou jsi zvolil, pokud mám mluvit k tématu, tak AKT je pro mě skutečně důležitý mezistupeň, který minimalizuje agresi a násilí. Dva velmi negativní společenské projevy. Aby mohl AKT dobře fungovat, rozhodně musí mít s problematikou těchto společenských projevů zkušenosti a znalosti, hlavně v tom jak a proč se utváří a s tím pak nutně souvisí politické, sociální, školské, zdravotnické, obchodní a další systémy, a to tím, že tyto systémy jsou záměrně nefunkční. Záměrně, protože v nich za spousty let nikdo s ničím významným nepohnul ač by mohl, sami víte jak to je u nás, kdo chce hledá způsoby, kdo ne hledá důvody. Problematika vzniku a pravé příčiny projevů agrese a násilí je to co by mělo mít u AKT prostor.. To co tu spousta kolegů rozebíra je pak tak abych to řekl lidovým rčením: "Pro stromy nevidí les." Tím se nikoho nechci dotknout, jen říkám, že nemůže jít o objektivní stanovisko bez toho aniž by se seznámili s druhou stranou mince..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 14:32:10 05. 10. 2009
default.png
for Karel.150 tvé úvahy nemusí být špatné, s lecčím lze i souhlasit, ale v souvislosti s tématem a upozorněním od diskutujících působíš jako blázen, který úplně ztratil kontakt s realitou. Nikdo ti neupírá možnost se vyjádřit, dokonce zde máš i nové vlákno (diskuzi)..takže respektuj ostatní, tak jak to vyžaduješ ty, respekt od ostatních...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KAREL-150 11:04:36 05. 10. 2009
Karel.150.jpg
honzad a appalacio Dobrá kluci, zdůraznil jsem to proto, že to má souvislost přes velmi negativní jevy jako je násilí a agrese. Pokud však k tomu dojde, jakože vy máte jen víru, že nikoli, pak Vy budete bičem národa, který bude na kolenou, svého vlastního národa a budete dále hájit jen zájmy mocných. Možná bičem jeden matky druhého. Dovolím si ještě citát od naprosto úžasného kytaristy, zpěváka a skladatele "Až síla lásky překoná lásku k moci, svět pozná mír." Jimy Hendrix PS: Pro pochopení dnešní reality doporučuji dílo Labyrint světa a ráj srdce od učitele národů J. A. Komenského. Opravdu nám měl co sdělit, jen se ten labyrint ještě více zkomplikoval v náš neprospěch. To co si myslíme, že chápeme jako syrovou realitu je jen klišé! Bohužel to spousta lidí vnímá jako útok na kolotoč ve kterém už tak dlouho žijí a do kterého tolik investovali, ale skutečně se jen vezou.. Bohužel mé zření není omezené a tak vidím souvislosti tam, kde jiní nikoli. Tím nemíním, že jsou ostatní omezenci, ale že si nejsou vědomí souvislostí a odmítají dát prostor dvou stranám mince..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 10:10:50 05. 10. 2009
honzad..jpg
karle Pri dobrem pondelku si te dovolim upozornit, ze k rozebirani takovych veci jako bilderberg, martani, lisabon a jine veci tykajici se problemu vsehomira pro vas zalozil x-ray diskusi na www.policista.cz/diskuze/tema/1133/

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio