Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Zkouška spolehlivosti (REDAKCE)

Zkouška spolehlivosti
Při zkoušce spolehlivosti by mělo jít o běžné situace
Foto: Ladislav Beran

Před několika měsíci jsme avizovali nepravidelný seriál o novém Zákonu o policii v článku o koordinačních dohodách. Hodně dotazů a obav mezi policisty vyvolávají zkoušky spolehlivosti, které nový zákon zavedl. Další díl seriálu se proto věnuje právě jim.

Autor:
Publikováno: 05. 02. 2010
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 21:28:36 08. 02. 2010
default.png
záznamové zařízení po dlouhé době přispívám, tak nějak si pořád nemůžu zvyknout na nové stránky .-)) osobně (v civilu) jsem natočil a nafotil přestupce při páchání přestupku.. u komise tvrdil, že záznam je zfalšovaný a upravený... takže se připravte i na taková absurdní tvrzení a jednání..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GOOR00 14:11:43 06. 02. 2010
default.png
Re:Lukáš heinz JJ, já osobně používám už přes rok tužku s kamerou a mikrofonem z HongKongu a nemůžu si to vynachválit. Už sem tak zlikvidoval tvrzení 2 přestupců a vzhledem k čím dál větší drzosti některých řidičů, kteří jsou schopni vylhat z kamene horu si toto zařízení pořídím asi v hodinkách, protože tužka je dost nepraktická.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PAVEL-J-BILY 09:59:43 06. 02. 2010
Pavel J. Bílý.jpg
Lukáš Ok, díky.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 21:49:11 05. 02. 2010
Lukas Heinz.jpg
re Pavel Budu dělat kompletní recenzi a s rovnání se spy tužkou. Tak si chvilku počkejte

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PAVEL-J-BILY 21:31:59 05. 02. 2010
Pavel J. Bílý.jpg
kamera Můžeš nám sem, Lukáši, napsat něco k té Tvé nové pomocnici? Rozměry, způsob upevnění, napájení, výdrž, cena, dostupnost, první dojmy . . . ?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 21:03:29 05. 02. 2010
Lukas Heinz.jpg
test integrity Zvláštní pozornost vždy vyvolává otázka možnosti použít výsledek zkoušky jako důkaz v trestním řízení vedeném o jednání osoby, kterého se dopustila z důvodu použití zkoušky. Platí, že tato možnost není právem předem vyloučena. § 89 odst. 2 trestního řádu jasně uvádí, že za důkaz může sloužit vše, co může přispět k objasnění věci Tato citace mně velice potěšila, neboť od minulého týdne sebou v práci nosím mikrokameru s mikrofonem. Kolegové vedli dlou diskusi o tom, zda takové zařízení mohu užívat. Pokud platí výše uvedené ustanovení, tak mohu a to přes veškará doporučení a pokyny policejního prezidenta, neboť toto zařízení slouží k zadokumentování mého jednání při zákroku. Pokud toto zařízení zaznamená, že se člověk se kterým jednám dopustí trestného činu, pak je to jeho smůla. Pokud jako důkaz může sloužit vše, co může přispět k objasnění trestného činu, pak i záznam ze zaznamového zařízení použité policistou aniž by šlo o služební pomůcku, může sloužit jako důkaz. Totožné zařízení používá SPJ v Brně.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DENVER 15:52:50 05. 02. 2010 blokovaný
default.png
Out Budu ho dodržovat,ale todle téma(praktiky policejní inspekce)mně dost zájímá a tak sem ho porušil.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu OUT 15:32:29 05. 02. 2010
Out.jpg
Denvere, byl bych ten poslední kdo by odsud někoho vyhazoval (ani u honzada jsem to nikdy neudělal), ale neříkal jsi sám, že sis sem dal BAN? Jen mě zajímá jak to teda je, víš.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DENVER 15:09:24 05. 02. 2010 blokovaný
default.png
Vzhledem k tomu,že IMV funguje tak jak funguje,tak se bojím,že tím testem neprojde budto policajt kterej je třeba v pohodě a sem tam někomu něco odpustí a nebo policajt kterej si veme nějakej malej úplatek(tím neříkám,že to schvaluju!).A policajti,který dělaj fakt svinstva(zneužívaj donucovacích prostředků,vyhazujou lidem doklady atd...)tak budou dál v pohodě.Jen abych nebyl zase obvinen ze lži,tak s tím vyhazováním dokladů se tu někteří policisté chlubili."Jednou my vítr vyvál doklady těch Rumunů z ruky".Prostě to nechci vidět nejak černě,ale mam pocit,že si IMV zase "vychutná" policajta dobráka a nebo nějakého kterej si veme nějakej ten úplatek a pak se najde tak "chytrej" soudce,že ho pošle za úplatek na dva roky do vězení.Tak tam poslal tu policistku.Klaus jí naštěstí udělil milost.Neschaluju korupci,ale ten soudce to dost přehnal.TVRDÉ TRESTY MAJI BEJT TŘEBA ZA UBLÍŽENÍ NA ZDRAVÍ!!!!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu EYE 12:29:06 05. 02. 2010
default.png
zajímavé téma Dost zajímavé téma. Mezi policisty totiž o testech integrity kolují šílené fámy a radoby zaručené zprávy o desítkách policistů, kteří byli doslova donuceni k trestné činnosti. A snad to taky bude dostačující pro některé evidentně civilní osoby, které zde přispívají a srovnávají Inspekci Policie s ČOIkou a diví se, že Inspekce nemůže navádět k trestnému činu. Rozhodně si nemyslím, že jde o bezzubé opatření. Myslím si, že nepoctivý polda by na test integrity velice rychle dojel.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio